Мнения за школа "Междучасие"

• 189 795
  • 679
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте,
Интересуват ме курсовете по математика в тази школа, дали минават/покриват същите сборници, както в курсовете в СМГ?
Гледам, че има преподаватели които водят и в СМГ и в тази школа? Ако е така, просто бих се насочила може би към школата, ако наистина децата там са по 12-15 а не 28-10 както е в СМГ.
Моля за съвети на преминали родители/деца по пътя на подготовка, целта е не само подпомагане материала за училище, но кандидатстване в СМГ след 4ти клас.
Благодаря предварително  bouquet
за 3 и 4 клас учебните материали и подхода са същите. Децата в първите модули са 12-15, а в последните остават по 5-6.  Peace

Благодаря много  bouquet

# 421
Симеонов не е добър за подготовка за матурата по математика.
Това е и моето мнение, и не е косвено, а съвсем пряко. Синът ми е в 5 клас, ходи на курс в СМГ /не че има значение къде точно/ при Симеонов. От декември не е написал 1 цифра в тетрадката, домашни няма, ако има - те не се проверяват и той не ги пише. Няма сборник, по който да работят, не се следва училищния материал - бил "тъпо" подреден. Раздава някакви листове със задачи и там започват да ги решават, докъдето стигнат. Останалите дали са за домашно - не е ясно. И най-важното - не разписват задачите. Даже някои не ги "дорешавали" и моят набързо изкопира този манталитет - важното е да знаеш как се решава, а "бакалските сметки" можеш да си ги довършиш, не са важни. Да, ама той не може да разпише една задача от-до, просто никой не го е научил как.

Ако има сборник мога да настоявам да решава допълнителни задачи по него от раздела, който са взели. А сега - аз търся задачи по учебния материал, карам го да ги решава, обяснявам неясните, проверявам ги...а на курс ходи, за да научи някой нов виц.
Не искам да кажа, че няма никаква, никаква полза от курса, но реално аз уча с детето, избирам задачи и ги обяснявам. Е, не всичките, явно някои ги е научил от Симеонов.

При моят син не се получи това прослувуто "запалване" по математиката, което се спряга веднага след името Симеонов. Знам, че като цяло мнението е еретоично, но аз няма да рискувам в следващите години с него.
Странно ми е, че не ви е дал сборник, аз знам че  още на 1-вата родителска среща дава  препоръка за сборника на коала прес.На нас ни го показа и каза, че не е задължителен, просто който иска сериозно да се занимава с математика да си го купи и да си го решава допълнително.Моят син сам настоя да го купим и си го решава без някой да му го проверява, а ако някоя задача не му е ясна я носи и пита.
Симеонов е на принципа да не връща деца на които им се занимава с математика и успява по някакъв начин наистина да ги запали, той сам си го каза на родителската, че не е магьосник и не може да накара всички деца да харесват математиката и да решават задачи, насила хубост не става. Аз лично никога не правя проверки на домашни, просто стриктно следя за обратна връзка, всеки спад в оценките или забележка означават, че детето не си  е написало или научило нещо.

# 422
  • София
Jolie21, а можете ли да покажете сборника?

# 423
  • София
Здравейте,
Интересуват ме курсовете по математика в тази школа, дали минават/покриват същите сборници, както в курсовете в СМГ?
Гледам, че има преподаватели които водят и в СМГ и в тази школа? Ако е така, просто бих се насочила може би към школата, ако наистина децата там са по 12-15 а не 28-10 както е в СМГ.
Моля за съвети на преминали родители/деца по пътя на подготовка, целта е не само подпомагане материала за училище, но кандидатстване в СМГ след 4ти клас.
Благодаря предварително  bouquet
за 3 и 4 клас учебните материали и подхода са същите. Децата в първите модули са 12-15, а в последните остават по 5-6.  Peace

Благодаря много  bouquet

А коя от преподавателките за 2 клас бихте препоръчали Гергана Георгиева или Теодора Гигова?

# 424
Jolie21, а можете ли да покажете сборника?
Сборника е на Коала прес
http://www.koalapress.com/book/sbornik-po-matematika-7-klas/
ние лично ползваме и този:
http://www.sunray-bg.com/bg/novini/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0% … %D0%B9--id31.html

# 425
Здравейте,
Благодаря предварително  bouquet
за 3 и 4 клас учебните материали и подхода са същите. Децата в първите модули са 12-15, а в последните остават по 5-6.  Peace

Благодаря много  bouquet

А коя от преподавателките за 2 клас бихте препоръчали Гергана Георгиева или Теодора Гигова?

Не ги познавам. Имам отлични преки впечатления от Детелина Найденова в 3 клас (водеше и 2 клас) и Зоя Савова в 4клас.

# 426
  • София
jolie21, благодаря!

# 427
  • София
Jolie21 моят син е в 5 клас и Симеонов каза, че няма нужда от сборник. Вероятно за 7 клас вече препоръчва такъв /този, който си дала в линка е за 7 клас/. В час им дава задачи на листове, снимани от някъде. Дори не от едно и също място, защото си личи напасвани от две-три места. Решават и тестовете от изпитите в ПЧМГ - пробни изпити, самият приемен изпит, те пак са негови задачи, така че човека си ги ползва.
В час им правел "боеве" на дъската - излизат двама и решават задачи, а останалите си ги решават в тетрадките и гледат дали двамата се справят вярно и кой е по-бърз. Това е супер, само дето моят син никога не се включвал в такива боеве, няма самочувствие, притеснява се, че имало по-добри математици от него в групата, все "железни" аргументи. В резултат - не винаги е разбрал задачите, не винаги си ги е решил. И въпреки това е попил разни тънкости при намиране на НОК, примерно, които няма да ги чуе в училище.
Заключението ми е, че Симеонов може да бъде изключително ценен за дете, което решава задачи с кеф и за което разни тънкости са като гъдел да търси начини да ги прилага. За моят син, обаче, часовете са благоприятни да се чувства комфортно, че не му се налага да се узорва в повече, отколкото е сметнал за нужно. Ако не му се решава - ок, за него си е, не решава...Затова казах, че за него в 7 клас е много рисково ако не е при човек, изискващ от всички яко решаване и максимум усърдие...

# 428
Jolie21 моят син е в 5 клас и Симеонов каза, че няма нужда от сборник. Вероятно за 7 клас вече препоръчва такъв /този, който си дала в линка е за 7 клас/. В час им дава задачи на листове, снимани от някъде. Дори не от едно и също място, защото си личи напасвани от две-три места. Решават и тестовете от изпитите в ПЧМГ - пробни изпити, самият приемен изпит, те пак са негови задачи, така че човека си ги ползва.
В час им правел "боеве" на дъската - излизат двама и решават задачи, а останалите си ги решават в тетрадките и гледат дали двамата се справят вярно и кой е по-бърз. Това е супер, само дето моят син никога не се включвал в такива боеве, няма самочувствие, притеснява се, че имало по-добри математици от него в групата, все "железни" аргументи. В резултат - не винаги е разбрал задачите, не винаги си ги е решил. И въпреки това е попил разни тънкости при намиране на НОК, примерно, които няма да ги чуе в училище.

Заключението ми е, че Симеонов може да бъде изключително ценен за дете, което решава задачи с кеф и за което разни тънкости са като гъдел да търси начини да ги прилага. За моят син, обаче, часовете са благоприятни да се чувства комфортно, че не му се налага да се узорва в повече, отколкото е сметнал за нужно. Ако не му се решава - ок, за него си е, не решава...Затова казах, че за него в 7 клас е много рисково ако не е при човек, изискващ от всички яко решаване и максимум усърдие...
Всяко дете  е различно, знам че децата от групата го обожават и няма такива с ненаписани домашни.
А за сборника, от наши приятели които посещават СМГ-курсовете от 5 клас знам, че всички учители го препоръчват за допълнително решаване, Боюклиева даже им е посочвала конкретни задачи от него за домашно + въпросните листа.А що се отнася до Симеонов, цитирам "Който иска сериозно да се занимава и да решава може да си вземе ето тази тухличка (размахва сборника) и да си я изрешава" Simple Smile
Аз лично чакам НВО с нетърпение и тогава ще давам оценки кой как си е свършил работата, засега съм повече от доволна, защото аз лично мразя математиката от дете и не помагам в къщи с нищо, не проверявам задачи и домашни, мразя да проверявам, единствено следя резултатите, засега съм повече от доволна, при положение, че тази година за първи път сме записани на курсове те са равностойни почти на деца от СМГ, надявам се и на НВО да са добри и да влезне там Simple Smile

# 429
  • София
Здравейте, имам бъдещ 4-класник, който ще се бори за прием в СМГ. В тази връзка се колебая дали да избера курсове в Междучасие или в СМГ.В междучасие ме привличат по - малките групи, защото моето дете се разсейва по лесно и концентрацията дълго време му е трудна. Притеснявам се от това дали тук подготовката е на ниво, дали има достатъчно домашни и дисциплината спазва ли се.
Колебая се между Ваня Данова и Зоя Савова, а за другите двама преподаватели нямам никаква информация:
Дима Слабакова и Васил Тинчев.
Ще бъда благодарна на всякаква информация и мнения.

# 430
Здравейте, имам бъдещ 4-класник, който ще се бори за прием в СМГ. В тази връзка се колебая дали да избера курсове в Междучасие или в СМГ.В междучасие ме привличат по - малките групи, защото моето дете се разсейва по лесно и концентрацията дълго време му е трудна. Притеснявам се от това дали тук подготовката е на ниво, дали има достатъчно домашни и дисциплината спазва ли се.
Колебая се между Ваня Данова и Зоя Савова, а за другите двама преподаватели нямам никаква информация:
Дима Слабакова и Васил Тинчев.
Ще бъда благодарна на всякаква информация и мнения.
Васил Тинчев ще води групите и във Фондация Св. Св. Кирил и Методий.
.

# 431
  • София
Данова. Дава много домашни и ги проверява.

В Междучасие, защото децата са 20, а не 30 като в СМГ.

Не съм чувала отзиви за останалите, но това не ги прави лоши преподаватели.

# 432
Данова. Дава много домашни и ги проверява.

В Междучасие, защото децата са 20, а не 30 като в СМГ.

Не съм чувала отзиви за останалите, но това не ги прави лоши преподаватели.

В 4ти клас групата в Междучасие не надвишаваше 12 деца. С напредването на модулите оставаха по-малко. Накрая бяха едва 5-6. Моето впечатление е от Зоя Савова и е отлично.  Peace

# 433
  • София
Аз се колебаех по същият начин миналата година за СМГ или Междучасие в крайна сметка ги записах в СМГ. Групите наистина са огромни. Моите са при Зоя Савова, дацата са ок с нея, но на мен така и тя не ми допадна особено. До преди месец ги беше оставила да седят три съученички на един чин, предвид че още в самото начало бяхме казали родителите, че няма пробем да ги размести. Първият час закъсняхме и нямаше места и те седнаха така. Едва при изричната ни молба да не са заедно ги раздели. Подобен проблем надали ще има в междучасие, децата са като цяло са ок с нея, но не са така да се каже и те запленени. Взимат си материала, имат домашни тук нямам забележки. Едната близначка се справя отлично на тренировъчните, другата доста зле, но причината очевидно не е в учителката.
Недостатък на СМГ са огромните групи. Положителното е, че свикват със самото училище, от въздуха или не знам от къде, но децата са се подкукуросали помежду си и искат да учат в СМГ, което ми помага с желанието им да  ходят на курс. Познават училището, покрай тренировъчниет свикват и с формата на изпита. За тренировъчните все пак всеки може и без курс в СМГ да се запише и да го посети, макар че в Междучасие също има подобни тренировъчни. Според мен определоно обаче е от полза, ако детето се яви и в СМГ за да се запознае с обстановката там, както и да види как там биха оценили най-вече описателните задачи.

# 434
  • София
Според мен определоно обаче е от полза, ако детето се яви и в СМГ за да се запознае с обстановката там, както и да види как там биха оценили най-вече описателните задачи.
Скрит текст:
O! Това би могло да е нож с две остриета  Wink Моето дете от 3 клас ходеше на всички пробни в СМГ и после и в Междучасие. Това предопредели избора й  Wink Т.е. изказа нежеланието си да учи в СМГ. Въпреки това, разбира се не бойкотира ОМТ и изкара 30 точки, които в 'нейната" година при кофти рейтинг не й стигнаха. Но е факт, че тя просто не хареса училището. Каза, че е неуютно и квесторите вечно крещят.  Wink

Иначе аз смятам, че е по-добре Междучасие предвид малките групи. Ваня Данова е чудесна ако детето има желание да учи, но това важи за всички деца и опции за курсове. Взискателна е и и респектираща, което за моята беше чудно. Тя харесва по-хард учители  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт