Професионални серии за коса - тема 52

• 68 588
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Златния Еликсир:
Косата ми е изрусена, дълга до кръста, къдрава и от там следва, че е и по рождение суха.
Ползвам златния Еликсир от повече от година само за краищата на косата. Ефекта, който осезаемо виждам е, краищата въпреки изрусяването не изтъняват изобщо, не са сухи, а меки и плътни.

Продукти на Керастаз, които не бих повторила:

Нощната грижа, не съм доволна и от двата вида под формата на маска, не забелязвам никакъв ефект.

Серията Архитект, това е най- лошата серия на Керастаз,  която съм пробвала. След нея,  косата ми е пълен кошмар,  въпреки че е в отлично състояние. Суха, заплетена, без обем, без блясък, едвам се разресва.
Ползвам реконструиращи серии на други марки и са идеално балансирани, тази не я усещам по този начин.

Серията Ейдж Премиум, отчитам я като неподходяща за моята коса, страшно ми изсуши косата и скалпа.

Серията Цимент, това ми беше най- любимата серия на Керастаз евър, и не мога да им простя, че я развалиха. Промениха формулата и вече е с по- ниска степен. Като резултат, няма нищо общо от преди, не бих повторила.

# 106
  • Бургас / София
*dreamer* моята коса е много склонна към омазняване, а аз ползвам Инциалист от 1 месец и с и без него косата ми се омазнява еднакво. Мисля, че косата ми е привикнала към него и този бласък (лъсване) се поучава от постоянна му употреба, един месец вече. Преди на третият ден ми се омазняваше, а сега даже на първи Sad

# 107
  • София
Здравейте момичета, много ми харесва темата и въпреки, че пиша рядко ви следя редовно Hug
Моята коса е гъста, с нормален косъм (тук-там имам много дебели), боядисвам се всеки месец, опитвам да изсветля почти черният цвят, който се получи, средно дълга, здрава, нямам цъфтежи и накъсвания, чуплива е. Използвам сешоар, но не всеки път, най-много ми харесва косата, когато я оставя да изсъхне сама - остава много жива и начупена, лошото е, че това трае само до следващият ден. Rolling Eyes
Благодарение на темата се вдъхнових да се грижа повече за косата си, която от боядисването се изправи и изсуши доста. Правя маслени маски - със зехтин, бадемово олио, скоро и арганово. за себе си установих, че е по-добре, когато маслата са смесени с маска и стоя поне половин час преди измиване. Слагам по дължините и малко втривам и в корена. Така се измива много по-лесно и косата е по-жива, като че ли.
Използвам Макадамия - шампоан и балсам, Витамино колор - шампоан и балсам, на 2 седмици или след боядисване - кератиновият реконструктор Афоджи, преди сешоар - термозащитния Афоджи. Не усещам УАУ ефект, но косата ми е жива и здрава, вече не е суха и си я харесвам отново. Flutter
Изпробвах боята на Лакме, която много изсуши косата ми и не покри белите коси. Много повече харесвам Мажирел-а. Искам да уточня, че моята коса по принцип е трудна за обработка и боядисване ooooh!
Бихте ли ми препоръчали хидратиращ балсам без отмиване, за предпочитане с УВ защита, но не е задължително Praynig
Гледах това и това

# 108
  • Cтраната на чудесата
Здравейте отново момичета,преди време имах въпрос,но уви без отговор  Crossing Arms   за това реших пак да се пробвам  Mr. Green та въпросът ми беше:с какво да третирам мазна коса в корените и суха в краищата?  newsm78    позната ми каза да си взема Schwarzkopf - Gliss Kur   ,някоя пробвала ли го е ?  И ако да може ли да ме посъветвате какъв точно трябва да си взема(че са доста   Mr. Green  ) 

P.S. забравих да напиша,че косата ми е дълга до кръста.

# 109
DoNkOvA, ако можех да ти отговоря, щях да го направя, но от непрофесионални продукти за коса вече нищо не разбирам.
Темата все пак е за професионални продукти и предполагам, че една доста голяма част от дамите не използват непрофесионални и може би заради това не си получила отговор.
Дано този път се намери някой, който да може да ти помогне.
Аз единственото, което мога да те посъветвам е да използваш различни шампоани за корените и дължините и да слагаш маска за суха коса, но само по дължините и да избягваш корените.

# 110
Иля това ли е Златния Еликсир
http://www.zlatnaribka.com/image/cache/data/Kerastase/top10hairo … 70709-318x318.jpg
ти само от маслото ли си доволна или и от цялата серия?
http://www.zlatnaribka.com/image/cache/data/Kerastase/Kerastase% … 0Mask-238x208.jpg

# 111
  • Cтраната на чудесата
DoNkOvA, ако можех да ти отговоря, щях да го направя, но от непрофесионални продукти за коса вече нищо не разбирам.
Темата все пак е за професионални продукти и предполагам, че една доста голяма част от дамите не използват непрофесионални и може би заради това не си получила отговор.
Дано този път се намери някой, който да може да ти помогне.
Аз единственото, което мога да те посъветвам е да използваш различни шампоани за корените и дължините и да слагаш маска за суха коса, но само по дължините и да избягваш корените.

Ами като се замисля,може би си права   B & C       Blush  и благодаря за съвета   Peace

# 112
  • София
DoNkOvA, този шампоан е предназначен за мазни корени и сухи дължини Kérastase Specifique Bain Divalent Balancing Shampoo http://www.feelunique.com/ps/&url=Kerastase-Specifique-Bain- … 2Bbain%2Bdivalent
Аз съм го ползвала и на мен много ми харесва.

# 113
  • Cтраната на чудесата
DoNkOvA, този шампоан е предназначен за мазни корени и сухи дължини Kérastase Specifique Bain Divalent Balancing Shampoo http://www.feelunique.com/ps/&url=Kerastase-Specifique-Bain- … 2Bbain%2Bdivalent

Благодаря Lodsi    Hug   Мисля и аз да го пробвам  Peace

# 114
  • Бургас / София

Благодаря Lodsi    Hug   Мисля и аз да го пробвам  Peace
И от мен един глас за Бейн Дивалента Simple Smile . Ето и още един продукт, които ползвам аз и съм доволна

# 115
  • София
Аз чак сега успявам да се запиша  Blush
 Днес ходих с приятелка до един салон,който работи с Лореал,с едно от момичетата се разговорихме за продуктите и тя с тънък косъм като мен,препоръча ми шампоана на Лореал Solar,каза и че много добре й се отразявала комбинацията Density Advanced  със ботокс маската.     

Косата ми е кестенява с доста тънък косъм,но гъста.Лесно губи обем и се уврежда,омазнява се често,даже понякога къде на майтап,къде наистина казвам,че това моето не е коса,а проклятие  Twisted Evil Иска си поддръжка,а откакто използвам професионални продукти,вече към две години определено има положителен ефект  Flutter

Любима серия:
Резистанс на Керастаз (циментовата) в момента ползвам циментовия шампоан и термичното мляко,както и шампоанът и балсамът за обем,пак на Керастаз от серията Резистанс.

Любими хидратиращи продукти:
червената серия на Тиджи (шампоан и балсам),любимата ми маска е Форс Вектор и млечната на Милк шейк,смятам следващия път обаче да си взема йогурта да пробвам Simple Smile

За стилизиране любимият ми продукт,а и най-доброто ми попадение сред професионалните продукти за коса е лилавата топка на Тиджи,прави косата двойна,страхотна плътност придава  Heart Eyes Не оставам без нея!

Терапии,към този момент съм си правила млечната на Милк шейк в салон,ефекта и като след маската,но се задържа около седмица ( 3-4 миенета на косата изтрайва) доволна съм,имам желание да пробвам и интегритито.
 Ботокс ампулата на Лореал ми действа сплескващо,уж раздува косъма,на мен имам чувство че ми действа точно обратното.
Слънцезащитна серия,ползвам на Лакме шампоан,маска и олио.Много добра серия  Simple Smile

# 116
  • Пловдив
Bubble, имай предвид, че маската с йогърт на МШ е доста по-слаба или поне аз почти не я усещам. Моята коса е плътна и може затова да ми идва слабичка. Иначе млечната страшно ми харесва, смятам пак да си я поръчам като поразчистя малко шампоаните и маските, че съм се заринала  Simple Smile

# 117
  • София
Моята коса е тъничка,не че млечната ми идва тежка,но си мисля че йогурта е по-подходяща за мен.Ще видим дали ще усетя разликата Simple Smile

Почивните дни,три поредни си слагах обилно от млечната на косата,сплитах я на плитка и влизах в парната баня,е после си миех косата със шампоан,но ефекта от маската се запазваше и определено много добре ми дойде.

# 118
  • Пловдив
Момичета, да сте ползвали тези два продукта?
Скрит текст:
и

# 119
  • София
На мен пък ми е интересно тази серия Volumetry,развалили ли са я,както обикновено се случва когато решат да сменят опаковката и името на даден продукт.Точно този спрей не съм го ползвала,но когато серията се казваше Volume Expand бях доволна от шампоана,балсама,спрея ... изобщо добра беше.

Общи условия

Активация на акаунт