Бургаски майчета - 15 тема

• 43 640
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
Много ви благодаря за отговорите , момичета.И аз така ще направя - ще започна с картоф,морков,тиква , а по-късно ще вкарвам кашите.

Майлин , моя дребен сам започна да си маха нощните хранения малко след 3-тия месец ,като първо от 9-12-3-6- започна да яде  9-4-7 и накрая  9-6  , сега обаче (май откакто почна лятото) си върна едно хранене ,ама не всяка вечер.Предполагам ,че просто ожаднява.

# 421
Яснооо,да не се надявам скоро да се наспя
 значи ахахаха

# 422
  • Бургас
Кашата е много по-лесно смилаема от пюрето. Правилно ти е казала лекарката. Много страни се започва с каша, незнам защо тук е така с тия пюрета. Баткото го захраних с пюре и нямаше проблем, той си е злояд де, но това е друга тема. Малкия е с чувствителен стомах и няма да ви казвам какво се случи като започнах с морков, картоф, тиква, ябълка. Получи зверски колики. Не е ревал никога така. Съответно спрях захранването за 2 седмици и започнах с безмлечна безглутенова каша Елда на Хип. Това е по препоръка на личната лекарка. После яде от безглутеновата и безмлечна оризова на Хип, после пак елда с плодове на Хумана и чак тогава млечната. Като заместих обедното хранене с каша около 150гр започнах следобед да давам много полека зеленчук. Както си е реда там първия ден 2-3л, после 5-6л и т.н. Като стигнах количество обърнах зеленчука на обяд, а кашата следобед. Глутена го въведох почти на 9м. Вода пропи някъде на 7м и нещо, но много настоявах, че в тая жега все си мисля, че не му стига.
Имай в предвид, че моркова доста дразни стомаха. Ориза пък може да го запече. Елдата регулира или леко разхлабва, зависи си от детето. Картофа също запича, както и моркова. Тиквата разхлабва. Има голяма вероятност да го запечеш ако си ака по веднъж на ден. Разхлабват или регулират тиквичките, карфиола, броколито. Реално се получава че в повечето случаи зеленчука запича, а плода разхлабва или с кашата регулираш. Аз плод почти не давам, че не остава време. Като го дам между яденето на 4 часов интервал после неще следващото да яде.

# 423
  • Бургас
За спането - моя спеше по цяла нощ. Като почнаха жегите започна да се буди по веднъж. Сега като яде твърда храна се буди по 2 пъти. По спомен от големия имаше периоди да се буди на всеки час да цока. Няма наспиване, вече почти 5 години Joy

# 424
Нас пък ни забраниха кашите, че сме едри. Колкото и да не искам почнахме с крушата, сега сме на синята слива защото не акахме. Мисля третото да е броколи, знам ли и аз вече...не смея картоф, че да не се запече пак.

# 425
Ябълката е доста по-натам в захранването,тя на голям човек може да подразни стомаха ако е на гладно ,а какво остава за едно бебче! Peace

# 426
За спането- и ние чак след 3- тия м.сами спряхме да се будим вечер.За сега спи,като към 4 започва да шава,но поне не ме буди с рев и по някое време пак заспива и така до 6-7 Simple Smile

# 427
Ябълката е доста по-натам в захранването,тя на голям човек може да подразни стомаха ако е на гладно ,а какво остава за едно бебче! Peace

Аз ябълката я вкарах втора, след картофа по насоки от педи.Ама то всеки доктор различно казва.От картофа, Герито направи слуз и тогава ми казаха да давам  ябълка за регулатор на стомаха. Наистина след като я дадох слузта се спря. После беше пащърнак и тиква.След тях морков, понеже и той прави бела. И така сега съм до глутена, но там ударих на камък. Малката не може да го преработи, а пък и сега се зарази от мен,така че скоро няма да е.

# 428
  • До морето :)
За нощното хранене и спането - Елена започна да се буди вечер като стана на 4 месеца, преди това от самосебе си пропускаше 1 хранене.  Laughing Така до годинката, когато започна да спи уж по цяла нощ. Видях си рахата скоро, преди около месец, когато излезе и последния зъб.  hahaha

# 429
Момичета, ние с Иветка категорично няма да може да присъстваме на срещите в 13.30. Вземам кухня в 10.45 и ми е абсолютно невъзможно да сляза в морската градина по това време, тъй като след като я нахраня на обед съответно детето спи в къщи. Единствено мога да присъствам в почивните дни и то преди обед. Това е от мен. Съжалявам. Весело изкарване на всички, които се срещате. Остава ми само да ви чета Simple Smile

# 430
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз знам за ябълковия сок, че е доста агресивен, но ябълката като я обелиш и свариш, аз в началото варях и плодове и зеленчуци и после пасирах, не знам...възможно е. При нас не е имало проблем

# 431
  • Бургас
Здравейте момичета,
и аз съм доволна от нашите срещички. Радвам се, че на последната се запознах и с Янчето и Таничка. Групата расте, което е супер  Hug.
За захранването - аз започнах с картоф, който естествено не се хареса, но съм чувала, че рядко бебетата го одобряват. Морковът е по-сладък и го приемат с по-голяма охота. Но е вярно, че пюретата са по-агресивни за бебешкото стомашче от кашите. Оризовата каша е най-щадяща стомахчето и в редица държави започват захранване именно с нея. В БГ педиатрите я препоръчват при по-малко наддаващи бебета. Иначе традиционно при нас се започва със зелечук - картоф, морков, тиквичка.
В Русия примерно масово започват захранване с каша от елда, която не запича така, както оризовата.
За ябълката - въведох я в 6-ти месец. Не е имало проблем, но като пюре. Сокове не съм давала. Не знам колко е агресивна, но по старата схема се започва захранване още от втори месец именно със сок от ябълка. Аз не бих причинила подобно нещо на детето, но всеки сам си решава.
За нощното хранене - сам си го махна към 3-4 месец. Какви ли съвети не слушах - залъгвай го с вода, с глюкоза и ала-бала. За мен това "залъгване" е малко като градска легенда. Бебето е гладно и реве, а аз да му давам вода, която да го залъжи, че се е нахранило ми звучи нелепо.
За срещата в петък - там съм Simple Smile.
Ами май обхванах всички теми  Laughing

# 432
  • Бургас
За срещите по това време- категорично няма как да идваме- ядем по това време, след това спим.
Каша все още не съм давала- по препоръка на педи, понеже на 5м бяхме 8500гр. От един месец ядем зеленчукови и плодови пюрета. Ябълка също съм давала на пюре- варена на пара.. нямаше никакви реакции или дразнения на стомаха.

# 433
Майчета,кажете от къде да си взема Лична амбулаторна карта newsm78(май така беше),че ми наближава издаването на болничния,а аз идея нямам от къде да я търся!

Също ако някой знае къде продават помпа за кърма-тип спринцовка,най-обикновена!Гледах в разни магазини и аптеки или нямат или имат на Чико,или Нук,а не ми се дават толкова пари за най-обикновена вакумна помпа!С 1-то си детенце ползвах една от 6 лв.(в редките случаи когато ми се е налагало)и ми вършеше страхотна работа!

Последна редакция: пн, 22 юли 2013, 20:50 от -Bibo-

# 434
  • Бургас
Лична амбулаторна карта можеш да си вземеш от книжарницата... За помпа не знам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт