Слънце лятно все по-силно грее, а в корема СЕПТЕМВРИйчето щурее

• 23 444
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Браво veselotof! Така както ти е тръгнало...и твоето да се "излюпи" така неусетно!  Hug

# 406
Tanishte не зная просто като идея ,но разбира се че ще е завито в пелена 
nenimira и на мен тези полички са ми сладки Simple Smile

# 407
Сестра ми като я изписваха беше с комплектче горничка и гащенца и беше увита в пелена

# 408
Много е сладко ,но на погачата ще се вижда и ще е нагласена Wink -примерно ,а на изписването само ти ще знаеш какво има под пелената Heart Eyes
veselotof да не е женско ,че е толкоз серт Laughing
Памперс дали се върна от преглед?

# 409
Според мен трябва да си го облечеш както на теб ти харесва, кво значение има дали е с пола, гащи или голо newsm78
аз си мисля дае нагласено, снимки ала бала и после пелената в кошницат и вкъщи Mr. Green
После ако искат да ме обсъждат ква лоша майка съм цял живот искам после като порасне да каже, че е биала красива на първото си показване пред света и на снимките Twisted Evil

# 410
Ейййй Веселото какъв мокър фастък е,  айде честита ви попълнения на домочадието,  а септември - пълна къща  Hug
Памперсче още не е писала  Thinking
Фоша ти къде се затри,  а Simple Smile

# 411
Разгледах покупките ви и си качих и моите (не че са кооой знае колко  Mr. Green) Много хубави неща сте взели  Heart Eyes
veselotof, много сладки пиленца, новоизлюпеното е мн смешно, като след баня hahaha Май ти водиш класацията в покупките, сигурно не ти остана много и да приключиш  Laughing
nenimira, и нашата бъдеща спалня е малка и ще е доста теснотийка като се добави и легълцето, но все ще го измислим някак  newsm78

Преди малко се наядох и бебка така силно се разрита...ама нямам представа дали от кеф или друго  Laughing
От мненията до тук се насочвам към корито със стойка. А за помпа продължавам да проучвам  Rolling Eyes
За изписването не съм мислила какво ще взимам за облекло, но каквото и да взема бебка ще го краси, дори и да е в най-обикновено бяло боди  Heart Eyes

# 412
Аз пък тъй като така и не можах да накарам ММ да домъкне един куфар с детски дрешки от сина ми, днес замолих една приятелка да го довлече, та най-сетне изкарах наличностите. Утре започвам да сортирам и, като загледах количествата, не смятам че ще има нужда да купувам каквото и да било. За баткото съм взимала много оранжево, зелено, жълто, има и синьо де, та оставя да добавя тук таме розовко и толкоз  Mr. Green Нямам търпение утре да ги разгледам пак  Hug

Да видим ММ дали поне ще се навие да изкара старата количка и да види дали от шасито ще става нещо поне за първите месеци или ще трябва комбинирана пак да вземаме...

# 413
За изписването със сигурност е хубаво бебето да е увито с пелена (това му е първото съприкосновение с пълния с бацили околен свят Peace) и действително нищо не се вижда от тоалета отдолу. Е, разбира се, нищо не ти пречи да разтвориш пелената и да го снимаш Simple Smile Мислете му вие с девойките  hahaha Аз нито смятам да правя официално изписване, нито да си контя младежа, но със сигурност ще му взема специално нарочено за целта гащеризонче.

Ваничка - аз имам такава - http://www.novobebe.com/ok-baby-onda-evolution-anatomichna-vanic … ilava-bg-728.html , само че синя. Доволна съм, има вграден термометър (макар че той ти е нужен само първите 2-3 дни, много бързо се свиква, а и то бебето си показва каква температура му харесва) и най-вече, анатомичното е много удобно, че не се пързаля детето, не е нужно сто човека да му висят да го къпят, спокойно се оправя и един човек. Аз лично нямам място да я поставям на стойка, в хола ми беше неудобно да го слагам - колкото и да е малко и безпомощно, къпане си е това, пръска се вода.

Повивалник - само да вмъкна, че преди да родя твърдият повивалник ми се струваше от излишни луксове. Виках си, какво ми е толкова и на спалнята да го преобуя. Този повивалник обаче ме спаси Simple Smile След два-три месеца неистов рев, когато почнах да го слагам по корем след около третия месец, успяваше да прекара по 20-30 мин в опити да си изправи главичката, после пък да се върти и така докато не стана прекалено силен, разбира се. Но тези 20 мин ми бях спасителната глътка въздух, времето да сготвя или да свърша нещо, което не мога докато го държа в ръка. Peace Толкова го използвахме този повивалник, че му видяхме сметката (беше ми подарен), но сега непременно ще взема пак  Peace

# 414
Здравейте мамчета, и днес сте страшно продуктивни  Laughing

На мен днес ми се наложи да шофирам, и голямо шубе, докато седна зад волана...  Laughing Важното е, че се доставихме в пълен комплект, здрави и невредими  Laughing

Фоша, появи се, къде се беше изгубила  Hug

Веселтото, честити нови попълнения  Grinning Явно добре се грижите за всички излюпени и неизлюпени!

Деси88, на мен това не ми се вижда много стабилно да ти кажа... Прилича ми като конструкция на нашата стойка за вана, а тя не е от най-здравите неща. Като за начало върши работа, но после ще трябва да сменяш с нещо по-стабилно, когато бебо започне да шава и да се върти, защото околният свят става все по-интересен.

За ваната - нашата е най-обикновена тип "корито". Ползваме си я до ден днешен, взехме я от Икеа.

За коликите - при нас действаше Лефакс-а и то доста успешно. Препоръчах го и на приятелка с момченце с тежки колики - подейства безотказно. Смятам пак да си взема. Другото, което действаше (може би най-вече) - гушкане, носене в слинг в поза жабка, сешоар  Mr. Green По-принцип кърмените бебета по-леко понасят коликите (но не е задължително, разбира се). А и мама да внимава какво хапва. При всички положения съм на мнение, че бебе с колики задължително се гушка и се носи на ръце.

За помпата, вече съм казвала два пъти, да ме прощават другите, които ще го прочетат за трети път - предпочитам ръчната, защото при мен цеденето е по-болезнено, а с ръчната мога да регулирам честотата и силата на засмукване. Моята беше на Авент. Доволна съм. Само да спомена нещо важно, което ще ви го кажат и консултантите по кърмене - има много майки, при които не се получава цеденето, просто не се получава по изкуствен начин и те се заблуждават, че няма кърма. Всъщност при тези жени, само бебето може да изсуче млекцето. Така че не се отчайвайте веднага, ако не се получава цеденето, а се консултирайте с някого, който разбира. Сайтът на ЛЛЛ дава пълна информация, както и телефони на национални консултанти.

Хайде, засега това от мен, като се присетя какво ми се иска да кажа още пак ще се включа  Mr. Green Няма отърване  Laughing
 Hug

# 415
Мда, аз почти нищо не успявах да изцедя - 30тина милилитра за около половин час, и то от двете гърди и ми писваше зверски - пък бебето си оцеля шест месеца само на кърма (че и още шест предимно на кърма). Ползвах и аз ръчна на Авент, но и на мен ми беше болезнено и не знам дали бих се решила на електрическа.

# 416
veselotof, честито! Аз Кирчо не съм го виждала, но вече го чувствам близък Mr. Green

Благодаря за всички отговори за помпите! Продължавам да чета коментари.

# 417
Здравейте мами и аз вече днес цял де ни бях в къщи и все си намирах работа, правих се на домакиня цял ден  Mr. Green наготвих първо, второ и трето  Mr. Green
Иначе в това  мрачно време няма какво да се прави само вали, гърми ужасно направо и бебчо днес е толкова мързелив , че само си побутвам корема да ми отговори  Embarassed нещо е много кротък днес Rolling Eyes
Относно помпите и аз съм привърженик на ръчните , ползвах на бертони и съм доволна , сега живот и здраве пак мисля да си взема такава, пък не е и скъпа  Hug
Лека вечер мацки  bouquet

# 418
Не хвърляйте боб за мене - тука съм  Mr. Green Малко се заплеснах с други неща и за това чак сега влизам на отчет.

Та качвам се аз на кантара и той показва +6  Shocked Акушерката ме прати до тоалетната и пак ме качи на кантара, ама той упорито си показва пак толкова  hahaha Огледа ме и се чуди къде точно съм ги сложила като съм си все толкова слаба. Иначе и 6 см сме добавили на обиколката. И както нашето дребното вървеше като по учебник и на всеки преглед по всички мерилки си съответстваше на термин, сега се е разбързало да расте и повече от седмица си е изпреварило размерите.  hahaha Ама то ние с баща му като сме родени "отгледани бебета", няма логика аз да родя бебе 2700. Та и док се опули като му казах ние какви гиганти сме родени и си записа дори да го имал предвид hahaha Ама аз си знам - дупе да ми е яко. Crazy Сега си чакам резултатите от изследванията да станат.

Помпа на мен ще ми дадат. Дори не съм питала каква. Flutter Повивалник няма да си вземам. Най-малкото, защото няма върху какво да го сложа. Ваничка също няма да купувам - ще го мия на чешмата. А иначе и аз съм фен на тези електронните джаджи, които показват вътрешна, външна температура, влажност на въдуха, час...евтини са и много удобни. Ние имаме такава в хола и мислим да вземем и за детската.

veselotof, вече стана многодетна майка.  Mr. Green Казвай сега кое как ще се казва.

# 419
  • До морето :)
Повивалник - аз имам, но май ще ползвам този от кошарата. Дано да е стабилен. Но стария ми го даде сестра ми, а аз ще трябва да ѝ го върна декември месец.

Помпа - предния път имах една най-обикновена, на Камера. Ползвах я един път и то в началото. Педиатърката ме посъветва да се изцедя един път и да дам на Елена от шише. Така ще знам ориентировъчно колко кърма имам и тя колко пие. После не ми се налагало да цедя. Само за пюретата по малко, но там действах с ръка. Към 7-8 месец имах някаква запушване на каналите, дадоха ми някаква ръчна, но не се справих. Та сега малката ми сестра ще ми дава електрическа на Авент. Дали въобще ще ми влезе в употреба и идея си нямам, ама да има.

Корито - имаме обикновено, с хавлиена стойка. Даже го слагахме директно на земята. Той таткото я къпеше, аз само поливах, та нямах проблеми с него.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт