Набор 94 - абитуриенти, завършване, матури, кандидатстване Тема 2

• 34 359
  • 410
  •   1
Отговори
# 150
Dorothy  - много благодаря за изчерпателната информация  bouquet

# 151
Има ли явявали се на изпит в СУ на 01-02.06 по история, испански, италиански или физика? Интересува ме дали само ние отново си чакаме резултатите по химия или и на другите не са готови...

# 152
Голямо затишие в темата newsm78
Имате ли вече дипломи? На моята дъщеря ще я връчват в понеделник. Дори имам покана да присъствам на събитието  Simple Smile
Искам да попитам дали има вече минали по процедурата с превод и легализация на дипломата, за да сподели как на практика се случват нещата и реално колко време отнема. Доста съм притеснена за времето и дали ще се вместим в срока  Sad

# 153
Нямаме още, на моя син в петък ще им ги дават.

# 154
  • BG
Нашите дипломи - утре. Чакаме оценка от изпита в СУ.

# 155
И на сина ми ще ги дават в петък. Даже съм се наредила и аз да присъствам, защото ще е от 18,30 тържествено, а не просто да отчетат дейност.
А и малкия в петък навършва 11год, та ще е много празнично у нас.
В неделя го чака Математиката в СУ и другата седмица вече ще редим желания. smile3503

# 156
  • BG

В неделя го чака Математиката в СУ и другата седмица вече ще редим желания. smile3503

Я, тъкмо да ми отговориш на въпроса, който ми се мотае от няколко дни в главата...Как ще редите желания, като няма да си знаете оценката още? Нашият изпит беше миналата неделя и аз предполагам, че резултатите трябва да излязат до края на тази, за да редим желания. Но се чудех за математиката и географията...Не съм срещнала никъде инфо за срока, в който трябва да излизат оценките или съм пропуснала?  newsm78    Защо да редиш желания, ако имаш двойка? Или се разчита на матурите?

# 157
  • Русе
Голямо затишие в темата newsm78
Имате ли вече дипломи? На моята дъщеря ще я връчват в понеделник. Дори имам покана да присъствам на събитието  Simple Smile
Искам да попитам дали има вече минали по процедурата с превод и легализация на дипломата, за да сподели как на практика се случват нещата и реално колко време отнема. Доста съм притеснена за времето и дали ще се вместим в срока  Sad

Синът ми вчера си получи дипломата. На специално организирано тържество. Беше хубаво, разбира се, вълнуващо и приятно може би най-вече за нас - родителите. Вече си мислех, че само при нас не са раздали заветните свидетелства, но като ви чета - явно не съм права.
За легализирането - тепърва предстои да разберем дали я искат точно в такъв вид от избрания университет. Вчера им писа имейл, дано реагират бързо и да отговорят още днес, за да си знаем дали ще се налага да даваме дипломата за легализация или само за превод и сканиране.  Simple Smile  Sunglasses  newsm78

# 158
Benisima - сина ми ще ходи на МАТ 2, както сам казва за спорта - на предварителния има 5,1 и смятаме, че ще му стигне за заветната специалност КН.
Аз все пак мисля newsm78, че срока за редене на желанията е до 6 юли именно, за да могат дотогава да излезнат всички резултати. За последната седмица от КСК са останали МАТ1 И 2 - там оценките излизат за 1 седмица, Френски език и география - също - така че според мен има достатъчно време.
Но това е мое мнение, а все пак съм русо......

# 159
Моята я чакам в петък.  Grinning Вчера я подписах. Добре, че ни викат да ги проверяваме, моята я бяха сметнали грешно и трябваше да им оправям сметките.  ooooh!

# 160
  • София
И аз си чакам дипломата, нашите обаче - в събота.
Оценките от СУ май излизат за горе-долу две седмици, поне по БЕЛ и история е така, ще видим с английския как ще е. Аз нещо въобще не съм въодушевена от факта, че ще си разбера оценката.  Confused

# 161
  • BG
И аз си чакам дипломата, нашите обаче - в събота.
Оценките от СУ май излизат за горе-долу две седмици, поне по БЕЛ и история е така, ще видим с английския как ще е. Аз нещо въобще не съм въодушевена от факта, че ще си разбера оценката.  Confused

Не помня ти с английски ли кандидатстваше?  Thinking

# 162
  • София
С английски, да. Simple Smile Само дето не се справих идеално с всичко и сега се побърквам, че а) няма да съм го взела и б) няма да ми стигне оценката. Общо взето редовните филми.  Embarassed

# 163
  • BG
С английски, да. Simple Smile Само дето не се справих идеално с всичко и сега се побърквам, че а) няма да съм го взела и б) няма да ми стигне оценката. Общо взето редовните филми.  Embarassed

Е де, не си го взела, как ме разсмя само!  Laughing

Моят син беше доста припотен дори и по телефона като го чух след това, защото макар и да знаеше, че изпитът е за време, пак си е било доста стресиращо. Нищо не е успял да провери за грешки, в пълна мъгла е, несигурен...Каза, че не е останал въпрос, по който да не е писал, но доколко е вярно вече ще видим. Той има добра оценка от матурата по английски, така че в краен случай ще разчита на нея. Ти беше по биология, нали? Едно девойче пък седнало да пише на чернова, което, доколкото помня, изрично не се препоръчва и естествено нямало време да препише, няма да и се зачете.   ooooh!

# 164
  • София
Стресиращият елемент е точно, че всичко беше за време и нямаш никакъв контрол над изпита. Аз имах и проблеми на текста за четене, който разбрах без проблем, обаче въпросите бяха меко казано абсурдни, имаше един, на който буквално трябваше да си измислиш отговора и се избираше по схемата "невъзможен, по-малко невъзможен...".
Аз съм убедена, че ще имам грешки на теста, надявам се само да са малко. На диктовката не предвиждам повече от 2-3 и само се надявам да ми харесат есето. Всъщност есето прави разликата между 3 и 6 и е важно на какъв проверяващ ще се попадне, аз затова и треперя.  Laughing
Иначе и при нас имаше същата ситуация - едно момче писа на чернова и после не успя да препише. Главната ни квесторка обаче беше изключително добра и се правеше на ударена от време на време, давайки ни по 1-2 минутки повече, макар че може само на мен така да ми се е сторило.
Аз бях с биология, да, смятах си бала с нея за всеки случай и 100% ще вляза в повечето биологии(тези, които не изискват изпит по химия всъщност), обаче не ме влече особено и при всички положения, ако не стане да вляза по първо желание, ще пробвам да приравня втората година.

Общи условия

Активация на акаунт