Мнения за школа "Междучасие"

• 190 203
  • 679
  •   2
Отговори
# 345
  • София
Vache, разбира се, че си полезна  Hug
Благодаря.

Засега се спрях на Красимира Колева, защото съботната и група ми  е най-удобна. Но още не съм платила, така че събирам мнения и препоръки.
Принципно дори да платиш може да си преместиш детото при друг преподавател ако има възможност. А то има в общи линии. Моята беше при Тонова първия модул. Бях много недоволна и я преместих без проблем.

# 346
Записах детенце в курс за 6 клас при г-жа Данова и г-н Андонов в неделя в 1 английска. Има ли и други с нас, за да си помагаме? И да пием кафета, естествено:)

# 347
  • София
Малкия е 3 клас и ще ходи на Математика в събота при Красимира Колева.
Още нямам имейл с график. Заниманията започват на 27 септември.

# 348
  • Ланкър, планините Овнерог
Малкия е 3 клас и ще ходи на Математика в събота при Красимира Колева.
Още нямам имейл с график. Заниманията започват на 27 септември.

Спокойно. Дъщеря ми започна курса на 14.09, мейл получих на 11-ти.

# 349
Здравейте,
Нова съм в темата.От тази година дъщеря ми посещава курсовете по БЕЛ-В.Михайлова и математика-И.Симеонов.Тя не е никак амбициозен човек.Върши нещата,защото трябва.Моля,споделете впечатленията си от работата в тези курсове и дали ще има смисъл от тях.Имате ли представа за успеваемостта на децата при кандидатстването след 7 клас?Някои има ли пресни впечатления от крайния резултат от провеждането на курсовете?
 Благодаря предватително.Thinking

# 350
  • Sofia
EBR, тандемът Михайлова Симеонов е чудесен. Ако прочетеш темата от начало ще видиш още доста позитивни коментари. Моят син ходеше само при Симеонов, но деца от неговият випуск ходеха и при Михайлова, а резултатите на НВО бяха отлични.
 Всичко, обаче си завси от детето. Никой не може да му налее знания с фуния в главата. За отлични оценки се изисква доста труд и упражнения. И още нещо, ако детето има пропуски по математика - на курса няма как да се попълнят / там само се надгражда /.
 Успех   bouquet!

# 351
  • София
Ние сме при Данова и след това при Тодоров - 6-ти клас, неделя. С garganel4e се засичаме при Данова.  Grinning А малкият ми син е при Слабакова, събота, 13.30ч., 4 клас.

# 352
Ей,хора,за какво говорим в тези форуми?За какво образование става въпрос в България?Завършила съм 114 АЕГ/сега I английска гимназия/1980 год.,имайки предвид че съм от провинцията.Тогава нямаше такива образователни школи,но имаше невероятни учители и педагози.Ние можехме да разказваме,да анализираме,да имаме позиция.Получих невероятно образование.Специално,дълбок поклон пред г-жа Камарова от I АЕГ/математика/.А сега какво се случва?
Нашите деца  са осакатени от вси страни.Ние ,родителите,трябва да се борим с глупостта в образователната ни система.Значи,веднъж плащаме за образованието на децата си в училище/заплати на учители/,после в тези образователни центрове.Аз бих искала да предложа,всеки министър на образованието,идвайки на власт,да бъде подложен на тест за елементарна грамотност.За съжаление неграмотността се вихри в нашия живот.Очаквам да се случи чудо и са се измъкнем от този капан,сложен от някого,който има полза от това.На управляващите са им нужни тъп и немислещ електорат.ЖАЛКО за нас. Sad Cry Thinking

# 353
  • София
Ей,хора,за какво говорим в тези форуми?За какво образование става въпрос в България?Завършила съм 114 АЕГ/сега I английска гимназия/1980 год.,имайки предвид че съм от провинцията.Тогава нямаше такива образователни школи,но имаше невероятни учители и педагози.Ние можехме да разказваме,да анализираме,да имаме позиция.Получих невероятно образование.Специално,дълбок поклон пред г-жа Камарова от I АЕГ/математика/.А сега какво се случва?
Нашите деца  са осакатени от вси страни.Ние ,родителите,трябва да се борим с глупостта в образователната ни система.Значи,веднъж плащаме за образованието на децата си в училище/заплати на учители/,после в тези образователни центрове.Аз бих искала да предложа,всеки министър на образованието,идвайки на власт,да бъде подложен на тест за елементарна грамотност.За съжаление неграмотността се вихри в нашия живот.Очаквам да се случи чудо и са се измъкнем от този капан,сложен от някого,който има полза от това.На управляващите са им нужни тъп и немислещ електорат.ЖАЛКО за нас. Sad Cry Thinking
А тогава как влезе в Английската гимназия, защото аз точно по същото време пробвах и не ме приеха без частни уроци. Оказа се, че доста от задачите за изпита по математика, както и материала за темите по литература не са ни преподавани в обикновенното квартално училище / кв. Надежда в София/.
Иначе по принцип си права с констатациите за образователната ни система в момента. Но в онези години, веднъж влязъл в елитна гимназия, наистина се получаваше много добро образование и след това не бяха необходими уроци за кандидатстване в университет, нито уроци по език, ако си в езикова гимназия.

# 354
ЕBR,

За твоето време не знам дали е имало частни уроци и курсове, но по мое време (явно съм с 10 години по-малка) вече всъщност имаше, но бяха по-малко популярни. Можеше и без тях да влезеш, но с допълнителна работа, винаги е по-добре. И мене без чужда помощ ме приеха и завърших друго елитно училище съвсем близо до 114-то. Обаче, от сегашната ми гледна точка или съм имала късмет с добър учител, или съм била гений. Подготовката за изпит не е само четене и знания, а и методология - какво да учиш, как да го учиш, скорост и т.н.
Затова и не допуснах дъщеря ми да повтори моя опит. По математика - курсове в Междучасие при Ангелова, по БЕЛ - на друго място. Изкара оценки над 5,50 и по двата предмета и я приеха, където тя искаше. Не мога да подобря цялата образователна система, но мога да помогна на детето си за по-добро образование. И го правя - всяка година я записвам и плащам на различни курсове.

# 355
  • София
Неведнъж тук е казвано, че тези курсове всъщност не са за доучване на изостанали ученици или попълване на пропуски в научения материал, а по-скоро за надграждане и за допълнително развитие на ученика в дадена област. Конкуренцията между децата поражда необходимостта от такива курсове.
Едно време "конкуренция" и "амбиция" са били мръсни думи за децата. Сега родители, които смятат обратното, записват децата си в такива школи  Peace

# 356
Неведнъж тук е казвано, че тези курсове всъщност не са за доучване на изостанали ученици или попълване на пропуски в научения материал, а по-скоро за надграждане и за допълнително развитие на ученика в дадена област. Конкуренцията между децата поражда необходимостта от такива курсове.
Едно време "конкуренция" и "амбиция" са били мръсни думи за децата. Сега родители, които смятат обратното, записват децата си в такива школи  Peace
Ако под амбиция се разбира желанието на родителите децата им да са грамотни и мислещи, то значи, да амбициозни сме. Другият вариант го предлагат почти навсякъде - образователен минимум и полуграмотност. Гледам класа на сина ми, ами всичките деца, които се справят отлично с материала са точно онези деца, които учат в частни школи и/или някой се занимава вкъщи допълнително с тях. Останалите, колкото-толкова. ooooh! Мечтая детето ми да попадне в у-ще, където да получи качествено образование, без това да е свързано с допълнително посещение на школи и харчене на пари и време. А дано, ама надали.  Tired

Сега по темата за "Междучасие". Синът ми е при г-жа Данова. Доволна съм от нея, въпреки, че той тръгна с "фалстарт" на тазгодишните математически турнири. Надявам се занапред да се стегне, защото определено може повече, отколкото показва.

# 357
Някой знае ли кога са пробните изпити за 7кл? Дъщеря ми ходи в петък на БЕЛ при Тодоров, в събота по математика при Гьорева. Нямам мейл, на сайта няма инфо и календара за годината от тях не виждам да пише, а от другата седмица би трябвало да започне втория модул.

# 358
  • София
http://mejduchasie.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%B8-%D0% … BB%D0%B0%D1%81-2/
"Децата, които посещават нашите курсове по Математика и БЕЛ за 7 клас са разпределени за пробни изпити служебно, в зависимост от групите, която посещават. Ако желаете да промените тази дата, или ако не сте сигурни на кои дати е разпределено детето Ви – моля, свържете се с нас на
02/4277 333, 02/981 95 90
или на mejduchasie@gmail.com."

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 21:10 от Елл

# 359
Това го прочетох, но не дава отговор, тъй като никой нищо не казва за тези пробни изпити. Или поне дъщеря ми не знае, а и мейл нямам.

Общи условия

Активация на акаунт