148 ваканционно настроени американки си подават студени коктейли

• 41 804
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
А ние получихме съобщение, че тази седмица няма да има доставка от фермата, защото нямат достатъчно продукция. Първо зимата ни разказа играта, а сега ще ни удави дъдж.

Това е точно това, за което Анет говореше, Community Supported Agriculture (CSA) е не просто доставката на плодове и зеленцучи директно от фермата, а един вид купуване на дял от предстоящата продукция, като в това число се включва и рискът да няма такава или да е много малко. Това е начинът малките фермери да оцелеят, а не един лош сезон да води до затварянето на фермата. "Моят" фермер е бил например на път да затвори след една особено жестока суша, но хората от CSAто са се събрали и са дарили пари + са му помогнали да кандидатства за грантове, за да продължи.

# 196
Атти,баш,при нас не се е стигало до затваряне и пр.,но точно идеята за подобен тип помощ на малък биз ми харесва на мен..
@
Соф кукл.театър е чудесен,но наистина за по-големи деца..театър Възраждане е много добър също,над три г. важи той ОК,но моите две трети големи деца отказват вече за жалост..
@
Моркови се замразяват за супи зимъска,а пресен чесън не може да ми остане екстра никога  Mr. Green има един момент на свръх зеления,но ръгам във фризера без да му мисля много като ни писне едно и също..

# 197
Да добавя за нерешилите за фермите, разгледайте си какви са опциите наоколо, не всички са твърдо каквото се падне. "Нашата" дава една торба оразмерена, продукцията е разпределена набрана в хамбар, и всеки си пълни каквото иска - само картофи и маруля, или само рутабага и бок чой, или от всичко по малко...Ягоди, малини, домати, краставици и няколко други са ю-пик - береш си колкото искаш без ограничения от нивата. Та ако нямаш проблем със сезонното хранене, избора е много гъвкав.

# 198
Аз пък се чудя как да се разделя с бебешките дрехи на Ейдж, като сърце не ми дава...а трябва.

# 199
Аз пък се чудя как да се разделя с бебешките дрехи на Ейдж, като сърце не ми дава...а трябва.
Аз още пазя по нещо на моите деца. Не можех всичко да раздам.

И нашата е истинска CSA ферма. Голям ми е кеф и много пари ми спестява.

# 200
И аз така Sad
На мен пък тези ферми ми идват безобразно скъпо, поне единствената, за която съм чувала тук. Фермата ми е в градината, е няма такива сладки краставички  Crazy
Нели, как се яде това рутабага?!

# 201
Аз си ви чета от Тексас

Джейн, къде точно по нашите земи си? И наистина ли ви харесва  Thinking ?

CSA ползваме от 3 години, но нашият фермер много тежко се разболя и си продава фермата  Sad и сега сме пас. Тук има много различни опции за органик продукти, ще видим на къде ще се преориентираме.

Аз пък точно към дрехите на децата нямам никакви сантименти, не, че не ги пазя де, но ще се разделя недраматично с тях като приключим с възпроизвеждането  Laughing .

# 202
Терми, като картофи или целина може да се третира - на пюре, печено, или в супи и яхнии.

# 203
  • USA, Steak State
Много благодаря за информацията, която дадохте. Намерих такива ферми около нас и сега с още едно семейство ще си купуваме зеленчуци. От голяма полза ми бяхте!  Hug

За бебешките дрешки съм доста сантиментална и у нас е пълно с чували. Моя ми се кара вече.  Mr. Green

# 204
В нашата ферма ако полагаш 4 часа труд на месец, ти намаля седмичната такса с $10.  Хем се върши работа, хем научаваш по нещо.  Двамата с ММ отидохме за 2 часа и приключихме за месеца.  Хареса ми, но се уморих доста, после два дни лежах пред тв.  Да видим следващия месец ММ дали ще ме пусне пак да ходя, той категорично вече не иска.   Laughing

# 205
Да видим следващия месец ММ дали ще ме пусне пак да ходя, той категорично вече не иска.   Laughing
Ти пък, къде си тръгнала на кър с растяща тумба? И аз да бях, и аз нямаше да те пусна  Hug

# 206
  • USA, Steak State
И аз чак сега забелязвам. Миш трябва да се пазиш особено сега. Ти само консумирай пък твоя го пращай да бъхти.  Mr. Green

# 207
На Мис Нели фермата най ми харесва, искам и аз така!
Аз съм си вакуумирала  детските дрехи и съм ги сложила в куфарите. За сега ще пазя за второто, но ако е момиче ще купувам  розовко и лилавко. Не мога да се привържа, защото Мишо ги носи по много кратко, той ли расте бързо, сушилнята ли ги смалява, не знам...

# 208
  • USA
Мишки, ето ти една много хубава салата от моркови, ние я обожаваме http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=258128.0

Аз ще запазя само най-хубавите рокли на Стейси, а другите ги пазя в случай, че се наложи да ги ползваме пак.

# 209
Bens,минималист в действие? Сакън недей така с вещи,що сме чели и писали  по темата..никакъв сантимент нямам към стъф,ама зипо  -зиро -нада,не ме слушайте...

Общи условия

Активация на акаунт