Отговори
# 165
Както вече посочих по-горе - многократно сме искали организирането на родителска среща. Без реакция.
А публикуването на темата в бг мама обясних защо е. Косвено търсех и някакъв съвет, друга насока, освен това, което вече предприехме към институциите.
Отстрани погледната, градината изглежда чудесно. Винаги може да има конфликти и проблеми, въпросът е защо заради нечие спокойствие те не са решени.

По отношение на фразата "проблемната група" - това са точните думи на възпитателките, които дори парадират с многогодишния си опит, като същевременно посочват, че такава група не са имали и подобни фрази.
Никога обаче на наши въпроси в какво се състои проблемността на групата не са отговорили.
Съдейки по наши наблюдения, групата не се различава по нищо от останалите, както в градината, така и в другите градини.

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 10:54 от Йоана Данова

# 166
  • София
Мисенце
именно затова сега както МВР, Столичен инспекторат и агенцията за закрила на детето от една седмица проверяват градината.
Както и в началото на темата бях посочила - изпратихме жалби до всички известни ни и възможни за реакция институции.
И тези проблеми не са от вчера, нито пък твърдя, че са само с моето дете.

Ясно. Ами....дано инспекторатът да си свърши работата. Персоналът явно е за наказание  Tired

По мое мнение всички трябва да се захващате за работа- учители, директор, родители, възпитатели, деца ......иначе няма да стане и ще живеете в този ад!

# 167
.............Но моето дете ежеседмично е с наранена глава от удар с камък, от блъскане в пейка, ограда и какво ли не от други деца, на което учителките вдигат рамене. Миналата година беше бутнато от вече споменатото проблемно дете от пързалката и беше с охлузвания, синини и натъртвания по цялото тяло, но пак нямаше никаква реакция на нашето желание за родителска среща. .........

И свидетели на целия този ужас, Вие пускате тема и инициирате проверка за тази детска градина чак сега....

Само че нито на мен, нито на баща му учителките или директорката, както по-горе писах, не са говорили целенасочено за проблеми в поведението на детето. Единственото, което са правили е когато го вземаме, да се оплакват какво е направил. Но на въпроса ни „Вие какво предприехте в този случай“ ни се е отговаряло – е, деца са, е може ли да обърнем внимание на всички. Направихте ли си извода от това? Защото аз съм – регистрират се само негативни прояви, без да се вземе отношение, без да се предприемат мерки, а след това се обявява – еди кое си дете е много проблемно.

И в същото време
Само че нито веднъж нито възпитателките, нито директорката, да не говорим за родители, не са поискали среща за да се обсъди поведението на детето ми.
Да, те само били регистрирали негативните прояви и само се били оплаквали, какво е направил.  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

Когато на мен ми съобщиха, че дъщеря ми е одрала едно дете при скарване за играчка, я хванах и говорихме, говорихме, говорихме - цяла вечер, на другия ден пак. И оттогава не съм спряла да мисля как да предотвратя да не се повтори. Не съм спряла да обръщам внимание всеки път като й режа ноктите. Не съм спряла да я упражнявам как се иска нещо, което не ти го дават.

Не съм питала персонала какво са предприели, защото сигналът ми беше достатъчен. Дадох си сметка за проявената агресия, но не ми е хрумнало да обвиня заведението, на чиито грижи е поверено, или тъпите анимационни филми. Това с телевизията мен СУПЕР СУПЕР МНОГО ме дразни във всички ясли и градини, защото от 2 годишно са превърнали детето ми в телеман, но това просто няма отношение конкретно към проявената агресия при сдърпване за играчка.

# 168
  • София
[
......
.....че едно друго дете, още от яслата, е проблемно, но възпитателките не вземат мерки, защото родителите му били проблемни.    
........ Многократно се заявявали и посочвали на възпитателките, че искаме нашето дете да бъде отделяно от другото (което всъщност е и смъкнало бельото на детето). Знаете ли какъв е бил отговорът на възпитателките – „Е, деца са, няма как да ги отделим, не можем само на тях да обръщаме внимание“. А виновната възпитателка стигна дотам в нахалството си, че да нарича една група от около 5 момчета „организирана престъпна банда“. Втората възпитателка пък нарича детето ми „хиперактивно“. Първото е термин от криминалистиката. Второто – от медицината. Когато сме ги питали да дадат определение за използваните от тях фрази, те или мълчат, или обясняват, че не могат да се справят с децата. Къде е опашката на крушката в случая? Никога не съм твърдяла, че детето ми не е палаво, но не е било нито агресивно, нито невъзпитано. Това, че две възрастни жени, назначени като възпитателки в ОДЗ нямат и понятие какво да правят, не е мой проблем. Виждате ли вече няколко опашки на няколко крушки? ....
....... Само че нито на мен, нито на баща му учителките или директорката, както по-горе писах, не са говорили целенасочено за проблеми в поведението на детето. Единственото, което са правили е когато го вземаме, да се оплакват какво е направил. Но на въпроса ни „Вие какво предприехте в този случай“ ни се е отговаряло – е, деца са, е може ли да обърнем внимание на всички. .....

....
Учителките твърдят много неща, в повечето случаи напълно неверни и неточни.....
....

Ползвам готов цитат, че не ми се ровичка, но при положение, че самата Вие пишете, че учителките са  се оплаквали, наричали са детето хиперактивен и не помня другото, говорят за банди, не разбирам как може след 5 реда да пишете, че никой не е говорил с вас за детето Ви?

Това, което чета е, че в отговор на оплакванията Вие питате учителките какво са направили, никъде не прочетох Вие какво сте направили, освен да искате от учителките нещо?

Наистина мисля, че тази група плаче за инспекторат и за обща родителска среща, на която проблемите да бъдат решени. Но тези проблеми се решават с обща работа - учители и родители, а не само родители, или само учители.

# 169
Те на общата родителска среща боксови ръкавици ще трябва да раздават  Embarassed

# 170
  • София
Родителите И учителите е трябвало да вземат мерки. Какво значи "е, може ли да обърнем внимание на всички." Нали затова са сложени там  newsm78

Родителите вместо сляпо да защитават отрочетата си, да вземат у дома с приказки да оправят поведението на децата си. Няма да стане само на принципа "моето е невинно, другите са виновни". Направи ми впечатление, че и 3-те майки от тази група изтъкват основно провиненията на чуждите деца и търсят грешките в останалите от групата. За мен това е грешна позиция! Детето трябва да знае, че за да има конфликт обикновено трябват поне 2-ма участници  Peace Не им давате добър пример на тези деца  Tired
Според мен на родителстаката среща ще настане хаос. Всеки ще защитава детето си и ще напада останалите родители. На мен ми направи друго впечатление:

......
.....че едно друго дете, още от яслата, е проблемно, но възпитателките не вземат мерки, защото родителите му били проблемни.    
....

Явно в тази група, освен проблемни деца, има и проблемни родители, които всъщност възпитават децата така, че да бъдат проблемни  newsm78 Децата може и да се променят, но за родителите според мен е късно  Thinking Лоша работа!

# 171
относно последните няколко коментара:
може би неправилно съм била разбрана, че обвинявам някого. На детето ни винаги, буквално ежедневно, се обяснява, разяснява и посочва кои са правилните и добри неща, както и какво не трябва да върши под ничие въздействие.
Досега, въпреки учудването и изненадата ви, сме реагирали коректно и с разбиране за всякакви "случки" в групата с нашето дете и сме разчитали на адекватната реакция и действия на учителките. Споделих за предишните случки единствено защото бях едва ли не обвинена, че защитавам неоснователно детето ми, както и че едва ли не то е виновникът за проблемите в групата.
Вероятно защото сме реагирали коректно и с разбиране, а не агресивно и първосигнално, тези неща продължават да се случват. Нали няма ненаказано добро?

# 172
  • София
Йоана Данова, според мен трябва да се съберете родители, директор и учители. Загърбете случките и помислете в посока как да помогнете на децата си. За тях е огромен стрес да растат ежедневно в подобна среда в ДГ. За вас (родителите) също е огромен стрес да мислите детето си по цял ден и да се чудите, как ще се прибере вечерта у дома (с разбира глава, нарането, бито и т.н.)

# 173
към Дзвер
Да, наистина не са говорили целенасочено, както съм пояснила по-горе.
Коментарите на учителките, че детето е хипертактивно са основно когато попитаме как се държи. Т.е. нищо конкретно, просто детето ви е хиперактивно.
Затова и написах, че не е имало нищо целенасочено. Така, както ние сме посочвали - еди кое си дете е направило еди какво си, моля вижте се с родителите и обсъдете случая.
Към нас не е имало нито оплаквания от учителките, нито от родители.
Така дали стана по-ясно?

# 174
  • София
Изумявам се и от персонала, как слагат диагнози с лека ръка  Tired  "И"-то е в червено, защото се възмущавам и от родителите, които писаха тук- хвърлят си един на друг обвинения и докато тичат да се саморазправят с децата, да се обвиняват помеждуси, да обвиняват персонала (в случая има защо), той пък да обвинява родителите и т.н. (безкрай), децата страдат  Tired

Цялата схема в тази ДГ е изначално сбъркана (според мен)  Tired Тук вече съм склонна да включа и директорката, която уж трябва да ръководи заведението  newsm78

# 175
  • София
към Дзвер
Да, наистина не са говорили целенасочено, както съм пояснила по-горе.
Коментарите на учителките, че детето е хипертактивно са основно когато попитаме как се държи. Т.е. нищо конкретно, просто детето ви е хиперактивно.
Затова и написах, че не е имало нищо целенасочено. Така, както ние сме посочвали - еди кое си дете е направило еди какво си, моля вижте се с родителите и обсъдете случая.
Към нас не е имало нито оплаквания от учителките, нито от родители.
Така дали стана по-ясно?
да, както и ми се изясни, че Вашите оплаквания най-вероятно са довели до същия резултат - т.е. нищо... аз на Ваше място бих сменила градината. И за трите пишещи в темата важи съвета ми  Peace

# 176
  • София
....
да, както и ми се изясни, че Вашите оплаквания най-вероятно са довели до същия резултат - т.е. нищо... аз на Ваше място бих сменила градината. И за трите пишещи в темата важи съвета ми  Peace

И аз си помислих същото, но ако цялата група е с такива проблеми, по-добре е да се сменят учителките или да се разформирова групата  newsm78 Знам ли  newsm78

# 177
....

И аз си помислих същото, но ако цялата група е с такива проблеми, по-добре е да се сменят учителките или да се разформирова групата  newsm78 Знам ли  newsm78
По скоро трябва родителите да спрят да раздават правосъдие и да помогнат на децата си,като подадат ръка на учителките и заедно се борят с проблемите.Групата е проблемна,защото май и родителите са такива.
Какво могат да направят в случая госпожите,освен да поговорят с проблемните деца-всичко друго е забранено.

# 178
  • На земята, която е всъщност звезда.
Има ли някакво развитие по случая?

# 179
  • София
Има ли някакво развитие по случая?

И аз това се питам?

Общи условия

Активация на акаунт