Да бъдат ли учебниците безплатни в учебните заведения ?

• 8 890
  • 245
  •   1
Отговори
# 75
  • London
Доколкото ми е известно, Куба и Венецуела все още не са направили рязък завой във вътрешната си политика, така че идеите ще са подходящи за там.
Учила съм по комунистическо време, купоните за стола не бяха безплатни. Нито закуските в началните класове, родителите плащаха всеки месец по нещо.

Там тези неща са действащи отдавна. Във Венецуела всеки първолак получава и лап топ от държавата.

Ако това са "чуждите държави", които ни даваш за пример...  ooooh!

Докато си плащаш за здравеопазване , образование , стол , учебници , лап топи и тн ще са за пример драга:35:

# 76
  • София
Но дори докато беше задължително само основното, пак не бяха.

Не бяха, купувахме всичко. Само по един безплатен буквар имаше. И какво от това? Както му купуваш дрехи, храна и всичко останало, така купуваш и учебници. Не е голям разход.

Е, за теб ако не е голям разход, не изключвай възможността за някого да е такъв.
Абсурдно ми е да се искат пари за нещо задължително.

И защо превръщате темата във вендета? Тъпо е.

# 77
п.с. Простете ми некомпетентността. Какво е ЧЕК?

ЧЕК е  Check Please. Peace

Джуличка , тя ме разбира , така че поста ти е меко казано излишен. Все пак пиша на кирилица и вкарвам обръщенията съответно отново на кирилица. Но да се обясняваме за такива подробности ми се струва излишен спам.
Ама изобщо не беше излишен. Още повече, че трудно разбирам, че ЧЕК е име към което се обръщаш, особено като няма съответния препинателен знак.  

Не знам кой на какво му пука , но за краткия си престой във форумчето забелязах как на мнозина тук не им пука за нищо друго освен за собствения им задник.

На такива като теб ЧЕК не им се свиди да си платят данъка и да потъне в Бойковия джоб , но им се свиди всяко дете да има учебник или всеки гражданин да има безплатен достъп до здравеопазване.

ЧЕК направи ми услуга ,

# 78

Джуличка , тя ме разбира , така че поста ти е меко казано излишен. Все пак пиша на кирилица и вкарвам обръщенията съответно отново на кирилица. Но да се обясняваме за такива подробности ми се струва излишен спам.

Като гледам, никой не те разбира, та се съмнявам, че тя е единствената, но щом казваш, ок, спираме да спамим в иначе високопродуктивната ти тема.

Доколкото ми е известно, Куба и Венецуела все още не са направили рязък завой във вътрешната си политика, така че идеите ще са подходящи за там.
Учила съм по комунистическо време, купоните за стола не бяха безплатни. Нито закуските в началните класове, родителите плащаха всеки месец по нещо.

Там тези неща са действащи отдавна. Във Венецуела всеки първолак получава и лап топ от държавата.

Ако това са "чуждите държави", които ни даваш за пример...  ooooh!

Докато си плащаш за здравеопазване , образование , стол , учебници , лап топи и тн ще са за пример драга:35:

Първо, не съм ти драга! Stop
Второ - не, мерси!
Предпочитам да си плащам за гореизброеното, но децата ми да живеят в далеч по- нормални държави!

# 79
А ако с нещо съм ти неприятна не пиши в темите ми и ще избегнеш срещи с мен.

Тук няма твои теми.

# 80
  • London
Отиди сега и кажи на хората по др. държави , които се ползват от тази услуга колко сме праволинейни в България и как само ''данък въздух не плащаме още'' , но как сме съгласни да го платим , даже се натискаме понеже го дишаме на територията на държавата и трябва да го обложим и него. Mr. Green
Кои са другите държави? И какви услуги ползват? Ти като си в Англия знаеш ли какво е тук? Или само пишеш, че си тук?
За сведение, вчера в английско начално  училище за пореден път ме рекетираха под формата на дарение за училището. Нямаш си представа за какви видове дарения става въпрос. А ти ми говориш пълни глупости за кражби в училищата, изкара директорите и учителите най-големите крадци в тая държава.

Тук , там , тук , там !!! Нещо не схванах за какво ме питаш ??? Ти къде си последно , че нещо се обърках с противоречивите писания.

Ами аз точно това те питам, и къде си? Щото пише, че си в Англия, ама все България оправяш, че и в протестите участва, а в същото време се разправя с банка в Англия.
Ти вечно се телепортираш ту тук, в Англия, ту там в България. Сега разбра ли кое е тук и кое е там?

Дорет това , че си някъде физически не означава , че трябва да абдикираш от интереса по отношение на родината ти.

# 81
Отиди сега и кажи на хората по др. държави , които се ползват от тази услуга колко сме праволинейни в България и как само ''данък въздух не плащаме още'' , но как сме съгласни да го платим , даже се натискаме понеже го дишаме на територията на държавата и трябва да го обложим и него. Mr. Green
Кои са другите държави? И какви услуги ползват? Ти като си в Англия знаеш ли какво е тук? Или само пишеш, че си тук?
За сведение, вчера в английско начално  училище за пореден път ме рекетираха под формата на дарение за училището. Нямаш си представа за какви видове дарения става въпрос. А ти ми говориш пълни глупости за кражби в училищата, изкара директорите и учителите най-големите крадци в тая държава.

Тук , там , тук , там !!! Нещо не схванах за какво ме питаш ??? Ти къде си последно , че нещо се обърках с противоречивите писания.

Ами аз точно това те питам, и къде си? Щото пише, че си в Англия, ама все България оправяш, че и в протестите участва, а в същото време се разправя с банка в Англия.
Ти вечно се телепортираш ту тук, в Англия, ту там в България. Сега разбра ли кое е тук и кое е там?

Дорет това , че си някъде физически не означава , че трябва да абдикираш от интереса по отношение на родината ти.

Значи те, баламите, в неуредените си държави плащат, а ние, по- хитрите, с по- уредената държава трябва да ги научим как да не плащат, това ли казваш?!

# 82
  • ENGLAND

Ами здравеопазването отново е достъпно до всеки без изключение !!! А относно това да си студент стига да искаш може да бъде напълно безплатно. Има вратички.... , ако е интересно да споменавам. Wink
По-голяма лъжа от тази не бях чела. Сега ми светна защо всички българи са се хукнали за Лондон.

Да де, ама ти физически беше и в Англия и в България.

# 83
  • London
Джуличка крайно ми е трудно да схващам какво ми пишеш. TiredАко визираш Англия само ще спомена огромния брой наши сънародници виснали тук на помощи и оттам натам ще приключа темата с това кое и колко се плаща. WinkТова е др. тема , която не искам да зачеквам , защото няма да мине време до утре да пиша.От Англия , ако някой се оплаче ще излъже. Около 15 000 по последни данни българи се ползват от бенефити , пребивават в кансел жилища и тн , укриват доходи и изобщо съм далече от мисълта да слушам как тук нещо се плащало. На фона на тези подпомагания смятам , че е капка в морето....

# 84
  • London

Ами здравеопазването отново е достъпно до всеки без изключение !!! А относно това да си студент стига да искаш може да бъде напълно безплатно. Има вратички.... , ако е интересно да споменавам. Wink
По-голяма лъжа от тази не бях чела. Сега ми светна защо всички българи са се хукнали за Лондон.

Да де, ама ти физически беше и в Англия и в България.

Не се притеснявай не се ползвам от въпросните вратички , ако това опита да намекнеш. Това обаче не пречи да ми е ясна картинката....и поведението на нашите сънародници.

# 85
Аз отказвам да приема, че има хора, които наистина мислят идеите си за нормални  в тази тема. Отказвам да приема, че наистина има такива хора, чието мнение излиза извън ненормалното.  Sad

# 86

Ааааааа. Благодаря.  Hug

В Лондон кажи как е. Остави Венецуела.  Laughing

Да им се чудиш на всичките тия загубените, дето седят на платеното здравеопазване и образование в България, ами не нахлуят през тия вратички в Англия (и в някои други "чужди държави"!  Joy

Джуличка крайно ми е трудно да схващам какво ми пишеш. TiredАко визираш Англия само ще спомена огромния брой наши сънародници виснали тук на помощи и оттам натам ще приключа темата с това кое и колко се плаща. WinkТова е др. тема , която не искам да зачеквам , защото няма да мине време до утре да пиша.От Англия , ако някой се оплаче ще излъже. Около 15 000 по последни данни българи се ползват от бенефити , пребивават в кансел жилища и тн , укриват доходи и изобщо съм далече от мисълта да слушам как тук нещо се плащало. На фона на тези подпомагания смятам , че е капка в морето....

Не, не визирам Англия, цитирам някои други "чужди държави".
В които безплатен е само въздухът, който ти по- напред спомена.

П.С. Аааааа, и водата, може би защото се излива целогодишно от небето!
Но съвсем скоро ще бъде платена и тя!

# 87
  • ENGLAND
Ти определено не живееш нито в Англия, нито в Лондон. Това, което пишеш са пълни лъжи, нито знаеш как се взема консил къща, нито как се аплайва за бенефити, а още повече как ще ти ги дадат. Спри най- сетне с тия плювки, ставаш досадна, народа е информиран повече от теб.

# 88
Добре де, да са безплатни. Ама все пак някой трябва да ги плати, нали? Та, кой да е този някой, който да плати нещата, които после да са безплатни за другите?
Иначе, принципно, съм ЗА безплатните неща.

# 89
  • London
Ти определено не живееш нито в Англия, нито в Лондон. Това, което пишеш са пълни лъжи, нито знаеш как се взема консил къща, нито как се аплайва за бенефити, а още повече как ще ти ги дадат. Спри най- сетне с тия плювки, ставаш досадна, народа е информиран повече от теб.

Мислиш ли ? Ако така ти е по-удобно да си мислиш нямам нищо против.Не съм аплайвала , защото не съм дошла тук за помощите виж за това си права , а и не укривам доходи , не работя на черно и тн , че да ходя да се жалвам както правят мнозина сънародници и уж е на помощи , но ги наместил в нова кола или реве , е понеже взима бенефити не може да вземе телевизор на лизинг , който струвал около 3000 паунда. Просто Ганьо си е Ганьо...Wink Примери за жалост много....

Общи условия

Активация на акаунт