Натурална закваска за хляб или Хляб с квас - ВТОРА ТЕМА

• 78 508
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Да права си забравих да кажа за брашното, че трябва да се гледа да няма примеси и стабилизатори, поне това с което се храни квастта. Аз взимам едно на млин разград по стара мелничарска рецепта. Забелязала съм, че дори само вит С да има и квастта не се получава.

# 241
  • Юпитер- Сатурн
Аз изпуснах моя квас и го хвърлих  Cry. Сега правя на ново, сложих го в неделя вечерта, вчера го захраних, но като гледам как е тръгнал нищо чудно да го пробвам още тази вечер. В къщи ми се сърдят като трябва да се купува хляб, купешкия не им бил вкусен  Wink

# 242
  • София
Споделете с какви марки и видове брашно правите кваса. Нещо при мен не ще и не ще да тръгне тази есен.

# 243
Споделете с какви марки и видове брашно правите кваса. Нещо при мен не ще и не ще да тръгне тази есен.
Аз този квас който забърках от бозата го подхранвах с ръженото брашно на мелница Балван

# 244
  • Юпитер- Сатурн
Основно използвам това брашно , но на няколко пъти ми свърши и използвах бялото на Унипек. Кваса го правя само с брашно и вода.

# 245
  • София
Аз също правя закваската само с брашно и вода. Използвам най-обикновено брашно

В началото започнах с ръжено брашно, но вече повече от месец само с бяло.
Ако някой иска да се възползва хубава дата за начало е 9.11. или 13.11.

# 246
  • София
Аз също правя закваската само с брашно и вода. Използвам най-обикновено брашно

В началото започнах с ръжено брашно, но вече повече от месец само с бяло.
Ако някой иска да се възползва хубава дата за начало е 9.11. или 13.11.

Що пък тия дати да са хубави ?

# 247
  • София
Що пък тия дати да са хубави ?
За да не спамя темата
Скрит текст:
Занимавам се с китайска метафизика, което включва и "избор на дата". Разбира се това се отнася за по-значителни неща от започване на закваска, но след като имам възможност да си избера подходящ ден, защо да не се възползвам.
9.11. е с индикатор "Стабилност" - подходящ за дългосрочни начинания.
13.11. е с индикатор "Успех"
Първата дата е неподходяща за хора родени в годината на петела, а втората - в годината на бика.

# 248
Това е днешният ми хляб с квас  Simple Smile

# 249

Абе има и нещо на тази година....втори ден не мога да си активирам моят квас... само с ръжено брашно и вода... ще го захраня пак и да видим ако и утре не се активира и вероятно ще се наложи да захвана нов Sad

# 250
  • Пловдив
Sad и моята не става и не става. Студено ли и е, незнам. Две хвърлих. Освен да я почна на 9ти тогаз

# 251
  • София
Sad и моята не става и не става. Студено ли и е, незнам. Две хвърлих. Освен да я почна на 9ти тогаз
И сега ако е студено... Аз такава жега през октомври не помня. Моята я започнах на много по-студено време.
Защо я хвърляш, какво се получава?

# 252
  • София

Ами едва ли е студено при тая нетипична жега за октомври.

# 253
  • Пловдив
Става вкъщи 17 градуса, а буркана съм увила в хавлия. Как ви се струва тази темп? Какво се слага отгоре на буркана? Пробвах и с фолио и с тензух...ами неще да си увеличи обема изобщо. Предпоследния път пък беше станал на три слоя, посредата воднисто и над него мехурчета. Водата е розова девин...

# 254
    Чудна тема! Връщам се да чета!

Общи условия

Активация на акаунт