Натурална закваска за хляб или Хляб с квас - ВТОРА ТЕМА

  • 77 309
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 660
Нямам опит с толкова голяма машина, но ако си втаса добре в нея не виждам причина да не се изпече хляба в нея, точно колкото и с мая.... това, ако си пекла с мая, де...

Идеята ти е добра, но аз дори понякога пускам програмата за месене и втори път, преди да започне да втасва тестото, защото предпочитам добре измесено тесто.

Една питанка от любопитство имам - за колко време изяждате кило и половина хляб? Shocked Аз правя хляб с 300 мл течност и около 500 гр брашно и половината го замразявам, защото не можем да го изядем и мухлясва, въпреки че го съхранявам в хартиен плик. newsm78 Вкъщи сме 2 възрастни и 2 - ма малчовци, дето точно хляб си ядат.

# 196
  • Мнения: 16
,

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 10:40 от galina_deleva

# 197
  • Мнения: 1 934
Ами и ние сме четирима души и макс 2-3 дни да ни стигне 1.500. Ние много обичаме хляб, без хляб не можем  Peace

Делева, много апетитно ти изглежда хлябът  Simple Smile

За времетраенето на месенето: понякога бързо си става хубава топка /аз не меря нищо, а действам на око/ и няма нужда да ми се лашка 25 минути. Само ако правя козунак бих пуснала и 2 пъти по 25.

# 198
  • Юпитер- Сатурн
  • Мнения: 536
galina_deleva много вкусно изглежда хляба. Ще пробвам тази идея.  Hug

Една питанка от любопитство имам - за колко време изяждате кило и половина хляб? Shocked Аз правя хляб с 300 мл течност и около 500 гр брашно ...

От два - три дена, основно преминахме на квасен хляб и консумацията на хляб рязко спадна. Но не защото не ни е вкусен, а защото ни засища и с една филия се наяждаме. С купешкия и маения консумацията определено беше по - голяма. Правя почти същото съотношение и хляба се изяжда за 3-4 дена. Ние сме трима възрастни и едно дете.

# 199
  • Мнения: 1 934
Азарея и ти ли правиш хляба с квас изцяло в машината?

Моля, дайте линк към която и да е рецепта подробно обяснена как се прави хляб с квас в машина.

# 200
  • Юпитер- Сатурн
  • Мнения: 536
Азарея и ти ли правиш хляба с квас изцяло в машината?

Не аз обичам да меся и машината за хляб в къщи е безполезна мебел.

# 201
  • София
  • Мнения: 8 495
Азарея и ти ли правиш хляба с квас изцяло в машината?

Моля, дайте линк към която и да е рецепта подробно обяснена как се прави хляб с квас в машина.

Кливия защо не минете към темата за машината и другата с рецептите ?

# 202
  • Юпитер- Сатурн
  • Мнения: 536
Както вече споменах от 2-3 седмици си отглеждам квас. Вчера направих тесто за пица с квас. Е, по - уникална и вкусна пица не бях яла.
galina_deleva благодаря за идеята. Завчера я пробвах, но резултат не мога да покажа, защото до като се накумя да снимам, хлебчето беше изядено.

Синът ми е алергичен и отказва да яде питки с мая и купешки хляб. От както правя хляб с квас детето прояде.

# 203
  • Пловдив
  • Мнения: 480
Помощ! За пръв път правя квас. Вчера -ден 4 имаше мехурчета, беше се надигнала, захраних я пак... Днес обаче дори ми е под нивото от вчера, след като захраних и са се появили три слоя в буркана. Долния бял, плътен-около 4см, отгоре се е утаила вода -1см, кафенее на цвят и третия най- горен слой-1см са мехурчета. Не мирише добре. И на вкиснато не мирише newsm78 ooooh! ooooh! ooooh!
Какво да я правя. Да продължавам ли??
Редактирам се- май вчера сложих чешмяна вода  Cry Дали трябва наново сега да почна?

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 12:36 от skeila

# 204
  • София
  • Мнения: 2 019
Skeila, това, че се е надигнала и после е спаднала, не е проблем. И при мен така се получава. Спазвам обаче инструкциите на Рая от началото на първата тема и ми се получава страхотен хляб. Дори и спаднала отделям от закваската в друг буркан и пак я захранвам с брашно и вода за следващия ден (меся малък хляб всеки ден или през ден). С останалата закваска замесвам с лъжица много меко тесто и го оставям на топло във фурната. След като се надигне хубаво, става на мехури, добавям брашно и замесвам хляба. Пак го оставям да втаса и пека.
Нямам голям опит, но мисля, че не трябва да се разделя на слоеве и да мирише лошо. Може би ще е добре да направиш нова.

# 205
  • Пловдив
  • Мнения: 480
  bouquet мерси шоши. Сложих нова, да видим...

# 206
  • Мнения: 117


Момичета и аз се пробвах... Обаче не знам как да кача снимки...newsm03

# 207
  • Юпитер- Сатурн
  • Мнения: 536
Да се похваля, направих козунак с квас, ако е останало нещо до довечера ще покажа и снимки. Такива конци не бях постигала с мая. Коментара беше "По вкусен козунак, не съм яла"

# 208
  • Мнения: 117
Да се похваля, направих козунак с квас, ако е останало нещо до довечера ще покажа и снимки. Такива конци не бях постигала с мая. Коментара беше "По вкусен козунак, не съм яла"

О  браво smile3521 може ли рецептата newsm53

# 209
  • София
  • Мнения: 8 495
Да се похваля, направих козунак с квас, ако е останало нещо до довечера ще покажа и снимки. Такива конци не бях постигала с мая. Коментара беше "По вкусен козунак, не съм яла"

С какво брашно направихте кваса ? И наистина ме интересуват пропорциите и времето на втасване.

Общи условия

Активация на акаунт