ВМ-НВХ - част 59

• 42 401
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Вики, първо да ти кажа, че много се радвам, че малкия е добре  Hug много!

Ние TJ си нямаме.По това, което изчетох това масло, което си взех е едно от най-добрите  Peace
Беше в стаята и си беше леко втечнено, сложих го в хладилника и за 10-15 мин замръзна.После Шоки като писа го извадих и сега си е пак леко течничко.Много ми хареса в кафето.Аз сложих 1каф. лъжичка.Не е с много натрапчив мирис.И аз не харесвам много силен кокосов аромат само на рафаело  Mr. Green
Ще пробвам в ядене.
Джинджифиловата отвара е супер люта, но ще си слагам по малко в лимонена вода.

# 76
  • в сърцата на децата <3
Здравейте  Hug
Нови приемате ли?  Flutter
От няколко дни с мъжа се стараем да се храним ВМ-НВ (май на мен ми е по-лесно да "резна" въглехидратите) и съм супер очарована. Преди да се захвана с този режим пробвах Зоната на Бари Сиърс, но там има прекалено много мерене - 48 грама пиле, 560 грама салата, 2/3 ч.л. зехтин... Абе да ти се отяде докато претеглиш всичко... Смятам като привикна към принципа на хранене да добавя и 5 часовото хранене, видях, че има хора, които го прилагат. Доволна съм, че мога да хапвам, да не съм гладна през 2 часа и в същото време - да свалям. Имам да свалям от бременността, надявам се и да се постегна... Само не знам какъв спорт да подхвана, малката още е твърде малка да стои по няколко часа с баща си (а и той е на работа от 8 до 9 верта...) Бях чувала за йога за майки и бебета, дали случайно не сте по-запознати? И дали има в Пловдив такова нещо?
И последен въпрос - според вас това това кокосово масло добро ли е? И дали има хубаво хранително кокосово масло в България? Ако може марка...

Извинявам се за многото въпроси   bouquet Хубав и успешен ден на всички и честит празник на малките и порастналите деца! Запазете детското в себе си!!!  Hug

# 77
Добре дошла, ♥snow_angel♥! Да, това кокосово масло е хубаво.

# 78
  • В Балкана
Запис  Mr. Green На шеста страница.
И се какво значи това - ще сваля 6-т кила в тази тема ли?  Mr. Green  hahaha

Кам, благодаря за темата!   bouquet

Благодаря и на момичетата за разсъжденията и споделения опит със спорта.   bouquet
Много ми е време и аз да се захвана сериозно.  Спорта и движението ми действат и като антистрес терапия, на която съм видяла вече ползите. Praynig ..
Наред с ментовото масло.  Laughing
Сега ще си купя и аромалампа, ще почета за разни други етерични масла и ще си накупя миризми да се успокоявам, отслабвам и просперирам.  Mr. Green

С кокосовото си масло нямам намерение да пържа.  Laughing В кафето, за следобедна закуска или в нещо като десерт, неясно още какво.
Шоки, понеже моето масло е като твоето, ако го държа вън от хладилника - с месеци, нищо няма да му стане нали? Защото не вярвам да го изям толкова бързо.

# 79
И аз моето го държа отвън и си се събират по 2-3 месеца, докато го изям. Досега не му е ставало нищо дори през лятото. Не знам, надявам се да не мухляса, но досега не се е случвало.

Аз искам да споделя без никаква връзка, че моята нова любов (като изключим наденичките с хрян и горчица hahaha) се казва розмарин - на всякакво печено месо Simple Smile Това е подправка, която мисля, че за първи път опитах в Прага - там беше под формата на прясна клонка като декорация на порцията глиганско. Тук ям сушен розмарин и към пържоли, и към пилешко и ми е страшно вкусно и ароматно, направо се чудя как ми убягнал розмаринът толкова години Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 10:52 от Cioccolata

# 80
  • гр.Бургас
Опитай розмарин и мащерка ....страхотно е

# 81
  • в сърцата на децата <3
Някой ползва ли за нещо рожковото брашно? Мислех си дали не мога да си правя млякото с малко от него и без захар, все още не мога да махна следобедната закуска... И може би малко кокосово масло? Между другото намерих само "Рапунцел" - био, студено пресовано, син етикет (не мога да намеря картинка) - хубаво ли е според вас, 11 лева беше 200 грама  newsm78

# 82
Напоследък имах проблем с един зъб и закупих в интернет една книга за зъболечение с хранене, която от години се рекламира в сериозни сайтове за здравословен живот.
Мисля, че може да ви е от полза, тъй като на ВМ НВД може много добре да се спазят тези принципи на хранене, като ВМ НВД диетата стане по-хранителна.
Има и доста безплатни материали в сайта.
http://www.curetoothdecay.com/tooth-decay-presentation.htm?awt_l … _m=L3QgGfkfu2pPFS

# 83
  • В Балкана
Шоки  Hug И аз ще продължавам да си го държа вън.

♥snow_angel♥, няма смисъл да ползваш рожково брашно. Използвай си какао.
Мисля, че някой беше ползвал едно обезмирисено и нещо не му допадна. По-добре си порачай от iherb. Разнообразието е по-голямо и цените по-добре.  Peace

# 84
  • USA
Уф...tqna, тъкмо да питам, де го туй евтиното Costco, защото моето кокосово масло от там е 21.99, но ходих да видя буркана и той е 2,5 л. Държа го навън и не ми се разваля, а тук е топло и си е все втечнено. Обикновено си го слагам в кафето, но го използвам навсякъде в рецепти, където трябва олио- кексове, торти/като правя на децата/. Скариди, оваляни в яйце и кокосови стърготини ги пържа в кокосово масло, риба по същия начин пак става, но за други манджи ми сладни. От няколко месеца не използвам вече друг крем за тяло, само кокосовото масълце...супер е, и на косата си слагам Mr. Green

# 85
  • гр.Бургас

продукт   гр   ккал   мазн,гр   белт,гр   въглехидрати, гр
кашкавал   80   315.2   24   19.52   1.6
сирене овче   80   260.8   21.6   13.68   0.88
масло   50   358.5   40.5   0.5   0
сметана   220   440   44   4.4   4.4
зехтин   25   221   25   0   0
сьомга   130   236.6   24.7   15.6   0
яйца   174   146.16   10.44   12.18   1.74
общо      1978.26   190.24   65.88   8.62

Момичета, какво ви е мнението за менюто ми днес....Не мога да кача и чарта, но сметката е 72% М, 25% П и 3% Въглехидрати. Сметнах го защото ме притеснява , че като цяло калориите са доста. Не мога да разбера когато се хранех без мазнини само на салати и месо....приемах 1500 ккал и качвах. Сега съм на 2000 ккал приблизително и свалям.

# 86
  • гр.Бургас
Сори ,не мога да кача нормално във форума цифрите ,но последния ред е важен. Колко грама ПРОТЕИН е нормално да поемам?

# 87
  • В Балкана
Muphina, ако с тази храни си сита и се чувстваш добре, видно и сваляш, значи наистина ти е добре. Съотношението  е добро.  Peace
За грамовете протеин ще срещнеш различни теории. Според мен около грам (+/-) на телесно тегло са ок. Както вероятно е при теб. И пак да кажа, че съотношението ти М/П/В е много добро.

# 88
Muphina, спокойно можеш да включиш някакви зеленчуци, защо ги избягваш? Embarassed А и белтъчините могат спокойно да са повече, особено ако тренираш. Но и така, в това меню, съотношенията са страхотни, а и щом имаш резултати и си доволна, какво те притеснява? Положението с калориите не е толкова елементарно, колкото го описват - изчисляваш по формула някаква стойност и гледаш да бъдеш под нея - тогава задължително отслабваш. Не, човешкият организъм не е толкова просто нещо. Да се броят калории и да се гони определена цифра е безсмислено в практиката. Смисъл има да се приема адекватно количество храна според нуждите (т.е. без умишлено и системно преяждане, но и без системно недохранване) и храната да е богата на белтъчини, на полезните мазнини и на зеленчуци - това е основното. В по-малка степен да присъстват млечните, в още по-малка - ядки, плодове и изобщо "изкушения". По този начин се приема такава храна, от която тялото има нужда и може да оползотвори, без да е принудено да складира много от приетото.

# 89
Напоследък имах проблем с един зъб и закупих в интернет една книга за зъболечение с хранене, която от години се рекламира в сериозни сайтове за здравословен живот.
Мисля, че може да ви е от полза, тъй като на ВМ НВД може много добре да се спазят тези принципи на хранене, като ВМ НВД диетата стане по-хранителна.
Има и доста безплатни материали в сайта.
http://www.curetoothdecay.com/tooth-decay-presentation.htm?awt_l … _m=L3QgGfkfu2pPFS

благодаря ти
аз следя темата и вече пуснах линк към нея

тук сме си говорили за зъбно здраве
но ще го кажа пак
масово шведите на режима споделят, че откакто са на режима ходят на зъболекар само за почистване и полиране
отдавна не знаят какво е нов кариес
аз също съм така вече няколко години
при мен единствено се работи по стари пломби, в които една прехвалена "специалистка" си остави ръцете и под  всяка пломба имах сериозно възпаление
заради това и ми правят някакви процедури с лазер за спасяване на остатъците от тези зъби

забравих да напиша нещо за джинджифила
той загрява и не знам доколко е добре да се консумира лятото в жегите
и е противопоказен при бременност

да похваля козметиката на д-р Хаушка (еко-марка)
много съм доволна от пудрата

Общи условия

Активация на акаунт