Как се обясняват нещата от живота на 14-годишно момиче

• 18 742
  • 360
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Сериозно ли една 14-годишна не разбира защо не може да публикува снимки на женен мъж с любовницата му?    Shocked
С чуждите деца май е лесно да бъдем коравосърдечни.  Whistling

Това, че майката си е позволила разни екстремни забежки, и то при положение, че има три деца, не означава, че децата трябва да са запознати в подробности с всички аспекти от живота на майката и любовника. Още повече, че настоящият може да е само временно явление на хоризонта.

# 166
Не е дори корадосърдечност, а сбърканата представа, че 14 годишните са разюздани, отракани и по в час от родителите си.

# 167
  • София
аз като ги гледам едни 14-годишни, още ги е срам да се обяснят в любов на някоя съученичка и си гледат компютърните игри, а момичетата още въздишат по малки кученца и котенца. Не зная къде ги забиха някои в "нещата от живота" на любовника на мама. То за възрастни хора е шокиращо.

# 168
  • София
Не е дори корадосърдечност, а сбърканата представа, че 14 годишните са разюздани, отракани и по в час от родителите си.
Това имах предвид, да. Не на всички 14-годишни девойки им бъркат под полите.  Peace

Не зная къде ги забиха някои в "нещата от живота" на любовника на мама. То за възрастни хора е шокиращо.
Съгласна!  Peace

# 169
  • София
Обяснение-човекът не желае снимките му да се подмятат безконтролно в нета, точка.

За мен това е достатъчно. Няма какво да забиваме на тема любовници и ала-бала.
Просто тийновете публикуват всичко във Фейса. А не всичко трябва да се публикува там. И те трябва да се научат на това. Каква е силата на медиите и нета и как да се контролира.

# 170
На този отговор детето е питало-Защо?

# 171
Къде видяхте коравосърдечност във въпроса ми?
Факта, че едно момиче на 14 знае що е то брак, развод, връзка между мъж и жена , не я прави автоматично
Цитат
14 годишните са разюздани, отракани и по в час от родителите си.
Какви са фактите в случая?
Майката е два пъти развеждана, значи това момиче прекрасно знае що е развод.
Майката има връзка с шефа си, той им ходи на гости , води ги семейно вкупом на море.
Момичето знае, че шефът-приятел на мама, е женен.Т.е., напълно осъзнава, че той има някъде другаде жена и може би други деца.
Е, в така описаната ситуация кое му е сложното да се обясни защо не трябва да качва снимки на този мъж с тях, след като той си има друго семейство?

Сега, друг е въпросът какво "възпитание" получава това момиче.
От една страна, й показват , че "няма нищо лошо, нередно и срамно да имаш за любовник женен мъж", а от друга страна - "това е лошо, срамно и не трябва да става достояние на хората и най-вече на жена му."
Ситуацията е идиотска, от чиято и страна да я разгледаме.

# 172
Изброеното от теб по-горе явно те кара да мислиш, че щом момичето знае що е развод, любовник и пр. като понятия, е много в час, отракато и ги разбира нещата от живота.

# 173
Каси, точно обратното казва-това, че знае, Не я прави автоматично такава и онакава.
Фактите наистина са такива-детето знае какво е брак, развод. Знае, че приятеля на мама е женен и има съпруга и деца евентуално. Знае, че майка и има връзка със семеен мъж. Съвсем лесно е да се забрани даже да качва общи снимки с него, след като майката е преценила и е намесила децата си във връзката си. Но майката не може да очаква разбиране и подчинение пък. Та...няма какво толкова да му се обяснява на това дете какво и защо реално. То знае. Май не му пука, че някой си не иска нещо си.

# 174
Не, казва, че не я прави такава или онакава, но предвид изброеното цитирам:
Цитат
Е, в така описаната ситуация кое му е сложното да се обясни защо не трябва да качва снимки на този мъж с тях, след като той си има друго семейство?

Не разбираш ли? Не е трудно да се обясни на момиче от такова семейство, то вече трябва да е наясно с нещата от живота.

# 175
Ами не е трудно. Детето е наясно, че майката има връзка с женен мъж. Или не е?
Какво точно трябва да се обясни? Защо мъжа не иска снимката му в нета?
Нужно ли е да знае защо-просто не иска. Не всеки разбира чуждите подбуди защо.
Моето дете не иска да спи следобяд. Питам го Защо? То ми казва-ами защото така, не искам. Следва да направя пълен разбор Защо не иска и да упорствам и да задавам всеки път до премала Защо ли?
Аз съм на мнение, че детето разбира прекрасно, просто не иска, а не, че не разбира. А ако наистина не разбира, не е нужно да започне да разбира. Ние възрастните често не се разбираме един-друг в исканията си. Но правим нещо, защото Трябва.

# 176
Ох, като задълбаете в думите....
На нито едно дете на 14 няма нужда да се обяснява защо не трябва да се публикуват снимки на женен човек с любовника/любовницата.
Т.е., и най-залюханите деца на 14 знаят, е поне би трябвало да знаят, че връзка  с женен/омъжена , не е много редна.
Или, казано най-просто, те знаят.
Все пак не става дума за 4-5 годишно, което тепърва навлиза в света на възрастните....

Наистина ли смятате, че едно 14-годишно дете мисли, че е съвсем в реда на нещата един мъж да спи и при жена си, и при любовницата си?

# 177
Нали въпросът  е в това че, момичето не знае, че гаджето на майка й е женено. И това трябва да се обясни, идващо след нареждането снимките да бъдат махнати.
Защо да бъдат махнати? Защо той не иска да се показва с нас? Е, как да поднесеш подобаващо за тази възраст истината, че въпросният има семейство- жена и вероятно деца?

# 178
Момичето знае че въпросният е женен.

Каси, детето знае.

# 179
Аз ли съм глупавата?
Този "женен" мъж е с тях постоянно. Т.е., това, че е женен, няма никакво отношение към ситуацията. Този мъж няма проблем със законната жена и законните деца. Проблемът на ебльото е някъде другаде, въобще не е, че бил женен с деца. Ерго, проблемът му няма отношение към любовницата и към децата й в случая. Толкова е елементарно!

Общи условия

Активация на акаунт