КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 494
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
бих потърсила

# 676
СПОРЕД МЕН  ЩЕ ОТМИНЕ(няма нужда от х), ПРОТО БЪДИ ВНИМАТЕЛНА, МНОГО МИЛА , ГОВОРИ МУ ТИХО И МУ ОБЯСНЯВАЙ.....В МОМЕНТА В ГЛАВИЧКАТА МУ Е КАША

# 677
Здравейте,

Предстои ми захранване на бебето и искам да ви попитам дали някъде има обширна информация за това, но "през погледа на хомеопата"  bouquet
Бебенцето е без ваксини, лекувам я изцяло с хомеопатия. Скоро ще посетим нашия хомеопат, с която ще обсъдя въпроса, но ми се иска преди това да се информирам.

# 678
Привет. Няма такова нещо като хомеопатична гледна точка за захранването.

Относно захранването може да се обърнете към Ла Лече Лига или други представителни организации, ако ви е необходимо.
Захранването е като тръгването на училище, като смяната на работното място или жилището и като куп, куп други преходни житейски събития. Какво ще стане - божа работа. Кой как ще се адаптира - също. За плавен преход и лесна и правилна адаптация, просто се следват нормалните съвети за захранване, не на последно място се водите и по детето.

# 679
Единствения съвет, който ми даде хомеопата за захранването, беше да избягвам да давам неща, които не знам къде са расли и с какво са торени.
Иначе избрах да захранвам по метода ЗВБ с елементи на педагогическо захранване.

# 680
Благодаря ви, момичета  bouquet

# 681
  • София - Варна - Бургас
имам въпрос:

бебето тръгна на ясла. аз стоя с него за по няколко часа, като го оставям за малко сам.
харесва му да си играе там, но не му харесва, че му казват какво да прави (да пие вода без да върви, да закусва или обядва без да става и т.н.) т.е. не го карат да си играе с определени неща, просто се опитват да го научат да спазва определени правила.

проблемът е, че не иска. до сега вкъщи не сме имали проблем. сега драмата си я внесахме и вкъщии не иска да си яде на столчето, изпада в истерия и започва да си блъска главата в масичката и т.н. залепен е за мен.

ясно ми е, че в момента преживява труден период на свикване, но да търся ли хомеопата за помощ?
ясно ми е, че не може за всяко нещо да търся хомеопата, определени неща трябва сам да израстне. как да преценя дали ситуацията е за хомеопат? newsm78 тя в момента е в отпуска и не искам да я притеснявам за всяко нещо...
храненията са кошмарни, нощем не иска да спи сам. денем спи сам. Thinking

Това блъскане на главата е много добре познато на хомеопатията и съответно има индивидуално решение на проблема.

# 682
  • Обетованата земя
Tota, има един потребител във форума Косе Босе, мисля че вече не пише, но има много полезни и адекватни съвети за захранването, аз се ръководех и при двете деца много от нея.  Peace
Аз да споделя, не че е тук мястото, но все пак доста ви занимавах-спрях детето от яслата и до една седмица лека полека спря заекването почти. Всичко е било от стреса, какво ще го правя септември на градината не знам.  ooooh!

# 683
Tota, има един потребител във форума Косе Босе, мисля че вече не пише, но има много полезни и адекватни съвети за захранването, аз се ръководех и при двете деца много от нея.  Peace
Аз да споделя, не че е тук мястото, но все пак доста ви занимавах-спрях детето от яслата и до една седмица лека полека спря заекването почти. Всичко е било от стреса, какво ще го правя септември на градината не знам.  ooooh!
Вземете хомеопатични мерки преди да дойде този период, ако решите, разбира се.

# 684
  • Обетованата земя
Много ми се иска да мога да направя нещо, но какви мерки, нали не се дават превантивно ХЛ? Аз си знам, че хомеопатът, при който ходим нищо няма да даде, тя си продължава изчистващата терапия, даже ми каза кои ще са следващите две лекарства.  Thinking

# 685
Много ми се иска да мога да направя нещо, но какви мерки, нали не се дават превантивно ХЛ? Аз си знам, че хомеопатът, при който ходим нищо няма да даде, тя си продължава изчистващата терапия, даже ми каза кои ще са следващите две лекарства.  Thinking
Това не е превенция. Има проблем в адаптацията. Не знам при вас, но ако проблемът е да го наречем силен, си има картина, а и мисля, че ще си е част от конституцията, така че ще видите повлияване. Възможно е шокът при тръгването в детското заведение да отключи временна друга картина, така че имате резон, гледайки го от този ъгъл.

Аз лично бих говорила с детето още отсега полека-лека, за да е наясно поне малко (предвид възрастта му) какво ще се случва наесен. Има хора, които по-трудно се справят с внезапния шок (стрес и т.н.) и по-бавно изграждат адаптационни механизми. На други е по-лесно. Ако детето ви се справя по-трудно с това, няма нищо лошо да му помогнете с разговори, вместо да го изправите изведнъж пред "препятствието". Пак подчертавам, че този абзац си е лично мое мнение, поне при мен като родител този подход действа, виждам, че и при други. Аз лично разсъждавам така: ако детето приема градината като изоставяне, това поражда страх и несигурност. И тук освен родителя може да се намеси и хомеопатията, което няма да е съвсем превантивно, защото детето веднъж вече е било водено в яслата. Наесен ще има същата травма, тоест ще се получи коекс система, която ще "затвърди" проблема. А всяка повтаряща се еднотипна травма прави все по-трудни нещата. Затова се взимат мерки навреме - било с хомеопатия, било с разговори и различни хитринки.

Но само хомеопатът ви познава случая, затова стъпка по стъпка ще стигнете до резултати и за градината.

# 686
  • Обетованата земя
Благодаря ти за съвета.  Hug При него ако обяснвам от сега е по-лошо, в смисъл живее с този страх, че ще ходи на градина и постоянно ще е разтревожен и за това ще говори. Той още не разбира кога е през септември или наесен и ще мисли че всеки един момент е възможно да отиде. Онзи ден само звъня на госпожите по телефона да кажа че повече няма да ходи, и той както беше спрял да заеква, пита на кой звъня, и като казах на леличката в яслата, и той вика "А-а-а-аз нитам а дета анина" (аз не искам на детска градина) и пак еднократно се запъна точно в този момент. Направо ужас.  Rolling Eyes И в бабини си не иска да спи, той всъщност от това се страхува, от спането на друго място. Сега мисля да го водим малко на село и с братовчед си да спят в отделна стая, да го пращам по-често при баба и дядо и ако се навие там да спи някой следобед. Другото което планувам е да го срещам с едно детенце, което разбрах че ще е в нашата група  да се сприятелят, поне да има другарче там. Не съм предполагала, че ще е толкова трудно, дано на новото място е по-лесно. Ако трябва да пробвам с хомеопатията, ще трябва да сменя хомеопата, нали ви казах че с нашата сега работим с изчистващи и миазмични ХЛ, защото той през септември обикновено прави спазъм и се надяваме дотогава да овладеем нещата.  Rolling Eyes Конституционалното ХЛ май ще го дава по-нататък. През 40 дни взимаме само едно лекарство, защото толкова му било действието.
Вече започвам да си мисля, че "бурните" реакции, които малкият правеше към Хистамина миналия месец, всъщност не са били към лекарството толкова, колкото към яслата, просто нещата съвпаднаха. Сега е на Кортизон и няма никакви реакции.  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 08:39 от didi24

# 687
Диди, не може така да бъде планирано във времето какво ще се даде като ХЛ. Нали след месец, когато е "планирано" може картината да не е за това лекарство? Освен това от личен опит (не с детски градини, но емоционално) мога да ти кажа, че ХЛ действат изключително добре.

# 688
Диди24, пробвай с Баховите есенции за преодоляване на страха. Сигурна съм, че ще ви помогнат.
Ние преодоляхме страх от тъмното при голямото дете. Редовно ги ползвам и съм се уверила в добрите резултати.

# 689
  • Обетованата земя
Тота, а баховите есенции съчетават ли се с хомеопатичното лечение? И кой трябва да ми ги назначи или сама мога?
Дарина, знам че не може така, тя каза че ще прецени пак на проследяването, но най-вероятно това ще даде. Засега реших да й се доверя, макар да имам много съмнения. През септември всичко ще си проличи.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт