АВГУСТинка чуди се какво е нейното дете - кърлеж или циганé

• 23 992
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте  Hug

Койчева, нурофена е по - силен от панадола за температура, ти можеш редуваш нурофен и панадол, като внимаваш да не надвишиш дозите от 2те лекарства. Можеш да направиш така, че нурофена да се пада да го даваш към 23-24 часа, действието му е 7-8 часа. Ако Т не се повлиява бих отишла в спешното. Знам колко е неприятно детенцето да е болно и наистина се надявам да не вдига висока Т през нощта. Аз на каката съм й правила хладка вана, обаче за бебенце не знам дали е безопасно. Стискам палци това да е бил пикът и повече да не вдига такава Т и утре вече да е добре детенцето. Hug

belverde, това си мъчително и за бебчо и за теб. Пробвай с пробиотик и ако не се повлияе най-добре се консултирай с детски гастроентеролог. Сигурно има и други начини да се повлияе на запека. Не мисля че е от сукането по различно време.

Vaseto, извинявам се, станала е грешка. А голям кош за багаж е мечтата на всяка майка. Simple Smile
Ивка, дефламол ни е помагал ако дупето е на ранички.

Моето бебе е в някакъв много труден период, не спи по цели нощи - от 2 месеца е така, а още нямаме нито един зъб.
Иначе малката не иска да яде нито пюрета, нито моите манджи и не знам какво да я правя. Като ви чета как хапват хубаво вашите деца и ви завиждам, благородно Simple Smile

Лека нощ и нека е спокойна за всички мами и бебета.
Койчева стискам палци всичко да е ок. Hug

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 23:31 от tiina

# 556
Хай,

От вчера наобяд не съм влизала да ви чета...и пак сте изписали света. Е какво правите  Crazy Crazy Crazy Ще ми вземете тока от четене.. ooooh!

Белверде, аз от скоро вече варя във вода картофа, морковчето и също чушката. И бульона му го дадах веднъж с малко сухарче уж като супичка. Получи се и си го хапна. Мисля Тефи наскоро беше писала за бульона, че е добре да се дава като супичка. Много съжалявам за положението със з*пека. Що така ? Консултирала ли си се с педи скоро ? Ако трябва някое изследване да му пусне. Не ми се вижда добре след толкова месеци захранване още да има проблеми с това. Пробиотици даваш ли ? Аз още давам Биогайя. Помага ли, не ли, не знам, но ние нямаме такива проблеми, но още я давам. А зехтин в пюретата слагаш ли ? Аз редовно слагам по малко.

Фери, много интересна идея за сребърната юбилейна монета. Ти откъде я купи ? От някоя банка ли ? А за това, че са с годината на дракона, зодии и т.н също е интересно. А за майката, бащата, нещо купува ли се ? Фери, стига си пускала тука тия вкусни торти.... ммм, облизахме си пръстите на сухо.

Пейпърче, е как пък така се научила Кити да си бърка в нослето  Laughing  hahaha hahaha Може да е видяла от някое по-голямо детенце  hahaha А тортите на Захаро са супер  Heart Eyes За сериалчетата, аз напоследък съм фен на Семейство Симпсън и Семейният Тип. Особено бебето в Семейният тип е много диво  Mr. Green

Кашпи,  Какви са тия работи при вас - пукната кост, киста, ужасни работи.  ooooh! Дано бързо се оправят и двамата.  Hug Гибса не е много приятна работа, но то й е малък и бързо ще зарасне - дай боже. Но за малката, ох направо не знам. Изобщо не съм наясно с тези неща. Каква клиника трябва да е. Не знам колко е сериозно положението, но честно казано не бих се доверила и аз на едно мнение. По-добре да я заведе на специалист и то по-добре в София.

Бюти, много хубави подаръци от свеки  Hug Ох, много ми беше смешно твоето обяснение за парка, как си чела, подчертавала и също бутала колчиката едновременно  hahaha

Лино, много готино, че живеете близо до пазарни палати. Дано имаш време да отидеш и да разгледаш детската палата - сигурно ще има интересни неща. Дъщерите на Маклауд преди ми беше много любим, жалко че вече не го дават. Много готини мацки и как се справяха с какво ли не  Whistling Сладурки

Дафи, бравос отличничке  Peace

ВТД, и какво снощи си джафкахте с малката - на мен АЛФ ми е любим. Е няма начин като бях малка му бях фен и му бях гледала всички серии, че си ги и бях записвала на видеото. За какво съм си ги записвала да ме пита някой  Whistling Честито за яслата  Peace

Сами, гаднярка такава - вече си гледала Гетсби. И на мен ужасно ми се ходи. Хубав ли беше ? Ооо, и аз отивам тези дни.  Rolling Eyes Е, без малчо разбира се. Най-много да го оставя на ММ да се гледат по мъжки и отивам. Той е без това ММ няма много желание да гледа такива филми. А кви са тия схеми колко трябва да яде бебето ? Може ли и на мен да пратиш като ти ги прати някой  Thinking

Блонди, може ли да обясниш ти това брашно от елда, киноа, амарант, ориз ... и т.н ти ли си го правиш или го купуваш и ако го правиш как ? Ох, нещо не зацепвам точно идеята ? А като е на безмлечна каша да кажем, примерно елда, не е ли същата работа ?  newsm78 newsm78 newsm78  Брей вашите зъбчета като гъбки никнат  Crazy

Елсънче, айде честито в новата къща. Много си ми далеч, да ти дойдем на гости на нова къща  Hug

Хриси, аз давам твърда закуска - може попарка, кус-кус, овесени, ръжени ядки, юфка и други. Ти не е казано, че задължително трябва да му спреш млякото, може да го даваш преди или след закуската. Просто закуската в този случай може да я даваш  по-малко количество, че да си пие и млякото.

Койчева, абе много време ви се проточи тази Т. Що така ? Не трябва ли вече да се оправя Борко ?

Марли, ама вие направо не се спирате. Браво - много хубаво правите - отивайте на празника на розата - сигурно ще е много готино, аз никога не съм ходила точно тогава, но предполагам ще е приятно.  Peace

Принцеска, супер за почивката на Несебър  Peace

Аз пък да ви попитам за вечеря какво давате ? Аз давам само АМ към 20-20,30ч - 160мл + още 100 мл към 22 като ляга и това е чак до сутринта. Дали не е време за друга храна вечер ? Аз наскоро пак питах

Ивка за д*пето може да пробваш и крем здраве за подсичане. Дано намериш подходящия крем от първия път.

Да ви кажа снощи си изкарахме супер. Имахме годишнина с ММ, кумувете ни дойдоха с тяхното момиченце, разходихме се, хапнахме на едно заведение, после пак се разходихме и беше чудесна вечер. Малчо си изкара и той чудесно, понагушкаха го, хапна си хлебче на заведението, изпи си млякото. И беше толкова послушен, няма мрънкане, няма писъци и ревове. Зяпа разни дечица как си играят наоколо и така приятно мина вечерта.

И последно да попитам, какво мислите по въпроса за отделяне на бебчовците вече в отделна стая ? Дали е време или по-точно кога е най-добре да се направи ? Аз мисля май към годинката, но направо не знам дали ще успеем, че трябва да оправяме цяла нова стая, боядисване, мебели... и т.н.  Rolling Eyes Сега като си помисля, хич не ми се занимава, а пък не искам да стане късно.

Много дълго стана, извинете, но от вчера насам мнооого сте изписали и нямаше как да не ви отразя любими  Hug Hug Hug Hug Hug

Лека нощ от мен момичета !

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 23:42 от Bobur4e

# 557
Аз щях да лягам, ама да питам Блонди що съм пъзла Mr. Green, за кое сега се хвана Crazy А KFC и тук е сууупер гадно
Бобърче теб ще те чета утре Hug
Айде вече лягам Whistling

# 558
  • Добрич
Момичета, добре и давате оцетени съвети на Койчева, но не споменавате в кой етап на температурата да го прави. Аз от моя лекар знам, че ако е в процес на покачване температурата и детето го тресе, е немислимо да му лепнеш нещо студено на челото или краката. Ако е сигурно, че това е пикът на температурата може да се пробва, но той лично не вярва в тези методи и един път каза на една майка по телефона, че детето и не ставало за туршия, да не си прави експерименти. Ако не е пикът, оцета може още повече да вдигне Т рязко.
 За мен най-ефикасното за мигновено ободряване и сваляне на Т временно е да се изкъпе детенцето с нормалната температура на водата, както и в останалите дни. При нас винаги работи. А при три-четири дневните температури на Камен винаги редувам Нурофен и Еферелган свещички, като вторите гледам да са по-рядко, че са по-силнички и обикновено ги ползвам нощес. Слагам към 12, до 1 сваля Т и спи нормално до към 6-7-8. При по-лека Т първо давам ампула витамин Ц и чакам. Ако няма резултат, давам Нурофен.

Сами, тук съм, всичко е наред, но виж до Варна не съм идвала сигурно повече от месец. Утре ако не ме огрее Казанлък, че още не сме решили, сигурно ще се пошматкам из мола, а в понеделник сме на очен с Камен в  св. Петка. После май пак ще трябва да се моткам из мола, че ММ има работа. Ако кажеш да ти звънна да се видим. Simple Smile

Белверде, направо ми стана мъчно за Валерко. Пробвала ли си да му слагаш зехтин една идея повече в пюретата. При нас работи.  Hug

Кашпи  Hug Какъв специалист ти трябва за консултация? Очен ли, не разбрах?

Тиина, и ние сме така с яденето. Със зор изяжда едно пюре за целия ден. Само сутринта закуската му с масло и сирене му се услажда и си я изяжда цялата - цели 100 гр.  Laughing Да ме питаш отде са тия 13 кила.  hahaha

Бобърче, аз ще отделя в отделна стая, когато спрат да искат да спят с мене.  Laughing Като станат "големи" и почне да ги е срам, че спят с мама.  hahaha hahaha

# 559
Уф, и Несториан нещо се е подсякъл, пак ще се мажем ...  ooooh! Ивка, тя Блонди ти е казала за невенчето, аз специално мажа с Асам, има го по аптеките и не е скъп!  Peace
Марли, наистина да се чуди човек как ги направи тез 13 кила Матюшкин ...  Thinking И като се има предвид, че ти си от партията на Тефита, пък гледам, че и ТМ не е някой мощен ...  Hug
Белверде, и на мен ми стана мъчно за Валерко!  Hug Натискай го да пие повече водичка!  Peace
Ох, Койчева, и за Борко ми е много мъчно, стига вече се е мъчило детенцето!  Hug
Бобърче, аз няма да отделям в отделна стая, защото нямам такава ...  hahaha А иначе за вечерята - Неско яде каша към 18,00; към 18,30 го кърмя и вечерята му пак е кърмене чак към 11 часа!  Peace

# 560
Марли,не съм лекар и не съм запозната с етапите на качване на температурата,аз споменах за оцетените компреси,защото многократно са ми помагали.Пък и Койчева сподели,че Т на Борко е 39.2,то накъде повече да се качва,оцетените компреси се прилагат точно при Т над 38.5.Когато Марти беше с 40 градуса температура в болницата единственото нещо,което успя да й понижи Т беше мокър,студен чаршаф,не вярвам лекарите да са толкова некомпетентни,че да прибягват до такива методи,ако те са опасни.
Васето,мерси,утре ще ходя на шопинг за кремове за дупе Laughing

# 561
  • Добрич
Ивка, тя сподели колко е, но все пак тя постоянно спада и се покачва през определен интервал от време температурата, нали все пак приема лекарства детето. И определено има накъде повече от 39.2. И студения чаршаф е със същото действие, и с него също трябва да се внимава. Представям си например как на мен ми е супер студено и ме тресе, тялото ми се опитва да ме стопли, а някой ми лепва леден мокър чаршаф. То остави на мен, аз мога да си кажа, ами на едно бебе какво ли би му било. Както и да е, исках да кажа, че и с бабините методи не е зле да се внимава и да има представа човек кога да ги прилага.

А пък аз какъв чийзкейк врътнах... Ммм ще го сънувам цяла нощ сега. С мента и лайм, нещо като мохито чийзкейк, само дето не го направих с бяло ромче, а с есенция.  Mr. Green

# 562
Е,то никой не твърди,че усещането е приятно,ама за спешни случаи,когато Т е опасна,върши работа.Оцетените компреси са по-безобидни от мокрия чаршаф,аз винаги с хладка вода ги правя.По принцип и аз хич не съм привърженик на тия бабини рецепти и избягвам да ги прилагам,особено на децата,ама това действа затова го споменах,защото знам колко може да се паникьоса човек като види термометъра.Както и да е,дано утре всичко с Борко е наред и да му спадне температурата.
Лека нощ от мен!

# 563
Белверде, освен всичко друго, което са писали момичетата, яж и ти разхлабващи храни.

Кашпичка, като някой, дето си е чупил доста ръката като дете  Rolling Eyes хич не се помни времето с гипса, даже сега докато бях със счупена ръка се опитвах да си спомня, боляло ли ме е така тогава Simple Smile Надявам при Ивайла да е по-малкото зло и да се оправи без да разбере.

Аз пък уважавам бабините рецепти много и дори ме е яд, че се губят знанията с родителите и бабите и дядовците ни.

# 564
  • До морето
Марли, казвам да ми звъннеш  Grinning
А този чийзкейк мохито вчера го правиха по Бон Апети, от там ли открадна рецептата  Laughing

За оцетените компреси- не знам за бебе как е, но аз като бях бременна и се бях трупясала с висока Т' само оцетът ми я свали (аз друго и не можех да пие, де). Иначе наистина не е приятно! Борко също се противи, Койчева каза, че е пробвала със студен компрес, но той пищял  Sad Дано тази нощ е била спокойна  Praynig

Бобърче - Гетсби на мен не ми хареса много. Добре, че е Леонардо, ох Леонардо  Heart Eyes Иначе не съм особено впечатлена, а пък защо е 3Д хич не мога да разбера  Confused

И накрая -   ura  ura  ura newsm18  Party Time Tada  bigdance2  costumed034  Party Time Честит празник на нашите малки слънчица! Да растат здрави и широко усмихнати! Да се смеят, да скачат, да пеят и да се забавляват не само днес, но и през всички останали дни в годината!  bigdance2  ura newsm18 newsm18  Party Time Tada  costumed034  ura Tada  bigdance2

# 565
  • Пловдив
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА МАЛКИ,ГОЛЕМИ И ОЩЕ ПО- ГОЛЕМИ ДЕЧИЦА Heart Eyes

за температурата е много важно да се пият течности,Ивето ми е вдигала няколко пъти-и покрай зъбчета и покрай бронхита.Винаги съм гледала да пие вода-колкото повече толкова повече Peace
Белверде има едно пюренце на ДМ-сини сливи с круша -направо върши чудеса при нас.Дано се регулира коремчето скоро Hug

Имам още да ви пиша,но Никита се събуди
Хубав и усмихнат ден мами Heart Eyes

# 566
Честит празник на всички прекрасни бебоци и беболини! Да са ни живи и дзрави, много да ни радват, да растат щастливи и добри! Simple Smile)))

# 567
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА!!!   bigdance2 newsm18  Party Time  4uu  costumed034 Tada

Бобърче, за вечерите, на нас педи от месец и половина ни повтаря да давам супички  за вечеря, със сухарче. Но ние сме малко скарани със "солената" храна и още не съм го докарала до там, ядем много каша, а след баня мляко за приспиване и си спим до 6,7,8 часа

Ивка за подсичането, Стефан е много бял и като му се възпали дупето, мажа само с мазни кремове, нищо изсушаващо с цинк, има едно кремче, бъркат го в аптеките с ланолин, вазелин, А и Е витамин, вълшебно е, него го ползвам ежедневно...

още искаш да пиша но ще папаме  Hug

# 568
  • Варна
Честит Първи 1-ви юни на нашите слънца! Да са преди всичко живи и здрави, да ни радват, да ни ядосват, да растат весели, безгрижни и щастливи, е, и да слушат от време на време Laughing

Койчева,
и аз бих предложила ваната, с топличка вода, да покисне Борко в нея, докато се охлажда постепенно. Колко дни станаха с Т, при вирус обикновено държи 3-4. Ще мине Hug

Белверде,
не чети страхотии, мила Hug Ходихте ли при гастро, може да даде съвет... А май има хора, които си ходят рядко до ВЦ, проблемът по-скоро е, че се напъва...

Кашпи,
ами честит ви първи гипс тогава Laughing А за Ивайлето много различни диагнози. Най-добре и трето мнение.

# 569
Честит Празник на всички малки и пораснали дечица!!!  party006
Блонди, благодаря за инфото за Лактана и Хумана. Ще се мъча да я свикна към Лактана в такъв случай. Снощи започна да пие аптамил, но спря след три-четири глътки. Иначе вода с малко ябълков сок си пие на воля.
Сигурно сте коментирали вече записването на детска кухня. Имате ли идея от къде се набавят бурканчетата? Казаха ми, че в Метро май продавали, но не е много сигурно...  Hug

Общи условия

Активация на акаунт