Случи ми се нещо странно IX

• 93 355
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
  • в 1001-та нощ
ооох извинявай Lizet33 не бях видяла, мерси, значи няма повод за притеснение  Laughing

Друг случай имахме там, беше преди години, аз май го разказвах преди, не помня вече, може и от другия ми профил да беше (забравих и парола и и-мейл на него, както и да е)

Пак в старата къща на село, зимата, майка ми и леля ми там. Навън натрупал снежец, къщата си е в балкана и е много красиво като навали. Та както и да е, майка и леля са там, мама става сутринта към 5 и нещо и отива до тоалетната, която е в двора, в по-отдалечения край, точно до тоалетната има една стара къщичка, в която сега има някакви лопати, гребла и т.н. преди години не зная какво е имало, ние я отворихме едва преди около десетина години. Но да се върна на историята отива тя до тоалетна, навън е все още тъмно, съвсем леко тръгнало да се развиделява вече и вижда в снега стъпки като от копита на коза, само че тези стъпки започват малко след тоалетната и свършват около метър и половина по-нататък, просто ей така започват от нищотои свършват пак така. Не е било заради натрупан отново сняг, защото, ако беше така той щеше да заличи всички следи, а не само някои, а и другото, което е, е че няма как и от къде да влезе животно в двора. Когато стана това се поразрових в нета и прочетох една статия, която адски много ме уплаши http://sanovnik.bg/n4-14330-%D0%A1%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BA%D0%B8 … D0%BE%D0%BB%D0%B0 сега все като ходя към тоалетната за това мисля, само да доближа тази посока и се подтискам много, може би от уплаха.

Сигурно ще ме помислите за луда  Laughing

майка ти и баба ти - гледали ли са кози, овце, отличават ли ясно отпечатъците?

колко дълбоки бяха? Възможно ли е да е птица?

# 526
Само малка поправка, майка и леля бяха  Peace
Иначе не, нямаме никакви животни, ясно е бил очертан отпечатака, че си е точно копито, като на коза, знам колко нереално звучи, наистина, ама...

# 527
  • в 1001-та нощ
аз например - не бих могла да преценя от какво животно е даден отпечатък - затова разсъждавах в тази посока  Rolling Eyes

При житните кръгове, които изчезват до 15 дни на мястото след това продукцията е много увеличена, никой не е дал точно научно обяснение за житните кръгове, не са само по житата има понякога и в снега. Намират се навсякъде по света, всяка година. Ако потърсите в нета има доста интересни снимки. Често хората съобщават за видяна светлина около мястото.

Увеличен е добива от декар ли? Laughing Чудно ми е как са го установили..

има торове фосфати, но според мен ...... е по-скоро въображение  Blush

# 528
От скоро ви чета, и доста интересни неща сте писали Simple Smile
Аз нямам кой знае колко странни случки, сещам се само за две които ще споделя.
Като малка понякога нощем ми се явяваше една бяла котка, стоеше си в ъгъла на стаята
ми и ме гледаше. Не съм изпитвала страх просто си знаех, че няма лоши намерения спрямо мен.

Другата ми случка стана преди десетина години. Братовчедка ми ми беше дошла на гости, и като си тръгваше изведнъж ме обзе натрапчиво предчувствие, че никога повече няма да се видим.
Не исках да си тръгва, и я убеждавах да остане.Тя обаче си тръгна обещавайки да ме посети отново.
Предчувствието ми обаче за съжаление се сбъдна, няколко месеца след посещението си тя загина при пътен инцидент.

Sad Sad Sad

# 529
  • в 1001-та нощ
за котката - за първи път чувам  Blush

# 530
# 531
  • София, Лагера
Мили дами, бих искала да попитам нещо във връзка с викането на духове.  Simple Smile
Аз ЗНАМ, че не трябва, но ми е интересно ЗАЩО? Какви последици може да има? Ако това го прави "професионалист", пак ли е опасно? Изобщо как може да си сигурен, че идва именно този, когото си извикал, а не някой друг?  Rolling Eyes

Питам от любопитство, няма да викам никого, той ако иска, сам ще дойде (както и идва в съня ми  Wink Heart Eyes)

# 532
  • Балчик
Според мен изобщо никога не идва този, когото викаш. Това,което идва е някаква нечиста сила. А не се вика,защото след това тази сила или взема жертви или постоянни нещастия съпътстват занимаващите се с такива дела. Това съм чувала, не твърдя, че е истина и че изобщо съществуват такива неща.

# 533

LaughingМного ми хареса.

Да,и аз знам така,че не се появява този,който си извикал. Абе,страшно си е,няма смисъл да се месим там просто.
Иначе,като малка ,сме правили опит с азбука написана в кръг на лист,игла на конец и викахме дух. И,да, отговори ни. Не знам ,никога не бих го повторила вече.

# 534
 Една моя съседка погреба баба си на 105 години. Разказа ми за нея странна история, случила се още преди последната война. Като била около 15-годишна, се разболяла много тежко, нямало лекарства, лекари, направо си отишла и я приготвили за погребение, тръгнали към гробището със свещеник. Отчето почнало да я опява, но по едно време забелязали, че умрялата като да помръднала. Загледали я внимателно и в този момент тя почнала да идва на себе си. Шок, радост, прибрали се с жива дъщеря в къщи.

После тя разказвала, че попаднала на оня свят (по думите й) и се озовала в помещение, в което имало няколко мъже. В центъра седял възрастен мъж, облечен в бяло с дълга бяла брада. Той прелиствал някаква огромна книга с кожена подвързия. И както прелиствал, говорел сърдито на останалите: "Кого сте довели? Вие сте направили грешка, довели сте Елена от Дивотино, а трябваше Елена от ... (забравих кое село) да доведете. Връщайте я веднага." И един от останалите повел Елена към една много висока стълба, която се спускала надолу, толкова надолу, че не се виждал краят. Казал й:"Хайде, слизай." Нея обаче я било страх, защото не знаела накъде води тази стълба. Тогава той леко я побутнал и тя се спуснала надолу и след това се събудила в ковчега насред погребението си.

След това, вече като възрастна баба, всички набори измрели, после и децата, а тя все жива и повтаряла: "Тези отгоре пак сбъркаха нещо в тефтерите, пак ме забравиха."

Жената, чиято баба се е съживила, е моя съседка, вярваща, разсилна в един храм, без склонност към езотерика или фантасмагории.

# 535
Историята на бабата затвърждава моето вярване, че човек вижда оттатък това, което си представя - за който смята че Господ е старец с брада, така му се явява. Който е убеден, че оттатък няма нищо, ще получи нищо - нима има по-голям ад от това да прекараш вечност в нищо. Който търси рай, рай ще намери.

# 536
  • Балчик
Историята на бабата затвърждава моето вярване, че човек вижда оттатък това, което си представя - за който смята че Господ е старец с брада, така му се явява. Който е убеден, че оттатък няма нищо, ще получи нищо - нима има по-голям ад от това да прекараш вечност в нищо. Който търси рай, рай ще намери.

Докато е жив обаче. След като се е "върнала", не е  била умряла, всичко е в мозъка. Simple Smile

# 537
 Joy Joy Joy
Звучи ми като от разказ на Елин Пелин-дядо Матейко или душата на учителя hahaha
Съседката вероятно няма склонност към езотерика, но фантасмагориите са й в повече, а има и чувство за хумор жената. tooth tooth

# 538
Беше абсолютно сериозна, като го разказваше, защото поводът беше скорошното погребение на майка ми, не сме били на кафе между два сериала. А и не е по характер майтапчийка, никак даже.

Мисля, че точно предава разказа на баба си, която е била селска жена без образование, с вярванията от едно време за Свети Петър с дългата брада. Затова и така й се е видяло "там горе".

# 539
  • Sofia
Като малка/10-11год./ имах странни шумове в главата,само вечер ги чувах,все едно много хора говорят едновременно,но нищо не се разбираше  Rolling Eyes
 А няколко пъти пак вечер,когато всички спяха имах усещане,а и съм сигурна,че виждах как около мен притичват някакви космати животни,подобни на видри или бобри...Плашех се,но не съм споделяла с никой.След месец-два всичко изчезна,но не съм го забравила повече от 30год.

Общи условия

Активация на акаунт