Автоимунен тиреоидит на Хашимото (29)

• 74 481
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте ,
откриха ми Хашимото преди 2,5 г. и имам дъщеря на 4 г. сега искаме да си имаме второ детенце, но ендокриноложката ми ни оплаши, че щяло да е много трудно , много рисковано и много скъпо - с две дими уплаши ни.
Радвам се, че има такава тема тук и моля да споделите наистина ли е толкова опасно да родиш с Хашимотото?  Thinking
Благодаря предварително.

# 346
poksi, аз не съм раждала, но като цяло не виждам кое да му е толкова рискованото и скъпо с хашимото?! Щом знаеш, че го имаш, ти ще си го следиш всеки месец и дори и хормонът да кривне нанякъде, ще реагираш веднага. От кой град си? Дали да не опиташ и при друг ендокринолог? Който да ти каже, че ще направи всичко по силите си, за да износиш и родиш здраво бебе  Peace
В работата ми сме около 16 жени, от които 3 сме с проблеми, което прави една болна на всеки 5 жени. А не виждам раждаемостта да е спаднала рязко  Naughty

# 347
Е, какво пък толкова има, следиш си хормоните през определен период и толкова. За първи път чувам за такива неща.

# 348
  • В сърцето на любимия човек
Покси - недоумявам кое е чак толкова рисковано и много скъпо  newsm78 Както са ти писали преди мен - следиш си хормоните всеки месец и според нуждите се коригира дозата тироксин, който пък е 3-4 лв опаковката. Като добавиш и няколко прегледа, на финала според мен всичко ще се впише в около 100-150лв. за цялата бременност

# 349
Може би в заглавието на темата трябва да се допълни:
С Хашимото се забременява и се раждат прекрасни и здрави деца!

# 350
То си го пише на първа страница.  Laughing

Аз те разбрах в предния пост, затова и не коментирах.
Иначе, истината е, че много доктори говорят врели некипели на бъдещи мами, особено лични лекари, неспециалисти в областта - изказват се, стряскат ги, те следователно влизат във форума, изстрелват чутото, което се чете от много хора и веднага следват притеснения, купища въпроси. И като се обади и някой още по-компетентен да потвърди и той, и става мазало.  Mr. Green
Иначе, наистина не съм срещала май такива мнения, за които говорите.
Аз не съм от хората, които се доверяват изцяло на форуми. Чета, приемам мнения и съвети, и проверявам. Те и самите доктори подлежат на проверка, не само мненията във форума.  Mr. Green
Не съм специалист, ама си имам глава на раменете и не вземам всяка написана дума за чиста монета.

Затова, слушайте си ендокринолозите.

# 351
poksi, къде я намери тази хахава ендокриноложка??? Това ми звучи като изказване на супер некомпетентен и незапознат със заболяването лаик..

Извинявам се за острите думи, но съм бременна в 8ми месец в момента, и нито ми е било скъпо нито пък чак толкова проблемно лечението.. Следиш се всеки месец и си пиеш лекарствата и нямаш проблеми.. Не знам сега как е с хиперфункция, аз съм с хипо, но и в двата случая не би трябвало да имаш проблеми да забременееш, СЛЕД КАТО си вкараш хормоните в норма и ако нямаш други проблеми. След това се следиш всеки месец, както казах и се коригират дозите, ако трябва, за да се държат хормоните в норми по време на бременността.

Прочети на първа страница колко родили хашимотки имаме вече и се успокой Wink  Peace

# 352
  • Бургас

Иначе, истината е, че много доктори говорят врели некипели на бъдещи мами, особено лични лекари, неспециалисти в областта - изказват се, стряскат ги, те следователно влизат във форума, изстрелват чутото, което се чете от много хора и веднага следват притеснения, купища въпроси. И като се обади и някой още по-компетентен да потвърди и той, и става мазало.  Mr. Green

Затова, слушайте си ендокринолозите.

Toчно така е.

Само добавям, че трябва да се има едно наум и за ендокринолозите. Например, според едната синът ми трябва да пие Л-тироксин през ден, според другата е здрав и няма нужда от лекарства. Според първата аз трябва да отбия детето, защото не било добре да кърмя и да пия хормона, според втората - няма никакъв проблем, защото той се отделя в минимални количества в кърмата /това го пише и на листовката даже  Mr. Green/ и след като спазя интервал от няколко часа, всичко е точно.
Според една, при която ходих заради себе си, да пия селен няма никаква нужда, според друга е абсолютно задължително и как може още да се мотая без него...
Мисълта ми е, че ако се доверявах сляпо на лекарите сега нямаше да кърмя примерно, при положение, че няма проблем да го правя... щях да тъпча сина ми с хормон, от който няма нужда и т.н. ....

Затова, в заключение, от мен: избирайте си читави лекари /в Бс нямаме щастието да имаме мн такива/ и не вярвайте на всички. А към прочетеното по форуми и т.н. пък още повече с едно /или няколко/ наум подхождайте /с което не визирам написаното в тази тема  Wink/  Peace

# 353
Да, имах предвид докторите, които сме избрали, а тук, тези които сме по-отдавна се знаем, коя при кой ходи и се лекува.
Наистина са малко читавите доктори, но не мога да оспоря, че има много добри доктори, които дори не се споменават тук. Това далеч не значи, че щом името не ни е познато, ендокринологът не е добър лекар.  Hug
И не на последно място, понякога прибързваме с мнения относно назначено лечение на някой, без да знаем историята на заболяването, причините да му бъде назначена терапия, определена доза или включени други лекарства, а ако ни се види нещо съмнително веднага си правим изводи на база ИМЕТО на доктора и оспорваме терапии.
В това число слагам и себе си.

# 354
Blu, благодаря, но не разбрах какво е КС. А как може да се намали МАТ с витамини и  антиоксиданти? Кои по-точно? Аз разбрах, че на МАТ не може да се повлияе с лек-ва.  По какъв начин се отразява МАТ на организма? 

Извинявам се за многото въпроси, ако някой иска може да ми отговори!  Embarassed

# 355
Пише го, да, но не всеки го прочита. В заглавието може би има по-голям шанс да бъде прочетено. Laughing Всъщност на мен ми харесваше другата посока, която беше поела темата - храненето при Хашимото. Така или иначе си има отделна тема точно за бременност и Хашимото. Но все пак отчитам факта, че момичета, целящи забременяване и забременели, са много по-чувствителни на тема Хашимото и затова и тази по-обща тема се върти основно около това.

КС е кортикостероиди - лекарства с много полезни, но и с много странични ефекти. Без да съм напълно сигурна, в случая се използва имуносупресивния им ефект, т.е потискат имунитета, който е насочен срещу собствения си организъм. Но пак уточявам, че не съм напълно сигурна в това.

# 356
А МАт влияе ли се от настинки или др инфекции в организма? Ако си направя изследване на НК- клетките могат ли да излязат завишени, заради Хашимото?

# 357
Всъщност на мен ми харесваше другата посока, която беше поела темата - храненето при Хашимото.  
Скрит текст:
И на мен ми харесва насоката, но може би ще е по-добре да се открие нова тема - хранене при Хашимото, или хранене при автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, може би!
Това само като предложение. Може и в тази тема, но предполагам няма да се хареса на всички. Ще стане нещо като отчетна тема за хранене и ще се изгубят резултатите от изследванията, отчетите от прегледите на всички и насоките за доктори.
Но ако нямат другите нищо против... може и тук.

# 358
  • В сърцето на любимия човек
Аз като сравнително нова в темата я намирам за особено полезна именно защото обхваща широк кръг от теми - от симптомите, през лекарите, коментара на резултатите и съветите за хранене.
Благодаря ви, че винаги сте толкова отзивчиви  Hug

# 359
  • София
Здравейте ,
откриха ми Хашимото преди 2,5 г. и имам дъщеря на 4 г. сега искаме да си имаме второ детенце, но ендокриноложката ми ни оплаши, че щяло да е много трудно , много рисковано и много скъпо - с две дими уплаши ни.
Радвам се, че има такава тема тук и моля да споделите наистина ли е толкова опасно да родиш с Хашимотото?  Thinking
Благодаря предварително.

Прочети поне към края първия пост и ще си отговориш на основния въпрос Simple Smile Виж ни подписите, повечето са "Хашимотски бебета"Simple Smile
Дали е скъпо всеки може да прецени само от собствената си камбанария - аз ходя само на частно - през 35-40 дена изследвания (около 38 лв.) плюс посещенеи при доктора (10 лв.). Давам ти пример, за да си прецениш за себе си. Лекарствата не ги коментирам от тази гледна точна, тъй акто не са скъпи (пос 4 лв.), а се пият продължителен период от време.

Съвет, ако приемеш, смени си лекаря! И действайте Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт