На море в Гърция 2013 - V

• 88 750
  • 716
  •   1
Отговори
# 165
  • София

Прави ми впечатление обаче, е се коментират главно местата по ръкавите, а такива като Неа Мудания, Геракини/ за нач. на септември си го мисля/ и т.н., които са точно преди тях доста по-малко.
Та ако някой има впечатления оттам за добър хотел,плаж и т.н. моля да сподели. Допаднаха ми местата, защото са възможно най-близо до София. Живот и здраве като пътуваме сега ще придобия и по-реална представа за път и т.н., а следователно ще възникнат и нови въпроси Laughing
На всички пожелавам едно слънчево и спокойно Гръцко лято и току-виж ми харесало и на мен там!
Живи и здрави на 22,06 заминаваме за Неа Мудиния и после ще пиша обещавам:)
Иначе и аз чета с интерес темата и благодаря на всички за мнениата и коментарите  Wink

# 166
Параход много благодаря за съветите ти за Кефалония! 
Ще разгледам подробно картата и ще се опитам да се ориентирам и да направя максимално добър план.

# 167
И аз да се запиша, за да следя темата. На 14.06 би трябвало  да сме в Сарти. Надявам се да случим на време. Ще се включим и от там.

# 168
  • София
Здравейте отново. Напуснахме Тасос напълно удовлетворени с изпълнена програма максимум. 8 дни, 7 плажа, само един лош ден. Посетени, почти всички забележителности. След ферибота, цял ден разходки в Кавала и Аспровалта. Пристигнахме в Ставрос доста късно, където беше планирана нощувка за 15 евро в  Electra Hotel, вече писах за това. От късното пристигане и тръгването сутринта нямам много впечатления от мястото. Посрещнаха ни много добре, далечко е от морето, но има басейн и зеленина.
Продължаваме нататък, Солун и Халкидики.
Времето Тръгнахме от Тасос с много хубаво време, след което се появиха солидни облаци. Виждаше се от далеч, че посока Атон е почти черно и явно вали. Слънцето се показваше само от време на време, но си беше топло. Днес рано сутринта, макар и малко облачно вече напече и по всичко личи, че ще става за плаж. До скоро........

Shyna Да добавя за Кефалония, всичко беше казано точно. Ние винаги сме се качвали от Killini, фериботите са най-често и е доста близо. Ето тук:
http://www.kefalonia-information.com/ferries/timetable/kyllini-poros.php
Ако идвате от Делфи, Итеа примерно, дали ще отидете до Killini или Астакос е почти едно и също като разстояние, а влизането на полуострова и то по моста Рио е незабравимо. Ако влезете от Коринт, на връщане излезте по моста.
Мога да ви кажа нашата програма на острова, били сме три пъти, но сега нямам много време, трябва да тръгваме. Пишете ми ако желаете.

veka Йоанина е прекрасен град с множество много добри хотели. Нощували сме там няколко пъти и винаги сме били доволни. Последният път бяхме в хотел Epirus Lux Palace, въпреки 5те си звезди се намират изгодни оферти, ние бяхме на 55 евро. Не се намира в центъра, но ако сте с кола няма проблем. Ако не ви устройва ще ви кажа и другите хотели.

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 08:16 от Bled

# 169
Благодаря Bled , ще разгледам и този вариант. Не разбрах само дали трябва да си резервираме ферибота предварително? От онзи сайт, където ми даде Параход не излиза опция за резервиране. Притесняваме, че като е само 1 ферибот на ден може да се окаже, че няма места.
Ще ми бъде много полезно, като намериш време, да споделиш твоята програма.
Приятно изкарване!

# 170
В тези хладни и мрачни дни ни мога да не си мисля за слънчевия, макар и ветровит Пелопонес  Heart Eyes
Ето и обещаните снимки:
http://www.flickr.com/photos/96852791@N03/sets/72157633932218268/
Скрит текст:
Дано да съм се справила с тази платформа, че се бях отказала да качвам снимки
Най-страхотното откъсване и пълен релакс бяха 3-те дни на малкото островче Елафонисос. Не може да се пропусне очарованието на все още празния плаж в началото на сезона, който е само за теб  Heart Eyes, без чадъри, шезлонги, тълпи... Разкошните меки пясъци на Симос бийч, Панагица, малкия, но закътан Lefki, изключително чиста вода ...
Скрит текст:
Все още с горчивина си спомням как изглеждаха през август прекрасни места като о.Идра, Санторини, Миконос, Родос, Занте, Капри, Сицилия и т.н.  ooooh!
Уникални бяха и Войдокилия бийч с пясъчните дюни, спокойна и чиста вода, гледките към пещерата на Нестор, Палеокастро. Само заради ветровитото време нямаше лодки до уникалната скална бариера на залива Наварино - Сфактириа. Но пък имахме разкошна гледка към нея от апартамента в Пилос.
Изобщо има много какво да се види, и 2 седмици са малко.

# 171

phile, чудни снимки! Да знаеш какви спомени ми донесе! Преди няколко години имах незабравимо пътешествие из Пелопонес. Пак ми се ходи. Както показват снимките ти, много неща съм пропуснала!

# 172
  • София
phile, прекрасни снимки!!!  Hug

# 173
  • София
phile, прекрасни снимки!  bouquet

Bled, благодаря за този хотел.Всъщност с кола съм и ми трябва за една нощ?

# 174
phile снимките са невероятни,направо си плачат за завиждане Hug.Някой да каже нещо за Сарти моля?

# 175
  • София
phile, направо ни разби! Разкош!

# 176
  • София
phile, страхотно е там, снимките ви са супер, благодаря ти за удоволствието!   bouquet

# 177
  • Europe
phile, заблазявам ти и си прибавям това място в списъка с бъдещи дестинации. Чудни снимки и сладко хлапе.

# 178
  • В светлината на слънцето
phile, прекрасни снимки.   bouquet Ох, и на мен пак ми се приходи там. Blush Успяхте ли да откриете и видите вкаменената палмова гора?

# 179
  • София
Относно аква-обувките отново , в Jumbo има някакви. Някой да знае дали са с гумена подметка или са от плат ?  Далече ми е и да не се разкарвам, ако не стават. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт