Работа, CV-та, HR-и, съвети - 32-ра тема

• 81 650
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Всичко административно  Crazy Доста са...махнала съм всички критерии, сега съм чекнала само да са в София  Joy Ми не мога да седя диван чапраз...отразява ми се на психиката вече, не само на портИфейла  Mr. Green

# 661
Да, аз виждам, че има обяви и от частни борси, НО си мисля...дали ако се замъкна там, няма дами направят интревю да кажем...и да имам по-голям шанс отколкото ако пускам от джобса...

Работейки в една от тези двете, ти казвам,че точно затова ти посочих само двете. И в двете можеш да отидеш и да ти направят интервю на момента.  Peace

# 662
Едва ли има някой тук,който може да стои "диван чапраз" ...Честно да ти кажа аз търся в 2 града, не страня и от административни позиции,обаче по 10 свестни обяви на ден освен ако търсиш за сервитьорка,барманка и фризьорка не съм срещала.Но на теб браво щом си успяла,човек трябва да е   широко скроен.

# 663
Защо,фризьор да не е работа за простите хора? ThinkingТова е занаят и не всеки може да го върши.

# 664
Защо,фризьор да не е работа за простите хора? ThinkingТова е занаят и не всеки може да го върши.

To в България си мислим,че и барманка и сервитьорка може всеки да работи, затова обслужването ни е на толкова ниско ниво. Но има места, на които дори няма да Ви погледнат на сиви ако не сте от определени заведения/хотели...Нека не подценяваме професиите.

# 665
Нещо да споделите за БНП Париба?

# 666
Чакайте ся да видя точно по колко пускам на ден, че тва 10 го боднах ей така...само административни пускам аз...повечето са секретарки именовани по различни модерни начини и тук там ако има нещо малко по-различно, но пак административно...Добре, ей на проверих - пускам между 4 и 7 на ден Crazy

Да, аз виждам, че има обяви и от частни борси, НО си мисля...дали ако се замъкна там, няма дами направят интревю да кажем...и да имам по-голям шанс отколкото ако пускам от джобса...

Работейки в една от тези двете, ти казвам,че точно затова ти посочих само двете. И в двете можеш да отидеш и да ти направят интервю на момента.  Peace
А ти работейки в една от двете, може ли да кажеш имам или не по-голям шанс да ме викнат поне на интервюта ако мина през частната борса Flutter

# 667

To в България си мислим,че и барманка и сервитьорка може всеки да работи, затова обслужването ни е на толкова ниско ниво. Но има места, на които дори няма да Ви погледнат на сиви ако не сте от определени заведения/хотели...Нека не подценяваме професиите.

Така е,права сте.

# 668
Е сега глупости пишете,аз също съм вид сервитьорка,ако става въпрос ,казах просто, че има много обяви ,нищо за професията не съм писала...Колкото до фризьорките за мен това си е трудна работа,добрите фризьорки са освен всичко останало и половин химици с тези бои и смески.
Четете какво пише, моля!

# 669
http://www.jobs.bg/f1889167 това е най-кратката обява, която съм виждала Wink)))

# 670
http://www.jobs.bg/f1889167 това е най-кратката обява, която съм виждала Wink)))
И аз тва гледах баш Joy

# 671
  • В един копнеж!
А аз вече като видя отстрани в карето да пише, че работата важи и за студенти и беж...въобще повече не я поглеждам, независимо че ми е харесала.

# 672
А аз вече като видя отстрани в карето да пише, че работата важи и за студенти и беж...въобще повече не я поглеждам, независимо че ми е харесала.

Ама как бе, Виваком преди месец бяха пуснали обява за някаква мениджърска позиция и бяха чекнали опцията, че е подходяща за студенти, а иначе искаха референции от клиенти и работодатели  Joy

# 673
Ами, елате в Бургас на работа! Simple Smile Преди време в тази тема или подобна ,някой беше писал, че част от проблема с намиране на работа е недостатъчната мобилност на българите. Една потребителка тук каза,че чака вече 6 години да си намери работа. Как ще я намери,като я чака? То с чакане нищо не се получава!
  По мое мнение много от търсещите работа не могат да преценят добре себе си- какво могат и какво не могат, дали предложената работа е за тях или я приемат от страх да не останат и без нея. Освен това наблюдавам и много несериозно отношение и при подаването на документи и при неявяване на интервю, за което много са настоявали, като дори не си правят труда да позвънят и да кажат ,че няма да дойдат.
  Специално за мои познати,които на сядане и на ставане все хленчат как няма работа , съм правила експеримент: влизаме в Джобс, предварително сме уточнили кой какво иска ,какво може,за какви условия и за какви пари ще продаваме нашия труд. В рамките на един ден ,след отсяване имаме избор между 3-4 работни места, започване веднага.Това ,за мен означава само едно- че те досега са си спестявали нещо или са се надценявали, нямали са реален поглед за собствените възможности и желания. За да имате успех, бъдете честни пред себе и така ще избегнете разочарованията !

# 674
Ами, елате в Бургас на работа! Simple Smile Преди време в тази тема или подобна ,някой беше писал, че част от проблема с намиране на работа е недостатъчната мобилност на българите. Една потребителка тук каза,че чака вече 6 години да си намери работа. Как ще я намери,като я чака? То с чакане нищо не се получава!
  По мое мнение много от търсещите работа не могат да преценят добре себе си- какво могат и какво не могат, дали предложената работа е за тях или я приемат от страх да не останат и без нея. Освен това наблюдавам и много несериозно отношение и при подаването на документи и при неявяване на интервю, за което много са настоявали, като дори не си правят труда да позвънят и да кажат ,че няма да дойдат.
  Специално за мои познати,които на сядане и на ставане все хленчат как няма работа , съм правила експеримент: влизаме в Джобс, предварително сме уточнили кой какво иска ,какво може,за какви условия и за какви пари ще продаваме нашия труд. В рамките на един ден ,след отсяване имаме избор между 3-4 работни места, започване веднага.Това ,за мен означава само едно- че те досега са си спестявали нещо или са се надценявали, нямали са реален поглед за собствените възможности и желания. За да имате успех, бъдете честни пред себе и така ще избегнете разочарованията !

Извинявам се, до сега не съм писала на никого, че е писал пълни глупости, но тук не можах да се стърпя по обективни и субективни причини. Дори няма да влизам в подробен анализ на цитирания от теб град и възможностите за работа, които предлага. Мисля, че всеки може да проследи в jobs какво има и какво се случва.

P.S Всеки търсещ работа знае, че няма такова започване на работа- "веднага", преди да е минал 3-4-5 кръга интервюта или казано по друг начин месец- два по кандидатстване за едно място.

Едит: Още като си пуснеш CV- то и на мейла ти пристига информация, че преди тебе са подали средно около 60-70 човека за това място и това още в първия ден  Stop За есента в два от големите завода в региона са обявили съкращения, в единия се говори за около 1000 човека. Не знам колко са ти известни тези факти?

Последна редакция: сб, 20 юли 2013, 17:48 от Red_Hot

Общи условия

Активация на акаунт