Отговори
От известно време се говори, че ще спират производството на тънките дамски цигари.Не мислех, че ще е толкова скоро, но сега прочетох, че следващата седмица се очаква да бъде прието от ЕК.
Освен това, трябвало да се сменят опаковките на кутиите, като на новите ще има  ужасяващи картинки с увредени органи, зъби, венци и т.н., които ще заемат 2/3 от площта на кутията.
Четейки още, си помислих, че този път ще ме накарат да ги откажа и дано успея.
Първо, защото пуша само тънки и не знам дали ще свикна с другите.
И второ- едва ли бих посегнала към кутия, предвещаваща не розовия ми финал.
Това и целта на заложените промени-по- малко хора да посягат към цигарите.
Бихте ли ги отказали, заради това?
Или какво би ви мотивирало да продължите, или как няма да обръщате внимание на опаковката.
Моля, нека в темата пишат само пушачи, или толерантни непушачи.
Плюс това всеки ден ми четат лекции за цигарите, достатъчно ми е.

Последна редакция: пт, 24 май 2013, 23:36 от Чудо на чудесата

# 1
  • # супернатурална #
Първо, защото пуша само тънки и не знам дали ще свикна с другите.
И второ- едва ли бих посегнала към кутия, предвещаваща не розовия ми финал.

Първо-ще свикнеш.
Второ-ще посегнеш  Wink Ако наистина искаш да ги откажеш, ще ги. На когото му трябват външни причини да ги спре, си няма вътрешни. А без сериозна мотивация това не се получава. При всеки стрес ще се сещаш за цигара и в един момент ще се поддадеш.

# 2
  • София
Очакваш ли някакви мнения различни от твоето все пак?
Аз пуша една кутия цигари за един месец,това пушач ли ме прави или толерантен непушач Rolling Eyes
Не не биха ме отказали Naughty

# 3
Цитат
Бихте ли ги отказали, заради това?
Не.
Тънки цигари пуша едва от няколко години. В началото ми се губеха между пръстите, пък после им свикнах. И сега ще свикна.
Картинките също не ми пречат, в чужбина отдавна са стресиращи опаковките (не и за мен).
И цената няма да ме откаже (говори се за увеличение).

# 4
  • София
Пуша от години Muratti Super Slims ...а и от доста години ЕС се мъчи да  забрани всякакви т.н. тънички цигари.  Нямам обяснение, защо точно тънките цигари искат да ги спрат и  защо са им трън в очите...  newsm78, дали защото се пуши повече или по други причини не зная. Нямам намерение в никакъв случай да ги спирам . Дали ще пуша дебела цигара или тънка, все ми е едно.  Дали ще ми показват страшни картинки, в/у пакета, пак ми е все едно. Това няма да ме откаже. Дали ще им вдигат цената...пак няма да ме откаже. Аз съм си отявлен пушач и ще си остана такава. То, ЕС искаше и краставиците да бъдат сама изправени, ама не са. После доматите им пречиха... Сега остава и бананите да се опитват да ги изправят, но няма да им се получи, защото не се произвеждат в ЕС, та така и ще си останат - криви.  Mr. Green  Нямам намерение да ги отказвам, щото ЕС е решил така. Просто ми писва в някои моменти от ЕС и от техните безумства. Чудят се какви забрани да прилагат....вероятно си нямат работа и запълват време с глупости.

# 5
И на мен ми е любопитно защо точно тънките цигари?

# 6
  • София
Аз не съм много толерантен непушач Mr. Green, ама не мога да мълча, съжалявам.

Според мен ще има някакъв временен ефект. Чувала съм в други държави, където са въведени, продавали калъфчета, да си прибереш кутията, за да не ги гледаш, или ползвали табакери.
Още пушех, когато въведоха "некролозите". И срещу тях роптаехме, и се шегувахме с разни остроумни перифрази и оригинални мисли... Абе неприятно е да ти заврат истината в лицето.
Обаче като се навивах да ги отказвам, си изрязвах некролозите и си ги бях наковала с кабърчета на едно корково табло срещу бюрото.

Не зная дали имаха ефект или поне не мога да твърдя със сигурност. Ама приветствам всякакви марки, които могат да помогнат на пушачите да ги откажат, всяка стъпка е важна.
Аз не пуша повече от 4 години, изобщо не се сещам за цигари, ни при стрес, ни без стрес, в смисъл да ми се пуши.
Успех!

# 7
  • София
Очакваш ли някакви мнения различни от твоето все пак?
Аз пуша една кутия цигари за един месец,това пушач ли ме прави или толерантен непушач Rolling Eyes
Не не биха ме отказали Naughty
По-скоро, толерантен непушач,  Peace което е добре.

# 8
Елица, успех, успех, но аз не искам да ги отказвам. Mr. Green
Много ме тормози моя мъж с ежедневните си лекции и това ме кара да пуша повече, защото ми е един вид като забранено.
Той от своя страна  страда за това, че от години не съм взела мерки да устоя на този мой порок.
В миналото си мислех, че ако пуснат такива опаковки, вероятно ще ги откажа, защото ежедневно ще ми се натрапват грозните картинки.

# 9
  • София

Моля, нека в темата пишат само пушачи, или толерантни непушачи.
Плюс това всеки ден ми четат лекции за цигарите, достатъчно ми е.
Елица, ти не си толерантен непушач.  Много добре си спомням темата за/против пушенето в закрити помещения. Ти беше доста активна и против всички пушачи. Така че, нека да се включват тези, които наистина са пушачи...тях ги засяга косвено. Продължавай да не пушиш, твое право е, както е и мое да пуша. Цитата, които съм показала е точно за пушачите...и толерантните непушачи.

# 10
  • София
Не съм де, нали съм го написала, ама няма как да ми забраните да пиша. Crossing Arms

Цитат
Четейки още, си помислих, че този път ще ме накарат да ги откажа и дано успея
Чудо, явно съм се заблудила от горния цитат. Не зная каква да ти кажа... Имаш семеен проблем.
Дано поне не го опушваш човека, че е много гадно, наистина.

ПП. О, Краули, Flutter

# 11
  • # супернатурална #
Не може Елица да не се включи, тя като подуши цигарен дим вместо да бяга, идва  Laughing

Чудо, не искам да те отчайвам, но едните картинки няма да те откажат. А мрънянето на половинката само засилва желанието за пушене. Това всички пушачи, женени за непушачки го знаят  Mr. Green

# 12
Не съм де, нали съм го написала, ама няма как да ми забраните да пиша. Crossing Arms

Цитат
Чудо, явно съм се заблудила от горния цитат. Не зная каква да ти кажа... Имаш семеен проблем.
Дано поне не го опушваш човека, че е много гадно, наистина.

Да, ще се радвам да ги откажа, но това да бъде мое решение, не на друг.
Досега не съм намерила причина, сега мисля, че опаковката би ме спряла.
Не го опушвам човекът, щото го обичам и не искам да ми диша глупостите.

Последна редакция: сб, 25 май 2013, 15:22 от Чудо на чудесата

# 13
  • София

Цитат
Не зная каква да ти кажа... Имаш семеен проблем.
hahaha Joy Joy

# 14
  • София
Трудна работа е, да ти кажа, ако не си наистина убеден.
Всички тия опаковки, цени, забрани могат само да помогнат, ама да ти служат като причина, едва ли.

Общи условия

Активация на акаунт