Да бъдат ли учебниците безплатни в учебните заведения ?

• 8 847
  • 245
  •   1
Отговори
# 135
Същия , който плаща за депутатски автомобили , почивки , увеличения на заплати и проекти с недоказани резултати и порочни схеми.

Кой плаща за тях Корина ???? Гледам и се усмихвам как никой не отговаря на този мой въпрос , но блещи за учебниците , за майката , която ще забогатее от закуската за детето й в училище или за студента , който щял да си спести парите за учебници. Видиш ли те са прашинката в окото ни , а дали ?
Е колко ще забогатея, ако бедничкия данъкоплатец плаща не само за коли и заплати на държавни служители, а и за учебника на детето ми.  ooooh!
При положение, че съм самотна майка. Сама издържам детето си и съм против това, сметни каква идея ти е дошла!

Казваш на данъкоплатеца малко му взимат, та още да плаща. Защо не? Защо да не си купувам сама на детето учебника, а трябва някой данъкоплатец с три деца да му вземат от заплатата да го заплати.  ooooh!

Много плоско разсъждаваш.

Какво повече има да се "мъдрува" покрай казуса?
Е, а де! По-лесно е да се раздават учебници безплатно.

# 136
  • София
Същия , който плаща за депутатски автомобили , почивки , увеличения на заплати и проекти с недоказани резултати и порочни схеми.

...

Приблизително каква е стойността на подчертаното?
Колко се очаква да струват безплатните учебници?
Ако парите не стигат, по каква схема ще се финансира разликата?

# 137
  • London
Корина точно ти като самотна майка си затваряш очите за източените пари от бюджета , някой ти е подшушнал и убедил , че нямаш право на нищо  за сметка на малцината , които се облагодетелстват от държавния бюджет. Много добре са си научили урока , голям брейнуош се е получил. Такова население им трябва като теб на олигархичния паразит и ще се уголемява , увеличава , угоява и тн. А пък ти си брой стотинките и се чуди в коя игла да вденеш конеца.

# 138
Корина точно ти като самотна майка си затваряш очите за източените пари от бюджета , някой ти е подшушнал и убедил , че нямаш право на нищо  за сметка на малцината , които се облагодетелстват от държавния бюджет. Много добре са си научили урока , голям брейнуош се е получил. Такова население им трябва като теб на олигархичния паразит и ще се уголемява , увеличава , угоява и тн. А пък ти си брой стотинките и се чуди в коя игла да вденеш конеца.

Не, нямам право да се възползвам от социалното подпомагане/Дай Боже още дъъъълги и предълги години да е така/, както и ти от тази която е в Англия. Защото явно и двете се осигуряваме на реалната си заплата. А дори сама, двучленно семейство прехвърлям два пъти  дохода, за отпускане на социални помощи. Съответно те разочаровам- стотинките си броя, само когато не ми се развалят едри. Язък, не позна. Няма нужда някой да ми го подшушва. То закона си говори сам.  Не всяка самотна майка е на социални помощи и на минималната заплата от 350 лв. А и да- не искам държавата да ми подсигурява безплатни неща. А искам сама да си осигурявам достъпа до тях. Съответно и  не искам да плащам за повече "безплатни" за другите.
Е, ако такива като мен уголемяват олигарха, дай Боже ромското население, което на 90 % е на гърба на данъкоплатеца и не желае да работи и всичко да му се плаща от държавата да го смалява. Защото явно в нашата държавица такива, които искат безплатното са повече!
Ама май е обратното. Поне фактите говорят.

Аз лично се възхищавам на германците. И на манталитета им. С вой до небесата за безплатно едва ли са стигнали до тук.
Пенсионери лишават съпрузите си от "вдовишки" пенсии в полза на държавата.
Швейцария отказа на милионер да си построи частно летище- те пари си имали. Ех, Европа. Кога ли ще я стигнем. Ние тук Венецуела гоним, заради лап-топите.  Laughing

Последна редакция: сб, 25 май 2013, 19:17 от Корина

# 139
В заключение ще добавя:
Колко държавни предприятия останаха,
че държавата да е длъжна да субсидира на 100% студенстването?
Или да завършим за без пари и да бягаме в чужбина да работим за пари, даже не и по специалността, която сме завършили?
Има фирми и фондации, които спонсорират обучението на талантливи, но се подписват и обвързващи договори!
/преди бяха договори с държавни предприятия, имаше РАБ фак/
Необходимостта от грамотност се постига до 8-ми клас,
и както писа Лиляна всичко е безплатно, понеже е и задължително основното образование.
Варненската адвокатска колегия е около 1 300 адвоката при население около 500 000 жителя!  newsm78

Необходими са и квалицирани работници /средно образование/, а не само висшисти с неясна реализация по специалността, която завършват!

А и да- не искам държавата да ми подсигурява безплатни неща. А искам сама да си осигурявам достъпа до тях. Съответно и  не искам да плащам за повече "безплатни" за другите.

Аз лично се възхищавам на германците. И на манталитета им. С вой до небесата за безплатно едва ли са стигнали до тук.
Пенсионери лишават съпрузите си от "вдовишки" пенсии в полза на държавата.
Швейцария отказа на милионер да си построи частно летище- те пари си имали. Ех, Европа. Кога ли ще я стигнем. Ние тук Венецуела гоним, заради лап-топите.  Laughing
  bouquet

Последна редакция: сб, 25 май 2013, 18:21 от Анонимен

# 140
  • London
''Съответно и  не искам да плащам за повече "безплатни" за другите.''

Добре като не искаш натискаш бутончето ''НЕ'' и всички са доволни. Аз имам друго виждане за нещата от живота и съм натиснала ''ДА''.

Тези хора току що са получили ключовете от своя нов дом по програма ''ЖИЛИЩЕ'' от държавата. Като гледам щастливите им лица и знам колко възможности им дава този жест честно казано изобщо не се сещам за онзи цитат горе.И знам , че все още са останали хора , които не си гризат ноктите при подобна снимка от злоба броейки кой какво дал , че тези хора да имат дом.

# 141
Остава да кажеш коя е държавата.
И точно кое е общо с темата.
И пак да повторя. Дай Боже да не опирам до там, че да искам жилище от държавата. В момента си имам две даже, а детето половин от баща си. Едва ли бих си изгризала ноктите от яд.
Баща ми, лека му пръст винаги казваше "Децата са си на родителите."

# 142
Е, как коя, 100% Венецуела  Mr. Green

# 143
Е, как коя, 100% Венецуела  Mr. Green
Обърках се в превода. "Тук" и "Държавата" са абстрактни понятия. Вече не знам България ли е, Англия ли е... Венецуела ли е ...
Мургавки, що да не минат за нашите роми, а?
Шмекеруваааш, аааа?  Joy Joy Joy 

Последна редакция: сб, 25 май 2013, 19:39 от Корина

# 144
  • London
Типично по български да изредим колко жилища имаме. Е радвам се за теб Корина , но човек е хубаво да наднича от своя двор какво става на улицата и да забележи колко хора нямат твоя късмет. Нещата не свършват с това ''аз да съм добре'' , поне за мен е така. Хора обаче всякакви! Не знам до колко е общо с темата , но имаше общо с твоя коментар...

Вмъкни Цитат
''Съответно и  не искам да плащам за повече "безплатни" за другите.''

Който като го погледна и си давам сметка защо нямаме гражданско общество.

# 145
  • London
Обърках се в превода. "Тук" и "Държавата" са абстрактни понятия. Вече не знам България ли е, Англия ли е... Венецуела ли е ...

Който се интересува знае откъде е тази снимка и къде се раздават жилища. А да си помислиш, че съм визирала България трябва сериозно да си слънчасал. Къде ти подобни каузи в нашата родина , то на сънароднички като теб единия учебник им се свиди какво остава за жилище. Обаче плащаме на депутати и олигарси тройно при това да си живеят добре. Логика не търсете , защото няма. Mr. Green

# 146
Типично по български да изредим колко жилища имаме. Е радвам се за теб Корина , но човек е хубаво да наднича от своя двор какво става на улицата и да забележи колко хора нямат твоя късмет. Нещата не свършват с това ''аз да съм добре'' , поне за мен е така. Хора обаче всякакви! Не знам до колко е общо с темата , но имаше общо с твоя коментар...

Вмъкни Цитат

Че как да има гражданско общество с такива безумни идеи. И с постоянните желания без покрития. Говориш за кражби. От директори на учебни заведения, министри, депутати и президенти. Не мислиш ли, че  преди да искаш трябвада се започне от там. Ако има такива. Защото аз с очите си не съм видяла и няма как да твърдя какво си слага в джоба Бойко, Сидеров и там цитираните от теб политически личности.
Когато нещо се гради се започва от основата, не от върха. Така както е с възпитанието на детето. Ако го хванеш на 20 години да го превъзпитаваш ще е доста по-трудно, ако е на 6. Нали си работила с деца, та ми е по-лесно да ти го обясня с такъв пример.
Темата така се изкриви....

# 147
Подскажете ми по темата :
"Да бъдат ли учебниците безплатни в учебните заведения ?"
Къде, в коя държава / университет/ са безплатни?

"По данни на Министерството на образованието в САЩ 94% от завършилите бакалавърска степен напускат университета с дългове. Средностатистически всеки американски студент има дългове в размер на 25 250 долара.
.... само 38 процента от студентските заеми се погасяват редовно..."
http://www.dw.de/%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B … %D0%B5/a-15973449

# 148
  • London

Вмъкни Цитат

Че как да има гражданско общество с такива безумни идеи. И с постоянните желания без покрития. Говориш за кражби. От директори на учебни заведения, министри, депутати и президенти. Не мислиш ли, че  преди да искаш трябвада се започне от там. Ако има такива. Защото аз с очите си не съм видяла и няма как да твърдя какво си слага в джоба Бойко, Сидеров и там цитираните от теб политически личности.
Когато нещо се гради се започва от основата, не от върха. Така както е с възпитанието на детето. Ако го хванеш на 20 години да го превъзпитаваш ще е доста по-трудно, ако е на 6. Нали си работила с деца, та ми е по-лесно да ти го обясня с такъв пример.
Темата така се изкриви....

Ако чакаш да видиш всичко това с ОЧИТЕ СИ , никога нищо няма да видиш. Приемам позицията ти , приеми и ти , че моята е различна и толкоз.

# 149

Който се интересува знае откъде е тази снимка и къде се раздават жилища. А да си помислиш, че съм визирала България трябва сериозно да си слънчасал. Къде ти подобни каузи в нашата родина , то на сънароднички като теб единия учебник им се свиди какво остава за жилище. Обаче плащаме на депутати и олигарси тройно при това да си живеят добре. Логика не търсете , защото няма. Mr. Green
Оо не ми се свиди единия ученик. От септември сина ми е предучилищна, та изобщо не ми се свиди.
Не съм ти сънародниК. В България живея. Ти не си ли в Англия?

Общи условия

Активация на акаунт