Да бъдат ли учебниците безплатни в учебните заведения ?

• 8 812
  • 245
  •   1
Отговори
# 165
Момиче, достъп до образование и книги има абсолютно всеки.Това, че един е умен и дерзае, а друг не успява е съвсем различно нещо. Библиотеки, интернет, всичко има, всичко-на един клик ти е, на една ръка. Ако искаш. Просто много не искат, това е.

# 166
Русото момиче изложи достатъчно факти и доводи , който иска ги е видял.
La Catrala,
аз не видях някакъв довод, аргументиран в цифри за някоя развита държава,
имаща постижения в науката и техническият прогрес.
а си тръгнала да пращаш всички ученици в библиотеките ?
Е, на дискотеки ли да ги изпращам?
Защото имам съученици, завършили престижни университети, които са били постоянно в библиотеките!
Например Дико Михов, получил докторска степен по математика от Масачузетския технологичен институт и съосновател на Американска фондация за България (АФБ) .
http://www.novinite.com/view_news.php?id=122588

# 167
Мястото на учениците е в библиотеките, да. Има и виртуални такива.

# 168
  • London
PAV1 , май много ти харесва да вадиш отделни мисли от контекст. И ти като ББ , като младите нямали работа да ходят пастири или да садят картофи. Търсим всякакво решение , което най-често е ''замразяване на проблема'' и оставянето му без никакво такова. Но тези 30 души отгоре в анкетата не са от палеолита , но такива като теб с примерчета от ''la vida privada'' се опитват да им направят един бърз брейнуош , ама не става. И все повече ще са хората търсещи си правата в тая държава , колкото и да се пените.

# 169
Не става само с четене в библиотеката. Аз пък не си представям как ще станеш юрист и ще работиш като такъв ако нямаш книги, като тези:

http://www.book.store.bg/p65372/bylgarsko-grazhdansko-procesualn … uzha-ivanova.html

http://www.book.store.bg/search?srchstr=%20%EE%E3%ED%FF%ED%20%E3 … 20%EF%F0%E0%E2%EE

Колко струва копирането на 1 300 страници?

# 170
Ама тук всеки ли е юрист?
Този, който иска да става е ясно, че няма да се ограничи с един учебник. Това и казах-нелепо е да се иска безплатен учебник. Че кой става добър с един учебник-никой. Рови се, търси, чете, интересува се, средата му става такава, от където да черпи книги, учебници, лекции и други.

# 171

Ла Катрала твърди, че е. Та не си представям без тези книжки как е станало. Но нямам и поглед върху всичките юридически факултети.

Този, който иска да става е ясно, че няма да се ограничи с един учебник. Това и казах-нелепо е да се иска безплатен учебник. Че кой става добър с един учебник-никой. Рови се, търси, чете, интересува се, средата му става такава, от където да черпи книги, учебници, лекции и други.

Това не са просто учебници, а настолни книги. Могат да се видят в кантората на всеки нотариус и адвокат и не стоят само за украса. Хората си ги купуват далеч след като са завършили и са натрупали порядъчен стаж.

# 172
 И все повече ще са хората търсещи си правата в тая държава , колкото и да се пените.

Мхм, получава им се, като гледам.
И може би е, защото го правят като теб - неграмотно, но за сметка на това със самочувствие, че ще оправят не само държавата, но и Света!
Аман от оправячи!  Tired

# 173
  • London
Не става само с четене в библиотеката. Аз пък не си представям как ще станеш юрист и ще работиш като такъв ако нямаш книги, като тези:

http://www.book.store.bg/p65372/bylgarsko-grazhdansko-procesualn … uzha-ivanova.html

http://www.book.store.bg/search?srchstr=%20%EE%E3%ED%FF%ED%20%E3 … 20%EF%F0%E0%E2%EE

Колко струва копирането на 1 300 страници?

Първото издание на ГП го имам , съдебна практика точно това издание нямам. Купувала съм всичко , което е трябвало и какво от това ? Това означава ли , че не мога да смятам , че е редно тези неща да са предвидени в бюджета ? Точно , защото бях студент неотдавна и знам , че имах колеги , които нямаха пари за баничка , какво остава за учебник на цената на ГП.

# 174
  • София

Ла Катрала твърди, че е.
...
Shocked Абсурд.

# 175
  • London
 И все повече ще са хората търсещи си правата в тая държава , колкото и да се пените.

Хм, получава им се, като гледам.
И може би е, защото го правят като теб - неграмотно, но за сметка на това със самочувствие, че ще оправят не само държавата, но и Света!
Аман от оправячи!  Tired

Ти освен , че си на всяка манджа мерудия и то в лошия смисъл на думата си и нагла. Ходи поправяй запетайките в долните теми и не мисли пишман оправячите.

# 176
Първото издание на ГП го имам , съдебна практика точно това издание нямам. Купувала съм всичко , което е трябвало и какво от това ? Това означава ли , че не мога да смятам , че е редно тези неща да са предвидени в бюджета ? Точно , защото бях студент неотдавна и знам , че имах колеги , които нямаха пари за баничка , какво остава за учебник на цената на ГП.

Първото издание е от времето, когато вероятно си била в основно училище, но няма значение. Помня, че тогава струваше баснословна сума, но нямаше начин без него, въпреки че господин Корнезов беше много провив Живко Сталев и се налагаше да го лъжем, че сме чели само от лекциите му и нищо друго.  Mr. Green Както и да е. Въпросът ми е как си представяш такива книги да бъдат платени от редовия данъкоплатец?

# 177
  • London
И хайде да не си слагаме думи и твърдения в устата , които не съм казала. Приемете , че мнозинството от гласуващите иска учебниците да са безплатни и запазете инсинуациите за себе си.

# 178

Хм, получава им се, като гледам.
Аман от оправячи!  Tired

Ти освен , че си на всяка манджа мерудия и то в лошия смисъл на думата си и нагла.

Гледам да съм в тон с темата и исканията ТИ.

# 179
Шамар да е-аванта да е.
Всеки иска да му е безплатно нещо, за което не му се дават пари.

Общи условия

Активация на акаунт