Да бъдат ли учебниците безплатни в учебните заведения ?

• 8 919
  • 245
  •   1
Отговори
# 45
  • London
... В колко страни по света хората излизат обединени искайки безплатно образование и здравеопазване...

Ааа, искат!
Ми, и аз искам С класа, ама няма!
Към кой да се обърна, че ми нарушават правото, към държавата ли?
Или към теб?
Толкова ли ти се свиди да ми купиш една?  Crossing Arms

Това , което ти посочваш не е основно човешко право , а изгъзица. И докато ти се молиш за въпросната животоспасяваща придобивка в много райони по света се молят да имат достъп до чиста вода. Но какво ли ти обяснявам....неолиберално ти е мисленето и няма как да ме разбереш , нито аз теб. Излишно е да задълбаваме. Wink

# 46

Дерзай, макар че много празнословие още има да издумаш, докато се наредиш до политик от най-долен клас. И хич не се пробвай да ми казваш какво да пиша и какво не и не се ласкай, че някой иска да обърне темата конкретно срещу тебе. Не го приемай лично, просто на мишоци като тебе не трябва да им се оставя прекалено много свободно поле за изява.

# 47
  • London
Благодаря на 10-те човека гласували с ''ДА'' !!! Имах нужда да знам , че ви има като ''мислене'' , а не сте изчезващ тип.  bouquet

# 48
  • Sofia
Учебници се преснемат навсякъде, а днес се сетиха да правят акции...

Според мен трябва цената на учебниците да е включена в учебните такси на всеки университет т.е започваш семестъра, за който си платил XXX лева и първия ден си получаваш от университета учебниците. Или пък опция за различна такса за хартиено копие на учебниците или електронен вариант, до който да има достъп само със студентски акаунт.

# 49
... В колко страни по света хората излизат обединени искайки безплатно образование и здравеопазване...

Ааа, искат!
Ми, и аз искам С класа, ама няма!
Към кой да се обърна, че ми нарушават правото, към държавата ли?
Или към теб?
Толкова ли ти се свиди да ми купиш една?  Crossing Arms

Това , което ти посочваш не е основно човешко право , а изгъзица. И докато ти се молиш за въпросната животоспасяваща придобивка в много райони по света се молят да имат достъп до чиста вода. Но какво ли ти обяснявам....неолиберално ти е мисленето и няма как да ме разбереш , нито аз теб. Излишно е да задълбаваме. Wink

Ок, изгъзица е!
Апартамент, обаче не е!
Аз си нямам личен!
Купи ми един, моля! Flutter
Или и това не е право?
Под моста ли да спя сега?
Егати правата, пък, все съм извън класацията!  Crossing Arms

Хаиде сега, учебници безплатни, храната безплатна, остана да  родиш едно дете и да го оставиш държавата да го гледа, пък ти да си гледаш кефа.

Много ясно!
Как ще ѝ нарушават правото на личен живот?
Ми, ако ѝ се ходи на кръчма, примерно?

Оф, темата/авторката е изключително предразполагаща към подобни глупости и почвам да загубвам нишката.  Tired

# 50
  • London
Хайде сега, учебници безплатни, храната безплатна, остана да  родиш едно дете и да го оставиш държавата да го гледа, пък ти да си гледаш кефа.

Обидно е да извърташ нещата. Това , че за теб нормални обществени услуги са ''ЦЯЛОСТНА ИЗДРЪЖКА '' на дете е отделен въпрос. Не знаех , че учебника и милинката и чая в училище се явяват цялостна издръжка. Благодаря , че ми каза. Отиди сега и кажи на хората по др. държави , които се ползват от тази услуга колко сме праволинейни в България и как само ''данък въздух не плащаме още'' , но как сме съгласни да го платим , даже се натискаме понеже го дишаме на територията на държавата и трябва да го обложим и него. Mr. Green

# 51
Безплатни учебници, безплатни общежития, безплатна храна. Освен и стипендии и безплатни такси да се предложат. Познай кой пръв ще отиде да се запише .
Ако ти пука за държавата и за обществото няма да го предлагаш. Защото държавата, т.е. работещите ще трябва да плащат. Таман! Да ми взимат вече и половината от заработените пари.

Една от тях е финансовата недостъпност до университетите.
Колко качествени кадри биха могли да се обучават, ако се осигуряваха безплатни учебници и не само, на ученици и студенти с много добър и отличен успех.
А колко родителите търпят огромни лишения, защото детето учи, не се е уредило за общежитие и не им достигат средствата за учебници и помагала?
Точно днес водих разговор с колежка, която каза, че за 10 години пребиваване в София за първи месец работи само на една служба. И е била далеч от студенстките общежития.  И сама е плащала семестриалните такси. Значи може...
Здрав, млад и прав човек трябва да се справя сам. Мама и тате не трябва да те дундуркат до 25 годишен. Смешно е!

# 52
Учебници се преснемат навсякъде, а днес се сетиха да правят акции...

Според мен трябва цената на учебниците да е включена в учебните такси на всеки университет т.е започваш семестъра, за който си платил XXX лева и първия ден си получаваш от университета учебниците. Или пък опция за различна такса за хартиено копие на учебниците или електронен вариант, до който да има достъп само със студентски акаунт.
Ето това е истината!

# 53
Ако ти пука за държавата и за обществото няма да го предлагаш. Защото държавата, т.е. работещите ще трябва да плащат. Таман! Да ми взимат вече и половината от заработените пари.

Абе пука й на нея кой и какво плаща, въпросът е да не е тя.  Sick

# 54
Хайде сега, учебници безплатни, храната безплатна, остана да  родиш едно дете и да го оставиш държавата да го гледа, пък ти да си гледаш кефа.

Обидно е да извърташ нещата. Това , че за теб нормални обществени услуги са ''ЦЯЛОСТНА ИЗДРЪЖКА '' на дете е отделен въпрос. Не знаех , че учебника и милинката и чая в училище се явяват цялостна издръжка. Благодаря , че ми каза. Отиди сега и кажи на хората по др. държави , които се ползват от тази услуга колко сме праволинейни в България и как само ''данък въздух не плащаме още'' , но как сме съгласни да го платим , даже се натискаме понеже го дишаме на територията на държавата и трябва да го обложим и него. Mr. Green

Не съм Дорет, но мога да пробвам да отида, ама ще ми се смеят!  hahaha

# 55
Ами , защото правото на образование е основно човешко право

Правото на образование е право до определен етап, след него не е право, а привилегия. Раздели, моля те, ученици и студенти, защото стана пълна каша.

Последна редакция: сб, 25 май 2013, 00:03 от Nickkie

# 56
  • ENGLAND
Отиди сега и кажи на хората по др. държави , които се ползват от тази услуга колко сме праволинейни в България и как само ''данък въздух не плащаме още'' , но как сме съгласни да го платим , даже се натискаме понеже го дишаме на територията на държавата и трябва да го обложим и него. Mr. Green
Кои са другите държави? И какви услуги ползват? Ти като си в Англия знаеш ли какво е тук? Или само пишеш, че си тук?
За сведение, вчера в английско начално  училище за пореден път ме рекетираха под формата на дарение за училището. Нямаш си представа за какви видове дарения става въпрос. А ти ми говориш пълни глупости за кражби в училищата, изкара директорите и учителите най-големите крадци в тая държава.

# 57

Абе пука й на нея кой и какво плаща, въпросът е да не е тя.  Sick
А аз се бях заканила да не я чета. Ама как ти. Където и да вляза, в който и да е раздел все там. Ще взема да й стана фенка.  Laughing

# 58
  • London
Не знам кой на какво му пука , но за краткия си престой във форумчето забелязах как на мнозина тук не им пука за нищо друго освен за собствения им задник.

На такива като теб ЧЕК не им се свиди да си платят данъка и да потъне в Бойковия джоб , но им се свиди всяко дете да има учебник или всеки гражданин да има безплатен достъп до здравеопазване.

# 59
Отиди сега и кажи на хората по др. държави , които се ползват от тази услуга колко сме праволинейни в България и как само ''данък въздух не плащаме още'' , но как сме съгласни да го платим , даже се натискаме понеже го дишаме на територията на държавата и трябва да го обложим и него. Mr. Green
Кои са другите държави? И какви услуги ползват? Ти като си в Англия знаеш ли какво е тук? Или само пишеш, че си тук?
За сведение, вчера в английско начално  училище за пореден път ме рекетираха под формата на дарение за училището. Нямаш си представа за какви видове дарения става въпрос. А ти ми говориш пълни глупости за кражби в училищата, изкара директорите и учителите най-големите крадци в тая държава.

Дорет, нИдей рИва, вие поне лекарства можете да ползвате безплатно!  Wink
Какво да кажем ние, с гайдите? Mr. Green
И по повод човешкото право, ще я питам девойката ако трябва да си плати 200 лева за линейка, извикана у дома ѝ по спешност, а тя няма, какво ще прави! ooooh!
Ама нали все знаем да гледаме в "чуждите държави"!  Tired

П.С. Ааа, ясновидка съм станала, тъкмо здравеопазването подхванах!
И, забележи, не безплатно, а скъпо и прескъпо платеното!
В "чуждите държави"!
В които плащаш данъци като луд!

Общи условия

Активация на акаунт