Галина,за пореден път мерси за търпението да ми обясниш всички тези неща.
Сега да ви кажа какво направих снощи.СЛед като прибрах двете бурканчета квас в хладилник,едната част я отглеждах в кутия и след изсипването и в буркана, реших да добавя в кутията брашно и вода и да използвам останалото по стените на кутията от кваса да видя ще се получи ли нещо.Вечерта (след около 3 ч някъде) видях че сместта се е увеличила двойно,сипах я в машината,добавих още каквото трябва и оставих да меси.Към 5ч сутринта имах готово втасало тесто(че може и превтасало да беше).Пуснах печене,хляба отново стана идеален.Сигурна съм че ако беше през деня нямаше да го оставя толкова часове.
Та тук мисълта ми е, че с има няма две лъжички квас се получи перфектен хляб.
Ще се вслушам в съветите ви и ще си оставя малко от кваса както сте казали.Много ми помогнахте