Слънце лятно все по-силно грее, а в корема СЕПТЕМВРИйчето щурее

• 23 361
  • 741
  •   1
Отговори
# 630

Имам един въпрос за ваксините - тъй като чета, че често проблемът е в партидите, не може ли сам да си купиш съответната ваксина от сигурен източник, т.е. с проверени срок на годност и състав или задължително трябва да сложиш от тези, осигурени от здравното министерство?

Аз това бях написала вчера,но после си изтрих публикацията. Понеже действително тези "дефектни" партиди се оказват голям проблем и явно вече самите педиатри са наясно с това, нашия ни беше препоръчал сами да си купим ваксините и да си следим срок на годност, някакви документи да искаме за партидата и не-знам-още-какво, така или иначе аз не го направих. Другото,което той препоръча, е да си купуваме модерните препарати, които са по-скъпи и не се отпускат по каса, но са аналог и с тях ще ти приемат детето в ясла, просто това,което те задължава касата ( някой друг също беше писал как се печелят обществените поръчки в здравеопазването), меко казано не е с добро качество.

Pampers , нямам линк за правене на щори, ето така изглеждат готовите, но тук в София цените им са потресаващи, а с брат ми видяхме, че в ИКЕА има механизми на цени между 3 - 8лв, с които ще можем сами да ги произведем (надявам се), дори с малки модификации да си ги направя съвсем по мой вкус.

# 631
Това са римски щори, някъде бях свалила как се правят, ако го намеря, ще го постна. Иначе да, наистина са много скъпи!
Амели, мерси, ще чета пак Simple Smile

# 632
Сладуркииии, влизам само да почерпя виртуално   cook cook cook cheers тъй като днес с ММ правим 8 години от как сме се бракували  Joy
И си пожелавам на мен и на вас  с вашите половинки в годините, които ни предстоят да се обичаме и разбираме както до сега още повече и повече, /ако има накъде  JoyHug Peace
А с малките попълнения, които ни чакат септември на финалната права, няма как да е друго:)
Сонка Честито ви рожденик и послушен батко   bouquet
Pinki_81 много лошо с това кръвно, вчера едно момиче се строполи пред мен и изпаднах в страшен шок, а за теб и как си бременна направо е страшно. Предстоящото пътуване, ако може отложи или от вечерта и преди пътуването с много шоколад, айрян, спрайт също съм  чувала да се пие, и задължително с придружител за да може да се предвижите   bouquet
Не се включвам в другите теми, че не съм ви изчела, по късно като успея ще се включа по тях.
Целувки на сладките пупита   bouquet

# 633
Това са римски щори, някъде бях свалила как се правят, ако го намеря, ще го постна. Иначе да, наистина са много скъпи!
Амели, мерси, ще чета пак Simple Smile

да, римски, аз се коригирах,че бях написала " японски" Embarassed
ето тук едно достъпно и достоверно обяснение, действително е адски лесно, за мен по-сложно беше да намеря хубав плат и в крайна сметка попаднах в една втора употреба на завеси, които са black out, размерът им е достатъчно голям, за да ги прекроя за моите прозорци и по цвят съвпадат с композицията в хола! (и ми струваха 6 лв, йеееее!  Grinning )

# 634
sonka, да ти е живо и здраво детенцето Hug

Pinki_81, пази се!

_Ninka, честита годишнина Heart Eyes

На мен днес ми е мързеливо...и аз си искам слънцето   Nature Sunny

# 635
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Нас най-после ни изписаха от болницата  newsm44 Всичко с бебчо е наред,продължава да си подритва така усилено.На мен се оказа че ми е мааалко по високо кръвното,продължавам да си пия магнерота.Взимаха ми вагинален секрет и се оказа че имам бактерията ешерихия коли  Shocked Вчера ми дадоха да събирам урина 24 часа и днес ходих да я занеса и според това какво покаже урината ще ми изпишат да пия антибиотик  #Crazy Доктора каза че до 1 месец трябва да го излекуваме,защото след като рода може да имам проблеми с бъбреците Sad Много съм се притеснила защото незнам тези антибиотици да не би да навредят нещо на бебето,въпреки че предполагам че след като доктора е преценил така не би трябвало да има риск.Някоя от вас имала ли е подобно нещо?

# 636
  • Пловдив
sonka - Честит ви рожденник! Да сте живи  и здрави!

Pinki_81 - неможе ли да си смениш ЖК-то някъде по наблизо, бива ли пък да пътуваш напред-назад. И си мисля, че винаги може да се обадиш и да си промениш деня и часа, не е толкова фатално. Важното е вие с бебо да сте добре.

_Ninkа - Честита годишнина! Подаръка ще си го получите септември.

Puffi - Пожелавам ти болница да не видиш (както и на всички нас), докато не дойде време за появата на бебчо. Това пък ново двайсе. Сложи си червен конец на ръката.... може да не помага, но няма и да навреди  Grinning

Тук е хем топло, хем прохладно - идеално за разходка. Смятам да отида към Джъмбо да видя какво има там, гледам интересни неща сте накупили...
Установих, че когато съм правила голяма разходка бебка е сравнително кротичка. Явно движението му е майката. Сега пак подритва и отивам да я полюшкам с ходене...

Tanishte ти от пелените на Minene ли поръча?

# 637
Здравейте, бъдещи мами  preggo Най-накрая реших и аз да се присъединя към вашата дружинка. Опитах се да изчета възможно най-много, но пак не успях всичко.
Да ви се представя - аз съм на 31 г, за първи път ще раждам ( дай Боже всичко да е наред ) и с ММ сме много щастливи и развълнувани. smile3540
Относно последните теми, които сте обсъждали бих могла да споделя:

Приспособления за къпане на бебето - аз случайно намерих това http://bebeshorko.com/MREZHA-ZA-VANA-p-993.html  и мисля, че е умно решение - хем бебето няма да е потопено във водата, хем докато лежи в/у мрежичката, човека, който го къпе ще може да действа с двете си ръце.

Втвърдяване на корема - моят доктор каза, че това са си контракции и трябва повече да си почивам. Също така ми увеличи дозата на магнезия.

Ходене на море - решението за банския е индивидуално, НО докторът изрично ми каза да НЕ ВЛИЗАМ във водата.  smile3506 Може само разходки по брега, колкото да си "накисна" краката  tooth

Към lokresiq - ние също сме се насочили към количка CAM. Вчера ходихме да я видим "на живо", защото до сега само в интернет я разглеждах. Лично на мен много ми харесва - има много екстри, красива е и ме устройва, че е 3 в 1, така че най-вероятно ще вземем нея. По-специално говоря за сребристата CAM Pulsar.

Ох, постът ми стана доооста дълъг, за което се извинявам, но ще се включвам отново  newsm03

На всички, които имат поводи за празнуване желая много усмивки и весели емоции   ura Tada

# 638
Puffy1988 много е неприятно това с тея гадинки ,но вече има антибиотици които не вредят на бебо,и аз пих и то доста силен Sad  вярвам,че когато мама е добре и бебо е добре . И вече без такива преживявания ,до термин в къщи здрави  Hug Hug
Amelly добра идея,а цената  Shocked страшна си Grinning
DianaR моят док каза,че когато ходя по дълго полюшването приспива бебетата,може и да е вярно baby_neutral
Нинка Честита годишнина!
 Choch_KA  добре дошла   bouquet

# 639
.

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 13:24 от Dund1chk4

# 640
  • Пловдив
Добър ден. Явно всички бебета са хаймани от корема още. И моето кротува като се разхождам. Бях на ЖК. Всичко е наред. Пак няма направления, сега в четвъртък ще ходя. Както и да е. Оплаках се от другата докторка, дето ми мрънка за подути крака. Моята каза, че с всички нейни бременни прави така тази, че да излезе по-компетентна. За справка при тая имало 30 бременни записани. Crazy
Choch_KA, добре дошла.
_Ninka, честита годишнина! Много да се обичате и слушате с мъжа.
sonka - Честит ви рожденник! Да ви е жив и здрав. Моят татко е роден днес и е голям рибар и той.  Grinning
Puffy1988, повече никакви болници, докато не стане време за раждане. Няма страшно за антибиотика, има плацента, а и вече са ни оформени бебоците.  Hug
Pinki_81, пази се и пий повече течности. Сега бебо е важен. Почини си хубаво, преди следващото пътуване.
Pampers, мерси за инфото.   bouquet
С М имена Магдалена много ми харесва, Михаела, Моника, Мириам, Мариела, Малена, Милена, Мирослава, Мая, Мия, Мирела, Мадлен и още има.  Peace Със С - Симона, Сияна, Савина, Стела, Сара, Соня, Славея.
За мъжки харесвам Борис, Антон, Емил, Виктор/големият ми син е Виктор/, Йоан, Ивайло, Симеон, Пламен и т.н.
ku4o, Йоана и на мен ми харесва повече.  Peace
Ние сме с алуминиеви щори, лесно се мият в банята. Избрах сребристи, за да не си личи праха по тях.  Mr. Green
ММ направи проекта за скрина, утре ще избера плоскостите и като е готов ще снимам.
Пак съм гладна.  Tired
Имаме резултати от ВО- 4,55 по БЕЛ и 4,02 по математика. Бива.

# 641
Здравейте и от мен   bouquet
Choch_KA, добре дошла  Simple Smile
Сонка - Честит ви рожденник!   ura
_Ninka Честита годишнина ! Много любов (ако има на къде повече  Mr. Green )
Петя браво за оценките,не са лоши  Peace
 За щорите Като правихме ремонта,махнах всички пердета и сложихме навсякъде външни ролетни щори
Вярно е,че с перденца или вътрешни щори е по-красиво,но аз нямам нерви за тях  Embarassed
Външните ми харесват много,че като искам да спя през деня,като ги пусна,в стаята става и тъмно и тихо-голям плюс е за мен. Зимата пазят много и от вятър и от студ  Simple Smile Не харесвам и комбинация от външни и вътрешни
Мое мнение ,разбира се  Grinning
Сега трябва да пооправя в нас,че довечера ще идем на едно парти на тия съдове Tupperware - презентират съдовете,готвят,дават подаръци  Mr. Green
Ние само ще гледаме и ядем  Joy
Ох,как ме мързии.......
Лек ден коремчета

# 642
Zdraveite,iskam da vi popitam za suvet hubavo li e v 7mi q mesec da se putuva i pri vas sluchvalo li se e ,zashtoto shte se mestim v rodniq mi grad za postoqnno a e na 500km i s vlak ili s kola e po-dobre da se putuva.blagodarq Simple Smile

# 643
Сонка, Честит рожденник! да ти е жив и здрав и много да слуша и помага  bigdance2 newsm67
Кучо, ние за това много имена ги отхвърляме, иначе я кръщавам Ема и се решава въпроса, ама ще излезе, че е на майак ми Crossing Arms, пък не искаме да е на никого, та сега с някви други букви, Мен ми харесва Йоана, Ирина нещо нямам мнение Whistling
Пинки, съчувствам ти като знам какъв е пътя за Свищов, що не каза оня ден да дойдеш с мен с колата до Русе и да се прибереш после с автобуса, поне по хубав път ooooh!
Туити, аз много харесвам Мария-Магдалена, ама малката ми братовчетка на 2 години се казва Мария и става тъпо, с М харесва Марта, Мартина, Мия Heart Eyes, забравих другите ooooh!
За какви студове ми говорите, тук е слънчево и топло  Blush
Лемон, ще ходя утре да поръчвам нещо в крайна сметка, че ми писна квото има ще е Joy
Пуфи, да не влизаш повече там, осздравявай, и аз съм със същите заплахи #Crazy
Добре дошла на новата мама   bouquet
Петя, браво на детето Simple Smile

# 644
Tanishte ти от пелените на Minene ли поръча?
Аз имах предвид многократни пелени Simple Smile На Alvababy 3 пробни поръчах. Иначе на Minene са тензухените пелени, които вече ми пристигнаха - много меки и готини:)

Общи условия

Активация на акаунт