Мнения за школа "Междучасие"

• 191 768
  • 681
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Никой не говори за некадърност на преподаватели. Но за НВО е достатъчен и училищен преподавател, стига да обяснява достъпно и да се води по материала. Всички деца могат да изкарат първия модул, стига да са учили.

За да те научи Симеонов да постъпваш рационално, трябва да имаш голям интерес към математиката. Триковете, на които той учи, не се харесват на учителите. Те не са съгласни с "прехвърляме X от другата страна", докато не си преподадат материала. Иначе е забавен, стига да не закъснява.

# 166
  • София
Аз изобщо не разбрах каква е разликата м/у "обикновени" ученици дето искат да ходят в СМГ и състезатели. Може ли да ми разясните същността на спора?

Ние говорим за подготовката на НВО в 7 клас, не за 4-класниците, които се готвят за СМГ.
Та в 7 клас, подготовката за НВО изисква само отлично овладяване на учебния материал, а не състезателна математика. И затова, ако един треньор на състезатели хване да тренира деца, готвещите за НВО, може да ги обърка, като им преподава по неясен начин, като за по-напреднали, или им дава състезателни задачи, които не са им нужни.

Разбрах сега, благодаря!! Hug Hug Hug

инна, аз останах с впечатление, че г-жа Тонова респектира нас повече  Sunglasses И съвсем с право Laughing След като сме се строили пред стаята такива амбициозни родителки трябва да знаем, че нещата са сериозни. Дъщеря ми много я хареса, каза, че е много миличка  Grinning

# 167
Никой не говори за некадърност на преподаватели. Но за НВО е достатъчен и училищен преподавател, стига да обяснява достъпно и да се води по материала. Всички деца могат да изкарат първия модул, стига да са учили.

За да те научи Симеонов да постъпваш рационално, трябва да имаш голям интерес към математиката. Триковете, на които той учи, не се харесват на учителите. Те не са съгласни с "прехвърляме X от другата страна", докато не си преподадат материала. Иначе е забавен, стига да не закъснява.

Две думи няма, абсолютно подкрепям горното, но все пак колко от децата ходят на школа и са записани от май месец при Симеонов за да вържат първия модул на НВО? Че първия модул при стандартен прогимназиален учител би следвало да се премине с прилична оценка с редовно решаване на домашни и работа в клас на ниво "задачи без повишена трудност" от учебника и да речем сборника на Коала или който и да е друг...
Тук си говорим за подготовка за втория модул и за онези 5-600 места за момичета и още толкова за момчета в първите, желани езикови гимназии в столицата. Защото последната година бал 33.90 те закачаше във френската единствено, при това след 2-ро класиране, факт... Изключвам раздуването на паралелките преди началото на учебната година (просто всеки ученик носи 1500 лв на училището допълнително) и приема на допълнителните 3-6 души във всеки клас на повечето от тези гимназии, вече с незнаен бал, говоря за официалното общо класиране.

А този бал не се изкарва само с първи модул, нали? И за да успееш за времето което имаш да ги решиш, разпишеш, начертаеш и провериш много помагат именно "триковете", основните задачи по геометрия, рационалните начини по алгебра, логиката при ПИЦА задачите, а това иска упорита работа, самостоятелна най-вече и мотивация, никой с фуния не мойе да ти гоналее, ако ще не Симеонов, а Гаус да ти е учител...

# 168
  • София
Така е.  За втория модул трябва децата да решават много задачи. От 2-3 задачи за движение не се научават да мислят, но от 20-30- да.

За мен школата е излишна, ако родителят успява да накара тийна си да седне да се упражнява. Аз нямам време за това.

# 169
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз не само нямам време, а и да си призная, математиката хич не ми е сила. Да обяснявам пък съвсем.

# 170
Тук си говорим за подготовка за втория модул и за онези 5-600 места за момичета и още толкова за момчета в първите, желани езикови гимназии в столицата. Защото последната година бал 33.90 те закачаше във френската единствено, при това след 2-ро класиране, факт...
И за да успееш за времето което имаш да ги решиш, разпишеш, начертаеш и провериш много помагат именно "триковете", основните задачи по геометрия, рационалните начини по алгебра, логиката при ПИЦА задачите, а това иска упорита работа, самостоятелна най-вече и мотивация, никой с фуния не мойе да ти гоналее, ако ще не Симеонов, а Гаус да ти е учител...

202uu

Личи си, като пише човек, чиито деца са преминавали НВО.

# 171
И вторият модул няма нищо общо със състезателната математика. Нито трудността, нито материалът са същите. Подходът също е различен. В подготовката за НВО трябва много решаване на типови задачи за довеждане до автоматизация на техниката за решаване и умението да се разпознават типовете и да се вижда решението. В подготовката за състезания броят решавани задачи е по-малък, но се търси творческо начало, анализ и нестандартни подходи.

Освен това на курсове по състезателна математика ходят изявени математици с високо ниво. На курсове за НВО ходят всякакви деца - и отличници, и добри и средни математици. Респективно подходът е различен.

# 172
Освен това на курсове по състезателна математика ходят изявени математици с високо ниво. На курсове за НВО ходят всякакви деца - и отличници, и добри и средни математици. Респективно подходът е различен.

Не забравяй, че Междучасие готви и деца от втори, трети и четвърти клас за прием в СМГ.  Simple Smile
Или такива, със засилен интерес към математиката, от 5 клас (в каквато група бяхме миналата година).

Не е школа само за подготовка на 6 и 7-класници за НВО.

# 173
Да, но конкретно тук сега става дума за подготовка за НВО. Междучасие да прави каквото иска - не съм ги коментирала като цяло и по принцип.

# 174
Дискусията започна с въпрос за преподавателка, която води групи от 4; 6 и 7 клас в Междучасие.
А в 4 клас целта е СМГ и конкурси, не НВО.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 16:45 от Анонимен

# 175
  • Ланкър, планините Овнерог
........
Но наистина, Фран е права, като пиша сега това, правя мечешка услуга на майката, която се съмнява в качествата на преподавателката............

Ако иде реч за мен, не се съмнявам. Просто четях как групите на еди кой си са препълнени, защото били най-най, пък при Тонова имало места. Не я познавам, за това се бях притеснила, да не направя аз мечешката услуга на щерката.

# 176
  • София
Дискусията започна с въпрос за преподавателка, която води групи от 4; 6 и 7 клас в Междучасие.
А в 4 клас целта е СМГ и конкурси, не НВО.

Все пак темата е за Школа "Междучасие", а това включва всички - и кандидатите за СМГ 4-класници, и 7-класните НВО-мъченици Simple Smile

# 177
  • София
Аз днес заведох сина си с приятелка и с нейния син, който беше за пръв ден при Тонов. Понеже на моя му е трето занятие и не се изискваше присъствието ми при него, влязох с приятелката ми на родителската среща на нейното дете, за да я изчакам. Този човек е страхотен симпатяга. Детето също беше доволно и каза, че е много мил. Само споделям, защото се впечатлих много.

# 178
Леле аз като ви чета и имам чувството че нещо съм сбъркала с тази школа.
Нямаме никакви амбиции за СМГ или математически състезания, просто искаме да засилим упражнения, познания по 2-те дисциплини за да подсилим БАЛ-а, желанието е езикова гимназия.
В нашият случай май не сме избрали добре преподавателя по математика. Аз все пак да питам нали преподавател в Междучасие по математика с име Симеонов е един? (да не би да са 2-ма  Rolling Eyes) Доколкото го мернах в гръб беше мъж с дълга коса - това ли е този за който говорите?

# 179

Общи условия

Активация на акаунт