ВМ-НВХ - част 59

  • 42 392
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 14
Браво момичета,
благодаря за хубавите споделяния!
Аз днес на 26-тия ми ден от режима и 2-ти на въглени около 20гр. официално преместих закопчаването на дънките на последната дупка на колана! После ще пробивам нови дупки Simple Smile
Сантиметъра на талията не е мръднал, явно вталяването и на ниво колан т.е около 4 пръста по-надолу! Килограми няма да меря! Помня някъде бях чела "Все тая колко тежа, ако влизам свободно в М размер и ми е леко при спорт и отново да изпитам радост като си обуя дънките от преди 20 години , което ми се случи !"
Учудващо  е за мен, че след вчерашното едночасово тае бо  нямам болезнена мускулна треска, като ,че ли вчерашния интензивен спорт ми тушира болката в мускулите от предходните спортни  занимания...Супер!
Прегледах вчера и темичката за домашните тренировки и си харесах от Фитнес Блендъра едни упражнения ,които са ми познати от популярните тибетски упражнения за здраве и младост Simple Smile и ще пробвам 45 програма интензивна табата утре!
 Тази джиджифилова лимонада ще я пробвам утре, имам много джинджифил:-)
Хубав ден на всички! Наближава да ходя на лов за обед!:-)
М

# 61
  • SA
  • Мнения: 3 349
Аз сьщо обичам много брюкселско зеле и редовно си зареждам по 1 кг всяка седмица. Друго зеле май отдавна не сьм яла. Зелчиците ги сварявам леко, да омекнат и най-често прибавям в салата с броколи, домати и авокадо. Вики, пробвай брюкселското зеле с някакьв сметанов сос - на основата на заквасена сметана например, или някакво подобие на бешамел , без брашно.
иглуб , чудесно звучи тази идея за лимонадата!

# 62
  • Мнения: 100
Брюкселското зеле аз много го уважавам Peace Ако има прясно - чудесно, но по-често просто го взимам замразено. С повечко масълце или пък бекон или кашкавал е супер - тогава му се губи блудкавостта.

По отношение на бобовите най-въглехидратни са старият фасул и лещата. Те са и най-трудно смилаеми за много хора (не заради въглехидратите, а заради фибрите). След това идва грахът/грахта (тук винаги ме е озадачавал този женски род в членуваната форма, но някак ми се струва по-естествен от мъжки). И накрая е зеленият фасул Peace Вярно, че и старият фасул някога е бил млад и зелен Laughing Обаче този зеленият има и шушулки, а и бобчетата са малки и сигурно затова е по-нисковъглехидратен. Не знам, но за мен той е и най-лесно смилаем Peace Аз си хапвам и замразен, и консерви на Бондюел. Не знам защо, ама предпочитам "западния" тип зелен фасул - с кръглите шушулки, а не българския с плоските Embarassed

За тренировките искам да благодаря за вдъхновяващия пост на yulinga!  bouquet AGLIKKA, аз съм до голяма степен като теб Embarassed Трудно се мотивирам за физическа активност, много воля ми трябва и много дисциплина, но от друга страна от години вече, откакто започнах да си променям храненето, ми е и по-лесно (физически се справям по-добре), и по-приятно. Да, определено предпочитам кардиото - като дете карах колело и ми харесваше много, също винаги съм обичала да ходя пеша, и досега това ми е любимият начин за движение. Кростренажорът също си ми харесва, не ми омръзва, не ми е досаден. И танци харесвам много, зареждат ме, макар че от години не смея заради коленете. Наложила съм си една седмична схема на тренировки а ла Марк Сисън, която си спазвам и от която имам съвсем явни резултати (видими мускули на ръцете, краката и по-слабо видими на корема, макар че отгоре също толкова ясно си личи и отпуснатата кожа, но това е от многогодишното разтягане заради килограмите). Но също е факт, че този тип тренировки са ми по-неприятни и по-трудно се настройвам за тях, повече воля и дисциплина ми трябват. Правя ги, защото знам, че има смисъл, но ако избирам, винаги ще предпочета някакво кардио, а най-много ми дай да ходя пеша. Имам си една отрицателна нагласа към движението още от дете заради наднормените килограми, срама от тялото ми, от задъхването и невъзможността да покривам нормативите, а и заради подигравките, на които се е случвало да ставам обект. Часовете по физическо за мен винаги бяха мъчение, с голямо нежелание отивах на училище в тези дни, с нежелание и тревога, дори страх, отивах на час (страх и тревога, защото не знаех какво "мъчение" ще трябва да правим този път Rolling Eyes), дори имам един кратък период, в който бягах от тези часове Embarassed Абе, много лоши спомени имам. Но се радвам, че открих все пак начини да се наслаждавам на движението, а това е най-важното според мен Peace

Ох, все едно аз съм го написала!!!!  Cry Cry Cry Cry Cry При мене беше същата ситуация. Ужасно ме беше срам да играя физическо. Но мене не ме тормозеха съученици, а учителите ми по физическо, които вечно искаха да покривам нормативите. В 6. кл. щяха да ми пишат 2 за първия срок и трябваше нашите да водят преговори с учителя да не ме скъса по един толкова тъп предмет. Едвам изкарах 3. Винаги съм била тройкаджийка по физическо. Да не говорим какъв проблем си докарах на стомаха от толкова нерви - почти стигнах до гастрит. Ходихме по лекари и т.н., но никой от нашите не се сети, че може би имам нужда от психолог, а не от гастроентеролог. Но по-важното е, че чухме от някъде, че мога да се освободя от физическо и чичо ми използва връзките си, за да ми помогне, намерихме лекар, който ми написа някаква бележка, че не мога да играя физическо и така от 7. до 12. клас бях освободена и поне това не ми тежеше на раменете. Не мога да си представя какво щеше да стане, ако и през гимназията ме тормозеха разни учители с "изискванията" си. Най-шокиращото беше, че бившият ми по физическо от 6. кл една година по-късно си нарязал крака на една фреза и попадна на операция при чичо ми, който е ортопед. Какво нещо е съдбата, а?  Laughing Twisted Evil

Аз заради това толкова мразя движението, защото го свързвам с това, че не мога да се справям. Как всички други деца бяха бързи и подвижни, а аз не. Дори как като играехме на ластик на площадката пред блока, никой не ме искаше в техния отбор, защото не можех да скачам достатъчно високо и все ги провалях.  #Cussing out

Усетих се по-силна физически чак в последните години. И най-вече сега на този режим. Вече знам, че мога да направя мнгоо повече, но още имам вътрешния страх.

Мене по принцип много ме тормозеха учителите в клас по най-различни предмети. Добре, че класната ни се застъпваше за всеки от нас, иначе направо не знам. После в гимназията всичко се промени и атмосферата беше много добра, но в осн. училище беше много гадно.  Cry  #Cussing out Sick Cry

Гали-ге, нямам такива сериозни проблеми. Нещо минимално е. Вече не ме боли крака, а само усещам напрежение. Може и да е от някакъв дисбаланс в мускулите и дори недостиг на минерали. Но не е абсолютно нищо сериозно.  Wink

# 63
  • гр.Бургас
  • Мнения: 10
Момичета относно спорта,
Не е важно какво спортуваш, а колко често...дори и 10 мин са от значение стига да е често. Тялото е много благодарно и когато си упорит бързо възвръща инвестираните усилия.
Аз работех известно време в публичната администрация и най-ме втрещяваше да видя слаба  права жена която е изгърбена и  изкривена пред компютъра. Работата на бюро много амортизира и хората се скапват, защото мускулатурата отслабва и скапва стойката.
Не искам да говоря за теглото и здравословните ползи. Истината е че и аз нямам спомен да съм правила физически натоварвания с удоволствие , но с инат го преминах това. Дойде един момент в който спрях с оправданията и просто го включих като задължителен елемент в ежедневието си ,като миенето на зъби. ...........Стискам палци

# 64
  • Мнения: 0
Здравейте,

Да се запиша и аз  Hug

Какво мислите за печените белени семки (слънчогледови)
Днес си купих едно пакетче от 45гр и го изядох  Mr. Green
Малко изглежда, но пък да ви кажа май се насилих излишно и сега ми е тежко  Sick

Стойностите са му следните :
П - 21    В- 4.1    М  55.8

А относно спорта, аз пустия мързел от толкова години го преборих февруари месец и тръгнах на тае бо. В началото беше много трудно Grinning Но сега толкова ми харесва, че някой път ходя и 4 пъти в седмица Grinning
Но пък виж вкъщи сигурно се наемам 1 път на 2-3 седмици да направя нещо... много ме мързи вкъщи. Винаги имам нещо по-интересно, по-важно да направя. Та за сега мисля да продължа със залта докато изкореня пустия ми вроден мързел! Simple Smile

# 65
  • Мнения: 14
Привет,
слънчогледовото олио мисля, че не беше от препоръчваните....Омега 6? При термичната обработка стават нездравословни....
 Тук дамите-експерти ще споделят, но за мен слънчогледа след изпичане в комбинация със сол не е здравословна храна за мен, въпреки ,че и аз обичах, но винаги ми действа одебелително Simple Smile.
Отделно като гледам протеините , ако са верни, излиза ,че въпреки че ще ограничиш въглехидратите е възможно с лекото похапване на семките да надхвърлиш дневната здравословна доза протеинки, които иначе ще са ти включени в яйцата, месцето и млечните....


Поздрави
М

# 66
  • Мнения: 6 425
О, не, протеините в 45 грама семки няма как да обърнат каруцата, абсурд Laughing А и да се хапнат семки от време на време не е проблем. В тях няма такова количество мазнина, каквото има в добитото олио, така че ако не се ядат с шепи всеки ден, мисля, че няма проблеми да се натрупа прекалено много омега-6.

# 67
  • Мнения: 10 694
иглуб тоя джинджифил не е ли лют newsm78 Grinning? Всичките ми познати се скъсаха да ни пращат една противоракова рецепта от нета с джинджифил и мед. И ние викаме айде ще прибваме. И аз като не знам че люто това, че като се назобах с него леле идеше ми косите да си оскубя от лютивина  Joy hahaha . Добре че първа аз го пробвах понеже за детето го бях замислила.

# 68
  • Мнения: X
обожавам джинджифил
мерси за рецептата за лимонадата, ще се пробва
от мен: гари

Гари (маринован джинджифил за суши)

100гр джинджифил се обелва и нарязва на тънки парчета - с остър нож или с белачката за картофи
Залива се с вряла вода и се оставя за поне 5мин
Прецежда се, слага се в буркан и се залива с марината:
* 100мл оризов оцет (става и с обикновен от бяло вино)
* 2 с.л. захар
*1 ч.л. сол

След изстиване се съхранява с хладилник
сервира се към суши и/или печени/готвени риби


аз го ям и със салати и с манджи

# 69
  • Мнения: 207
Здравейте момичета  Hug
Имам нужда от съвети.Сдобих се по неволя с ето това олио http://www.carringtonfarms.com/organic-extra-virgin-coconut-oil- … tub-54-oz-bottle/
Големия буркан от 1533гр. от местното Costco за $15.99.Сега виждам, че в сайта им е на още по-добра цена.Поръчано ми беше от колежка да и купя, но в последствие и се видя много и се отказа  Laughing Сега си имам кило и половина кокосово олио за изяждане, но не знам как  Laughing
Много съм чела тук и започнах днес деня с кафе с лъж. от него.Много е приятно, особено накрая потърквам устни и то се размазва леко като балсам.Супер!Харесва ми и един вариант вече имам със сигурност  Peace Съпругът ми пие мляко с кафе и ще експереминтирам да му добавя и да видя реакцията, та да помага и той  Laughing Мисля,че ще му хареса.
Искам съвет как и по колко мога да го ползвам и как да го съхранявам.В магазина изглеждаше втвърдено, но у нас се втечни леко.Може би в хладилник? Четох, че понеже е студено пресовано не е добре да се загрява на много висока температура, но аз и без това не пържа нищо.Може ли леко да намазвам тигана за яйца само.Аз всъщност и тях рядко ям пържени.
Изобщо всичко, което се сетите ще ми е от полза.Никога не съм вземала преди, но пък тук съм прочела много хубави неща за него.
И количествата на ден ме интересуват.
Благодаря предварително   bouquet

# 70
  • Мнения: 6 425
Ами, за всякакво готвене става, макар че ще придаде кокосов вкус и аромат - това за мен е предимство, но на някои не им харесва Embarassed За десерти също би било много подходящо.

Има една много приятна според мен рецепта. Смесват се кокосово масло и разтопен шоколад в пропорция 1:2. Аз съм слагала половин кокосово, половин краве, че кокосовото ми се свиди да го разхищавам така, но само с кокосово ще стане много ароматно. Налива се сместа във форми за бонбони, може хартиени, и се слагат в хладилника. Изваждат се директно преди консумация, защото се топи бързо. Нарича се леден шоколад и е шведска рецепта Simple Smile

Не е нужно да се държи в хладилник - там ще се втвърди, а навън нищо няма да му стане според мен. А ако се притесняваш, го разпредели в по-малки съдове и си дръж един навън, а другите в хладилника.

Може да се ползва и за мазане на тялото и лицето.

Количества на ден - по избор и желание Simple Smile

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 21:15 от Cioccolata

# 71
  • Мнения: 13 432
Вики, пикантен е джинджифилът, да. Обаче и за болящо гърло е много полезен  Grinning

tqna, мисля, че тук много ще ти завидим за цената и количеството кокосово масло, с което си се сдобила  Mr. Green можеш освен всичко друго и да готвиш с него.

# 72
  • Мнения: 207
Иглуб, вярно, че цената е много добра.Заблудила съм се. На оригиналния сайт на прозводителя е два пъти по-скъпо това количество.За момичетата от щатите може би ще е от полза.В Costco е най-ефтино  Peace И ревютата прочетох.Май ще благославям колежката  Grinning

Бонбоните предполагам с тъмен шоколад, нали Шоки?
Ще пробвам мерси   bouquet

И джиндър чая сега приготвям. Правя с пресен настърган + канела.Ще докладвам.Много ми се струва удобно това, че ще е по-голямо количество и по-лесно ще го ползвам.Няма да подслаждам.Не харесвам сладък чай.

# 73
  • Мнения: 6 425
Да, бонбоните са с тъмен шоколад, но става и с друг, ако ги правиш за гости например. И ядки могат да се сложат или пък кокосови стърготини, или някаква есенция или ликьор за повече лукс.

# 74
  • Мнения: 10 694
tqna аз пък моето кокосово масло си го взех от Trader Joe и го държах в шкафа ми на работа да кажем 2-3- месеца и ми мухляса. Направо плесен синьо-розов ми хвана отгоре. И все на камък си стоеше в буркана. И така и го изхвърлих. Аз мислех че може така да стои дълго, но нещо не ми се получи. Беше тяхна марка на TJ. Не знам не беше качествено ли или прекалено качествено. Аз по мъничко в кафето си слагах, гадно ми беше да готвя с него. Аз го асоциирам с десерти, както и джинджифила. На сладко ми вървят, но на солени манджи Ц. Виж бонбоните на Шоки ще ги пробваме.

Общи условия

Активация на акаунт