Набор 94 - абитуриенти, завършване, матури, кандидатстване Тема 2

• 34 382
  • 410
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И къде, акшули, е Ониюри?  Thinking
Тук съм, тук съм.  Hug Hug
Аз се поразболях нещо последните дни и не съм сядала на компа, само минах вчера да си проверя матурите и това беше. Прекрасни резултати имате всички обаче, честито за което! Попътен вятър пожелавам на всички и занапред!

Ето и моите резултати:
Български език и литература          82.00 точки   Отличен (5.64)

Биология и здравно образование          89.50 точки   Отличен (5.85)

# 121
Как пък по математика не падам под 5,80 и в такива моменти все се прецаквам?  ooooh!

_Smile_, знам, че в този момент всяка стотна е важна ( и за сина ми е така  Peace ), но наистина ли е толкова фатална загубата на въпросните пет при теб? Измъчваш се, виждам... Hug. Затова от все сърце ти пожелавам успех....и дано всичко бъде наред!

Sunglasses Wink     bouquet

Чак толкова важна - не. Е, дипломата ми пада с няколко единици, която пък се взима като 1/3 от сформиращия се в университета бал. Но не за това се дразня, просто аз не съм доволна от себе си.  Peace

≾_Smile_≿ , поотмина ли ти вече ядът, миличко? Представям си отлично какво ти е в душата, защото и на мен ми е същото, а предполагам и на моят лентяй, което той никога няма да си признае! Извинявай, може и да си казвала по-назад и да не помня, но къде смяташ да учиш - у нашенско, или в чужденеция?

Чудя си се на късмета... по БЕЛ почти не съм се подготвяла, всичко е общообразователен минимум и обща култура. Само с анализите не се разбирам много добре.
Иначе, тук смятам да уча (архитектура), за чужбина нямам възможност.  Peace

≾_Smile_≿ , горе главата!  Hug

Благодаря!  Flutter

Но, станалото - станало. Да му мисля другия месец, когато имам 7 изпита, които са почти през ден.  Crazy

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 20:08 от ≾_Smile_≿

# 122
На всички поздравления за положените усилия и доброто представяне!
OswinOswald специално Браво!
Чудя се дали ще излезе някаква статистика по предмети и по училища тая година. newsm78

# 123
  • Русе
Въпросната майка и тя е форумка, ама тука се прави на скрита лимонка, само чете, а не пише.  Grinning И благодаря, благодаря.  Embarassed

В такъв случай, поздравления и за мама/flavi    bouquet.

# 124
  • BG

Чудя се дали ще излезе някаква статистика по предмети и по училища тая година. newsm78

И аз за това се ослушвам!  Peace
Сутринта в бързането чух по радиото нещо за бисерите на зрелостниците по БЕЛ и че вместо Заточеници писали баджанаци и тем подобни дивотии, както и че 40% от децата не са писали нищо по 41 въпрос.

Смайли, пожелавам ти да влезеш архитектура и ти стискам палци да се справиш с изпитите! Завършила съм строителен техникум навремето и имам представа колко точно трудно се влиза. В първи курс всички имахме тази мечта, но в четвърти вече тотално се бяхме разделили с нея. От всички випуски преди и след мен архитектура влезе само едно момиче, от втория път и при положение, че родителите и бяха архитекти... Crazy Успех!  Peace

# 125
Благодаря, BenisimaHug

# 126
  • BG
Привет, кандидат-студенти!  Peace

Пак затишие в темата...По изпити ли сте?  Simple Smile

Да кажа, че днес новата министърка на образованието ще обяви данните от матурите и след 7 клас.
Който пръв се докопа до инфото, да дава, че е интересно!  Thinking

# 127
  • Русе
Да се надяваме, че цялата информация и статистика относно матурите, ще я публикуват на сайта на МОН и ще е общодостъпна за всеки.
На страницата на РИО вече имаме инфо за постигнатите резултати в областта, остава да видим "къде сме ние" в национален план  newsm78.
Иначе си чакаме дипломата ( връчването ще е на 18-ти Wink ). Междувременно, вчера синът ми ходи за справка и проверка на оценките от целия курс - привикаха ги от училищната канцелария, утре пък трябвало да се подпишат на дипломите си ( изглежда това се прави предварително  Peace). Това е, в момента сме на режим "изчакване".  Peace

# 128
# 129
"През 2013 година двойките по география като процент са 25,65 %. За сравнение, по български език процентът на двойките е 4,93 %, а по математика този процент е 2,65 %.

Данните за всички зрелостни изпити показват, че общо 214 ученици имат 100 точки, 53 ученици имат 0 точки, 100 ученици имат по две пълни шестици, 5405 ученици имат по две отлични оценки, 1387 ученици имат по две слаби оценки, а само двама са с 0 точки и на двата задължителни зрелостни изпита. Няма ученици, които да имат по 100 точки на двата зрелостни изпита. "
Защо децата смятат, че географията е много лесна??? newsm78

"Оказва се, че "Тютюн" и Пенчо Славейков са затруднили най-много зрелостниците. "
Учителката по БЕЛ на сина ми беше заявила, че 6 ще пише само на тези, които са чели "Тютюн" и ги изпитваше върху диалози от книгата - аз се чудех, защо, а то е имало причина Wink

# 130
Защо децата смятат, че географията е много лесна??? newsm78

"Оказва се, че "Тютюн" и Пенчо Славейков са затруднили най-много зрелостниците. "
Учителката по БЕЛ на сина ми беше заявила, че 6 ще пише само на тези, които са чели "Тютюн" и ги изпитваше върху диалози от книгата - аз се чудех, защо, а то е имало причина Wink

И аз това се чудех - защо толкова зрелостници избират география ?!?
Чудех се също и на философията, но както каза дъщеря ми - който не му се учи, пише философия, защото все нещо ще измуче от пръстите.

"Тютюн" го прочете през април моята девойка. Въпреки, че тя е от четящите деца, нещо й се опъна "Под игото". Това е любимият ми бълг.роман, единствения който съм чела  два или три пъти, опитах се да ги запаля по него ( и двете), но ударих на камък.  Малката се оправдава, че не му разбира на Вазов "терминологията", а голямата го започна по Великден и обеща , че през лятото ще го довърши.

# 131
Момичета, малко ще изместя основната тема, но какво е положението със здравните осигуровки на нашите дЕтета? Докато учат - ясно, като почнат студентството - ясно, но в промеждутъка трябва ли да им внасяме и как става?

# 132
  • София
Summer Smile, да, от 30ти юни до момента, в който започне университет трябва да се внасят осигуровки. Сумата се внася в НАП всеки месец, както попринцип си внасяла за теб, преди това да започне да го прави работодателя. Не знам как е точния ред обаче, та за това ще трябва да отговори някой по-компетентен.   bouquet

# 133
  • BG
Момичета, малко ще изместя основната тема, но какво е положението със здравните осигуровки на нашите дЕтета? Докато учат - ясно, като почнат студентството - ясно, но в промеждутъка трябва ли да им внасяме и как става?

Леле, добре че подсети положението, Summer Smile!   bouquet Точно както е казала Ониюри - в НОИ 16,80 лв. май беше на месец. Доста деца се оказват неприятно изненадани като отидат на лекар и се окаже, че са с прекъснати права точно заради този тънък момент.

# 134
А дали трябва да се подава декларация ...7 ли беше, в НАП ли?
А и откога ще се водят студенти - от момента на записването или от първия учебен ден?

Общи условия

Активация на акаунт