Отговори
# 630
Добро утро мами!
Ние днес се поуспахме - вместо в 7 най-късно 8 часа се събудихме в 9, ама защото пак цяла нощ будува тази маймунка. Поне сега се чувствам по-добре, а мисля и тя де, но може би ще изпуснем пак сутрешния сън.
Много се лигави Сиана, дано вече и при нас се появи някое зъбче!
Чао засега и приятен ден, а на някои и приятен плаж  Grinning

# 631
  • София
Поли, много се радвам, че сте си починали и то толкова добре  Peace А за девойката нали беше писала, че при баща ти номерата няма да минат  Mr. Green

Вчера случайно надникнах в устата на Зарчето и открих, че има още цели два зъба  ooooh! Обаче не горните, които чакаме, а резците долу. Изобщо не ги усетих кога ги е изкарал  Simple Smile

# 632
Здравейте мами:)
Поли,направо ми се приходи и на мен в Албена  Laughing и браво,че Мина вече е ящна.
При нас нищо ново, днес ще и дам малко овесена каша. Честно да си призная и аз май вече искам да я отбивам. Или поне кърменето да остане за много рано сутрин и за преди лягане.
Я да ви питам кой ще ходи на море с бебето? Аз споделих,че мислим да я водим и ми казаха,че е малка.  Shocked
А какви снимки ще пращаме за следващата тема?
Хайде лек ден и послушни бебета  Sunglasses

Редакция: Овесената каша си я изяде чиста, без пюре. Сега всеки ден ли трябва да давам от нея? Днес дадох мъничко, от утре да увеличавам дозата, така ли трябва?
И още нещо да питам. С какви обувки обувате бебетата в проходилките? Аз за сега с чорапки, че да не е боса на плочките и паркета, но ми се иска обувки да купя.

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 13:38 от Nana-87

# 633
  • София
Нана, лично аз мисля да не ходим на море преди да навърши 3 години (живот и здраве, де!). Към септември или догодина може да отидем на планина.

За колажчето решихме да пращаме изправени или в проходилка  Peace

# 634
Здравейте,
аз нали съм нова при вас  Laughing къде се пращат снимки за колажа и към кого да се обърна за вписване на първа страница? Благодаря предварително!

# 635
  • Бургас
Витанова на skrita FUstA или на skrita@abv.bg (за такива като мен дето са зле с прикачането Simple Smile с име на бебето и мамата (доколкото помня). Дано Фустичка се включи за по- читаво обяснение Wink
Аз да задам един въпрос: по колко каша давате за вечеря и с какво друго може да редувам кашата? На малкото чудовище вече 160-180 вода + добавената каша вече не му стигат и съм в чуденка. ЛЛ каза да давам каша за 16ч., а за вечеря Лека нощ... ама от де толкова пари!!!
Завиждам благородно на Поли и морските, дето има на кого да си оставят децата. Моето все ще е залепено за мен (превързано или вързано родителство му се викаше?).
Днес си разсипак 3в1- то на новата количка и съм в траур Simple Smile И въпреки поредната гадна нощ няма зъб... Нямам думи вече... 
Та утре с бялото цигане на разходка в морската и ще топим краката, че ми писна от живота Simple Smile
Лек и прохладен ден момичета и здрави и послушни бебоци Wink

# 636
red_nelitka, аз още не давам вечеря, давам кашата в 16 и после на вечеря кърма, но скоро ще почна. По спомени от преди за вечеря се даваше супа със сухарче. Така се процедира и сега като се запишат на кухня - на обед второто, след обед - десерта и супата за вечеря. Та пробвай да му даваш супа с месен бульон например и сухарче към 19 и после когато се приспивате мляко.

# 637
Напоследък не съм писала, но чета редовно. Нямам просто какво да напиша  Laughing

Минахме на летен график на разходките - преди обяд и следобед, едната в квартала , другата в морската. Но днес ще наруша графика, защото отивам на плаж  newsm47 , сама без бебе, без мъж, без приятелка. Чака ме поне 3 часа пълен релакс без никой да ми надува главата  Laughing , оставям малката на бабата и отпрашвам към пясъка и вълните .

Днес правих за първи път грис с плодово пюре, стана учудващо вкусно   chef  доволна съм.  

Малката си расте, наддала е 350 гр за последния месец и е +1см. Ходихме да ни правят манту проба и сега ще си стоим мръсни до четвъртък  Joy  Определено мокрите кърпички не вършат добра работа, пак й лепне кожата след толкова потене.

Та... това е от нас,нищо ново под слънцето!   Лек ден , слънчев и спокоен!  Peace

Здравейте! Аз съм нова във форума и само чета, когато намеря време, а за писане - не смея и да си помисля - все си лягам късно, без да си чувствам гърба, не знам къде ми отива времето Sad Бих искала да попитам ShySun - каква е тази проба манту, която са Ви правили? На всички ли се прави? Ние днес бяхме на консултация /без да ни викат - аз просто си прочетох някъде, че се ходи всеки месец до навършване на годинка/. Та докторката я нямаше - само му измериха ръста - 75 см - уж не е пораснал от предния месец ама и те не могат да го премерят правилно - че от предния път ни мерят прави - а той се повдига на пръсти, докато го държим Simple Smile /докторката все ме плашеше преди, че е много висок за възрастта си - в момента е на 8мес./, претеглиха го и казаха, че са ни направени ваксините и чак на 1 год. ще му правят. Та такава проба манту не ни е правена - нещо задължително ли е или аз съм пропуснала нещо? Благодаря предварително за отговора! Хубав ден на всички Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 17:35 от _edna_maika

# 638
Такааа, набързо влитам в темата, че Тазманийският ми дявол вършее  Laughing
Снимки за колажа на ЛС или на мейла, както ви е по-удобно. Може да не надписвате снимките, но ми напишете името на детето. По-редовните си ги познавам вече, но тези, които се крият не съм запомнила  Laughing
Вчера писах, че малкият не стои сам седнал, но само до вечерта това се промени. Не само, че успява да стои по 2-3 минути сам, но и сам си сяда подпирайки се на моите крака, така че нещата се развиват супер бързо наистина. Спокойно за всички мами с притеснения, оплачете се в темата и до вечерта ще има резултат.
Една майка извинявай нищо лично ама твоят личен педиатър разговаря ли с теб? В 6-ти месец се гледа пробата от БЦЖ ваксината/която е първата поставена ваксина/ и ако има белег всичко е ок. Ако няма белег на лявото рамо тогава се прави проба манту. Така че погледни си малкото съкровище Иван дали има белег на рамото. Иначе правилно са ти обяснили, че до годинката си почиваме от ваксини, което е супер за тези жеги и ще ходим само на мерки и теглилки. Много си му е добре ръста мен ако питаш.

# 639
Тъкмо мислех да отговоря, но няма да се повтарям  Laughing
Сега и аз да питам - вашите дечица по колко пъти на ден спят, имам усещането, че Сиана върви вече към 1 сън на ден, а ми се струва малко рано  newsm78

# 640
Сънят ни е  към 11, към 14, към 17, към 21,  но спи максимум 20 минути  #Cussing out

# 641
Привет!
Ние бяхме на разходка със задачки, а следобед аз излизах на фризьор, а мъжо гледа бебка.
Сутринта за пръв път й дадох попара, беше й странно, че е по-едра храната, но си я изяде. Абе, откак спряхме кърменето, храна не ми е отказвала никаква. Преди това знаете - все беше с претенции, рев, плюене.
Ние в петък сме на консултация, да видим сега какво ще покаже кантарът.
Деси, верно при баща ми номерата на дребосите не минават. Борис и той е толкова кротък и хрисим при него, а мен ме прави на луда калинка.
Моята Мина спи към 11 ч. и следобед към 2-3 ч. Продължителността е различна. Ето днес сутринта дремна към 30 минути, а сега трети час кара. Вечер също понякога си придремва, а понякога не. Лягаме си вечер в 22.30 ч., в 6.30 пие мляко, после до 8.30-9 ч. си доспиваме.
С деца на море? Може, но след 2 г. Преди това е рисковано най-вече заради летните вируси, които се ширят по курортистите. Не че вкъщи са застраховани, но като са болни, по-добре у дома. Ако ще ги водите на море, гледайте да е извън активния сезон. А тези, които са си родени на морето, имат късмет!

# 642
Абе и Сиана е на 2 съня - сутрин към 9.30 за около час, ама различно между 30 минути до 1.30 например и след обед така. Ама вече няколко пъти не иска да заспи и само следобед спи, ето днес повече от 2 часа спа. Вечер към 20.30 лягаме.

# 643
Здравейте, много благодаря за информацията и успокоението Simple Smile
Ами моят педиатър не ми казва много неща освен, ако не питам /все ходя с едни списъци с въпроси-чак срам ме хваща, макар че тя е длъжна да ми казва поне основните неща -като напр.за какво е слаганата ваксина, за захранването, за сядането и т.н. - поне така си мисля, ама няма значение - аз мога и сама да се информирам, но не е редно/
Относно съня - и аз да кажа - ние всеки ден сме различно - понякога - спи няколко пъти за кратко - 15-30 мин., а др. дни - 2*30 мин.+ 1 път по 2 ч.  Но всеки ден - различно. Иначе сме от нощните птици - по-рано от 21ч. не заспива(освен по изключение), а последните седмици - основно около 23ч. се приспиваме, защото дотогава той е дивял, дивял и изобщо не му е до спане Simple Smile
А за морето - ние си мислим за септември - извън сезона - хем не е горещо, хем е по-спокойно, а и бебчо ще е по-голям Simple Smile
Хубав ден Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 17:36 от _edna_maika

# 644
  • София
Я да ви питам кой ще ходи на море с бебето? Аз споделих,че мислим да я водим и ми казаха,че е малка.  Shocked

Ние вече бяхме на море. Върнахме се миналия четвъртък. По препоръка на педиатърката не я топихме директно в морето (то и водата беше по-хладка тогава), а награвяхме вода от морето на слънце в надуваемо басейнче - голяма игра падаше след това. Не знам за какво да е малко бебе на 8 месеца, стига да е винаги на сянка и да не е на плажа в часовете на големите горещини. Даже на морето климатът е по-мек и горещината не е така убийствена, като по софийско, пловдивско, плевенско, русенско и т.н. Искаше ни се и още да останем, но тати-то трябваше да пътува и нямаше начин. Затова сега се опитвам да резервирам нещо за края на август (макар да мразя да ходя на море тогава), но заради пустия график на тати няма кога. А и сега бяхме без баткото, че е на училище, та затова ни е важно да идем всички някъде, а морето някак за по-дълго време удовлетворява в по-голяма степен интересите на див тийн и бебе  Mr. Green
Лекарката забрани басейн заради опасност от кофти инфекции с риск да хронифицират, като се хванат на такава възраст.
И полезен съвет от форума беше да си вземем достатъчно бебешка вода.
Баткото за първи път го заведох на море, когато беше на 2г, но защото преди това нямах финансовата възможност (нали се гледахме сами...). И ся кат се замисля си се чудя с кой акъл съм мъкнала двегодишно дете по влаковете... май сега не бих се навила...  newsm78 ... ама ако това е единственият вариант, сигурно пак ще стегна багажа, ще пратя част по пощата и айде...  Mr. Green

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 19:30 от Milenita

Общи условия

Активация на акаунт