Набор 94 - абитуриенти, завършване, матури, кандидатстване Тема 2

• 34 362
  • 410
  •   1
Отговори
# 135
  • BG
А дали трябва да се подава декларация ...7 ли беше, в НАП ли?
А и откога ще се водят студенти - от момента на записването или от първия учебен ден?

http://grada.bg/73568/%D0%B7%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82 … 0%B0%D1%89%D0%B0/

Има някои малки промени към днешна дата, касаещи кодовете на плащане в платежното и това, че сега всички осигуровки се внасят в единна сметка. В сайта на НАП е описано точно.

# 136
Benisima, голямо мерси   bouquet, много полезна статия. Остава само да разбера дали ги осигуряват до края на май или до край на юни.

# 137
  • BG
Benisima, голямо мерси   bouquet, много полезна статия. Остава само да разбера дали ги осигуряват до края на май или до край на юни.

Да, ще трябва да се пита в училищата.  Peace

# 138
Нашата класна каза - до края на юни и след това ние ги поемаме
Миналата година племенницата ми беше приета в СУ и в края на октомври правиха списък на децата, които не са си платили осигуровките през лятото и им дадоха някакви документи за внасяне newsm78, но си е рисковано да чака човек
По-добре да сме точни, пък дано не се налага да ги ползваме newsm17

# 139
  • София и там където не се пуши
След като внесете навреме вноските, задължително декларация 7

Да допълня, че в Си Банк, където се плащат най-вече, са доста любезни и обясняват, дават папка с образец и ИБАН на бюрата по местоживеене и таксата за превод е 4 лв

# 140

Да, ще трябва да се пита в училищата.  Peace
[/quote

Официално учебната година на зрелостниците е до 14.05.2013. Здравни осигуровки могат да се внасят и в СИ Банк. Аз смятам, че трябва да се внесат за 4 ри месеца х 16.80. Кандидатстващите в чужбина да се организират за издаването на ЕОЗК - 15 работни дни, за да ти я издадат, молби се подават и в ДСК.

# 141
Такса за превод - 4 лв. ???
Не е ли множко ?!?

# 142
Такса за превод - 4 лв. ???
Не е ли множко ?!?

Затова сигурно са любезни  Joy Joy Joy . Днес плащах, затова ви казвам.

По интернет е по-евтино, май беше 0.80 лв и ако преведете наведнъж трите месеца, съвсем ще са добре нещата.

# 143
Аз по принцип така  плащам и моите - по 3 месеца накуп. Само, че сега ще изчакам да виснат и тогава ще видя точно какво и колко да платя.  Дето да се чудя от май ли , от юни ли, ще отида октомври и  плащам колкото трябва.  Те дотогава няма да прекъснат правата. Поне така е при работещите.

# 144
  • През девет планини в десета...
Аз по принцип така  плащам и моите - по 3 месеца накуп. Само, че сега ще изчакам да виснат и тогава ще видя точно какво и колко да платя.  Дето да се чудя от май ли , от юни ли, ще отида октомври и  плащам колкото трябва.  Те дотогава няма да прекъснат правата. Поне така е при работещите.
Peace и аз така мисля да направя

# 145
Ако, платита така на децата както казвате, поне ги накарайте да пуснат декларация 7, защото тази декларация глобата е 500 лв , а ви съветвам, за да се добре нещата, да платите както казвате че ще плащате юли, август и септември, не по-късно от 20 август, както е законния срок.

# 146

Dorothy - къде се подава тази декларация 7 и как става плащането на осигуровките newsm78

# 147

Dorothy - къде се подава тази декларация 7 и как става плащането на осигуровките newsm78

Отивате в регионалното ви НАП, там има гише за Здравното осигуряване и искате справка. Те ви изкарват писмо в което е посочено по коя сметка трябва да се преведе сумата и ви дават да попълните Декларация 7 . (Пазете си входящото номерче завинаги) . В някои НАП имат каса, но в това например, което е на пл Македония и е за Красно село нямат. Също така във всяко едно можете да си свършите работата, изпращат по служебен път, но все пак да е навреме.

Всичко това лично или с пълномощно, като вчера ми се наложи да попитам и ми обясняха за оправяне на здравни осигуровки върши работа и ръчно написано НЕ заверено нотариално (това ми обясниха от националния телефон на НАП) .

# 148
Момичета,
А някой знае ли как седи въпроса със здравните осигуровки за зрелостник, на който му предстои да учи в университет извън ЕС. Има ли разлика за българските деца, които записват да учат навън?

# 149
Момичета,
А някой знае ли как седи въпроса със здравните осигуровки за зрелостник, на който му предстои да учи в университет извън ЕС. Има ли разлика за българските деца, които записват да учат навън?

Съседите взимаха бележка от немския университет, че е студентка и тук ходеха да се оправят, за да не и се водят. Мисля че е обсъждано в темата за студентите в чужбина, ако не попитай там. Тези три месеца се плащат, така или иначе.

Общи условия

Активация на акаунт