ВМ-НВХ - част 59

• 42 489
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
Много показателна история, благодаря, че я сподели! Hug Нищо ново за нас, естествено Wink

# 691
Искам да попитам дали има течна животинска сметана? Четох в началото на темата списък за пазаруване и там пише течна сметана и аз веднага грабнах една от магазина, но като се прибрах видях, че е растителна , и че е пълна с Е-та. Накакви предложения?

# 692
Да, има няколко варианта за течна животинска сметана - в Била има 2 опаковки с крава, едната е с 22% масленост, другата с 30%. Има и Президент - 35% масленост. Наскоро видях, че в Пикадили има нова течна сметана с 30% масленост - май беше марка 345. Но всичките са със сгъстител карагенан, който може да бъде канцерогенен. Затова не съветвам да се консумират редовно.

# 693
  • София
Много благодаря на всички за съветите за магнезия  Hug
Засега си взех само магнезиево олио, но днес ще взема и магнезий за пиене, че не пия никакъв.
Имам купен Калмацин (калций, магнеций и цинк), но сега като ви чета за този калций, как пречи на усвояването на магнезия и свръх приема на калций като цяло, ще го спирам. А каква кофа имам ... не е истина, но ще си пия по 1 на седмица и все някога ще свърши  hahaha

Искам специално да пожелая много успехи на Тони на татенцето  Flowers Four Leaf Clover
Стискаме палци и всичко ще мине добре!  Hug

Иначе аз съм вече добре, че даже и проядох всичко. Малко ми е трудно с този изтръпнал език, но това е положението, бавничко си дъвча и така ...
Днес ми махнаха и последните конци, та вече започвам терапия на белега.
В тази връзка да ми препоръчате нещо, което да е хубаво?
Взех си http://apteka.framar.bg/30022655/%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B4% … -30-%D0%BC%D0%BB- и мисля да го комбинирам с контратубекс  newsm78 както и да ходя да ми го вкарват с ултразвук ...
Сега съм малко като Франкенщайн, все едно мъжа ми се е опитал да ме заколи, но не е успял  hahaha  ходя с шалове и добре, че е хладно. Като стане жега няма да мога да ги търпя.

Като цяло съм още отточна, мъчи ме изтръпналият език, много, но важното е, че се чувствам добре, вече всичко си правя вкъщи (дори веднъж чистих  Heart Eyes) и всичко мина и замина и само спомена ми остана.
Много съм доволна от екипа, който избрах! Прекрасни специалисти, уникални просто! Възхитена съм!

Иначе с кг съм добре, сега наблягам на овчето кисело мляко, защото си взех 10 кофички домашно и е толкова вкусно ...
51 кг съм  и съм много доволна.

# 694
kameloth, интересна история, разказана по страхотен начин. Благодаря, че я сподели!
Вивиан, звучиш много добре  Hug
ТониFlowers Four Leaf Clover  Hug

# 695
.

Последна редакция: пн, 01 юли 2013, 13:50 от ГАЛИ_ГЕ

# 696
Шоки, аз също мислех, че окото и кожата под/над него трепери от стрес, но очната ми каза, че е липса на магнезий. При мен се оказа вярно.  Peace  Доказано ли е, че калцият пречи на усвояването на магнезия?  newsm78 В повечето препарати и двете ги има вътре...

Кам, много обнадеждаваща история.   bouquet

Вив, радвам се, че се оправяш! Hug За белега- мисля, че терапия с ултразвук или лазер действа най-добре. Всички други мазила помагат, но при малки белези, а като те чета ми се струва, че ти си с по-големи последици след душенето от мъжа ти.  Laughing Много ме разсмя как описваш белега!  Joy

# 697
Ами, така знам за калция и магнезия - конкурират се за усвояване. Затова е и тъпо да се приемат едновременно в една таблетка. А и по начало, ако човек хапва дори някакви млечни, макар и не много, се набавя достатъчно калций. То всъщност не е необходим толкова много, колкото е препоръчителният прием, а са необходими само 300 - 400 мг. Усвояването се затруднява и от храни с фибри и фитинови киселини (това са пълнозърнестите, бобовите, ядките). А освен в млечните, калций може да се набави и от аншоа и други дребни рибки, които се ядат с костите, също и от стрити яйчени черупки (могат да се слагат в супи). И няма нужда да се приема на таблетки. Изписват го на таблетки за остеопороза, защото на запад остеопорозата е масово явление въпреки голямата консумация на млечни. Но като се пропуска К2 и вит. Д, на практика от калция няма полза. Вит. Д спомага за извличането му от храната, но после без К2 не е сигурно дали ще отиде в костите и зъбите или ще отиде в меките тъкани, или пък направо ще се изхвърли. А точно К2 не е масово препоръчван, дори обратното. А и за вит. Д се препоръчват прекалено ниски дози. А се набляга само на калция, което е погрешно. Затова най-добре е калций да се приема от храната, а магнезий - и от храната, но и на таблетки или олио/гел, защото в храната де факто не е достатъчно поради обеднелите почви.

И отделно К2 също не е достатъчно в храната, затова и той е хубаво да се приема като добавка. Японците ядат ферментирала соя (нато) - там се съдържа К2. Също се съдържа в мляко и масло от пасли трева крави. Но ако не са пасли трева, го няма в млякото и маслото Rolling Eyes Също К2 има в някои сирена (като пример дават бри и гауда), дори и млякото да не е от пасли трева крави, защото К2 се получава от бактериалната ферментация. Но трябва да се изяжда по много гауда или бри всеки ден, за да се набави достатъчно К2.

Тези дни също търсих и попаднах и на друга информация - поотделно и вит. Д, и магнезият, и К2 се свързват с подобряване на инсулиновата чувствителност, а недостигът им съответно е свързан с инсулинова резистентност. Wink

Последна редакция: пн, 01 юли 2013, 13:04 от Cioccolata

# 698
  • София
Шоки, от iherb ли поръчваш К2?

# 699
Да, у нас излиза по-скъпо. Не знам дали на всеки е необходимо, но при мен засега дава страхотен ефект върху зъбния камък, който, преди да започна с К2, се натрупваше много бързо в големи количества и беше труден за почистване. Отделно се надявам и по други направления да има ефект, макар че предполагам, че ще бъде необходимо време. А за майка ми е необходим за остеопорозата.

Досега съм поръчвала този: http://www.iherb.com/Now-Foods-MK-7-Vitamin-K-2-100-mcg-60-Veggie-Caps/36220 А сега съм направила поръчка за този: http://www.iherb.com/Life-Extension-Super-K-with-Advanced-K2-Com … 90-Softgels/46675

# 700
  • София
Е, Шок, мерси  Hug
Направо си поръчвам първия.

# 701
Вивиан,
наложил се е външен достъп . няма страшно де ,
Макар че не доуточнихме всичко ( например за коя от слюнчените жлези говорим .) Но щом има изтръпване на езика - ясно . Задушната ще да е Simple Smile
Ще мине всичко , спокойно .
Ей , благодаря ви на всички ...Аз с приближаването на деня ставам по - спокойна...така или иначе няма аз да му давам анестезия . Аз само ще го подготвя и се надявам да се държа  както трябва .
За едновременното наличие на калций и магнезий е ставало дума . Когато са хранителна добавка заедно двете е възможно...Но ако е наличен дефицит просто е безмислено .
Т.е има ли нужда от Mg не даваме калций ( те са в известен смисъл антагонисти - говоря за мускулен тонус . )
Течната сметана си я купувам от ЛИДЛ , сега от Пикадили...е , картагенана си е там .
Но на ден ми е по 1 ч.л , надявам се да не пречи че и детето така си пие кафето .

# 702
  • Пловдив
Тони, леко да мине операцията на баща ти и всичко да е наред! Hug
Вив, радвам се, че се подобряваш! Hug
Момичета, по темата за храненето на децата (и малко встрани от нея), държа да споделя една статия, която много ме развълнува....
When your mother says she is fat
http://www.rolereboot.org/life/details/2013-06-when-your-mother- … gwOy3yPU.facebook

# 703
  • София
Не Тони, първоначално смятаха, че кистата е само на  подчелюстната (дали и за нея говориш ти, не знам), но като са отворили се оказало, че кистата е доста по-голяма и е обхванала и под езичната жлеза. И двете жлези са махнали. И понеже кистата е била плътно сраснала с нерва и са работили и по него, затова езика ми е изтръпнал. Слава Богу, успяли са да запазят нерва  Money  
Днес професора отново ме успокои, че това изтръпване е нормално и ще отшуми за няколко месеца.
Та разреза ми върви знаеш къде - точно под челюстта  baby_neutral
Абе Убавица съм, спор нЕма  Laughing

Отново много   Hug и късмети успех на предстоящата интервенция при вас!

# 704
Вив, с времето ще избледнее белегът, не се притеснявай. Знам, че звучи много далечно така, но си е истина... Леля ми имаше голям белег от операция на щитовидната жлеза и известно време ходи с шалове, но сега вече почти не личи. Явно си трябва време. А зависи и от типа кожа. Аз имам една съвсем лека интервенция в края на март 2012 г. и белегът ми е между гърдите Embarassed 8 месеца мазах с контрактубекс, но ефект почти нямаше Rolling Eyes Тоест минималното прибиране, което се получи, беше в рамките на първия месец и според мен си беше естественото зарастване. После към една година нямаше промяна, освен че от яркочервен постепенно, в рамките на доста месеци, премина към бледолилав/светломорав - трудно е за описване, но и досега си е доста тъмен Laughing Сега, година и нещо по-късно, забелязвам, че през последните 2-3 месеца явно се е поприбрал още малко. Но явно моята кожа си е такава Rolling Eyes Аз имам и много стрии още от пубертета и това си ми е по наследство - и майка ми има, и сестра ми също. Кожата ни явно не е от най-еластичните. Така че зависи и от кожата.

А и аз мазах само с контрактубекс (много прилежно по два пъти на ден за 8 месеца), но с ултразвук може да се заличи по-добре, а и ти имаш някакво друго мазило, което може да подобри ефекта Peace А също една приятелка препоръчва един мехлем, който се приготвя във ветеринарните аптеки и по принцип бил за говеда Laughing Но бил подходящ и за хора и много ефикасен за заличаване на белези. Казва се Панавейксал. Аз късно разбрах, но може да се позаинтересуваш.

Зависи и как са те шили. Аз подозирам, че моят доктор не е много по шевовете, а е повече по рязането  Laughing

Но най-важното е, че вече си доста по-добре Hug

Последна редакция: пн, 01 юли 2013, 16:53 от Cioccolata

Общи условия

Активация на акаунт