Да бъдат ли учебниците безплатни в учебните заведения ?

• 8 872
  • 245
  •   1
Отговори
# 90
  • London
И Дорет като написа , че не живея нито в Англия , нито в Лондон някак смешно ми прозвуча. Сякаш говориш за две различни държави , защото с първото ти предположение изключи и второто та не бе нужно да го правиш. И сега като гледам как си написала кансъла на български консил и се замислих ти дали си в Англия и с какво се занимаваш , защото по всичко личи , че английски не знаеш.

# 91
Интересно ми е пък тук, при мен, дето живеят в англоговоряща държава, що наричат именно Таун Консил този, дето дава консил хаусите? newsm78 Laughing
Егати, бива, бива, ама пък собствения си език да не знаят! hahaha Joy

Авторке, пак да ти кажа - спри се с глупостите, темата вече стана безумна! ooooh!

# 92
И Дорет като написа , че не живея нито в Англия , нито в Лондон някак смешно ми прозвуча. Сякаш говориш за две различни държави , защото с първото ти предположение изключи и второто та не бе нужно да го правиш. И сега като гледам как си написала кансъла на български консил и се замислих ти дали си в Англия и с какво се занимаваш , защото по всичко личи , че английски не знаеш.

Ако кaнсъла е каунсъл, добре, че Дорит го написа така, иначе само от контекст може да разбере човек, че се говори за council housing.  Laughing

# 93
  • London

Ако кaнсъла е каунсъл, добре, че Дорит го написа така, иначе само от контекст може да разбере човек, че се говори за council housing.  Laughing

Ххехе това , че нещо се пише по един начин , не означава , че се произнася по същия. Е влез във някой транслатор или в някое клипче в някой сайт посветен на изучаване на езика и виж дали се чете с ''О''. Аз прекратявам този спор , защото темата съвсем се измести. ooooh!

и звука ''ау'' не отговаря на това типично английско а , което нямаме буква да го напишем , но ''О'' не е .

# 94

Ххехе това , че нещо се пише по един начин , не означава , че се произнася по същия. Е влез във някой транслатор или в някое клипче в някой сайт посветен на изучаване на езика и виж дали се чете с ''О''. Аз прекратявам този спор , защото темата съвсем се измести. ooooh!

Joy
Ти за акценти чувала ли си?
То и ядИнИ нИ се пишИ тЪЙ, самУ чИ някУи хора тъй си пишат, кактУ си и прика'ат, - на мЙекичкУ! hahaha
И само за твое сведение - транслатора е транслатор, колкото аз съм найджериънка, ама 'айде! Mr. Green hahaha Joy

Ох, изприщих се с тази тема, лека нощ на всички!  Hug

# 95
  • London
Да де на това му се вика Ганьовско ударение да си четем всички буквички като на български пък , който ни разбрал , разбрал.И забележка и корекция нямаше да й направя , ако най-нахално не се бе опитала да спори по отношение на местонахождението ми.Но не я виня тук хората нямат много време да се усмихнат , какво остава да научат 5 думи на английски. Всеки с приоритетите си! Както и да е от безплатния учебник към pronunciation и накрая към лека нощ !

# 96

и звука ''ау'' не отговаря на това типично английско а , което нямаме буква да го напишем , но ''О'' не е .

Ххехе, какво те кара да мислиш, че не съм го направила? Твърдението ми се основава на устна комуникация с англичани + проверка непосредствено преди да напиша поста си. Звук "ау" в поста ми няма, има транскрипция на английски звук към кирилски букви, която е значително по-точна от кансъл. "О" за всички е ясно, че не се чува, но транслитерацията, направена от Дорит носи повече недвусмислена информация.

Извинявам се на всички за офтопика, но просто се получи "Kettle, you are black." (La Catrala ще разбере.  Wink )

# 97
  • ENGLAND
Я вземи да напишеш на български pronunciation, та да ти кажа в коя част на Лондон живееш, ако живееш изобщо, а не си просто на гости.
Аз във форума съм почти десет години и какви ли не изгряващи "звезди" съм виждала, но ти биеш всички рекорди по лъжи и обиди. Само ти живееш в Англия, само ти живееш в България, само ти си права, а другите нищо не знаят. Доста съм търпелива, и не само аз.
Лека нощ, за днес ми беше достатъчно с теб,

# 98
  • London
Дорет не забравяй , че ти започна първа със глупавите изказвания по мой адрес и си го изпроси. Аз съм искрен човек , казвам какво си ми е на сърце. Мразя някой да ми обяснява как за нещо лъжа или си измислям когато в същото време открито стоя с лицето си и говоря искрено макар и на някои хора това да не се харесва и да имат противно мнение. Мога да приема , че с нещо в моите изказвания не си съгласна ,че имаш друго мнение и дори , че за нещо не съм права ,  но да ми обясняваш къде съм и къде не съм смятам  , че  е малко нахално . Лека вечер !!! И затваряме темата....!!!!

# 99
La Catrala , виж тази запетайка! Поставя се след като се обръщаш към някого по име. Peace

# 100
Отдавна чета , но за сметка на това рядко пиша. Прави ми обаче пословично впечатление , че има един редовен ''змиярник'' тук от редовни потребители , които вървят във всяка тема сякаш са в час по български език и не спират да поучават форумците коe как се пише. Може и да сте прави , но отстрани изглежда адски неприятно по време на заформила се дискусия. Отделно и се кефя на мацката , защото с нищо не остава длъжна на този обичаен змиярник с по хиляди дежурни постове. И това , че много хора не пишат не означава , че не виждат каква пасмина се събира тук с претенции за всезнаещи и всемогъщи.А пък за форумката , която не знае бъкел чуждия език пък отишла и знае всички помощи там изобщо не искам да навлизам в подробност.

# 101

Каунсъл е, разбира се. Нито е кансъл, нито е консил. Присмял се хърбел на щърбел май стана ситуацията.....

# 102
Отдавна чета , но за сметка на това рядко пиша. Прави ми обаче пословично впечатление , че има един редовен ''змиярник'' тук от редовни потребители , които вървят във всяка тема сякаш са в час по български език и не спират да поучават форумците коe как се пише. Може и да сте прави , но отстрани изглежда адски неприятно по време на заформила се дискусия. Отделно и се кефя на мацката , защото с нищо не остава длъжна на този обичаен змиярник с по хиляди дежурни постове. И това , че много хора не пишат не означава , че не виждат каква пасмина се събира тук с претенции за всезнаещи и всемогъщи.А пък за форумката , която не знае бъкел чуждия език пък отишла и знае всички помощи там изобщо не искам да навлизам в подробност.

Ани, препинателните знаци се поставят директно след думата, а след тях се оставя интервал, а не обратно. Пасмина? Всемогъщи?  Joy Joy Joy

# 103
Да де на това му се вика Ганьовско ударение да си четем всички буквички като на български пък , който ни разбрал , разбрал.И забележка и корекция нямаше да й направя , ако най-нахално не се бе опитала да спори по отношение на местонахождението ми.Но не я виня тук хората нямат много време да се усмихнат , какво остава да научат 5 думи на английски. Всеки с приоритетите си! Както и да е от безплатния учебник към pronunciation и накрая към лека нощ !

O sancta simplicitas.

# 104
Това е утопия, няма как да бъдат безплатни.
Те и в момента не са за 1-4 клас, плащат се под някаква форма, пък се раздават за безплатни.
Не бива и да бъдат.
Особено по ВУЗ-овете. Има библиотеки, има огромен океан от знания, трудове, натрупани и събрани там, има интернет. Всичко, дадено на готово освен това, учи на мързел-защо да се мъча да си търся материалите по Психология за дисциплината на проф. Еди-си -кой, ето, дали са ми учебниче-по него ще науча 20 странички за изпита. Не става така.
Аз купувам на моите деца учебници, плащам уроци, речници, всичко.
Да допуснем, че от много бедно семейство излезне много буден младеж с жажда за знания. Днес този младеж има шанса да се измъкне и без безплатните учебници. Изкласява си гимназията, като просто ходи в час, а не бяга. Кандидатства и го приемат да следва. Останалото е лесно, казах-библиотеки, лекции...
Аз се дипломирам тази година. Таксите ми бяха ниски, учебници на преподаватели не съм купувала.

Общи условия

Активация на акаунт