Бургаски майчета - 15 тема

• 43 698
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
В трета, при лекарката която НЕ се казваше Лариса , а при другата.Забравих как беше Simple Smile Може  и в Маджуров,доколкото знам

# 181
  • Бургас
Я светнете непросветените защо се води на коремен ехограф бебето и задължителен ли е , поема ли се от ЗК или ?
СОри за нелепите въпроси, но напоследък изпадам в доста големи спорове с педи относно тези задължителни прегледи ...

# 182
И на мен ми стана интересно за коремния ехограф, след като педи даде направление на едно бебче на 6 месеца заедно с направленията за кръв и урина. А на нас преди няколко месеца не даде, та се зачудих задължителен ли е...

# 183
  • Бургас
Ами поема се от ЗК.Колко е задължителен не знам,по-скоро е препоръчителен. Ново изследване е,февруари 2013 е започнало поемането от ЗК.

# 184
  • Бургас
Задължително е, както и изследването на кръв и урина в 6м. Поема се от ЗК. И аз ходих в трета при Лариса обаче. И при другата съм водила малкия в 3м да му гледа бъбреците. Лекарката ми ги препоръча. Апарата е хубав и те явно си разбират.

# 185
  • Бургас
А записва ли се час предварително? Как става това в трета? Звъня на регистратура ли? Никога не съм стъпвала в тази болница  newsm78

# 186
  • Бургас
Не се запазват часове. Влизаш през главния вход, има рампа за колички, и веднага от входа в ляво, накрая на коридора е регистратурата на рентгенологията. Там даваш направлението от личната, дават ти листче и отиваш пред кабинета. Мен направо ми се викнаха вътре и не чаках, може би има някакво предимство за бебета, незнам. Това е в общи линии.

# 187
Ами поема се от ЗК.Колко е задължителен не знам,по-скоро е препоръчителен. Ново изследване е,февруари 2013 е започнало поемането от ЗК.

Чудно-хубаво! Благодаря за инфото, а ние в края на Март не получихме подобно направление от д-р Мигарова  Sad

# 188
  • Бургас

Чудно-хубаво! Благодаря за инфото, а ние в края на Март не получихме подобно направление от д-р Мигарова  Sad

Ми явно си е до лекар. Моята, още преди  дъщеря ми да е станала на 6 месеца, ме предупреди,че има ново изследване освен кръв и урина и ако тя забравила, да и напомня за направлението.

# 189
За ехографа на вътрешните органи личната ни изпрати в "Маджуров". Даде ни талон. Отидохме на следващия ден и ни приеха, прегледаха я и нищо не сме плащали. Но и аз разбрах, че освен кръвта и урината това изследване също било задължително, и то от тази година.

# 190
А какво всъщност е това изследване,ехограф на вътрешните  органи,така ли?И кога се прави? newsm78

# 191
и на нас ни го поеха от ЗК, лекарката даде направление, отидохме в 4-та.. не знам името на докторката

# 192
  • Бургас
A някой знае ли добър ехографист?
Личните лекари или някой друг препоръчали ли са ви лекар? Поне като ходим да не е само отбиване на номера, а наистина да огледат обстойно детето.

# 193
  • Бургас
Гледат на ехограф бъбреци, черен дроб, пикочен мехур, жлъчка, стомах, това е май. Дава се направление, когато бебето стане на 6м и е от пакета ДК. На мен 2 докторки ми препоръчаха ехографа в трета поликлиника и докторките, които работят там.

# 194

Общи условия

Активация на акаунт