Слънце лятно все по-силно грее, а в корема СЕПТЕМВРИйчето щурее

• 23 356
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Ninka, честита годишнина, да изкарате поне до диамантена и едно много красиво, септемврийско подаръче Simple Smile

Сонка, честит празник на баткото  Hug

Pinki_81, много гадно нещо ти се е случило Sad няма ли как да намериш начин за пътуване с кола поне - така ще можеш да почиваш и ще ти е по-спокойно.

Мая 191, това за женската истерия някой да го каже и на ММ. Той милия се видя в чудо с мен и вече се чуди с какво ми е виновен той, та да му се карам толкова  Laughing
Пък моя племенник, преди време ме питаше дали няма да се женим с ММ. Обяснявам му аз, че сме женени, нали и той беше и танцуваше с една девойка и т.н., а малкия "Не така, истински женени, като чичо (демек да чакаме бебе)"
А името Ния и за мен е много красиво и при нас се получава така, че е универсално и за четиримата баби и дядовци, но популярността му в последните години ме разколебава и подтиква към друг избор.

Bebitka, я не ги слушай тези роднини. Ние затова сме казали, че име ще чуят, като видят беба. Преди това не казваме нищо на никой! Пък да видим дали няма да го обичат и с "лошо" име.

lovely baby , аз бих предпочела кола - така ще можете да спирате винаги, когато имаш нужда независимо за хапване, тоалетна или просто почивка и раздвижване. Като ги знам сегашните влакове  ooooh! кой знае с какви хора ще се паднеш в купе, пък и си е неудобно, тоалетната е кофти...

Курсът мина добре, обясниха причините за болки и естествено се оказа, че много голяма част от болките нямат нищо общо с бебчетата, но за наша сигурност е най-добре да си ходим на преглед всеки път, когато нещо ни осъмни. И най-вече да си казваме всичко на лекуващите, за да могат да ни диагностицират коректно. Казаха, че без преглед или консултация няма абсолютно никакъв начин да се различат болките и от какво са продиктувани. Пък и както ми казаха лично за моите болки - да, явно са от проблем с червата, но никога не се знае дали няма да се покаже лъжливото овчарче и да се окажат други проблеми.

# 646
  • София
Благодаря ви, момичета Hug

Няма как да отложа пътуването, защото детето ми е там, а майка ми няма възможност да го гледа всеки ден, тъй като е на работа.

DianaR , аз по принцип си живея в София, просто в момента сме на гости в Свищов и трябваше да дойда за консултацията. При окончателното ни прибиране с детето ще сме с кола, определено това ще ми е последното пътуване с автобус докато не родя.

Интересно е, че с предната бременност се скъсах от пътувания, особено след 7-мия месец, дори и в деветия и никога не съм имала проблеми Naughty
Определено не пия достатъчно течности, а с това кръвно е задължително. От вчера се наливам непрекъснато и мисля така да продължа, чувствам се по-добре Peace

lovely baby , с кола мисля че ще ти е по-добре, от гледна точка на това, че можеш да си правиш почивки, когато си поискаш.

Choch_KA , добре дошла в нашия отбор. Не си написала какво бебче очаквате Simple Smile

Puffy1988, бързо да излекувате бактерията и никакви болници повече Hug

_Ninka , честита годишнина  bouquetОще дълги години любов и разбирателство ви пожелавам

# 647
Здравейте тумбачета Simple Smile

Смених ЛЛ, стана много бързо! Благодаря ви за информацията , бяхте ми изключително полезни    bouquet
Ще ми отнеме време докато "преболедувам" стария си ЛЛ  Embarassed Той е страхотен специалист , тази новата не ми вдъхна кой знае какво доверие (уж била много добра, ама те първа предстои да разбера) , ама да има кой да дава направления Simple Smile
Бебчо от снощи много шава Simple Smile Гледахме с ММ един много смешен филм и от толкова смях получих контракции  Blush  От къде да знам , че и от това се получават  newsm78  После цяла нощ ми раздаваха ритници  Wink
Алергията ми още не е отминала. Носът ми е целия в рани , и съм страшна красавица  Rolling Eyes

Puffy1988, радвам се че са ви изписали! Дано няма повече болници до раждането! Това с бактерията е много кофти, но щом са ти казали да пиеш антибиотици - пий ги! Лекарите все пак си знаят работата - бебчето ще е добре!
_Ninka, честита годишнина! Много любов и разбирателство ви пожелавам!
Pinki_81, много неприятна случка. Щом  можеш да отложиш пътуването  поне преди да пътуваш се погрижи за кръвното си. Пий много вода, шоколадче...., не тръгвай без да си се нахранила. Аз миналия месец пътувах с автобус  4 пъти - 2 пъти по 250 км, и 2 два пъти 600км . Бях се заредила с вода, сладки работи и какво ли още не.
Сонка, да ти е жив и здрав рожденика  newsm59

Момичета, като видях положителните ви  коментари за името, което сме избрали за бебо (тоест ММ избра   Rolling Eyes), се успокоих , че не е толкова зле и явно се харесва. Аз си мислех , че е старомодно  Embarassed

# 648
Здравейте на всички,
Puffy  честито завръщане у дома
Нинка честита годишнина много здраве и любов
Сонка честит рожденик
Веселото преди години по сходен повод се сдобих с 8 малки патета, наистина проблема с излизането от кашона е сериозен,  накрая се справих с голям кафез от тези, с които пренасят хляба и нямах проблеми освен това ми се почистваше доста по- лесно.
Това променливо време, доста изостря и моите нерви, но дали наистина е от времето или пък от хормоните или от многото изморени  и отегчени хора покрай мен кой знае???

# 649
Здравейте мамчета,

аз се прибрах от разходка - изведох я тази мойта сополивата да подиша въздух, а тя се овъргаля едно хубаво в пясъчника и сега откърти на спалнята. Не заслужаваше този кеф, защото ни събуди в 5 и половина с рев, но нейсе...  Laughing

Добре дошли на новите мами!  Hug

Сонка, честит рожденник! Да ти е жив и здрав, весел и засмян! Колкото играе, толкова и да ти помага  Tada

Нинка, честита годишнина! Да се обичате докрай, всичко друго се докарва Simple Smile Ние пък в петък ще празнуваме 5 години бракуване  Simple Smile

Пинки, ужасно преживяване, а отгоре на това и да отнесеш конското... Пу пу да не ти се случва повече.

Пуфи, честито излизане, сега по-далеч оттам! Аз миналата бременност бях завъдила много резистентни е-коли (гадове мръсни), но съм писала за това вече. Ако те интересува, ще ти пиша на лични, за да не затормозявам пак останалите. Дори да се стигне до антибиотик няма страшно! При мен проблемът беше, че бяха резистентни на всички възможни антибиотици, които могат да се дават на бременни, освен един. Дано твоите да са някакви по-отстъпчиви  Laughing

Аз за щорите не мога компетентно да се изкажа - мисля, че каквито и да се сложат, все ще ловят прах. Избери си такива, които ще ти е най-лесно да почистваш. Аз също алуминиевите ги свалям и в банята с една гъба шат-шат и довиждане.

Чочка, мрежата за вана изглежда готина, но не знам доколко бебо ще ти е спокойно да го оставяш отгоре без да го придържаш. Все пак шават и махат с крайници като малки буболечки. Особено пък първите бани, когато се пази и пъпче (в случай, че не е паднало вече) протичат много сковано  за родителите Laughing

Hug

# 650
lovely baby, ако нямаш изрична забрана от лекаря ти за пътуване, няма никакъв проблем. Аз съм от Пловдив, но вече трета година с ММ живеем на морето. Лекарят ми си е в Пловдив и от самото начало на бременността на всеки 3-4 седмици пътуваме (дори аз си ходих сама няколко пъти - нямам проблем и с шофирането ). Моето мнение е, че с кола винаги е по-удобно.

Pinki_81 , права си - от въодушевление, че се присъединявам към вас забравих да кажа важни детайли  #Shocked  Ние чакаме принцеска  stork-girl

kotkincho, мисля си, че мрежата ще е по-хлабава и ще бъде като вдлъбната поставка. Разбира се, че ще трябва да я придържаме, но си мисля, че ще ми е по-добре, за да не се притеснявам, че ми се хлъзка във водата и да не се нагълта   Stuck Out Tongue Winking Eye

Какви ли не ги мисля - винаги съм била уверена в себе си, действала съм смело, не съм суеверна, а откакто забременях все някакви щуротии са ми в главата -  smile3537
В началото и двете баби ще ми помогнат, но аз се филмирам на доста теми - дано с времето да ми мине  amiiii

# 651
  • Gone with the wind
Луд умора нЕма, само се поти - та и аз така. Никога през животът си не съм плела, то и копче трудно зашивам (все ми падат шитите от мен копчета  Laughing), но неясно защо и как ми влезна мухата, че трябва аз да си оплета пеленката за изписването на малката  Whistling
Е, имам вече една жълта прежда, купих си и кука, изгледах 1001 клипчета в тубата, избрах си по-лесен модел като за начало и започнах - и така от един час, стигам до 5-6 бримка, обърквам нещо, разплитам и наново  Mr. Green
Боян беше прав като ми се изсмя след като си признах какво правя, но аз съм тъпо и упорито - време бол - до септември все ще й направя нещо   bowuu

# 652
Здравейте, мамчета Hug Изпихме кафенцето, разходихме се с ММ в парка и сега пак съм в чуденка какво да правя днес - голяма скука и това време съвсем ме съсипва Embarassed
Мая ти хубаво си решила, че второто бебче ще се казва Стефания, но ако не е девойка hahaha
Сонка жив и здрав да ти е баткото, много да те слуша и да ти помага ura
Pinki много неприятно изживяване си имала, дано да не се повтаря повече Confused
tuitito не си ме питала, но ако мога и аз да споделя няколко имена с буква М - Малена, Мирела, Мирена, Моника, както каза и Ku4o - Мартина Crazy
Ninka честита годишнина! Желая ви дълги години семейно щастие и много, много дечица hahaha
Puffy радвам се, че с бебчо сте добре Hug За антибиотика не смятам, че е проблем щом АГ е преценил. Дано скоро се изчистиш от тия гадове. Сега повечко почивка, положителни мисли и подготовка за срещата с малкото човече Laughing
Choch_KA добре дошла Wink

# 653
  • София
Нинка, честита годишнина!  Много, много любов ви желая!  bouquet

Пуфи, честито излизане, дано вече всичко е наред Praynig

Choch_KA, добре дошла  Hug
И аз като коткинчо съм леко скептична към мрежичката Rolling Eyes  На мен ми се струва, че е доста издигната.  Бебето на снимката е големичко, пък мрежата не е много "вдлъбната" Rolling Eyes  То цената не е кой знае каква, и да не ти върши работа няма да е голяма загуба, но все пак да си кажа Wink
А това с бабите - малей, не ти завиждам Whistling

кучо, и аз гласувам за Йоана (макар да е сред доста популярните напоследък) Wink
Успех с плетенето Peace  Откъде този ентусиазъм, не знам... Mr. Green

# 654
Днес се зачудих:

1. Как стават прегледите на бебето първите седмици? Педиатърът ли идва до вкъщи?
2. Колко често идва?
3. На каква възраст трябва да започна аз да го водя до кабинета?  Rolling Eyes
4. Какво представлява едно посещение на педиатър?

Цял лексикон направих, но ми е любопитно  Laughing

# 655
Dund1chk4 на 2 от въпросите мога да ти отговоря, че нали си имаме бебче и съм прясна. След като излезеш от родилния на следващия ден идва ЛЛ до вас да го прегледа и доколкото знам чак след 1 месец от изписването ви трябва да отидеш в кабинета му. Поне при нас за сега е така. ЛЛ не е споменавал дали ще идва пак. За честотата предполагам че той ще си каже при първото посещение.

# 656
  • Пловдив
Аз идвам за бързо, за да си задам въпроса, който ме вълнува точно в този момент. Гледам, гледам кошари аз и си набелязвам и какво се сещам...?!?! Ами матрак?!? Пиша в гугала - 100 модела. Та да питам мамите минали през този пазарлък Simple Smile какъв матрак сте взели за вашата кошарка? Марка, модел и т.н., че хич ме няма  Sad

# 657
 Dund1chk4 , няма заковани правила по въпросите,които поставяш.
Избираш си педиатър и си ходиш когато имаш потребност.
Аз първо започнах с този задължителния по каса, дето идва у вас, ами то дойде една овца, дето почна да ми предписва лекарства " за всеки случай" - обичайно на бебето му се случвало това и онова, затова ето ми рецепта да си ги купя и като ми се случи, да си ги имам. Викам, добре, и до там бях с нея. После се свързах с друга по препоръки на приятелки, ама тя дойде у дома и каза " Ау, бебето ти е много бяло, значи кърмата ти не е хранителна, почвай АМ" - отсвирих я и нея набързо. после разбрах от един дистрибутор на Нестле,че тази докторка им е поддистрибутор на млеката. И третия избор вече се оказа коректен - попаднахме най-сетне на доктор,а не на търговец, и си ходихме при него всеки път, когато нещо ме притесни, няма ограничения за броя посещения, нито за броя обаждания по телефона  Simple Smile Единствено важното е да си намериш  добър доктор, който да е компетентен и винаги да се отзовава  Peace

Аз предпочитам да водя бебето на кабинет,вместо да идва човек у дома, то представи си особено в София, ако трябва някой да се разкарва по адреси,никаква работа няма да свърши.
Няма и закована възраст,от която да водиш бебето. Като имаш проблем, го хващаш и отиваш.
Посещението представлява преглед като всеки друг - казваш си болката, преглеждат ти детето, установяват,че нищо му няма, а само ти се панираш излишно  Mr. Green ,теглят го на кантара, мерят дължината, проверяват тонус на кожата, рефлекси, туй-онуй, вече и аз не помня  ooooh!

# 658
Amelly, hixxy много благодаря за отговорите. На мен ми е грижа педиатъра и самото раждане, понеже много ми куца езикът и ме е страх, ако не разбера нещо или не мога да кажа какво искам. Явно ще влача и таткото в началото да ми превежда  Laughing

# 659
  • София
Хубаво е да си наясно с възгледите на педиатъра по основни въпроси като кърмене, захранване, антибиотици и т.н. преди да го избереш. 
Мисля, че всички правят първо посещение вкъщи, когато се роди бебето, а след това си го водиш всеки месец на консултация и за ваксини в кабинета, ако всичко е наред.
Нашият педиатър работи само на частно.  След навършването на една годинка идва предимно на домашни посещения, когато детето е болно, и мен тази практика идеално ме устройва.

Дундичка, разбира се, че таткото ще е с теб и ще ти помага, не ги мисли отсега тези неща Hug

Общи условия

Активация на акаунт