Случи ми се нещо странно IX

• 94 866
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
След като е било отдавна,скоро говорела ли е за същото...

# 301
  • Варна
Simple SmileКазват, че преди 1 на 100 деца е било такова, особеничко, а сега 1 на 10, мен ми се струва верно, пък съм и лично заинтересувана. Wink Чакам кристалните деца, които сега са на най-мноу 10-11 годинки, да пораснат и да променят света! Crossing Arms

Кой е правил подобно проучване преди?
Несериозно е, че и да се дава съотношение..

# 302
Хексе, аз затова казах:'' Казват, че...'' Немам статистики... Confused

# 303
  • Бургас
Simple Smile Инка 13, сигурно на дъщеря ти и се струват странни хора, които не усещат нещата като нея.
За нея всички сме странни.При нея това,което не може да ни обясни с думи ,се обяснява с рисунка.
Само да споделя,че аз като една добра майка реших,че имам психично болно дете.Помъкнах я по психолози,психиатри.Е за мое щастие нищо и няма.До сега не съм споделяла тук,но колкото повече расте,все повече ме плаши.Дано го израсте,макар че все по странно става.

Цитат
След като е било отдавна,скоро говорела ли е за същото.
Продължава да го твърди.

# 304
  • Варна
Хексе, аз затова казах:'' Казват, че...'' Немам статистики... Confused

Само да споделя,че аз като една добра майка реших,че имам психично болно дете.Помъкнах я по психолози,психиатри.Е за мое щастие нищо и няма.До сега не съм споделяла тук,но колкото повече расте,все повече ме плаши.Дано го израсте,макар че все по странно става.

Ето ти отговора Пънки. Децата са си все същите, в повечето случаи родителите не го споделят за да не помислят децата им за психично болни или "особени".
В последните години стана модерно да си особен, пък и хората са по-склонни да споделят заради относителната анонимност която има в Интернет.

# 305
Инка, казваш, че каквото е казала дъщеричката ти, се случва. Дай пример, какви неща предсказва, освен бебетата?

# 306
 Инка 13, и аз съм малко особена като дъщеря ти, и мен са ме мъкнали тук-там, изледвали са ме за дислексия, по врачки са ме мъкнали да ми леят куршуми и други глупости...Бих те посъветвала само да я научиш да чисти, да готви и разни други битови дейности, от които тя, най-вероятно ще се скатава WinkСпоко, нищо и нема, да ти е жива и здрава! Praynig
Може и така да е, Хексе. Simple Smile

# 307
Simple Smile Инка 13, сигурно на дъщеря ти и се струват странни хора, които не усещат нещата като нея.
За нея всички сме странни.При нея това,което не може да ни обясни с думи ,се обяснява с рисунка.

Цитат
След като е било отдавна,скоро говорела ли е за същото.
Продължава да го твърди.
Това да заведеш детото на психолог, в никакъв случай не го прави психично болно, тъкмо напротив. Психологът ще ви обясни как да подходите в такива ситуации, без да травмирате детето и да го карате да мисли, че е "смахнато". От друга страна психологът ще приложи техники, чрез които да разнищи какво се случва в ума на детето. Нещата, които ги твърди може да са истина, може и да са плод на въображението и - в такава възраст е. Все пак, има неща, които могат да бъдат проверени. Детето не трябва да усеща, че мислите, че нещо не му е наред, защото може да се затвори в себе си - много по-добре е да има доверие и да се чувства спокойно да споделя такива неща с вас.

Не забравяй, че има и достатъчно недобросъвестни лекар, които с удоволствие ще поставят 100 глупави диагнози на здравото дете, за да ти вземат парите и времето:)
Ако моето дете ми говори такива неща, определено ще проверя доколко са истина Simple Smile) Не се впрягай чак толкова, опитай се да насочиш странностите и в положителна посока.

# 308
  • Sofia
Инка13,записваш ли си всичко,което дъщеря ти казва...

# 309
  • Бургас
Искам да уточня,че в никакъв случай не се държим с нея като странна или различна.Аз си мисля,че е някакъв период,който ще отмине.Според мен тя си има неин паралелен свят(както всички деца) и често влиза и излиза в него.Май се заседява повечко там Laughing
Цитат
Инка 13, и аз съм малко особена като дъщеря ти, и мен са ме мъкнали тук-там, изледвали са ме за дислексия, по врачки са ме мъкнали да ми леят куршуми и други глупости...Бих те посъветвала само да я научиш да чисти, да готви и разни други битови дейности, от които тя, най-вероятно ще се скатава WinkСпоко, нищо и нема, да ти е жива и здрава!
Ами тя започна да се скатава.Знам,че нищо и няма.Историята на Germa ме подсети и аз да пиша.

Не си записвам това ,което казва.Сещаме се в къщи ,че вече сме били предупредени.Не става въпрос за някакви предсказания от глобален мащаб.Всичко е на ниво семейно-битови случки.Аз го отдавам на силна интуиция,а мъжа ми на датата на раждане-25.12.

Май не сме много по темата newsm78

# 310
А тя, между другото, има и въображаема приятелка, която нарича 'Уеносдиас' - с нея 'общуват' предимно по телефона-играчка.
Buenos dias/от испански/=Добър ден.Съвсем на място го използва детето-поздрав при телефонен разговор Grinning.Изтървала си първата буква,която принципно почти се изплъзва при произнасяне на поздрава.
Попитай я защо така нарича приятелката си.

# 311
Искам да уточня,че в никакъв случай не се държим с нея като странна или различна.Аз си мисля,че е някакъв период,който ще отмине.Според мен тя си има неин паралелен свят(както всички деца) и често влиза и излиза в него.Май се заседява повечко там Laughing
Цитат
Инка 13, и аз съм малко особена като дъщеря ти, и мен са ме мъкнали тук-там, изледвали са ме за дислексия, по врачки са ме мъкнали да ми леят куршуми и други глупости...Бих те посъветвала само да я научиш да чисти, да готви и разни други битови дейности, от които тя, най-вероятно ще се скатава WinkСпоко, нищо и нема, да ти е жива и здрава!
Ами тя започна да се скатава.Знам,че нищо и няма.Историята на Germa ме подсети и аз да пиша.

Не си записвам това ,което казва.Сещаме се в къщи ,че вече сме били предупредени.Не става въпрос за някакви предсказания от глобален мащаб.Всичко е на ниво семейно-битови случки.Аз го отдавам на силна интуиция,а мъжа ми на датата на раждане-25.12.

Май не сме много по темата newsm78

Натворила си един куп глупости. Най-напред направи една тетрадка и записвай всичко, което детето казва, както и твои бележки относно сбъдването на всякакви случки, нищо че не са "глобални", а семейно-битови. Laughing Опитай отново да върнеш детето към въпроса за смъртта му "преди" и гроба му. Виж го. Може да се провери без много усилия, ако там е погребано дете, от какво е умряло. Това ще отговори на всичките останали въпроси. И стига с това, че децата ви фантазират. Може да фантазират, по-вероятно е даже, но първо проверете дали е така.
Подкрепям мнението да се провери дали детето, което твърди, че предишната му майка живее сега в Португалия, ще може да покаже къде е къщата, в която разказва, че е живяло преди. Жената може да бъде открита също. Тези детски твърдения могат да се проверят. Чудя се защо чакате? Децата ще започнат да забравят с възрастта.

# 312
Момичета, наистина, проверете. Другото важно е да обърнете внимание на детето, когато (ако) ви показва тези неща. Не ми се иска да казвам думата "гроб" и въобще за починали дечица, знам, че се случва, но сили нямам да го кажа... както и да е.
Ако ти, Герма, заведеш детенцето да търсите тази къща, то обърни внимание дали поведението и се изменя, дори и малко, има ли разлика.
И ти Инка престраши се и отиди с малката да проверите, също обърни внимание на поведението. Важно е според мен.

# 313
  • Бургас

Цитат
Натворила си един куп глупости. Най-напред направи една тетрадка и записвай всичко, което детето казва, както и твои бележки относно сбъдването на всякакви случки, нищо че не са "глобални", а семейно-битови. Laughing Опитай отново да върнеш детето към въпроса за смъртта му "преди" и гроба му. Виж го. Може да се провери без много усилия, ако там е погребано дете, от какво е умряло. Това ще отговори на всичките останали въпроси. И стига с това, че децата ви фантазират. Може да фантазират, по-вероятно е даже, но първо проверете дали е така.
Подкрепям мнението да се провери дали детето, което твърди, че предишната му майка живее сега в Португалия, ще може да покаже къде е къщата, в която разказва, че е живяло преди. Жената може да бъде открита също. Тези детски твърдения могат да се проверят. Чудя се защо чакате? Децата ще започнат да забравят с възрастта.
И какво мислиш,че ще постигна с това?

# 314

Цитат
И какво мислиш,че ще постигна с това?

Как какво?  Един ден дъщеря ти ще ти бъде благодарна за това, ако всичко се окаже истина. Мисълта, че си се преродил отново на същото географско място може да ти покаже какъв е смисълът на този ти живот, защо си се върнал. Сигурна съм, че един такъв значителен факт ще остави отпечатък върху целия й живот нататък. А и върху вашия също. Ти лично не искаш ли да получиш доказателство, че животът не свършва завинаги? Не искаш ли да разбереш, ако детето ти се е върнало тук, защо е избрало вас? Имаш възможност....Не бих пропуснала...

Общи условия

Активация на акаунт