Слънце лятно все по-силно грее, а в корема СЕПТЕМВРИйчето щурее

• 23 355
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Dund1chk4 , ами ти щом не си в България, допускам,че нещата стоят по съвсем различен начин. по-добре питай някой тамошен, съсед, колега на мъжа ти.

ku4o , поздравления за плетаческия ентусиазъм! Щом го имаш, ще стане одеалото! Аз също започнах да плета по време на първото майчинство, в търсене на допълнителен доход. Първо опитах да правя преводи,но умората много ме мъчеше и после се насочих към плетките. Мисля,че вече съм достигнала едно доста добро ниво, а също се учех от клипове в ютюб и от указания в руски сайтове.

# 661
Дундичка, при нас нещата станаха така:

Педиатърката дойде 2-3дни след като се прибрахме, защото улучихме великденските празници миналата година. Тогава ни определи деня за първата консултация при нея в кабинета. Тези консултации до годинката са всеки месец - каквито има ваксини се поставят, мери се тегло, ръст, обиколка на гърди и главичка, преглежда се основно.  На 6 месеца има задължителни кръв и урина, както и на 12 месеца. След годинката консултациите се провеждат на 3 месеца. Извън редовните консултации, които се назначават предварително с час, когато вече имаш проблем си ходиш, както при личния лекар.
Това е в общи линии. Гледам и на другите приятелки по количка в парка така им протичат нещата, а са при други лекари.

# 662
 А педиатърът колко време преди раждането се избира? Попълват ли се някакви документи за записването? Ох, извинявайте за тъпите въпроси, но не съм наясно.

# 663
Здравейте!
Много сте писали днес. smile3523
Сонка честит ти рожденник. Да е жив и здрав   nbirthday
Нинка честита годишнина
Пуфи дано повече не ти се налага да влизаш в болница до септември
DianaR да разкажеш после има ли нещо интересно в Джъмбо за нашите бебоци, че и аз там мисля да ходя.
Кучо - на мен ми харесва Йоана
За момиче с м - Моника, а със С - Симона
Нищо не казахте за нашият избор на име - Николай. Аз искам да е с буквата М или Н, но все нещо не ми харесва в имената с тези букви и накрая се спряхме на Николай, хем ще има имен ден и галено ще му викаме Ники. Все още ми е странно, но има време, ако нещо други ми хрумне. newsm78

# 664
А педиатърът колко време преди раждането се избира? Попълват ли се някакви документи за записването? Ох, извинявайте за тъпите въпроси, но не съм наясно.

Можеш да си избереш предварително и да поговориш по-раничко, но обикновено самите педиатри казват - като се роди, таткото да дойде, докато мама и бебо са още в болницата. Ние нищо не сме попълвали като заявление. На първата консултация занесохме документите от болницата - епикриза и там каквото са дали и като излезе акта за раждане, също се носи копие, лекарят ще ти обясни.

# 665
tania_tsvetanova аз съм пристрастна към името  Embarassed Баща ми и кума ми са Николай, подписахме на летния Никулден... Но етървата ме изпревари и си имам прекрасна племенничка Никол, та няма как да го използваме и ние, все пак децата ще растат в един двор  Laughing

# 666
Хайде и аз да отчета резултатите от прегледа при наблюдаващия ми лекар вчера (в Австрия):
Емили е около 580 гр. и е добре.
Оплаках се на доктора за крампите (схващанията сутрин в празците като се изтегна лекичко). Той ми предписа някакъв вид магнезии, дето си го разтварям по 1 на ден във вода (Magnonorm Genericon).
Бяха излязли резултатите от кръвните изследвания и урина от предния път.  Като цяло нещата са ОК. Имаше няколко неща обаче, които ме накараха да се опуля от изумление. Разширените резултати му показали, че съм карала Рубеола като малка (дори не знаех); както и че съм минавала някаква болест от контакт с котки и кучета (и тва не го знаех) - та тези неща било добре, че е така, за да няма риск за бебка. Също ми каза нещо от сорта, че щитовидната жлеза не ми е съвсем на шест - Доколкото можах да разбера (медицинския английски), и това не било много добре и крие малък риск за бебенце. Предписа ми йод (Jodid Merck) - да пия по 1 таблетка на ден. Много ми стана странно какви неща изследват в Австрия. Тук има една задължителна книжка (наричат я майчински паспорт - да се вписват нещата от прегледите през бременността и после и на бебето). Има много задължителни изследвания. Прати ме другата седмица на някакво (в клинична лаборатория) за изследване нивото на глюкозата - продължавало 2 часа. Аз не помня такива неща от предната ми бременност като бях в БГ. Така или иначе е задължително - ще ходя. Иначе и моето кръвно си е ниско - вчера беше 103/68

# 667
  • До морето :)
Здравейте! Много сте писали, четох отгоре-отгоре.  Mr. Green

Пинки, много неприятна случка, дано скоро да я забравиш. Важното е, че сега сте добре.

За щорите - много ми харесаха тези навиващите, от плат. ММ почти навсякъде е сложил външни и ги мразя. Няма миене това нещо, щом прозорците не се отварят. Не мога да ги гледам спуснати. Иначе в спалнята сме с вертикални, платнени (+ външни ролетни, разбира се) Обаче ще се поинтересувам от тези навивните.

Сонка, честит ви рожденик. Да е жив и здрав!

За педиатрите - аз отидох седмица преди да родя, да говоря с нашата. Разбрахме се, като се приберем вкъщи, ММ да отиде да я вземе с колата. Така и стана. Нас ни изписаха в събота, в понеделник ММ отиде, взе я жената и я доведе. Прегледа Елена, изписа ѝ рецепта (неща които не бяхме взели, а беше необходимо), даде насоки за пъпчето, кърмене и пр. След това я върна.

Толкова от мен, че вънка гърми и Елена я е страх. Чакам и тока да спре всеки момент поради гърмежите.  Crossing Arms

# 668
  • Пловдив
Да докладвам за пазара в ДжАмбо (така пише на касовата бележка).
Бая време откарахме, бебка се разрита накрая - прекалих. Не че купих кой знае какво.. но се изкуших да взема едни много сладки розови чорапки и от онези I love Mum/I love dad. Има само бодите без ръкав, с къс ръкав и гащеризончета има много ромпърчета сладки, но аз вече съм си купила две и смятам, че са ми достатъчни. Там размера 00месеца не ме кефи, че е с размер до 53 см демек няма да се ползва много. После е размер 3 месеца - той е от 53 до 62. Много от бодитата са със много сладка бродерия, но отдолу не е защитено и стои доста твърдо и като си помислих, че ще стърже нежната кожичка на бебка. На гащеризоните имаше парченце, което умекотяваше бродерията. Преди споменах, че искам бодита с предно или странично закопчаване, че и без това ще ми е зор да го обличам, та смятам, че с тях ще е по лесно, поне докато свикна. Та такива бодита имаше малко ама все розови, аз розови имам вече.
Иначе много сладички нещица щом откарах повече от 3 часа  Shocked Буйките са много сладки и тия чорапки за новородени просто ми идваше всички да ги изкупя. Ваничките ми се видяха доста евтини, но вана ще купим доста след това - ще се къпем на мивката  Grinning Ако ще се ходи там препоръчвам със списък, че се изкушаваш и може да прекалиш с джунджуриите за кеф и да имаш проблем с бюджета. Който не го притеснява бюджета да дерзае...  Grinning

# 669
  • велико търново
здравейте и от мен да ви се похваля в4ера бяхме на жк ще си имаме моми4енце 100% много се зарадвах,вси4ко си ни върви добре ве4е сме 571гр,изоставаме с една седмица но докторката каза 4е това при мен е нормално защото сум с по дълъг цикъл,каза да не се тревожа защото размерите и килограмите на бебенцето ми са идеални за седмиците на които отговаря...само това ме притесни като каза 4е ще раждаме секцио,но от една страна може би е по добре няма да има усложнения с пъпна връв и т.н и също се зарадвах като каза 4е шийката ми не се скъсява да не се притеснявам Simple Smile е това е от  мен пожелавам и на вас такъв успех за на пред Simple Smile

# 670
Здравейте!
Много сте писали днес. smile3523
Сонка честит ти рожденник. Да е жив и здрав   nbirthday
Нинка честита годишнина
Пуфи дано повече не ти се налага да влизаш в болница до септември
DianaR да разкажеш после има ли нещо интересно в Джъмбо за нашите бебоци, че и аз там мисля да ходя.
Кучо - на мен ми харесва Йоана
За момиче с м - Моника, а със С - Симона
Нищо не казахте за нашият избор на име - Николай. Аз искам да е с буквата М или Н, но все нещо не ми харесва в имената с тези букви и накрая се спряхме на Николай, хем ще има имен ден и галено ще му викаме Ники. Все още ми е странно, но има време, ако нещо други ми хрумне. newsm78

На мен всякаш по ми допада Никола  Heart Eyes Много даже го харесвам това име , но тъй като и брат ми и братовчед ми са Никола мисля , че много ще ни стане  Mr. Green
Аз вече също съм се спряла на име , но се притеснявам да го споделям за да не получа негативни коментари и това да ме разколебае.
Темата с избор на педиатър и на мен ми е полезна тъй като за първи път ще раждам тук и незнаех как се процедира в началото. Предполагам , че ще се запишем при сегашния педиатър на малката .
Пинки , пази се много и дано не ти се случват подобни премеждия повече  Hug
JB74, звучи така всякаш лекарите си гледат много сериозно там работата , можеш само да се радваш за което !
При мен се появи отново така нереченият синдром " ПИКА " , който се характеризира с желанието да се ядат неща , които не са храни по принцип. Много е гадно и мъчително и се надявам скоро да отмине. Миризмата на пръст и прах ме побъркват , искам да си хапна  Shocked  Споделих с лекаря и той каза , че досега не е имал такъв случай . Доколкото разбирам е доста рядко срещано явление по нашите ширини и аз съм една от "късметлийките" . реших все пак да споделя , защото когато ми се случи за първи път като носех Невена и си мислих , че полудявам  Mr. Green

# 671
sealover , не си сама! Аз с първото дете имах същия синдром, много апетитна ми беше миризмата на вар,цимент и т.н. и дори си ръфках понякога шивашка креда. А иначе от нормалните храни ми се гадеше и повръщах доста дълго време....Мъжът ми ме бъзикаше да ходя да вечерям на строежа отсреща ( до нас строяха нов блок).
Този път нямам такива апетити, откровено казано този път нямам никакви апетити, от един месец ям само череши и чат-пат ми се прияжда малко шунка.

# 672
Пердетата създават уют, лесно се перат, но с малко дете никак не са удачни - хващат се за тях и дърпат с все сила и перваза от тавана могат да изкъртят  ooooh!

Хахахаха, е за това не бях се сетила. Май ще трябва да си помисля отново дали да са пердета или пак алуминиеви щори.

# 673
mamarony, Anni0422, iliqna89, дайте си термина, години, град и съответно какъв пол се очаква да е бебока и да ви добавя на първа страница (естествено, данните са по желание, дайте ги по ваша преценка Mr. Green)

Dund1chk4 И мен ме няма, моля да ме добавиш Simple Smile - На 25 години съм, първа бременност с момченце. Термина ми е на 21.09 и съм от Стара Загора (май съм само аз от Ст.З.)

Има ли още някой от Стара Загора в темата?

i.elena - Добре дошла!

# 674
sealover , не си сама! Аз с първото дете имах същия синдром, много апетитна ми беше миризмата на вар,цимент и т.н. и дори си ръфках понякога шивашка креда. А иначе от нормалните храни ми се гадеше и повръщах доста дълго време....Мъжът ми ме бъзикаше да ходя да вечерям на строежа отсреща ( до нас строяха нов блок).
Този път нямам такива апетити, откровено казано този път нямам никакви апетити, от един месец ям само череши и чат-пат ми се прияжда малко шунка.
Радвам се , че някой знае за какво иде реч , че като споделих с колежките на работа и те се спукаха да се хилят ( повечето раждали ) а на мен ми стана едно криво , защото чувството наистина е много силно . А аз нали работех в баленеология и само като минех покрай чувалчетата с лечебна кал и полудявах  Mr. Green
Спомням си , че по време на първата бременност четох " На изток от Рая " и там автора описваше как на главната героиня Кейти , като беше бременна с близнаците и се прияжда креда и тебешир . И как все си крадеше от точно креда от майсторите , които им правеха къщата . Тогава се успокоих , че явно това явление се случва и на други бременни жени , щом се описва и в роман  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт