Работа, CV-та, HR-и, съвети - 32-ра тема

• 81 624
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Не ми стана ясно как стоят нещата с освобождаването преди изтичане на изпитателния срок... В договора се споменават 30 дни преизвестие за двете страни, но още като подавах документи, в администрацията ми казаха, че по всяко време може да бъде прекратен договорът Shocked , след като видях договора и 30те дни се успокоих, но сега се чудя дали "под всяко време" се разбира 30дни или 3 дни?! Четох член  67 ал.1 т.1 и чл. 70, ал.1 - но не видях вариант за внезапно освобождаване (освен ако има спиране на производството).
Не ми се разпитва в работата, за да не предизвиквам съдбата.
Тъй като месец и кусур в книжката няма хич да й отиват, освен ако не започна веднага друго (пак по специалността) - затова се допитвам и до вас, да си правя сметката от сега Praynig

Прочети следващия член 71, ал. 1.
Това е смисъла на срока за изпитване - да може да бъде прекратен договора по всяко време, без да е нужно предизвестие.
Кое те кара да мислиш, че работодателят ще иска да ти прекрати договора?
Член  71 не се споменава в договора.
Като такъв е смисъла - защо не го пише в договора или да ми го бяха казали по-конкретно  Whistling
 Ами това, че не се справям до този момент на 100%, вече имам първите индикации... ще видя и другата седмица как ще съм  Praynig

Та, се чудя дали да започвам с по-усилено търсене на работа, за всеки случай.

# 571
  • UK
Щом нещо не е конкретно упоменато и описано в договора, значи се регламентира от КТ, не е ли така?

# 572
Някой чувал ли е нещо за тази фирма http://www.jobs.bg/f1868446 ?
Пратили са ми мeйл,че са се опитали безуспешно да се свържат с мен по телефона и дали съм на разположение все пак,единствените позвънявания,които съм имала бяха вчера и онзи ден,едното беше в 21.30 ч. ,а другите в 19.30 ч. ,което беше 2 прозвънявания и не успях дори да вдигна.И двете бяха със скрит номер...на първото не отговорих,защото беше  в 21.30 ч.Как мислите да се занимавам ли изобщо нещо странно ми се струва...
Не съм чувала за тази фирма, но бих им писала мейл , за  да питам.

Аз съм силно възмутена от хора, които в 13ч ти се обаждат, за да те поканят в 18ч на интервю. Не се прави така. Идеше ми да й обясня някой неща по телефона... Дай сега ние безработните да сме нон стоп на линия...  ooooh!

# 573
  • Бургас
То от 13 до 18ч пак добре. На мен са ми звъняли в неделя в 15ч за инттервю след час. Аз дори не си бях вкъщи. За някаква позиция в Метро ставаше дума.

# 574
За тези фирми изобщо въпроса не опира до това, че си безработен и трябва да си нон стоп на линия.  Толкова им е организацията  ooooh!

Не знам, за една година извода ми е, че в нашия град само фирми, които не могат да си задържат служителите пускат обяви за свободни позиции. Нито една обява от читава фирма няма излязла (по моята квалификация), което е и нормално. В тая криза кой ще тръгне да си напуска хубавата работа. Продължават едни и същи обяви или ниско- квалифицирани.

tweetys , не знам какво си кандидатствала в Метро, но там са много ниско платени за много работа, а и не съм чула да има някакви квалифицирани позиции.

# 575
Не знам дали има смисъл да им отговарям на мейл-а, дори името ми са объркали.....Наистина колкото и да ни смятат за отчаяни не може да си позволяват да ми звънят по това време...Говори достатъчно за фирмата и за организацията й. Това със скрития номер също го смятам за неправилно,може и да е практика,но не мисля,че е редно.
Hello Plamena,

I’ve tried to reach you with regards to your application, but was unsuccessful.

Please let me know when you are available.

Kind regards,
Recruitment Team

HR Department

Potion Media Ltd

T: 0161 ******

F: 0872 *******

E: recruitment@potionuk.com

Това е мейл-ът нещо и нивото на английски не ми се струва като от Манчестер (пише че там е седалището)

# 576
vassi79, можеш да им пишеш кога ти е удобно да се чуете по телефона и поне ги прослушай за какво става въпрос, за да избегнеш губене на време в ходене по безсмислени интервюта.

Да не би да са звънели от Манчестър, че за това да е било по това време и номерът да е бил скрит?  newsm78

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 16:14 от Red_Hot

# 577
Ами не знам, пише че имат офис във Варна,но дори да са звънели от Англия, все пак часовата разлика е само 2 часа, може да се съобразят и да звъннат по-рано, не е като да ме търсят от Щатите  Rolling Eyes Както и да е, благодаря за мненията момичета, ще видя какво ще направя.

# 578
  • Sofia
Ами не знам, пише че имат офис във Варна,но дори да са звънели от Англия, все пак часовата разлика е само 2 часа, може да се съобразят и да звъннат по-рано, не е като да ме търсят от Щатите  Rolling Eyes Както и да е, благодаря за мненията момичета, ще видя какво ще направя.

Ако е от Англия обаждането обикновено звънят към 18:00 - 18:30 местно време - това са ми наблюденията. Вероятно съобраценията са им да звънят след като приключи работното време, за да могат кандидатите да разговарят спокойно.

# 579
  • Бургас
tweetys , не знам какво си кандидатствала в Метро, но там са много ниско платени за много работа, а и не съм чула да има някакви квалифицирани позиции.

Ааааа, то това беше мноооооого отдавна. Още бях студентка. Беше нещо от сорта на компютърен оператор.

# 580
vassi79, английския език в и-мейла ми се вижда доста Британски.

Иначе е много възможно именно от Великобритания да са Ви звъняли. Бъдете малко по-гъвкави  Peace

# 581
Ами не знам всичко му е наред на английския,но просто някак странно ми звучи....повече ме притеснява,че е объркано името ми. Не е до гъвкавост, просто в България сме свикнали да очакваме неочакваното, когато си се парил от разни обяви или си слушал десетки истории за други неприятно изненадани е нормално да си по-подозрителен,това е.

# 582
Ами не знам всичко му е наред на английския,но просто някак странно ми звучи....повече ме притеснява,че е объркано името ми. Не е до гъвкавост, просто в България сме свикнали да очакваме неочакваното, когато си се парил от разни обяви или си слушал десетки истории за други неприятно изненадани е нормално да си по-подозрителен,това е.

Разбира се, аз това го разбирам.

# 583
Имате ли информация за фирма Микро Кредит АД, която от това, което прочетох в нета до някое време е била под името Кредибул АД?
Честно казано тези небанкови институции са ми малко съмнителни, а и съм чувала, че много от тях заблуждавали клиентите и след това ставали големи панаири в офисите  newsm78

# 584
Имате ли информация за фирма Микро Кредит АД, която от това, което прочетох в нета до някое време е била под името Кредибул АД?
Честно казано тези небанкови институции са ми малко съмнителни, а и съм чувала, че много от тях заблуждавали клиентите и след това ставали големи панаири в офисите  newsm78

Тук съм съгласна и те съветвам изобщо да не кандидатстваш, те непрекъснато търсят Кредитни експерти,консултанти и подобни, за стотинки , и търсят будали който да рабтят за нищо. Преди време кандидатствах и останах... , е няма значеие.
Бях кандидатствала за "Анализатор кредитни досиета" или подбна - не помня сега, и бях запозната с позицията Кредитен консултант като не ми били получили другата кандидагура, въбще не си заслужава...  Rolling Eyes Confused

Общи условия

Активация на акаунт