Автоимунен тиреоидит на Хашимото (29)

• 74 888
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • UK
Нямам нищо против да отида при д-р.  Тодорова, но доколкото знам тя приема в репродуктивния център, а там е частна клиника и прегледите при нея са платени. Ако нещо бъркам моля поправете ме. Имам направление и ако отида при нея ще мога ли да го използвам?

Не, д-р Тодорова не работи с направления Peace

Мереленда, ти как би реагирала ако беше в положението на момичето, а Райков ти каже, че ще те приеме след 2 седмици Wink  Peace

А аз бих му обяснила ситуацията и съм сигурна, че ще намери някаква пролука, където да ме вземе Crazy Извинявам се, че отговарям вместо Мереленда Rolling Eyes

# 571
Мереленда, ти как би реагирала ако беше в положението на момичето, а Райков ти каже, че ще те приеме след 2 седмици Wink  Peace
Не мога да кажа, честно. Досега като съм му звъняла и съм му казвала стойности ме вика веднага или ми сменя дозата. Но все пак сме различни случаи, т.е. при всеки е индивидуално. Но и аз много разпитвам. Ако ми каже - няма да променяме дозата, или ще я променим, или нещо друго предложи ,и винаги следва въпрос: Защо? Обяснява ми се и приемам нещата, дори и на пръв поглед да съм мислила, че е редно друго, но като ми се обясни и знам каква е целта, вече съм спокойна и слушам каквото ми каже и му вярвам. Макар сигурно ако споделя, за другите да се стори неправилно, на мен ми е обяснено защо е така, следователно не питам и в интернет. Но пък тук е важно и да вярваш на доктора си и да нямаш съмнения. Ако имаш съмнения и слушаш другите какво ти казват също може да се обърка терапията. И това го има.
Затова не обичам да съм крайна и да казвам изцяло - това е редно, това не е. Всичко е само предположение на неспециалист.  Simple Smile

Между другото при Райков чакам много в деня на контролата, но наистина не връща пациенти. Предпочитам да чакам, после като вляза не бърза, обяснява, няма го онова претупване. Изобщо - чакам и не мрънкам.

sesil22 , май си правя. Тя не работи с касата.
Аз бих ѝ се доверила, което не прави твоята докторка некомпетентна.  Naughty Просто споделям мнение. Според мен един ендокринолог като Тодорова, с много опит зад гърба си и добро име в тази сфера би била само в помощ към заболяването ти, или най-малкото - второ мнение.

А, Кокона ме е изпреварила.  Simple Smile

# 572
и съм сигурна, че ще намери някаква пролука, където да ме вземе
Именно, и аз това имах предвид.

# 573
Благодаря ви момичета. Истината е, че съм много объркана и не знам на кого да се доверя! Да продължа при моята ли  Thinkingили да отида за второ мнение при Тодорова? Не знам......но при всички положения мненията и съветите ви ми бяха от полза. Благодаря   bouquet

# 574
  • UK
Благодаря ви момичета. Истината е, че съм много объркана и не знам на кого да се доверя! Да продължа при моята ли  Thinkingили да отида за второ мнение при Тодорова? Не знам......но при всички положения мненията и съветите ви ми бяха от полза. Благодаря   bouquet

sesil22
преди 2 години бях в подобно на твоето положение, искам да ти кажа, че аз тогава обиколох де що чух и разбрах за читав ендокринолог Crazy Ходила съм и при д-р начев и при д-р Тодорова и паралелно си ходих при местната ендокриноложка тук. Объркването идваше и от различните назначение на лечение от различните ендокринолози Shocked В крайна сметка се спрях на един и следвах неговото лечение за което много му благодаря Crazy
Та в този ред на мисли, според мен е и малко нож с две остриета подбно сондиране на мнения, т.к в един момент се объркваш кое лечение на кой доктор да избереш за себе си Rolling Eyes

# 575
  • София
Права е  kokona20 , има го и този момент на объркването, но все пка е хбаво винаги да се чуят поне 2 мнения (ако не и 3) и тогава да се вземе решение кой лекар да се следва. Защото, пак казвам, ама кварталните лекари не могат да ми вдъхнат доверие за сериозни неща.

Иначе, ако можеш да си позволиш платен преглед при Тодорова, отиди. За съжаление, нашата здравна система е такава, че можеш да разчиташ повече на платениете прегледи. Аз ходя само така на прегледи за щЖ Sad

Последна редакция: нд, 14 юли 2013, 12:23 от catty m

# 576
sesil22, само ти може да си вземеш решението.
Аз лично се доверих чак на третият лекар при когото отидох, при първите двама усещах, че нещо не е наред и това не е моят лекар.

# 577
Здравейте! Simple Smile Пия ел.тирокс 50мг и в две аптеки ми казаха,че нямало в складовете. дали е така,не съм проверила,но ми предложила елтироксин и го взех него.Не съм го пила до сега,освем че е по- скъп,дали има друга разлика? Аптекарката ми каза,че бил по-добър,дали е така?

Здравей и от мен! Аз също си купих еутирокса в четвъртък (11.07.2013) и нямах никакви проблеми с намирането. Успех! Simple Smile

# 578
Принципно е за темата - алтернативно лечение, но исках да споделя линка тук:
http://www.alphamedica.eu/page3.php

# 579
О, Мереленда, това е много интересно newsm10
За цени обаче нищо не са писали Thinking

# 580
О, Мереленда, това е много интересно newsm10
За цени обаче нищо не са писали Thinking
Не са, но и методът не е познат май много, или поне никъде не съм чела някой да се е лекувал така. Иначе докторът е май единствения в БГ, който прилага метода.

# 581

За Д-р Пинто май бяха писали в лечение с LDN до колкото си спомням.

# 582

За Д-р Пинто май бяха писали в лечение с LDN до колкото си спомням.

Да.  Simple Smile И май само той го прилага в БГ.

# 583
  • Бургас
Днес си пусках контрола - явно правилно съм усетила, че нещо не ми е правилна дозата /това че жегите много ме морят сигурно също е от това  Thinking/. Резултатът е ТСХ 0.255 при референтни 0.27-5.50.
Пиех 50+25+50+25 Л-тироксин, лекарката в Бс ми каза да намаля на 25 всеки ден и така до септември чак. Към средата на септември отново контрола.
То по принцип по-ниска доза от 25 няма, нали /извинявам се за тъпия въпрос  Mr. Green/? Вариант да се пие през ден има ли? Няма сама да си назначавам нищо, за обща култура питам, че лекарите тук не им се обяснява много.

# 584
Може 12,5 микрограма. Или поне съм виждала да пишат, че пият толкова.
ТСХ не ти е чак толкова ниско, по-скоро е на долна граница, но да... има нужда от промяна в дозата.
Тъкмо само с 25 микрограма трябва да си дойде на мястото, така като ти гледам схемата. А дано!  Simple Smile
Но има и друго. Ако последната промяна на дозата е била преди 20 дена и сега пускаш ТСХ след 20 дена, може просто да си улучила спада, докато се намести хормона.
Един вид, след още 20 дена можеше и друго да покаже. Принципно говоря - не че е задължително.
Правих си експеримент аз на 20 дена интервал с разлика половин хапче и работата стана : ТСХ 6, ТСХ 0,46. Но пак като върнахме половинката хапче заради ниското ТСХ и ТСХ пак отиде нагоре. Един вид, интервал от 20 дена за МЕН лично е малко. За моя случай. Трябва ми повече време при контролите, за да покаже реално терапията. Най-кратко вече правя на 45 дена. Най-късно на 3 месеца, според резултата.
Намерих ти последната контрола, Мон..., явно наистина ти идва много дозата.  Simple Smile Преди около 40 дена, нали? С ТСХ 1,8, но още преди това е била намалена дозата на 50-25-50-25?
Хайде, дано с новата доза се чувстваш ок!  Hug

Последна редакция: пн, 15 юли 2013, 11:03 от Merelenda

Общи условия

Активация на акаунт