Как се обясняват нещата от живота на 14-годишно момиче

• 18 726
  • 360
  •   1
Отговори
# 105
  • Ямбол
....
У нас пък не е.
Дъщеря ми си има приятелчета, с които не мисля, че е нещо ужасно, ако сподели снимките от рождения си ден.
И това, че у нас и у вас е по един начин, не значи, че в къщите на всички останали трябва да е по същия.
Иначе, до тук бях напълно съгласна с теб по темата. Peace
Никъде не съм твърдяла, че при другите трябва да е като при мен.
Но продължавам да съм на мнение, че не е нормално 14 годишно дете да качва снимки всякакви в мрежата. Да ти покажа ли до какво води това? Има няколко теми в Нашите деца от точно такива либерални майки, които първо позволяват, пък после пищят що ми се подиграват на детето, защо ми го заплашват и т.н. Аз самата съм имала не малко случаи с уж невинно качване на снимки, което води до огромни проблеми и семейни драми.

# 106
Според него защо се правят снимки?
За да ги крием в мазето ли?
Ако аз не искам да ми веят снимките, не се снимам, логично е.
А за какво се правят? За фейсбук ли?
Имаше времена, когато снимките се правеха за личен спомен и съвсем не беше задължително да стават обществено достояние....явно вече е станало задължително, ама и аз, както и този господин, не съм разбрала за това newsm78

# 107
В такова време живеем, че много трябва да премисляме всяко действие. Откакто си видях личната снимка, вероятно открадната от фейс-а, на чужд профил във форум съм много внимателна. Не, че преди това не бях, но този случай ме попари.
Наша отговорност е да научим и децата си, че за съжаление, в наши дни тези действия не са безобидни.

# 108
Имаше времена, когато снимките се правеха за личен спомен и съвсем не беше задължително да стават обществено достояние....явно вече е станало задължително, ама и аз, както и този господин, не съм разбрала за това newsm78

Нали не мислиш, че тийнейджърите ги правят, за да си ги сложат в рамка?
Едно време... като кажете така!
То едно време са снимали и с апарат, за който е нужна светкавица, образуваща пушек, ама вече не снимаме с такъв, нали? Tired

....
У нас пък не е.
Дъщеря ми си има приятелчета, с които не мисля, че е нещо ужасно, ако сподели снимките от рождения си ден.
И това, че у нас и у вас е по един начин, не значи, че в къщите на всички останали трябва да е по същия.
Иначе, до тук бях напълно съгласна с теб по темата. Peace
Никъде не съм твърдяла, че при другите трябва да е като при мен.
Но продължавам да съм на мнение, че не е нормално 14 годишно дете да качва снимки всякакви в мрежата. Да ти покажа ли до какво води това? Има няколко теми в Нашите деца от точно такива либерални майки, които първо позволяват, пък после пищят що ми се подиграват на детето, защо ми го заплашват и т.н. Аз самата съм имала не малко случаи с уж невинно качване на снимки, което води до огромни проблеми и семейни драми.

Да, бре, ясно, това е твоето мнение и на още някои хора, вероятно, но не значи, че то е единственото вярно.
Както и моето, може би де.
И не съм казала "снимки всякакви".
Говорех за снимки от РД, не за снимки от огледалото в банята... без сутиен... или дибидюс!  Sick ooooh!

# 109
А не бе, хич не са били обществено достояние. Откакто има снимки, баба и мама най-вече, по-рядко дядо и тати, с гордост показват снимки на гостите. Сега просто стана по-лесно и идеята Е да бъде по-лесно.

# 110
А не бе, хич не са били обществено достояние. Откакто има снимки, баба и мама най-вече, по-рядко дядо и тати, с гордост показват снимки на гостите. Сега просто стана по-лесно и идеята Е да бъде по-лесно.

Е, нейните може пък да са били под ключ, не се знае.

# 111
За дъщерята е повече от ясно предвид възрастта й, че ще иска да публикува, де що е направен фотос от рождения й ден във ФБ. Основното притеснение дори не е и реакцията на лосът-ебач джентълмен, а неадекватното поведение на майката, която, явно, запознава децата си с всеки, с когото има полов контакт. Защото това с женения шеф, който не иска жена му да разбира за любовницата, едва ли е сериозна връзка с бъдеще, трета сватба и още едно дете.

# 112
Не виждам проблем в това детето да си качи снимки от собствения си рожден ден. Стига снимките да не са провокативни, а предвид, че майка й е присъствала, съмнявам се да са били.
Примерно, аз от дете съм празнувала рождените си дни веднъж с приятели, веднъж със семейството. Не е задължително това да са снимки от купона с приятелите.

# 113
  • Ямбол
Проблемът е, че не всички хора са щастливи да се видят и да им се подмятват снимките в мрежата. А децата не качват само себе си. Другата страна на проблема е, че тези снимки колкото и да са невинни, могат да послужат на някого за какво ли не, могат да станат обект на подигравки, могат да бъдат преправени с програми като Photoshop и да послужат отново за подигравки и унизения. И най-гадното е, когато някой друг те е качил и ти не можеш да го спреш.
Затова казвам че не е нормално едно 14 годишно дете, което не разбира всички последствия от действията си, да качва чужди снимки без разрешение.

# 114
  • София
Тук не става въпрос за принципно полложение, а за конкретна случка в конкретно семейство.

# 115
Да кажеш, че 14-годишни не разбират последствията от действията си, е толкова смешно... Особено в този случай, когато пръчът не е преценил последствията от СВОИТЕ действия, а годините му са 4 пъти повече...

# 116

А не бе, хич не са били обществено достояние. Откакто има снимки, баба и мама най-вече, по-рядко дядо и тати, с гордост показват снимки на гостите.
Да, и след това ги закачаха сигурно на мегдана да ги видят всички- познати и непознати, приятели на приятели, сульо и пульо и даваха възможност на всички преминаващи да си вземат копие за вкъщи... Хайде не се правете, че не разбирате разликата между показване на гостите и качване в мрежата Rolling Eyes

# 117
Аз лично на 50 не ги разбирам  тези "неща от живота". Може би, ако ми ги бяха обяснили на 14...

# 118

А не бе, хич не са били обществено достояние. Откакто има снимки, баба и мама най-вече, по-рядко дядо и тати, с гордост показват снимки на гостите.
Да, и след това ги закачаха сигурно на мегдана да ги видят всички- познати и непознати, приятели на приятели, сульо и пульо и даваха възможност на всички преминаващи да си вземат копие за вкъщи... Хайде не се правете, че не разбирате разликата между показване на гостите и качване в мрежата Rolling Eyes

Някои са го правили.
Фейсбук има различни опции като "премахване на отбелязването" и правене на профила скрит за непознати. И в крайна сметка пак остава моментът, че пръчът е бил на рожден ден на чуждо дете и после писка. Ти би ли махнала всякакви камери и фотоапарати на рожденния ден на детето си, с 20 гости негови връстници, защото един възрастен на 5 пъти повече години можело да се оплаче след седмица, че се е видял на трети план на някаква снимка?

# 119
А не може ли просто да се обясни на момичето, че не е редно да публикува снимки на други хора без тяхното съгласие и по този начин нарушава правата им.
Аз ако бях на майка и, не бих и позволила да ги публикува, дори и мъжът да не беше семеен.
Имам приятели, които нито са женени, нито нищо, но не позволяват хора от компанията да им постват снимки във фейса и всички се съобразяват с това тяхно желание. Нищо, че ходим на много места заедно и си правим общи снимки. Хората просто искат да имат свободата сами да преценят на коя снимка да се покажат и на коя не.

Общи условия

Активация на акаунт