На море в Гърция 2013 - V

• 88 674
  • 716
  •   1
Отговори
# 30
Ей кога нова тема, кога 2 стр. врътнахте ...браво  Peace
Параход    bouquet
и вместо запис ...и аз платих остатъка и живи и здрави на 14-ти пътуваме  Praynig
Само дето още не съм решила къде ще нощуваме по пътя, че не ми се юрка наведнъж  newsm78
Букнала съм tuk за всеки случай...пък ще видим  Rolling Eyes
Приемам и предложения за нещо в района на Олимп.ривиера ...преди  Лариса

# 31
Привет! Вмъквам се в темата да попитам за отзиви за Марония и хотел Исмарос  Thinking. Гледах сайта на ЕАК Златоград и видях, че предлагат комбинирани почивки в Златоград и Гърция-Исмарос. Някой ходил ли е там да даде отзиви?

п.п. И аз да потвърдя, че за Керамоти няма нужда от акваобувки, на Тасос на някои плажове няма, на други - има, така че по-добре си носете обувчици.  Peace

# 32
Видях ги офертите, не са лоши, но повечето акцентират върху Златоград с лека разходка до Гърция.

Мароня и околности е пустош. Интересно място - чудесна природа, безкрайни плажове, почти никакви хора и икономическо развитие. Хубаво е да се отиде със собствен транспорт, за да може да обхождате плажовете, Комотини, Ксанти и т.н.
Почти никъде няма интернет Simple Smile

# 33
  • София
В тази тема ухае на море!
Параход, благодаря!  bouquet

# 34
  • София
А пък аз да се оплача - отмениха чартърите за Закинтос след 08.06., а ние бяхме за 15.06. и сега увиснахме  Sad. Предложиха ни да пътуваме на 08.06., обаче ние имаме други ангажименти, въобще бяхме си планирали нещата за 15.06. Възстановяват чартърите на 31.08., ама май ще ни отпадне Закинтос за съжаление... Cry

# 35
  • BG
Момичета, имате ли идея какво е времето? Ние във вторник пътуваме и нещо ми е притеснено да не е хладно и облачно Sad

# 36
  • София
да съм в течение Hug

# 37
  • София
ИРА, кой район те интересува?
Аз ползвам този сайт: http://www.yr.no/place/Greece/ Имат 10-дневна прогноза и за някои малки градчета. Напиши мястото, което те интересува, може и да излезе.

# 38
  bouquet Записче !

# 39
  • Sofia
Можете ли да споделите впечатления за плажовете около Керамоти!?

Не познавам района, а приятели предлагат именно тази дестинация..... дали през август е подходяща

# 40
  • Пловдив
desex, подкрепям Параход изцяло, пустош е наоколо. Ако това не ви притеснява, в радиус 50 км. има доста неща за обикаляне.
Иначе хотелът е кипричък. Не сме спали там, само разгледахме.
Плажът е от обли малки камъчета.

alegra - плажът НА Керамоти е пясъчен и поне 7 км. дълъг. Погледни малко назад, писано е доста точно за там.

# 41
  • Luxemburg
Привет отново. Изпуснах ви за 3-4 дни че каката се разболя и нямах време за интернет и вие сте изписали над 10стр. Сега се наложи да остана до малкте часове докато ви изчета.
Хем се настроя за препоръчаното от вас Керамоти и хоп, някой напише каква голяма скука ни чака и аз се разколебавам. Почнах по вашите съвети да търся в интернет, но никакъв резултат. Намерих 2-3 сайта и нищо не харесах там, камо ли да се стигне да пиша да питам за места и цени. Сякаш като чета тук повече места намирам. Аз почвам да изпадам в паника че нищо не съм харесала и резервирала.
За тези които питаха за Керамоти ето няколко филмчета за по-голяма представа за плажа и горичката пред него http://www.youtube.com/watch?v=8SERTkpP7iA (след 15мин) и от високо погледнат http://www.youtube.com/watch?v=QL_UhuccbuI. Като цяло се вижда че има 2 места с шезлонги и чадъри (каквото и търся че не се виждам да мъкна и чадър всеки ден) и ако не сме близо не се виждам как с 2 мрънкащи деца ще обикалям докато стигна това място, а от горе се вижда че селото не е малко - има едно 15-20 мин да се ходи ако сме на другия край. Та се замислям за това село. На нас ни трябва нещо съвсем до морето, да е малък хотел-къща, хубаво е да е с градина (обожавам да има зеленина) с евентуално детска площадка и евентуално и барбекю и да е наблизо до повече от 1-2 таверни. Като цяло си представям деня така - закуска на терасата на апартамента, към 9.30 запътване към плажа, към 12 към таверната и ако има голяма сянка на плажа ще останем под нея в противен случай трябва да се приберем в стаята, че децата не искам да са под голямо слънце а и ще спят на обед и към 15.30-16 отново към плажа до към 17.30-18, и към 19 вечеря а в 21 слагаме децата в леглата, а ние продължаваме на тераската. Виждате че режимът ни е такъв че няма да имаме много време да обикаляме. Ако някой е бил на подобно място в северна Гърция с хубав плаж и плитко море и без таралежи (че сме с 1г. бебе) може смело да ми пише. Мислите ли че 15.07-30.07 е много горещо в областта? Много се притеснявам дали ще е подходящо за малки деца тогава. Миналата година бяхме края на август началото на септеври и беше добре, но не отчетохме факта че децата почват у-ще от 1.09 и на практика нямаше деца и беше много скучно за дъщеря ми. Но сега да не направим друга грешка с несъобразяване на времето? Ако можете помагайте. Благодаря предварително.

# 42
  • София
Здравейте момичета, поздрави от Тасос.
Това оформление на темата отнема доста време, затова да благодарим на Параход.
Нямам време да пиша тези дни, но да отговоря на въпроса за времето. За вас е важно. Вече 7ми ден нямаме пропуснат плаж, доста тен направихме. Дори къпането в басейните вече не е проблем, особено в детските, защото са плитки, водата е чай. Морето също започна да се затопля от два дни и става за къпане. От време на време става облачно с вятър, но бързо преминава. Температура вчера: 29 градуса, вода море: около 23-24, басейни нагоре. Така, че спокойно тръгвайте.
Връщам се на Керамоти, явно тази горичка изплаши много хора излишно. Преминаването през нея дори е приятно. От хотела в който ние бяхме http://www.hotel-aphrodite.gr/  въобще не се минава през нея, 100 м. и си на плажа. Другите хотели наоколо Акрополис, Катерина/ http://www.katerinaker.gr/?q=bg/node/2  препоръчвам, има зеленината, която се търси/ също са на метри от плажа. За какво мъкнене говорим на чадъри и прочие, като писах, че плажа е напълно оборудван и на всичкото отгоре безплатен. Има и безкрайна свободна зона. Плажната ивица е без коментар, рядко са такива плажове, пясък, плитко и т.н. Да, ако искате развлечения няма, но ако искате почивка има. Това е ниско бюджетен курорт, няма луксозни хотели, басейни, дискотеки и др. Имаше хотели на българи, които се предлагат, да те са далече, но тези на най-близката улица са много и от тях има доста добри с ниски цени, повтарям нашата цена 30 евро-студио, имаше всичко необходимо. Да сега сме в пет звезди/за 51 евро-лукс, но човек знае две и двеста/.
При възможност очаквайте включване от Тасос.

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 09:17 от Bled

# 43
  • Варна
Хем се настроя за препоръчаното от вас Керамоти и хоп, някой напише каква голяма скука ни чака и аз се разколебавам. Почнах по вашите съвети да търся в интернет, но никакъв резултат. Намерих 2-3 сайта и нищо не харесах там, камо ли да се стигне да пиша да питам за места и цени. Сякаш като чета тук повече места намирам. Аз почвам да изпадам в паника че нищо не съм харесала и резервирала.
Ако някой е бил на подобно място в северна Гърция с хубав плаж и плитко море и без таралежи (че сме с 1г. бебе) може смело да ми пише. Мислите ли че 15.07-30.07 е много горещо в областта? Много се притеснявам дали ще е подходящо за малки деца тогава. Миналата година бяхме края на август началото на септеври и беше добре, но не отчетохме факта че децата почват у-ще от 1.09 и на практика нямаше деца и беше много скучно за дъщеря ми. Но сега да не направим друга грешка с несъобразяване на времето? Ако можете помагайте. Благодаря предварително.

Защо е тази паника през май при положение , че ще се почива чак края на август.Хубави градчета между Александропулис и Волос са поне 30-40.Въпроса е съвсем друг , след 20 август заетоста на легловата база пада наполовина , а след 1 септември остава не повече от 10 - 15 % защото от 1 септември всички деца и студенти от Европа и Русия почват училище , мога само да си набележа селище и няколко обекта в него.Никаква резервация не ви трябва , преводи ,капарота и т.н.Тук има няколко момичета ходили по няколко пъти в Гърция които ще ви потвърдят , че вариант да няма места просто няма-все пак там има 10 000 хотела и доста повече ваканциони апартаменти , вили , бунгала , къмпинги.......................................,не знам някой може ли да ги пребраи.Така направихме  и ние преди седмица-набелязахме си трите селца на запад от Кавала и половин час след като почнахме да търсим си намерихме апартамент за 4ма възрастни на самия прекрасен плаж , на 500 м. от ЛИДЛ и на 700 от МАЗУТИС , на километър от центъра на Неа Ираклица , за 60 евро на вечер.

# 44
  • София
Да, наистина хотели и курорти дал Господ. Въпроса е да намериш това, което ти трябва.
Ето току що намерих мястото където ще спрем след тръгване от Тасос, на път за Халкидики и Солун. Пренебрегваме магистралата, както винаги, там не е интересно и минаваме през Ставрос, имаше дори питане за там. Как да не показваш подобни оферти, нали хората трябва да ги видят, уникална цена от 15 евро на вечер/само закуската струва толкова/: http://www.booking.com/hotel/gr/electra-stavros.bg.html?aid=3395 … _sr_on_signout=1;
Много добри отзиви, паркинг, интернет, басейн и т.н. Какво повече, но трябва търсене...........

Общи условия

Активация на акаунт