На море в Гърция 2013 - V

• 90 409
  • 716
  •   1
Отговори
# 435
  • София
арт Ина, и аз предпочитам морето в Гърция, като теб. Peace Вергина е едно село, където е гробницата на Филип Македонски, иначе нищо особено. Верия е по-голям град, също с нищо не ме е впечатлил. Единствено Едеса с водопадите е по-красива, но не ви е много на път.  В самия Олимпик бийч плажът определено не ми хареса, като някакъв прах е, който полепва навсякъде и е дълбоко. Надолу не съм ходила освен до Метеора. Сигурно има хубави местенца, които предлагат съфорумките... Хихи, разкритикувах област Пиерия. Laughing

# 436
Освен че обичам морето,имам ограничение откъм отпуск.Разполагам  с 5 р дни т.е. максимум 8 нощувки,не че са разписани още.Искам да ги оползотворя пълноценно с море и плаж.По тази причина се въздържам от планински селца, не че не бих потретила Метеора,даже си харесах вече и няколко хотелчета на другите места.

# 437
  • София
Bled,ще се радвам да ми предложиш,къде и какво да разгледаме.Сина ми учи архитектура и ще му е интересно и полезно да разгледа /а и на нас / такива местенца,които сигурна съм,в Гърция са безброй,но ние не познаваме.

лилко предлагам ти следният маршрут с леко отбиване в Уранополис/последното селище преди манастирите в Атон/:
https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004d … mp;mid=1371065652
Увеличи картата и е разгледай добре......
Кога пътувате и колко време може да отделите, ще има ли преспиване по пътя ?
Ние в момента нощуваме в Уранополис и минаваме за пореден път по този път.

# 438
  • София
Момичета, някоя да е ходила случайно в Пиргадикия, Халкидики?

# 439

Аз съм човекът! Simple Smile

# 440
  • София

Аз съм човекът! Simple Smile

Ха ха, Anna bel, ти ме разби Simple Smile) Чакам информация Simple Smile)

# 441
  Пиргадикия е мъничко селце,което преди години си бяхме харесали за почивка. Тя не се състоя, но доста пъти след това сме минавали от там, проучвали сме и сме разпитвали. Селото е стръмно, ситуирано е на склон, няма свой плаж. В радиус няколко километра има плажове, които могат да се ползват, включително и 1-2 по-закътани. Тихо, спокойно, уединено.
  pontes , направо ме е срам, че баш на теб разказвам за Гърция и че точно ти си допряла до моите услуги! Simple Smile  bouquet Кажи какво точно искаш да знаеш още!

# 442
  • София
Отзивите в буукинг и трипадвайзър са реални и почти винаги са 1:1 с реалността. Всеки път проверявам и на двете места, също оставям и моето мнение Peace

Знам, че не е на тема Гърция, но все пак и за гръцките хотели правим резервации през Букинг.
Скрит текст:
Открих хотела, в който спахме през 2010 година в Турция. Резервирахме го през Букинг и със сигурност години преди това е бил предлаган в Букинг. В момента е без оценка, защото имало само 4 оценки на посетители. Интересно къде са останалите отзиви от последните поне 3 години, включително и нашият? Отговор - трият ги. Най- напред изтриват самото мнение (както е на германеца), а след 2-3 месеца изчезва и оценката. Разбира се, говоря за отрицателните отзиви. Защото малкото високи оценки си стоят.  Wink  Е, поне поддържат "безоценково състояние", защото можеха и да са по-нагли - да оставят 5 мнения с оценка 9 и официално обявената да е подобна. Laughing Повярвайте, оценката на този хотел не може да бъде повече от 4, дори и да го гледаме през "розови" очила заради ниската цена.  Grinning

п.п. Този случай не ни е отказал да използваме Букинг. И наистина оценките почти винаги отговарят на действителността. Все пак винаги си имаме едно наум за истинността им.

Последна редакция: чт, 13 юни 2013, 02:52 от Тaня67

# 443
  • София
Уранополис, Атон Хотел Theoxenia, ако някой го интересува....
http://www.theoxenia.gr/

Времето продължава да е лошо, въобще не става за плаж. Но като гледам по телевизията през интернет какво става в Европа и България се успокоявам, тук е доста по-добре.

♥Пандичка♥ много се радвам, че хотела ви харесва и страшно съжалявам за времето, което ви се случва.

# 444
Пътуваме на 29.06 и резервацията ни е от тази дата до 06.07.След това можем да продължим почивката с още 2-3 дни/стига и финансите да ни го позволят/,но със сигурност поне една нощувка допълнително ще можем да си позволим.Просто,както казах,не сме били там и не мога да предвидя,колко пари ще похарчим.

# 445
  • София
Пътуваме на 29.06 и резервацията ни е от тази дата до 06.07.След това можем да продължим почивката с още 2-3 дни/стига и финансите да ни го позволят/,но със сигурност поне една нощувка допълнително ще можем да си позволим.Просто,както казах,не сме били там и не мога да предвидя,колко пари ще похарчим.

лилко това е чудесно, че имате малко повече време.
Май ще се повторя, писала съм го вече това, но доста ще трябва да търсиш…Преди да напуснете Халкидики и тук има какво да видите,  забележителности дал Господ.  А още повече, заради синчето….
Халкидики е огромна площ, от Nea Kallikratia, което е почти до Солун, до въпросната Olimpiada, почти до Аспровалта.
Ето и някои забележителности, които ще са интересни на вас и сина ви:
Точно до вас, до Сивири се намира Amphitheatre Siviri
Светилището на Амон Диас и Paleo-християнска базилика в Калитеа
Светилището на Посейдон и фара в Possidi
Руините на древен град в Полигирос
Древен обект на Mendi в Kalandra
Stavronikitas кула в Сани
Мелницата в Kassandria
Традиционни къщи и площади, както и останките от древния Afitios в Afytos
Кулата Апостол Павел в Неа Фокеа
Езерото в близост до Полихроно
Воден резерват Mavrobara /костенурки/ над Polychrono
Отделно има доста храмове, които заслужават внимание и разбира се безброй плажове. Това за ръкава на който се намирате, Касандра. Ако имате време да направите и една обиколка на другият ръкав Ситония, толкова по-добре/ако решите за нея допълнително/.
Трети ръкав, Атон…Манастирите знаете че трябва да видите, макар и само от към морето. Мъжете могат да стъпят на ръкава и в самите манастири само с специална виза издаваща се в Уранополис срещу 30 евро и строго определен ред. Съветвам те да останете поне един ден тук и да направите малкия круиз около Атон. Ако имате си вземете бинокъл.
Следва Olimpiada, където може да посетите Ancient Stageira и Byzantine fortification, това е родното място на великия Аристотел и почти всичко е свързано с него.
И накрая Ставрос, Аспровалта и Серес. Има още много, но не се натоварвайте прекалено, ще има и друг път.
Нека първото ви посещение в Гърция да остави незабравим спомен.

# 446
Видях се в чудо с тази Парга, много посещавана се оказа... Crazy

В крайна сметка се спряхме на този вариант http://www.villacoralli.com/#/hotel, ще се наложи само веднъж да сменим стаите. Високите оценки в booking-a правят чудеса явно, но така като гледам вилата наистина си заслужава, а и човекът се оказа доста отзивчив дори и само по имейл, дано и в действителност е така.   Mr. Green

Сега спокойно мога да си довърша сесията и в частност четенето за утрешния изпит, стискайте палци, мацки, че ще се срешам с товарния влак.  ooooh!

# 447
Много ти благодаря ,Bled !!!Записвам си всичко и ще се постараем да посетим повечето от местата.Едва ли ще успеем да видим всичко,то не е и възможно   Simple Smile  Със сигурност това няма да ни единственото пътуване до Гърция,а сега ще си оставим и време за търкаляне по плажовете.
Надявам се да е наистина незабравимо   bouquet

# 448
  • София
 Пиргадикия е мъничко селце,което преди години си бяхме харесали за почивка. Тя не се състоя, но доста пъти след това сме минавали от там, проучвали сме и сме разпитвали. Селото е стръмно, ситуирано е на склон, няма свой плаж. В радиус няколко километра има плажове, които могат да се ползват, включително и 1-2 по-закътани. Тихо, спокойно, уединено.
  pontes , направо ме е срам, че баш на теб разказвам за Гърция и че точно ти си допряла до моите услуги! Simple Smile  bouquet Кажи какво точно искаш да знаеш още!

Аа, че защо! На мен Халкидики не ми е силна страна въобще Simple Smile) Напоследък обаче детето иска на море и ходим 1-2 пъти извън официалната почивка, само аз и детето. По островите винаги резервирам в последния момент и не е проблем, но на Халкидики явно е, и то юни месец Simple Smile)) Та Пиркадикия, това е положението Simple Smile)

# 449
  • София
Времето Малко просветна, слънцето се вижда, но трудно пробива. Може би от утре ще бъде по-хубаво, дано, не за нас, ние вече се прибираме, за всички останали.
Утре 14-06 направихме резервация за хотел Saint George, Аспровалта, 4 звезди за 40 евро:
http://www.stgeorge.gr/
Който го интересува, утре........
Питате ме непрекъснато за booking.com, вече почти не пиша за този сайт, защото се възприема различно. Въпреки, че имам много да кажа за него, съжалявам. Само последният месец пета резервация през него, а по принцип са значително над 100, пазят се в системата в нашето досие. За всички сме дали реални отзиви, няма изтрити, дали позитивни или негативни. Често си ги припомняме, интересно е.

Общи условия

Активация на акаунт