Да бъдат ли учебниците безплатни в учебните заведения ?

• 8 827
  • 245
  •   1
Отговори
# 180
  • London
Първото издание на ГП го имам , съдебна практика точно това издание нямам. Купувала съм всичко , което е трябвало и какво от това ? Това означава ли , че не мога да смятам , че е редно тези неща да са предвидени в бюджета ? Точно , защото бях студент неотдавна и знам , че имах колеги , които нямаха пари за баничка , какво остава за учебник на цената на ГП.

Първото издание е от времето, когато вероятно си била в основно училище, но няма значение. Помня, че тогава струваше баснословна сума, но нямаше начин без него, въпреки че господин Корнезов беше много провив Живко Сталев и се налагаше да го лъжем, че сме чели само от лекциите му и нищо друго.  Mr. Green Както и да е. Въпросът ми е как си представяш такива книги да бъдат платени от редовия данъкоплатец?

И аз не си представям как заплащаме автомобили последен модел на политици , консули , аташета , дипломати , директори на дирекции... и пр. Нека не си задаваме глупави въпроси. Simple Smile

# 181
Приемете , че мнозинството от гласуващите иска учебниците да са безплатни и запазете инсинуациите за себе си.

То мнозинството предпочита шкембеджийници пред френски ресторанти. Какво от това?

Нека не си задаваме глупави въпроси. Simple Smile

А дано, но надали.

# 182
Шамар да е-аванта да е.
Всеки иска да му е безплатно нещо, за което не му се дават пари.

Баш!
И седнала авторката да ми споменава Бай Ганьо!
Това ако не е наглост, не знам какво е! ooooh!

# 183
  • Ямбол
Сега ще предложа едни изображения на безплатни апартаменти, които сами ще видите в какво са превърнати. Моля гнусливите и бременните да не гледат:блок 20 в Ямбол, който вече е разрушен
Нещо такова ще е отношението и към безплатните книги за онези, на които не им е важно образованието.
По-добре да ги качат в нета и да има свободен достъп до тях. Тогава съм съгласна да е безплатно ползването им.

# 184
Първото издание на ГП го имам , съдебна практика точно това издание нямам. Купувала съм всичко , което е трябвало и какво от това ? Това означава ли , че не мога да смятам , че е редно тези неща да са предвидени в бюджета ?
И българският данъкоплатец да ти ги плаща и след това да зачезнеш в чужбина?
Писах, че има стипендии за успех, има фондации, има фиюически и юридически лица,
които, ако си талантлив ще те спонсорират!

Първото издание е от времето, когато вероятно си била в основно училище, но няма значение. Помня, че тогава струваше баснословна сума, но нямаше начин без него, въпреки че господин Корнезов беше много провив Живко Сталев и се налагаше да го лъжем, че сме чели само от лекциите му и нищо друго.  Mr. Green Както и да е. Въпросът ми е как си представяш такива книги да бъдат платени от редовия данъкоплатец?

# 185
  • London
Две снимки от учебни заведения в които освен учебника и лап топа ти е подарък.

Детска усмивка подарена от всички данъкоплатци

# 186
Да добавя към горния пост-Венецуела. Mr. Green

# 187
Ама Карталке, то и тук си има подаръци и безплатни неща. Едно или друго.
Има класове с интерактивни дъски-подарък. Например. Ама не мога да ти постна снимки.

# 188
  • London
Ама Карталке, то и тук си има подаръци и безплатни неща. Едно или друго.
Има класове с интерактивни дъски-подарък. Например. Ама не мога да ти постна снимки.

Какви дъски , какви класове ? Говорим за всички , а не за 20 деца от някъде си. Хайде не ми обяснявай колко подаръци прави държавата , защото ми е пределно ясно как семейства изнемогват за да има детето най-необходимото в училище.

# 189
А това с лаптопите във всяко училище ли е във въпросната държава или в някакво специално?
Аз разбирам безплатни учебници да се осигуряват за деца- сираци или социално слаби. Но за деца с читави родители не виждам смисъл, при положение, че наистина има куп други проблеми за решаване. Наистина би било добре да има достъпни благинки за всички, но ще стане малко като в онази темичка "Голо на голямо" или как беше?

# 190
Чакай сега. Разбирам. Ти искаш за всички-всичко-безплатно.
Доообре.

Ми не, не може всички да са равни.
Първо.
И второ-за социално-слаби има помощи. За училище има, за ток има, за отопление има, има апартаменти за раздаване...Има. И се ползват социално-слабите от правото си да получават помощи.

# 191
  • Варна
Toва с безплатното не го ли минахме преди 20г?

# 192
Какви дъски , какви класове ? Говорим за всички , а не за 20 деца от някъде си. Хайде не ми обяснявай колко подаръци прави държавата , защото ми е пределно ясно как семейства изнемогват за да има детето най-необходимото в училище.

Мда, всички. Ей на, даже Уго Чавес случайно е посетил някакво училище и там също имат такива "лап топи".  Mr. Green

А, грешка. То било само в едно училище и само за 46  първокласници и второкласници.

"In the state of Lara, the Venezuelan leader visited the Hector Rojas Meza Educational Unit where he delivered 46 mini-laptop computers to first and second grade students."

# 193
  • London
А това с лаптопите във всяко училище ли е във въпросната държава или в някакво специално?
Аз разбирам безплатни учебници да се осигуряват за деца- сираци или социално слаби. Но за деца с читави родители не виждам смисъл, при положение, че наистина има куп други проблеми за решаване. Наистина би било добре да има достъпни благинки за всички, но ще стане малко като в онази темичка "Голо на голямо" или как беше?

За всички става въпрос по отношение на лап топите в държавните училища. Богаташите принципно във Венецуела ходят в частни училища , както навсякъде по света. Но , ако си е избрал държавно школо ще получи канаймита като всички останали. Отделно си има подпомагане за деца в социално-слаби семейства , това няма общо с една благина , която е предоставена за всички.

# 194
Против съм в 1 клас с лаптопи. Те не могат да пишат, да се учат да ми цъкат и да пишат на шльокавица в 1 клас-ц. Против. Crossing Arms
Имат си час по ИТ-влизат в кабинета и там има всичко. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт