Професионални серии за коса - тема 52

• 67 339
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
gadamer, много хубав цвят се е получил  Hug (но аз си помислих,че си със светличка коса и с нанасянето на Кюн се е получило изсветляване  Embarassed )

# 226
gadamer, благодаря за снимките и подробностите! Наистина много красив цвят! Ако реша пак да боядисвам косата си, ще опитам безамонячната боя(макар до скоро да бях със стандартната Кюн, но отенъкът ми падаше адски бързо и нямах мИра, с десетка бях и аз, а естествения ти цвят е съвсем като моя, доколкото виждам), но специално внимание бих обърнала на шампоана.

# 227

gadamer, много красив цвят!

# 228
  • Стара Загора
Здравейте , момичета . От седмица прелиствам темите ви и все повече се обърквам. Не мога да схвана последователността на продуктите . Например аз от 6 месеца веднъж месечно правя маска с 6-7 масла , като  на измита коса сега или предния ден мажа маската  и стоя 2-3 часа и пак измивам . А сега разбирам че и шампоана / протеинов или хидратиращ / е от значение . Аз какъв да използвам. Косата ми е тънка , слаба, суха боядисвам я с безамонячна на LISAP   и е чуплива , използвам всеки ден дифузер , като за това пръскам термозащита на LISAP. Искам да започна да използвам проф. продукти за коса за да я подхраня и да ускоря растежа. Насочих се към зеления чай на Афоджи, Lakme deep care, L2, обаче това май всичко е протейн, къде да сложа хидратацията. Опитах маската на макадамия, но косата ми стана много мека , може би след нея трябва да сложа нещо друго , защото искам да си стой начупена , заради което ползвам дифузер , ама какво? Може би някакъв лек крем за къдрици, досега използвах обикновен балсам без отмиване за тази цел. Сложих ампула ботокс, обаче стана една разпиляна, без спирали. Помогнете ако можете. 

# 229
  • в 1001-та нощ
с каква цел правиш маската с масла и защо на измита коса, защо стои с часове  Rolling Eyes

вземи си цимента на керастаз + ампулка или deep care, хидратация - когато има нужда  Peace

градирай ефекта, за да не те стряскат "внезапни" крайни ефекти и да се чудиш от къде е дошло  Peace

# 230
Момичета,колко дена преди боядисване да си направя протеиновата терапия на Афоджий?

Да похваля олиото на Макадамия-невероятно е  Heart Eyes Какви еликсири,какъв Керастаз,приятно съм изненадана,след като не почувствах еликсир ултима бях скептично настроена към това олио на Макадамия.Странно,а маската не я харесах..  Thinking Крем-спрея и балсама без изплакване добри ли са?

# 231
  • Стара Загора
Благодаря a.l.e.n.a за бързото включване, правя маски след като отидох на погрешен фризьор / моята беше родила/ и ми намали косата и я филира до безобразие т.е. останах без коса и исках да порастне по- бързо затова мажа масла стимулиращи растежа- тривитаминол, рицин, карите, пшеничен зародиш, грозде, бадем .... и пия геритамин , а преди това фитовал, а я мажа след измиване защото смятах че след пяна за обем в корените, балсам без измиване и термо маската няма да стигне до там където трябва , но явно греша ..... А за продуктите към които съм се насочила нещо можеш ли да кажеш?

# 232
  • в 1001-та нощ
аз написах - какво ти препоръчвам  Peace не приемай системата на редуване на протеин и хидратация, като правило, което трябва да се спазва с точна схема;

то е принцип  Peace фините коси носят повече протеин и при насищане - въвеждаш хидратация - когато има нужда;  от протеина, ако не е достатъчно балансиран в продукта, косата става по-твърда, по-дървена, тогава посягаш към хидратиращия продукт, а не просто редуване на протеин и хидратация  Peace

за растеж са ти нужни хубави добавки за коса - растежът идва отвътре  Peace примерно макси хеър, анакапс ... ъщо и добавки с биотин, при мен той удвоява бързината на растеж; също локално - ампули, лосиони за растеж  Peace продават се при противокосоапдните продукти

за да имаш растеж е важно да имаш градивния материал на входа - т.е. с храна и добавки да вкараш необходимите микроелементи, аминокиселини, витамини; на вторият етап - организмът трябва да може да ги метаболизира и да произведе коса - затова е важно да създадеш подходящите условия  Peace

# 233
Момичета,колко дена преди боядисване да си направя протеиновата терапия на Афоджий?

Да похваля олиото на Макадамия-невероятно е  Heart Eyes Какви еликсири,какъв Керастаз,приятно съм изненадана,след като не почувствах еликсир ултима бях скептично настроена към това олио на Макадамия.Странно,а маската не я харесах..  Thinking Крем-спрея и балсама без изплакване добри ли са?
На мен пък олиото на Макадамия изобщо не ми хареса направи ми косата твърда и без блясък. Същото и за крема без отмиване,той даже и сухота прибави  ooooh! . Него го дадох на майка ми обаче, която е с гъста,но с фин косъм коса, нетретирана, небоядисвана , каза че много мека и ставала косата от него.  Simple Smile

# 234
  • Варна
ехе чак твърда и без блясък  Shocked повечето негативни мнения за олиото на Макадамия са по повод това че прекалено омекотява (особено момичетата с къдрици от това се оплакват,защото скапва къдриците) или пък че омазнява , за втвърдяване за първи път чувам . Но това е още един пример как косите на всички ни са коренно различни и невероятно прекрасният незаменим продукт за една е отврат за друга Simple Smile Аз не мога да живея без това олио.Слагам малко количество на подсушена коса ,използвам го за да разреша по-лесно , след него другото задължително ми е Л2 и накрая термозащита. Другото голямо предимство на олиото е ,че наистина скъсява на половина времето за сушене.От друга страна тука доста момичета хвалят златния елексир , а за мен е чисто ароматизирано олио ..  Peace

# 235
  • Стара Загора
Отново ти благодаря   а.л.е.н.а. Heart Eyes, ще се придържам към съветите ти , ще си сменя и хранителната добавка , но не разбрах в крайна сметка маслената маска на неизмита коса ли се слага  newsm78

# 236
ехе чак твърда и без блясък  Shocked повечето негативни мнения за олиото на Макадамия са по повод това че прекалено омекотява (особено момичетата с къдрици от това се оплакват,защото скапва къдриците) или пък че омазнява , за втвърдяване за първи път чувам . Но това е още един пример как косите на всички ни са коренно различни и невероятно прекрасният незаменим продукт за една е отврат за друга Simple Smile Аз не мога да живея без това олио.Слагам малко количество на подсушена коса ,използвам го за да разреша по-лесно , след него другото задължително ми е Л2 и накрая термозащита. Другото голямо предимство на олиото е ,че наистина скъсява на половина времето за сушене.От друга страна тука доста момичета хвалят златния елексир , а за мен е чисто ароматизирано олио ..  Peace
Не ми се ще,обаче точно така и аз го оприличавам...Очаквах мнооооого,а Макадамията я взех понеже то вече не знам кое олио/серум не съм пробвала.Наистина е уникално за мен!

# 237
Скрит текст:
Здравейте мили дами,
извинявам се, че нахлувам така, но отдавна чета темата и все ме е срам да пиша ( не съм от приказливите).  Embarassed Искам да задам въпросите си тук, защото не мисля, че има място с по-компетентни мнения и препоръки относно косата ( да ме прощават всички прехвалени фризьори  Whistling ).

Първо искам да разкажа за моята "грива". Косата ми е гъста, с нормално дебел косъм ( нито дебел нито твърде тънък), на етажи е, като най-дългият от тях е до под раменете ми. Не я боядисвам. Краищата и дължината и са по-скоро сухи, но корените се омазняват бързо ( поне според мен). Мия я 3 пъти седмично, но ми се иска лятото да ги намаля на 2. Много е неподатлива на стилизиране, и доста често има хвърчащи косъмчета. Не ползвам маша и преса, а сешоар само ако трябва да излизам спешно, което е веднъж на месец два дори през зимата. От зимата насам се боря с интензивен цъфтеж и се опитвам да я пусна по-дълга ( зимата беше до раменете ми). Нямам никакъв опит с професионални продукти за коса. Единствено преди 3 месеца ми подариха малки разфасовки от шампоана, балсама, маската, маслото и крема на Макадамия и с тяхна помощ я пуснах до тази дължина, но косата все още ми се струва суха, без блясък и изтощена. Да не пропусна да кажа, че слагам веднъж седмично Стимуланта на Икаров и се старая да и правя домашни маски с хума, яйце и масла.

И така първият ми въпрос е следния: Тъй като живея в район със силно варовита вода, можете ли да ми препоръчате хубав дълбокопочистващ шампоан за почистване на варовика и стилизиращите продукти от косата, който да ползвам веднъж на 2 седмици. Насочила съм се към  http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/dalbokopochistv … -macadamia-100-ml

Освен това четох много за това че е хубаво да се редуват протеинови със хидратиращи шампоани, но тъй като не съм подлагала косата си на химическа обработка, не знам каква серия протеинови продукти да подбера. Мислех си за Alfaparf Midollo di Bamboo. Като цяло сериите за коса, които разглеждах са : Loreal Absolut Repair Cellular, Loreal pro-Keratin Refill,Loreal Mithic Oil Lakme Deep Care, Tigi Urban Antidotes Ressurection и Orofluido.

Можете ли да ми помогнете да подбера добра комбинация от протеинови и хидратиращи серии( продуктите на Макадамия ми допадат, но бих опитала и други). Иска ми се освен, шампоан балсам и ласка, да намеря и хубава термозащита, кристали и балсам без отмиване.

Благодаря предварително, и се извинявам отново за дългия пост и грубото нахлуване в темата.

Ето и няколко снимки, предупреждавам хората със слаби сърца, че приличам на плашило  Blush

Скрит текст:

Това е естествената и форма.

Позволявам си да се самоцитирам, за да приложа снимки на косата си от по-близо.Извинявам се за качеството, но в това дъждовно време светлината не е много хубава.  Sad

Скрит текст:

Вчера бях на фризьорка, за да отреже цъфтежа, но като и казах, че се опитвам да си пусна косата и тя гледаше да не я скъсява много, та днес гледам има доста останал цъфтеж... За дълбокопочистващ шампоан реших да пробвам този на Wella. Ако правилно съм разбрала за протеинова серия мога да пробвам Deep Care на Lakme. А Mythic Oil серията на Лореал става ли за хидратиране или тази на Макадамия ( която имам) е по-добра.   Thinking

# 238
  • в 1001-та нощ
Отново ти благодаря   а.л.е.н.а. Heart Eyes, ще се придържам към съветите ти , ще си сменя и хранителната добавка , но не разбрах в крайна сметка маслената маска на неизмита коса ли се слага  newsm78

да  Peace на немита коса, преди шампоана, може да навлажниш косата, ако така по-лесно би нанесла маската  Peace

ако е само масла и предназначена за скалпа - може да не мажеш по целия косъм, полза от маслата за косъма има - ако има и влага, която да запечатват в косъма; обаче после, като има измиване и т.н. остатъчната полезност е малка ..... помисли си какво остава след шампоана  Peace

а по отношение на скалпа, в доста случаи - след маслени маски има косопад - ти си прецени при теб има ли добър или кофти ефект  Peace индивидуално е и няма нужда да се прекалява

ако стоиш с нещо на главата - до 40 мин. са достатъчни, през това време спираш и дишането н кожата на скалпа  Peace

виж тази статия - предполагам ще отговори на доста стартови въпроси  Peace http://www.bg-damma.com/krasota/pricheski-i-grizha-za-kosata/133 … Terapiite-za-kosa

# 239
  • In transit
аз също харесвам олиото на Макадамия, не мога да кажа, че ми омазнява в никакъв случай, може би защото слагам по малко, но достатъчно за да ми омекоти косата и да я приглади. Не мога да си представя как ще се "втвърди", но явно зависи от косата. От крема без отмиване също съм доволна, от него получавам плътност на косата и да, леко е по-суха, но на мен не ми пречи. Маската на Макадамия ми е сред "must have" нещата. Ползвам я горе долу 2-3 пъти в месеца, но си обожавам косата след нея.  Heart Eyes

a.l.e.n.a, кажи моля те каква маша ползваш за да си направиш къдриците?  Blush

Общи условия

Активация на акаунт