Да бъдат ли учебниците безплатни в учебните заведения ?

• 8 892
  • 245
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз съм гласувала с Да, ама нямам предвид студентите.

# 61
  • London
Отиди сега и кажи на хората по др. държави , които се ползват от тази услуга колко сме праволинейни в България и как само ''данък въздух не плащаме още'' , но как сме съгласни да го платим , даже се натискаме понеже го дишаме на територията на държавата и трябва да го обложим и него. Mr. Green
Кои са другите държави? И какви услуги ползват? Ти като си в Англия знаеш ли какво е тук? Или само пишеш, че си тук?
За сведение, вчера в английско начално  училище за пореден път ме рекетираха под формата на дарение за училището. Нямаш си представа за какви видове дарения става въпрос. А ти ми говориш пълни глупости за кражби в училищата, изкара директорите и учителите най-големите крадци в тая държава.

Тук , там , тук , там !!! Нещо не схванах за какво ме питаш ??? Ти къде си последно , че нещо се обърках с противоречивите писания.

# 62
Безплатни учебници, безплатни общежития, безплатна храна. Освен и стипендии и безплатни такси да се предложат. Познай кой пръв ще отиде да се запише .
Ако ти пука за държавата и за обществото няма да го предлагаш. Защото държавата, т.е. работещите ще трябва да плащат. Таман! Да ми взимат вече и половината от заработените пари.

Една от тях е финансовата недостъпност до университетите.
Колко качествени кадри биха могли да се обучават, ако се осигуряваха безплатни учебници и не само, на ученици и студенти с много добър и отличен успех.
А колко родителите търпят огромни лишения, защото детето учи, не се е уредило за общежитие и не им достигат средствата за учебници и помагала?
Точно днес водих разговор с колежка, която каза, че за 10 години пребиваване в София за първи месец работи само на една служба. И е била далеч от студенстките общежития.  И сама е плащала семестриалните такси. Значи може...
Здрав, млад и прав човек трябва да се справя сам. Мама и тате не трябва да те дундуркат до 25 годишен. Смешно е!

Тук съм много съгласна, но не и ако трябва да учиш редовно и ходиш всеки ден на лекции.
Щото то от там идва проблема.
Некачествени студенти, кой заради това, че не е отишъл да учи, а да се запознае с нощния живот в Студентстки град, кой, заради това, че работи по 12 часа някъде и ходи само на заверки и изпити.
Края е еднакъв-много дипломи-никакви знания.

# 63
Не знам кой на какво му пука , но за краткия си престой във форумчето забелязах как на мнозина тук не им пука за нищо друго освен за собствения им задник.
Че за твоя ли да ми пука? Да взема да ходя след него и да те питам дали ти е добре?

На такива като теб ЧЕК не им се свиди да си платят данъка и да потъне в Бойковия джоб , но им се свиди всяко дете да има учебник или всеки гражданин да има безплатен достъп до здравеопазване.
Боже! Опази!

п.с. Простете ми некомпетентността. Какво е ЧЕК?

# 64

На такива като теб ЧЕК не им се свиди да си платят данъка и да потъне в Бойковия джоб , но им се свиди всяко дете да има учебник или всеки гражданин да има безплатен достъп до здравеопазване.

В интерес на истината ако си ми насреща ще ти дам 50 стотинки да ми се махнеш от главата. Повече от това ми се свидят.

# 65

Тук съм много съгласна, но не и ако трябва да учиш редовно и ходиш всеки ден на лекции.
Щото то от там идва проблема.

Нощна смяна е работила мацката.

# 66
  • София
Доколкото ми е известно, Куба и Венецуела все още не са направили рязък завой във вътрешната си политика, така че идеите ще са подходящи за там.
Учила съм по комунистическо време, купоните за стола не бяха безплатни. Нито закуските в началните класове, родителите плащаха всеки месец по нещо.

# 67
  • London
ЧЕК направи ми услуга , дай ги на някое гладно детенце , купи му баничка с тия 50 стотинки. Пък като го направиш , може и да си промениш мнението по отношение на образование и здравеопазване. А ако с нещо съм ти неприятна не пиши в темите ми и ще избегнеш срещи с мен.Аз лоши чувства не храня , такива като теб само ме убеждават в правотата на убежденията ми за което съм благодарна. Wink

# 68

ЧЕК е  Check Please. Peace

# 69
  • London
Доколкото ми е известно, Куба и Венецуела все още не са направили рязък завой във вътрешната си политика, така че идеите ще са подходящи за там.
Учила съм по комунистическо време, купоните за стола не бяха безплатни. Нито закуските в началните класове, родителите плащаха всеки месец по нещо.

Там тези неща са действащи отдавна. Във Венецуела всеки първолак получава и лап топ от държавата.

# 70

Ааааааа. Благодаря.  Hug

Там тези неща са действащи отдавна. Във Венецуела всеки първолак получава и лап топ от държавата.
В Лондон кажи как е. Остави Венецуела.  Laughing

# 71

Ако това са "чуждите държави", които ни даваш за пример...  ooooh!

# 72
  • London

Джуличка , тя ме разбира , така че поста ти е меко казано излишен. Все пак пиша на кирилица и вкарвам обръщенията съответно отново на кирилица. Но да се обясняваме за такива подробности ми се струва излишен спам.

# 73
  • ENGLAND
Отиди сега и кажи на хората по др. държави , които се ползват от тази услуга колко сме праволинейни в България и как само ''данък въздух не плащаме още'' , но как сме съгласни да го платим , даже се натискаме понеже го дишаме на територията на държавата и трябва да го обложим и него. Mr. Green
Кои са другите държави? И какви услуги ползват? Ти като си в Англия знаеш ли какво е тук? Или само пишеш, че си тук?
За сведение, вчера в английско начално  училище за пореден път ме рекетираха под формата на дарение за училището. Нямаш си представа за какви видове дарения става въпрос. А ти ми говориш пълни глупости за кражби в училищата, изкара директорите и учителите най-големите крадци в тая държава.

Тук , там , тук , там !!! Нещо не схванах за какво ме питаш ??? Ти къде си последно , че нещо се обърках с противоречивите писания.

Ами аз точно това те питам, и къде си? Щото пише, че си в Англия, ама все България оправяш, че и в протестите участва, а в същото време се разправя с банка в Англия.
Ти вечно се телепортираш ту тук, в Англия, ту там в България. Сега разбра ли кое е тук и кое е там?

# 74
  • London

Ааааааа. Благодаря.  Hug

В Лондон кажи как е. Остави Венецуела.  Laughing

Ами здравеопазването отново е достъпно до всеки без изключение !!! А относно това да си студент стига да искаш може да бъде напълно безплатно. Има вратички.... , ако е интересно да споменавам. Wink

Общи условия

Активация на акаунт