Как се обясняват нещата от живота на 14-годишно момиче

• 18 676
  • 360
  •   1
Отговори
# 270
  • София
А защо трябваше да уточняваш, че детето е извънбрачно? Каквото и да е, дете му е.  Peace

# 271
  • Costa Rica
А защо трябваше да уточняваш, че детето е извънбрачно? Каквото и да е, дете му е.  Peace
Защото е родено по времето, когато още беше женен. И защото в акта му за раждане пише "извънбрачен син на... и ...". Има и такива места по земята, където това се случва. Ауууу, какъв ужас, а?
 #Silly

# 272
  • София
наистина ли така пише в акт за раждане? Аз си мислех, че пише само имената на родителите, а не дали е брачен или извънбрачен.

# 273
  • Costa Rica
наистина ли така пише в акт за раждане? Аз си мислех, че пише само имената на родителите, а не дали е брачен или извънбрачен.
Наистина. Не е в БГ.

Както и да е, реших, че терминът "извънбрачен" е доста по ясен и кратък за обяснение от "синът ми от любовницата на мъжа ми". Сгреших. Нищо, поне се забавлявам от коментари.

# 274
Определено е по-ясен от "синът ми от любовницата на мъжа ми".  Докато ти се забавляваш, аз ще си блъскам главата над това. Що ли попитах.

# 275
  • София - Рим и обратно
И какво да "цели" момичето с пустите му снимки? Да събере майка си и любовника или да ги раздели? Ама съвсем на турски сериал го обърнахте.
Не мога да си обясня защо някои жени упорито се въвличат в неподходящи връзки отново и отново. Има един такъв сорт, склонни към самоунищожение. Другият вариант е просто да си прави кефа за момента и да не мисли много много...ама той резултатът е пак същия.

Иначе съм на мнението на Шанел - ако една жена има ум в главата си, ще съумее да намери подходящия партньор за себе си, който ще е такъв именно предвид статута й най-вече - на майка. И по този начин едновременно ще осигури добра семейна среда И за детето си. А не да се приема, че приемайки "чужд" мъж в дома си, автоматично вреди на детето, защото има начин това да не е така.

# 276
  • София
Каквото и да цели детето, то е накиснато вече в тази ситуация без някой да го е питал. Възрастните са за бой.

# 277
  • София
А защо трябваше да уточняваш, че детето е извънбрачно? Каквото и да е, дете му е.  Peace
Защото е родено по времето, когато още беше женен. И защото в акта му за раждане пише "извънбрачен син на... и ...". Има и такива места по земята, където това се случва. Ауууу, какъв ужас, а?
 #Silly
Колкото и да ми се плезиш, пак питам - защо трябваше да уточняваш, че е извънбрачно. Това някакво удовлетворение ли ти носи? Защото тази информация не виждам с какво ни е важна.
Ауууу, ужас - да не би да живеете в Патагония?
 #Silly

# 278
Jane º°, отношенията между възрастните индивиди в тази история не искам да коментирам в темата и затова не го правя. Кой на кого какво казва си остава за нас.  Сега по-ясно ли е?
Написах само обстоятелствата, защото смятам, че имат значение по казуса, но не коментирам морал, мръсно бельо и т.н.

Не съм се обиждала за отношението към разведените жени, коментирах само отношението към децата им.

# 279
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Нямам никакво отношение към жената като разведена - един, два, н-пъти.
След като не е проблем  момичето да знае, че мъж, който е все още с жена си има връзка с майка й,
т.е., всичко е толкова искрено и лично - какъв е проблемът да й се обясни, че последното нещо, което е редно да се причини на тази жена е да разбере за забежките на мъжа си чрез Фейсбук?
И не ми казвайте, че е просто на фона, достатъчно е да има някакви съмнения и това да й помогне да навърже събитията.
Или да, забравих - кой го е грижа за жената - това, че мъжът й си има любовница е нейн проблем, да си го решава.
Не мога да се меря с разкрепостеността на някои писачки по темата, дето в други теми пък си врат носовете под чуждите чаршафи и не са чак толкова ларж. Може да съм консерва, но смятам, че известни норми в поведението и приучаване на децата към тях не са излишни. Все пак не е много гот да сме като кучетата на пролет, както разправяше една моя учителка навремето. 

# 280
LemonDesi, извинявай, но какво отношение може да има това 14-годишно момиче към някаква непозната 40+-годишна жена, пък била тя й женена за шефа- приятел на майка й. Защо 14-годишната трябва да се съобразява с чувствата на 40-годишната.
За кои точно норми в поведението и приучването на децата към тях говориш/пишеш?

# 281
Наистина е странно да поискаш от дъщеря си да изтрие снимките на гост на рождения си ден с идеята, че жена му щяла да се засегне  Laughing Като ще се съобразява с жена си, да не ходи на рожден ден или където и да било, без нейно знание. Някак двойнствен морал и лицемерие ми лъха от цялата идея за неудобните снимки...

# 282
Майка й и леля й могат да й кажат.
Кое точно не схващаш?
Защо 14-годишната трябва да се  съобразява - това ми е достатъчно за да знам, че нямам съвет като за теб.
Говоря точно за моралните норми - че не е редно, при положение, че знаеш, че има комплицирана ситуация свързана с нечии отношения, да изпляскаш информация относно тях в Световната мрежа - дори и да не е директна.
И приемам, че тя може да не се сеща - въпреки, че не е малка, и най-вероятно не е точно да не се сеща, но смятам, че съвсем лесно може да й се обясни с думи прости.

Елиас, не говоря за него и тъпите му постъпки.
Драмата нали е за разстроеното момиче и обясненията, дето трябва да му се дават.

# 283
LemonDesi, явно съм изключително тъпа и не мога да схвана идеята ти  newsm78
Едно 14-годишно дете трябва да по-морално и да се държи по-зряло от 40-годишни ли?
Да знае и да се съобразява повече от тях?

# 284
Не, просто не е трудно да му се обясни, при положение, че така или иначе е поставено в тази ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт