Отговори
# 90
  • София
Доро, в групата на дъщеря ми има едно момченце, от което сме пропищели.
Нито един родител обаче не е дръзнал по какъвто и да било начин да се разправя с въпросното дете.
Това нито е в правомощията ни, нито ни е работа, нито нищо.

Провели сме разговори с госпожите, тя - с родителите и малко по малко, нещата започват да се нормализират. Но извини ме, да отида и дори да обидя детето - това не мога да си го представя, недопустимо е! Камо ли нещо друго...

Добре де, дори ако синът на авторката е дръпнал гащите на другото дете, това прави ли постъпката на таткото по-малко отвратителна?!

# 91
  • София
Каквото и да е детето, то не заслужава това, което му се е случило. Никое дете не заслужава да бъде така унижено  Tired
Дори и да е невъзпитано, разглезено или буйно, пак не заслужава подобна саморазправа. Ако трябва многократно ще се говори с родителите, с учителите и т.н. За мен диалог или в краен случай саморазправа може да има м/у равни т.е  1) дете с дете 2) родител с родител или учител, но родител с дете Naughty

# 92
  • На земята, която е всъщност звезда.
Независимо извършител или не е детето на авторката, поведението на възрастния мъж спрямо него  е гавра. Много по- тежка от свалянето на гащи между деца. Но ако детето принципно тормози другите е обяснимо защо веднага са го нарочили за виновник. Също така говори за несправяне на учителката с проблемите между децата, което кара някои по- първични родители да търсят отмъщение от малчуганите.

# 93
  • Куциндрел
Аз също не оправдавам бащата, не бива да се тормози ничие дете.

Но от думите на Barboranka разбрах, че свалянето на гащите не е единствената лоша постъпка на детето.
Ако майката на пострадалото дете получава постоянно сигнали, че детето й тормози другите деца, то не би ли трябвалод а вземе мерки за това? Или просто тя си затваря очите и на нейното гардже всичко му е простено?

# 94
  • София
Ако майката на пострадалото дете получава постоянно сигнали, че детето й тормози другите деца, то не би ли трябвалод а вземе мерки за това? Или просто тя си затваря очите и на нейното гардже всичко му е простено?
Няма как да знаем взела ли е майката мерки или не.
Тук нищим съвсем различен казус.  Peace

# 95
Добре де, дори ако синът на авторката е дръпнал гащите на другото дете, това прави ли постъпката на таткото по-малко отвратителна?!

Отговорът на този въпрос го даваме вече 7 страници, даже го изяснихме в пряк диалог с теб около трета страница  Hug Hug Hug Hug

Всички съчувстваме на детенцето във връзка с инцидента - това може още 10 страници да го пишем, защото е така.

Сега за мен въпросът е, дали авторката е коректна в обвиненията си към персонала на градината, към Barboranka и към медиите, след като са нарекли сина й "виновник".
Не е по заглавието на темата, но на мен ми е интересно. Не призовавам да го обсъждаме, ако не желаете.
Другият - основният - "казус" за мен е разнищен и ясен от самото начало и всички са единодушни  Peace

# 96
  • Куциндрел
Няма как да знаем взела ли е майката мерки или не.
Тук нищим съвсем различен казус.  Peace
Той казуса е ясен. Майката се е оплакала където трябва. Сигурно ще има последствия и за въпросния баща.

Четейки темата се замислих, аз как бих реагирала, ако науча, че някое дете системно тормози моето дете. /за това и се намесих, ама ще ви оставя да нищите казуса/....

# 97
Доро, в групата на дъщеря ми има едно момченце, от което сме пропищели.
Провели сме разговори с госпожите, тя - с родителите и малко по малко, нещата започват да се нормализират.

Добре е, че се оправят нещата. В противен случай аз бих говорила директно с родителите, хич не ме притеснява да се конфронтирам с тях за поведението на сина им. Защото пак казвам, дали детето е буйно или не по характер, за мен е по-малко определящо, отколкото възпитанието му.

# 98
  • пак там
Вероятно съм пропуснала някои факти (в последно време не гледам и не чета много новини), но съм останала с впечатлението, че не чух никой да отрича факта на малтретирането, а само оправдания, че детето на авторката било лошо или че бащата се бил извинил (неясно пред кого) или че директорката ще накаже учителката. Друго не видях, ако има и друго - моля, покажете ми.

Каквото и да е детето, то не заслужава това, което му се е случило. Никое дете не заслужава да бъде така унижено  Tired
Дори и да е невъзпитано, разглезено или буйно, пак не заслужава подобна саморазправа. Ако трябва многократно ще се говори с родителите, с учителите и т.н. За мен диалог или в краен случай саморазправа може да има м/у равни т.е  1) дете с дете 2) родител с родител или учител, но родител с дете Naughty

+1
По-ясно от това вече не знам как трябва да се обясни, за да се разбере, че НА ДЕЦА НЕ СЕ ПОСЯГА!

# 99
По-ясно от това вече не знам как трябва да се обясни, за да се разбере, че НА ДЕЦА НЕ СЕ ПОСЯГА!

Кой твърди, че се посяга  Stop  Цитирай, защото аз чета подробно и такова нещо не виждам.

Няма нужда да се конфронтираме  Peace

# 100
  • пак там
Вероятността детето да е малтретирано, защото е било лошо и невъзпитано, ви отваря логична вратичка да оправдаете това насилие, Доро. Иначе не виждам какъв е смисълът да нищите дали детето е виновно или не.

# 101
  • Куциндрел
Вероятността детето да е малтретирано, защото е било лошо и невъзпитано, ви отваря логична вратичка да оправдаете това насилие, Доро. Иначе не виждам какъв е смисълът да нищите дали детето е виновно или не.

Не видях някой някъде да оправдава насилието.

# 102

Ако имаш време, можеш да погледнеш на трета страница в началото, малко под твоя пост, аз съм написала, че въпросната логична вратичка е абсурд  Stop

След това обаче, включването на Йоана Данова с тон, който ми се струва агресивно-обвинителен, към медиите, отразили случая, и към майката на дете от групата /предполагам че е такава Barbaronka/, ме накара да се замисля дали г-жа Данова има право да държи такъв тон към тези страни. Това за мен е смисъла да нищя дали детето е виновно или не.

# 103
  • София

....
Той казуса е ясен. Майката се е оплакала където трябва. Сигурно ще има последствия и за въпросния баща.

...

Силно се надявам  Tired

.....
Четейки темата се замислих, аз как бих реагирала, ако науча, че някое дете системно тормози моето дете. /за това и се намесих, ама ще ви оставя да нищите казуса/....

Аз бих говорила с учители, с директорката, директно с родителите, но да бия чуждите деца  Naughty Случвало се е други деца да блъскат сина ми на площадката. В много редки случаи съм се намесвала с думите: "Той е по-малък от теб, не разбира и т.н." (когато беше малък) и децата винаги са ме разбирали. Не съм си и помисляла за физическа саморазправа  Naughty

# 104
  • Куциндрел

.....

Аз бих говорила с учители, с директорката, директно с родителите, но да бия чуждите деца  Naughty Случвало се е други деца да блъскат сина ми на площадката. В много редки случаи съм се намесвала с думите: "Той е по-малък от теб, не разбира и т.н." (когато беше малък) и децата винаги са ме разбирали. Не съм си и помисляла за физическа саморазправа  Naughty
Аз писах, че се чудя какво бих направила, а не че ще бия нечие дете.  Tired
Знам, че тук всички са" идеални"  и те "такива неща не правят".

Общи условия

Активация на акаунт