Re: ~*~ Lale Devri-Сезони на любовта Тема 2 ~*~

• 103 930
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
  • On the sea
Имам едно въпросче за в бъдещето. Сега съм на 98 еп. и ми е много любопитно какво ще стане в вилата в крайна сметка? Иначе напълно подкрепям мнението на Емма 90  за Йешим, страшно много започва да ме дразни, а сега като научих, че ще умре след около 100 серии свят ми се зави, но ако продължава да ги дроби все едни и същи всеки път просто наистина мога да спра да следя сериала, че ще стане повече от банално.

# 661
Вилата я продават, имам предвид тази, която е точно на залива. Всички се разселват по разни къщи, но после се събират в първата вила на Илгас. Ако си спомняш, онази в началото, в която беше Лале, от която кучето избяга и го блъсна кола.
Колкото до образа на Йешим - да, продължава да ги твори едни .... даже още по-лоши. Тя си е маниакален шизофреник, но ... виждала съм такива обсебени от разни неща хора. Мисля, че образа й не е чак толкова измислен, но майка й не отстъпва по лудост. И нея я хапят мухите яко, но успява да си обира реакциите и не позволява издънки. Докато Йешим си е откровено лудичка, направо за регистрация в диспансера.  Joy Какво да ти кажа .... този сериал бие всички рекорди по продължителност.  Grinning Аз гледах пълните серии само в началото, после преминах на диагонално гледане, а на 3-ти и 4-ти сезон обръщах повече внимание на фрагманите и тук-таме преглеждах сериите. Няма издържане това ! Laughing

# 662
Сериала като цяло е много интересен. Има няколко етапа и това прави филма по-интересен. Също е направен много професионално и си личи колко пари са вложили в него. Въпреки това правят много глупости. не разбирам защо не събраха Йешим и Чънар а саом измислят глупости... Йешим е най-готиния персонаж от целият сериал. Толкова изстрада, колкото никой друг във филма. Вече заслужава да е щастлива, ама тая тъпата Топрак... Зюмрюд ясно й каза как стоят нещата, а тя все още стои там и гледа като изнасилена коза. Да си хваща пътя и гудбай! Радвам се, че Йешим оцеля и бебето е добре.

# 663
Стига, бе ! Laughing Laughing Laughing Сериозно ли?!  Laughing Laughing Премачкваш като валяк всичко и всички около теб, не те интересува нищо друго освен собственото ти съществуване и състояние и това те прави готин ?! Странно ! newsm78 Човекът, в който си влюбен ти обяснява няколко хиляди пъти, че не може да те понася и че е направил пиянска грешка (без да коментираме, че тя направо си го пусна по пързалката много хитро) и това трябва да те прави страхотен персонаж ? Интересно .....  Това, че другият образ (Топрак) е откровено провинциален и прекалено идеализиран , не оправдава и не прави позитивен образа на Йешим. По-интересното е, че реално поведението й не е толкова измислено. Има си такива хора и те са с диагноза, но докато останалите го разберат успяват да сътворят една камара простотии. Според мен, затова и създадоха сцената, в която Чънар преби Йешим, защото има моменти, в които въздържането от агресия към такива хора не се получава. Друг е въпроса, че образа на Чънар е много .... в турски стил. Изобщо те си умират да правят образа на мъжа тотално манипулируем от жената. Вероятно е въпрос на източна култура, знам ли .... Тъпо е да позволяваш толкова леко и без съпротивление да ти манипулират живота.  Thinking

# 664
  • Пловдив
Стига, бе ! Laughing Laughing Laughing Сериозно ли?!  Laughing Laughing Премачкваш като валяк всичко и всички около теб, не те интересува нищо друго освен собственото ти съществуване и състояние и това те прави готин ?! Странно ! newsm78 Човекът, в който си влюбен ти обяснява няколко хиляди пъти, че не може да те понася и че е направил пиянска грешка (без да коментираме, че тя направо си го пусна по пързалката много хитро) и това трябва да те прави страхотен персонаж ? Интересно .....  Това, че другият образ (Топрак) е откровено провинциален и прекалено идеализиран , не оправдава и не прави позитивен образа на Йешим. По-интересното е, че реално поведението й не е толкова измислено. Има си такива хора и те са с диагноза, но докато останалите го разберат успяват да сътворят една камара простотии. Според мен, затова и създадоха сцената, в която Чънар преби Йешим, защото има моменти, в които въздържането от агресия към такива хора не се получава. Друг е въпроса, че образа на Чънар е много .... в турски стил. Изобщо те си умират да правят образа на мъжа тотално манипулируем от жената. Вероятно е въпрос на източна култура, знам ли .... Тъпо е да позволяваш толкова леко и без съпротивление да ти манипулират живота.  Thinking

Ами, както са казали хората "Прекаления светец и Богу не е драг" - това по повод Топрак. Или другата мъдрост - "Дозата прави отровата". Което пък важи за Йешим. В малки дози упоритост и постоянство са чудесни, тя доста прекалява. И макар, че ми е ужасно сладка, и аз не мога да кажа, че е положителен образ.
Не знам обаче кога и как Чънар пребива Йешим... сигурно предстои? Относно манипулирането, моите наблюдения са, че това и тук се случва достатъчно често. Просто мъжете наистина се поддават леко, особено ако жената  е красива и достатъчно умна и умела, за да знае кое как да каже и направи.

# 665
  • Бургас
Това не е ли втори скок от кола на Йешим,що ми се струва,че в предни серии пак лежеше с тая яка на врата,като хукна от болницата към селото на Топрак? А Топрак не ми се говори,да позволява всеки да и нарежда какво да прави и как да живее.........май ще го откажа тоя сериал скоро

# 666
  • On the sea
Не тогава не беше скок, а нали се караха с Топрак и тя припадна. Аз вече съм на 104еп. и гледам че Зюмрюд е станала голяма домакиня в последно време, чак започва да ме дразни, всъщност от както е с Неджип ме дразни, преди ми беше фаворитка, но в последно време и тя издаде фронта. Госпожа Икбал в последно време започна да ми харесва, от както разкара тези гадни бели кичури може би  newsm78. А Топрак милата много ми е любопитно дали наистина ще си тръгне, но няма да питам, нека бъде изненада. Друго интересно май не се е случвало, а имаше една целувка, ама с случилото се след нея все едно я е нямало и така. Гледам, че темата ни доста поизостава  Thinking

# 667
Никой и с нищо не може да ме накара да съчувствам на Йешим Crossing Arms
Всички искат от Чънар да прояви отговорност,ами нейната отговорност,къде е?
Значи така,  Thinking Топрак не е човек,няма чувства,няма гордост и достойнство и хайде сега вкупом всички да се озъбим срещу нея и то защо newsm78 защото една разпасана богаташка лигла с леко поведение е забременяла,лъгала е всички,че е абортирала , манипулира всички Ългас,воглаве с онзи наивник Неджиб. А комплект с мама Зюмруд двете парвенюта ще гонят едно с нищо виновно момиче.И двете парадират,че са Ташкаран,ама - не са NaughtyМайката е бивша стюардеса,лъгала за произхода си,за да се ожени за аристократа Ташкаран, А Йешим е рожба на извънбрачната връзка на майка й с един мафиот,изгонен от Истамбил преди години.
Баси страхотния екип - няма що! Mr. Green Twisted Evil
Защо не тръгна майката на Топрак да обижда и нагрубява Йешим,а! Само защото е от друга социална група ли newsm78 Та тези хора да не живеят в епохата на султаната.

От друга страна много ме дразни Топрак с този арнаутски инат,който проявява.
А как се смях и същевременно ме дожаля ,когато каза,че не е яла спагети Tired Явно е,че менюто в къщата им е било боб-леща-бакла-патладжан - хем смешно,хем жалко.
Само помислете колко милиона в Турция живеят така - необразовани,сковани от традициите им останали от отминали и как да кажа,за да не изляза груба,но...да речем жестоки и тиранични / ама имам и по-силни сравнения Crossing Arms/
И друго ме мъчи през цялото време,пък и като ви чета,вече проявявам съмнение и към себе си да не би да съм коравосърдечна, та думата ми беше за този напън детото да има баща.
Ама бащата не обича майката,не е желал и детето - как ще живеят заедно.детето иска и усеща когато няма обич между мама и татко.
Или комшиите пак са полегнали на архаичното си мислене - те да се оженят пък с времето работите ще се оправят.
Но съм благодарна на сценаристите,че дори когато това стана реалност - показаха,че никой не е щастлив/освен Йешим,в началото/ и това не е решението.
На мен третият сезон ми хареса най-много - Зюмруд беше страхотна с комбинативния си ум - сложи всички Илгаз в кьошето.

А за протокола има и други така дълги сериали -"Незабравима" - 3 сезона,"Великолепният век" започна четвърти.
С интерес ще чакам ноият сезон на сериала.
Напомнете ми кога започваше излъчването!
Лека вечер!   Hug Hug Hug

# 668
  • София
момичета,

до кой оригинален епизод са стигнали по Диема?

# 669
Мисля, че сме на 43 оригинален. Колкото до филма - предстоят интересни неща. Другата седмица предстои сватба, катастрофа и раждане. Peace

# 670
  • София
Мисля, че сме на 43 оригинален. Колкото до филма - предстоят интересни неща. Другата седмица предстои сватба, катастрофа и раждане. Peace

bouquet

# 671
# 672
# 673
Здравейте,момичета! Hug Hug Hug
Снощи се позавъртях в темата,ама за новит сезон нямаше никой - жалко!
серията беше много динамична.С номви актьори и персонажи.
А Толгахан беше невероятно привлекателен Laughing - с нова прическа,позагорял и играта му беше съвсем различна.Видях онзи Толга,когото харесвам Heart Eyes - браво моето момче,че не ме разочарова. Peace
Сега с мойте никакви познания по турски ще ви поразкажа онова,което подразбрах.
Черната линия в живота на фемили Ългаз продължава
Неджиб бей стреля срещу Зюмруд,за да не стане убиец Чънар,заради децата му и т.н.
После го отпрати,за да не го завари там полицията.
Неджиб галеше и говореше на Зюзи ,май искаше прошка newsm78 и ето чудо-тя помръдна и каза нещо,май.тогава  влюбения старец я натовари в колата и я откара в болницата Tired
И така Зюмруд като котките - има 9 живота - оживя,но май нещо не може да ходи - накрая я дадоха в инвалидна количка.Подразбрах,че след възстановяването си с Керем бяха в Лондон,ама защо и как - пълен мрак за мен Tired
Икбал е починала- дадоха погребението й - но как и кога - не знам Thinking
По пътя след стрелбата по Зюзи - Чънар катастрофира.
Топрак е в болницата със сериозни увреждания.Лекарите не дават надежда - искат да изключат поддържащите системи,но Чънар издивява и не дава.
На погребението на Икбал се появи Султан - лелята на Топрак.Нещо много наострена срещу Чънар и Неджиб беше, а и имаше някакви белези на лицето.
Доколкото можах да схвана тя има пръст в кончината на Икбал или може би са загинали майката и бащата на Топрак,Сякаш нещо се е запалило - но това са само мои предположения
Та освен Султан се появиха синът й-Ийит и снаха й Мюневир,ама и те нещо бяха срещу нея
Султан съсипа Хавва/сестрата на Топрак/докато тя не умря,сега май ще рови срещу Чънар.
От друга страна Зюмруд от Лондон,с адвокати,отново продължава битката срещу Чънар,прибира се в Истамбул - май ще иска пак децата на Лале и Йешим,защото отива в къъщата на Ългаз.
забравих да спомена,че Султан се е настанила също там и нещо търси из стаята на Неджиб - явно нещо уличаващо го,ама какво... newsm78 и за какво - мрак е за мен.
Между Азра и Керем явно се е случил разрив,защото той я набира по телефона,но не говори с нея.
Но като се прибра с майка си в Истамбул,я причака пред холдинга и се срещнаха.Явно момчето е влюбено,но нещо го възпира.Вероятно мисли,че Азра и синът й ще трябва да живеят с Ахмед,който е негово баща,но досега това не се е случило,явно...
Така-а-а - какво още
Накрая на серията Топрак излиза от комата,но има амнезия - не позна Чънар.Дано само не е нещо по-лошо - да има сериозно мозъчно увреждане ,което я прави с акъл на петгодишно дете..
А Чънар беше затрогваща картинка когато й говореше със сълзи на очи - за любовта им,за живота,които им предстой,въпреки че разбирах думите и мен ме просълзи Tired
Та - това е общо взето,което подразбрах и с малко фантазия от моя страна ви поразказах Flutter
Серията беше много динамична,с доста диалози и интересни препратки и поглед в миналото.
жалко,че ще трябва да чакаме до другото лято,докато руснаците го преведат - хем да довършат третия сезон,хем да започнат четвъртия.
Явно ще има доста нови лица и събития.
Хубав неделен ден Hug и ако има някоя от вас по-знаеща - нека ми повдигне по -компетентно завеската,пли-и-и-и-з Praynig

# 674
Ето и малко снимки

Общи условия

Активация на акаунт