Работа, CV-та, HR-и, съвети - 32-ра тема

• 81 636
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Достатъчно е имената мисля

# 541
  • Sofia
Кои лични данни им изпращате точно???

Всички разбрахме, че във вашата агенция данните от CV или договорите, които правите не са лични данни, но всъщност не е така. Нпример в 1 CV европейски формат, което много хора използват съдържа не малко данни - имена, адрес, телефон, дата на раждане и т.н. Това са си лични данни и не виждам колко пъти трябва да се спори за това. В конкретните "анонимни" обяви обаче з виждам друг проблем - ако ми харесва обявата, но не ми харесва фирмата аз няма от къде да зная това преди да кандидатствам. Имам право да я зная, защото може да съм кандидатствала вече при тях или пък да не ми харесва някой във фирмта, който зная че е мениджър, HR и т.н... Laughing Цитираните аргументи, че може да се търси човек за позиция, където работи човек не са достатъчно убедителни и според мен не е много редно да се допускат подобни обяви в jobs.bg

# 542
Нпример в 1 CV европейски формат, което много хора използват съдържа не малко данни - имена, адрес, телефон, дата на раждане и т.н.
Тъкмо вече бях започнала да се чудя само аз ли имам Европас! 202uu

# 543
Кои лични данни им изпращате точно???

Всички разбрахме, че във вашата агенция данните от CV или договорите, които правите не са лични данни, но всъщност не е така. Нпример в 1 CV европейски формат, което много хора използват съдържа не малко данни - имена, адрес, телефон, дата на раждане и т.н. Това са си лични данни и не виждам колко пъти трябва да се спори за това. В конкретните "анонимни" обяви обаче з виждам друг проблем - ако ми харесва обявата, но не ми харесва фирмата аз няма от къде да зная това преди да кандидатствам. Имам право да я зная, защото може да съм кандидатствала вече при тях или пък да не ми харесва някой във фирмта, който зная че е мениджър, HR и т.н... Laughing Цитираните аргументи, че може да се търси човек за позиция, където работи човек не са достатъчно убедителни и според мен не е много редно да се допускат подобни обяви в jobs.bg

Peace

Информацията трябва да е двустранна.
Когато аз си пуснах молбата за напускане, те пуснаха "анонимна" обява. Да ги питаш защо, след като си напускам по мое желание? Ама като се знаят колко са коректни, решиха да се прикрият. И повече от една година след мен не са намерили човек на това място.

Това европейско CV май само в БГ го използваме. От хилядите CV- та, които ми минаха, до като участвах в проекта, нито едно такова не видях. Форматът беше първо- Образованието, след това работните места, езици, които се владеят и в кой град живееш.

# 544
  • Sofia
Нпример в 1 CV европейски формат, което много хора използват съдържа не малко данни - имена, адрес, телефон, дата на раждане и т.н.
Тъкмо вече бях започнала да се чудя само аз ли имам Европас! 202uu

Аз правя резюме, но масово в България се ползва европейския формат.

# 545
  • UK
Тоя спор се води вече поне за трети път. Аз също искам да знам къде кандидатствам. В един бранш фирмите и хората си се знаят, имат си отношения и взаимоотношения, често са конкуренти и т.н. Обаче, аз си преценявам дали да кандидатствам по "поверителна" обява или не, никой не ме кара насила, така че да не знам къде ми отиват данните. Ако нещо ме притеснява, не пращам и толкова.

Я да попитам, момичетата, които кандидатстваха по тази обява за сайта за книги, получихте ли уточняващия имейл, още ли сте навити за обучението, ще коментирате ли как ви се струва след допълнителната информация? Simple Smile   

Последна редакция: пн, 08 юли 2013, 18:45 от dejie

# 546
След като получих уточняващи мейл ми се струват страшно малко парите. Те ще си вземат доста хора и накрая няма да вземем и по 50лв, а и да си търся текстовете в мета за 10ст:-/

# 547
  • UK
И мен това ме впечатли най-много, че си ги търсим сами в нета Simple Smile Аз не знам още дали да ходя, ако ме одобрят, де Simple Smile

# 548
Kоординатор
Описание и
Изисквания:    Верига магазини за конфекция търси да назначи динамичен служител на длъжността координатор. Длъжността е съвкупност от управленски функции, участване в приемането и разпределянето на стоката по магазините, участване в търговския цикъл на работа.

За предпочитане е кандидатите да имат опит в търговията с конфекция.

Много добро трудово възнаграждение!!!
Заплата:    500 BGN (Бруто)

500 лева бруто - много добро трудово възнаграждение ли са?  Thinking

И още една
АДМИНИСТРАТИВЕН УПРАВИТЕЛ с Висше образование - фармация или медицина е предимство;

Заплата:    700 BGN (Бруто)

Минималният осигурителен праг за търговия с фармацевтични стоки за управленска длъжност е 794 лв.

Не разбирам как тогава средната заплата в града е над 800 лв?

Последна редакция: пн, 08 юли 2013, 20:28 от Red_Hot

# 549
Я да попитам, момичетата, които кандидатстваха по тази обява за сайта за книги, получихте ли уточняващия имейл, още ли сте навити за обучението, ще коментирате ли как ви се струва след допълнителната информация? Simple Smile   

Аз кандидатствах на скоро,пред мен имаше поне 448 кандидата но засега никой не ми се е обаждал ,не съм получавала и мейли.  newsm78

# 550
Здравейте. Някой дали има предположения за коя фирма става дума в тази обява: http://www.jobs.bg/f1866986. Пусната е за В.Търново.

И имам още един въпрос свързан със CV-то. Моето е нещо средно между резюме и CV. Има секция профил /кратко описание на моя милост като качества/ и ключови умения/компютърни, организационни, комуникационни  т.н./, както и опит, образование. Формата със заимствала от мрежата. Моля професионалистите в сферата да се произнесат дали е добре или да редактирам.

# 551
  • UK
Дадос, не си сред богоизбраните  Crazy Ние с Милена бяхме към 300 и някой си, заподозряхме ги, че пращат наред на всеки кандидатствал. Днес получихме имейл "Поради големия интерес към обявата, изпращаме ви още подробности относно работата, пък вие си помислете дали наистина ви се работи това."  Mr. Green
Просто си закъсняла, не че нещо не са те харесали. Казаха тепърва да чакаме потвърждение дали сме одобрени измежду всички желаещи, въпреки че вече по 2 имейла разменихме, сигурно пак заради големия интерес.

# 552
Red_Hot какво да кажа - пълни идиоти... и аз ги чета , за да не изтърва нещо по моя занаят.
Има големи абсурди пр. мотивационно писмо за продавачка за обувки, замислих се какъв ли е мотива за да продаваш обувки newsm78
или пък ; обява за брокери - заплата - каквото си изкарат , ако си изкарат, и пише '' напишете няколко изречения , защо да изберем вас" Rolling Eyes
абсурдите са навсякъде
била съм и от другата страна, едни от най- фрапиращите ми случаи бяха:
шефа ми си търси още един офис асистент и след получените стотина св-та , отсявам аз 30, идват момичетата , аз ги черпя кафета , давам им да пушат в кухненската част , да се отпуснат. Той пристига с едни тестове за зрелостници по български език и математика, разпределя ги по едни бюра и ги кани да ги решават ... при което аз изтъпявам , защото аз например всичко подобно съм забравила , защото не ми трябва и никаква логика не намирам от подобни изпити.
Друг мой началник прави фирма и назначава брокери и рекламни агенти , тогава едниствено той даваше  твърди заплати  плюс процент с идеята хората да работят спокойно, че насъщния им е осигурен, все пак в тази сфера си иска и късмет, покрива тел и бензин и какво става ; всеки си седи и чака на заплатката и никакъв мотив за по висок доход.
И последното - наемам почистващи фирми, казвам им ккаво къде и заминавам, не им вися на главите и резултат - нула , ами аз ако ще вися  по- добре да си го свърша.
Извода е , че масово не сме узлели и от двете страни.

# 553
За съжаление последните осем години работих на две места, където процентното възнаграждение беше основната част от заплатата, а твърдата част много малка. И мога да кажа, че тази схема не е приложима за България. Имам наблюдения и от приятели, които работят на други места по същия начин. Всеки месец се намира някой шефче, което да си припише част от полагаемите си % за себе си. А, втората фирма, в която работих по този начин се указа, че дори няма необходимия потенциал, за да се генерира толкова, колкото е необходимо, за да се изкарват читави пари+ пак същия проблем, че прекият ръководител злоупотребяваше с % разпределение.
За себе си съм направила извода, че заплащането трябва да е 90% твърда част и 10% променлива- за стимул. И никак вече не се хващам на фразата "заплащане според постигнатите резултати". Постигането на резултати е функция с много компоненти.

Българският работодател иска да вземе всички капиталистически похвати от западните практики, но не и тези, които имат изисквания към него. В Европа обещетението при безработица от работодателя е между 12 и 30 заплати. Ей, за това тука ни имат за консуматив.

http://novinar.bg/news/bg-biznesat-harchi-po-malko-za-obezshtete … NDE1Nzs0Nw==.html

yasmina , и това го има, което казваш, че има хора, които могат да си стоят на малка заплата, само да не ги закачаш да работят. В тая криза обаче не им се предлага много добра среда за това.

Последна редакция: вт, 09 юли 2013, 01:02 от Red_Hot

# 554
Добро утро,

Дайте линк за тази обява за сайта за книги, че нещо съм изпуснала!  newsm78 За допълнителни доходи ли става дума или за постоянна работа?
Редактирам се, намерих я.  Peace
Благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт