ЮЛЧЕТО расте ли расте, а на мама все й се яде. - тема 27

• 27 025
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Мартина, ще се оправят скоро и ще си ги гушкаш вкъщи! Ти си истински герой - близнаци, нормално раждане    bouquet
Ахи - честит рожден ден, пожелавам ти много усмивки и радости и едно прекрасно раждане   bouquet
Джина - много бързо се свиква вкъщи Simple Smile Аз вече забравих какво е да се ходи на работа и честно казано не ми е никак скучно(както си мислех в началото). Всъщност и аз като теб си мислех да си остана на работа до края, но имах контракции и ММ вика - лягай вкъщи, никой няма да ти даде медал ако нещо стане, само ние сме си накрая. Та го послушах и наистина да чукнем на дърво нямам сериозни проблеми (освен онези контракции в 5ти месец).
Цунки от мен, аз пак майсторя, но този път няма да издавам докато не стане готово  Mr. Green

# 181
M-tina да са ти живи и здрави бебетата, бързо да излизат от кувиозите за да си ги гушкаш колкото искаш.
Ахи, ЧРД и от мен и да си дочакаш Йо-йо до термин и за напред само да те радва. И скоро да му осигуриш сестричка за която да се грижи.
При мен нищо ново. Баща ми си тръгна, но дойдоха едни приятели на Адрей и снощи като ги видях и ревнах. Аз малко се притеснявах как ще реагират те на бременността ми (нали направих 2 аборта от Андрей) но те се радват, а Никол се казва дъщерята на единия (имаше тази тънка идея избора ми за това име). Та така момичета и аз искам вече да раждам и тия хормони малко да се нормализират. А дали ще стане това? Сериозно питам момичетата дето вече са раждали. Кога ще станем пак нормални хора в емоционално отношение.
Иначе си записах час за 5ти юни за преглед и тогава ще се прибирам в Бургас и сестра ми ще ми прати всички неща за бебето, но дали стаята ще е готова  newsm78 едва ли.

П.П. Където има таралежи - няма змии

# 182
Марти,честити да са ти бебоците! Адмирации за успешното нормално раждане ,почти не съм чувала за такова при близнаци ,браво на вас тримката   bouquet  bouquet
Сега са мънички ,но  ще се справят ,мъже са все пак.Скоро ще ги нагушкаш и няма да има по-щастлива от теб.За кърмата не се притеснявай,има време ,може да изцеждаш по малко коластра,знам ли....скреч ще каже.КАто са в кувьоз ще дават ли да ги храниш с изцедена кърма newsm78
Аз да ви се оплача ,май ще остана да раждам в Пазарджик.Пари за мечтаното раждане няма ,положението се влошава,ще стискам зъби и това е  Sad Много ме е страх,но все се успокоявам ,че толкова жени раждат всеки божи ден без упойка и все някак са оцелели.За нашия град категорично обезболяване няма,не и епидурална.Нещо със системата пускат май ,бузколизин.И трябва и аз да стягам багаж за болницата вече,че в тази ,в която ще раждам искат доста неща.Мъчно ми е ,но се настройвам ,че при второ дете  трябва да мисля и за първото ,ще стане бързо и т.н. Sad
Аз да ви споделя една нова екстра при мен.ОСвен ,че се потя  като свинкЯ през нощта и ставам да се преобличам ,сега точа едни лигиии,казвам ви всяка сутрин си сменям калъфката  #CrazyКакво е това чудо не знам,детето ми се смее даже.

# 183
  • София
Марти, хиляди прегръдки за теб и малчовците! Така ти съчувствам!!! Важното е, че не са твърде малки и че и тримата сте добре! Съвсем скоро ще си ги гушкаш - желая ти го от сърце!

Близначе, благодаря ти, но и аз съм го изпуснала...малко ме е яд!

Пина, щом си я изкарала, не би трябвало да има проблем! Доста е гадно, стискам палци бързо да се излекува! Hug Hug

Аз нещо се сдобих с някакви болки, остри, като режещи, светкавично се появяват и изчезват и като някакво изтръпване и напрежение отдолу. Не знам на какво се дължи - коремът ми не се е смъкнал и се надявам да не са контракции/шийка...

Таралежите ядат змии  Wink

# 184
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Аха значи обратното било,че няма змии  Rolling Eyes не бях и на 100 % сигурна!
http://www.az-jenata.bg/a/9-maychinstvo/18938-rodiha-se-5-nedono … -zdravi-bliznaci/ какво ли и е било на тази жена  newsm78

Последна редакция: чт, 30 май 2013, 22:03 от ani88

# 185
Данче, не се ядосвай. Само не ходи в Хигията, хич нямам добри отзиви за там. Айде пък като родим непременно ще дойда някой ден до Пазарджик да се видим, на една крачка си ми Wink

# 186
Данче - не се коркай, аз нали щях да ходя по белият свят да раждам...Германия, там всичко безплатно, с вана, без вана - всички екстри. Ама ето сега се вижда, че в крайна сметка, това че останах тук си е по-добре. ММ го местят в друг град точно около термина ми, така че по-добре, че съм си тук, иначе не знам какво щяхме да правим там на място.
Мъхче - стискай ги бебчовците и както каза моят лекар - звънкай, дори и да кихнеш Simple Smile Тоест - ходи на лекар, ако те притеснява нещо, в крайна сметка те са за това.

# 187
  • София
Ахи, дано успея да публикувам преди полунощ  Simple Smile ЧРД! Много здраве и любов!
M-tina, бебоците като не са при теб, нещо трябва да ги замести на гърдите. Тялото ти иначе няма как да разбере, че има да изхранва 2 бебета Simple Smile . Кърмата не се чака, а се изисква от тялото, иначе подаваш знак, че няма нужда от производство, защото няма потребление.
herairness, ти какво предлагаш, да се записват на адреса на бащата ли Simple Smile А като скокнат феминистките  Whistling
Данче, ти ако тръгваш с нагласата, че ще се мре там, сама ще си докараш беля. Чети повече приятни статии по въпроса,  да успееш да се успокоиш, че раждането и без упойка не е трагедия. А там секцио не правят ли, като няма упойки?

# 188
Добро утро, тая нощ ми беше много неспокойна  ooooh!
Но се надявам денят да бъде прекрасен Simple Smile

Мъхче, и аз имам такива прорязващи болки и усещане за тежест отдолу, но не в корема, а някак си отвътре  newsm78 знам ли и аз от какво е ..... другата седмица съм на преглед та ще питам, но да ти кажа май е от тежестта и е нормално  Wink ето защо повече почивка  Laughing

М-тина,  много скоро ще си влязат в норма бебчетата и ще ги гушкаш и целуваш   love001  А относно кърмата и аз съм чувала, че трябва да се цедиш, че да покажеш на организма, че е време да я произвежда- както е писала и Скреч  smile3521

Желая ви един хубав, слънчев и усмихнат петъчен ден   love001

# 189
  • Бургас
Марти, смени си тикерчето вече като имаш време за да ги следим мъниците колко са пораснали Simple Smile

# 190
Добро утро!
Мартина сигурна съм, че ти е тежко, но няма друг вариант моли се да наддат по-бързо и ще ги гушкаш, а за твое успокоение, със сигурност ще е по-скоро отколкото аз примерно  Laughing
Ради аз даже си мислех, че ще зачестят прегледите накрая не бяха ли на две седмици, ти сега пък чак юли  newsm78
Данче каквото и да ти говори скреч, как ще оживееш, /може и така да е/, аз напълно те разбирам, нали рева от 2-3 месеца откак разбрах, че по нашият регион забутан, не са чували и не правят епидурална. Само спинална ако се наложи секцио, иначе много ги интересува нали тях нищо не ги боли  #2gunfire Направо си мисля вече, че не виждам смисъл от тъпата болница, при нормално раждане, вече си промених мнението за раждането в къщи, не че имам избор де. Затова съм решила до последно ще си седя у нас, и няма да тръгвам към никаква болница те пък.  Crossing Arms
Цвети, Мъхче болка или тежест, щото аз като стоя права примерно разходка, имам една тежест дето ме тегли надолу, и ми се втвърдява корема, неприятно е ама не ме боли.
Аз пък се чудя на тези съвети за цеденето, добре де ти ако не тече ни коластра, ни чудо, и слагаш помпата да цедиш уж, нали няма нищо какво цедиш? newsm78

# 191
  • Зеленият рай в сърцето на България
Здравейте на всички   bouquet не ми остана време за форума последните 10-тина дни  Sad но ми липсвахте всички.

Вече си имаме и бебчета  Hug Много се радвам, надявам се всичко да е наред с мамите и бебоците (изпуснала съм теми и не знам подробности)...

Ще изчета тази тема по назад няма да успея да наваксам.

Ох, мен вече много ме е шубе  Embarassed

# 192
  • София
Добро утро!
Аз вече няма да ставам в 6, или поне няма да ме буди телефона тогава. Ако бебето нещо се бунтува е друга работа.
Калин днес им раздават бележниците, свърши и с тази учебна година!
Ще има една петица, да ми вади очите. Много ме е яд, и то точно по Човек и общество (история). Срамота.
А бебето ни ще е много упорито. Усещам го! Вчера си беше поставил за цел да си подаде крачето на вън. Беше решил да ме промуши точно под лявата гърда и да си покаже малката петичка. Цял ден не спря това дете да си бута там. Цял ден без умора се бори мъжки, на края към 00.00 часа се предаде и заспа.
Кръвното ми е прилично. На моменти го вдигам, когато моят мъж ме ядоса. Ох, как умее той да ме ядосва.Много съм му набрала. Обмислям варианта да платя на лекарски екип и да го срежат и него заедно с мене. Едно секцио искам да му направят. Mr. Green Знам, че съм гадна, ама ми омръзна само да ми се повтаря "спокойно, ще се справиш". Много съм му набрала, онзи ден съм си пуснала стара българска музика и си пея. Аз вярно, че не пея хубаво, но и той прекали, вика ми "моля ти се, спри, не ми го причинявай това". Първо се разсърдих после се развиках hahaha  "значи аз теб може да ти слушам хъркането всяка нощ, а ти не можеш да ме изтърпиш да ти попея 20-30 песни, и то от сърце".
Еми това около нас!Излях си душата. Маги свършихме с ремонта. Има малко довършителни работи.

Марти много бързо ще мине времето и мъниците ще наедреят и ще си ги гушкаш.  Hug Знаеш ли колко кг. трябва да станат за да ги извадят от кувьоза? Или не са от значение само килограмите?

Сериозно питам момичетата дето вече са раждали. Кога ще станем пак нормални хора в емоционално отношение.

hahaha Еми то аз май си останах ненормална. Но щом се усещам, значи не е чак плашещо.

# 193
Весе ти пък какво толкова, една петица имал голяма работа. И като чета за мъжа ти, направо го съжалявам горкия, какво друго може да ти каже освен спокойно, да не искаш да те плаши и да се паникьосва заедно с теб. А за пеенето, то уж така ама ако той се разпее  и ти ще му се дразниш. Добре че поне с ремонта сте приключили, я виж мъжа ти какъв е сериозен, а нашта лайсна още трака, тоалетната чиния още тропа, вече увисна и вратата на банята, кога ли някой път ще се заключи вътре, та да му дойде акъла у дебелата врачанска глава.

# 194
Скреч,аз не ща секцио  Laughing От него повече ме е страх ooooh! Искам нормално раждане ,но по цивилизован начин - без много намеса ,без системи ,пукане на води,връзване за запис и т.н.
А сега си оставам с един единствен вариант.Пак е частна болницата,в която се следя на ЖК,но и там ,както в другите болници в дълбоката провинция ,не обезболяват.Може би само местна упойка преди епизиотомията (а такава ще има със сигурност #Cussing out ).И ви казвам....реве ми се ,гледам да се настройвам ,че си има и плюсове.Ще имам познати акушерки ,лекари ,близките ми ще са постоянно до мен ,детето ще виждам.Все си викам ,че има време...не знам.
Мисти,нямало анестезиолози и затова не навсякъде поставят упойка.
В нашата МБАЛ Пазарджик имало двама анестезиолози и си ги "пазят" за операции.В смисъл,раждането к'во боли ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт