ВМ-НВХ - част 59

• 42 614
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
KРаси, плодовете не са безобидни
От личен опит, когато ми откриха миомата по съвет на уж разбирачки минах на плодове до операцията
Е, за два месеца нарастна двойно
Та ... От тогава си имам доста наум за тези бомби със захар, още преди да знаех това, което знам сега

За мен два-три плода на ден е страшно много за този режим, ако човек иска да държи в норма кр.захар и инсулин
Аз с позволявам два-три на седмица и то само лятото и то предимно нисковъгл.такива
Банани никога, освен да се насладя на аромата с носа, когато моите ядат

Относно кофеина и инсулина, на теория инсулина се вдига откофеин
Но доста народ си изследва кетоните и не се установи такава зависимост
Но въпреки това аз и с кафето внимавам, по чаша сутрин и следобед
Ако е по-често, го разреждам
Поне докато не си изследвам лично кетоните и реакцията на моето тяло след прием на кофеин
Смятам, че всяко тяло реагира индидивуално и че човек трябва да знае как точно реагира неговото, преди да вземе решение
Не ми се вижда логично аз с моите проблеми да реагирам по същия начин като Андреас Ендфелд, който изглежда в перфектна форма и никога не е имал хормонални проблеми и излишни кг
Затова като един прост инженер първо трябва да видя моите криви   Grinning

Ето малко картинки по темата
http://www.kostdoktorn.se/kaffe-och-ketoner-resultatet

Сноу, ти ли беше бременното майче, дето имаше тема как на искало да е дебело
Успяхме значи да те зарибим

Хайде хубав и лек петък
 Hug

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 11:42 от Анонимен

# 511
  • SA
Кафето и по-точно кофеина в по-големи количества води до повишаване секрецията на кортизол, което теоретично за по-дьльг период от време може да попречи на отслабването. Сьщо така кортизольт намалява инсулиновата чувствителност и вероятно по този механизьм може да доведе и до повишена секреция на инсулин, но това едва ли се случва веднага след изпиването на чаша кафе. На практика, 2-3, та и 4 кафета дневно, мисля че не са проблем, особено за човек, който не пие кока кола, чай и други кофеин- сьдьржащи напитки.
♥snow_angel♥ , ако си сьвсем отскоро на режима, по-добре изчакай с изследванията на мастния профил няколко месеца. Иначе може да си изследваш на гладно крьвна захар, общ холестерол, HDL, LDL, триглицериди, при вьзможност и инсулин, hs-CRP и ароВ ( това в случай, че искаш да си провериш риска от сьрдечно-сьдови заболявания).
По време на бременността ти, инсулина само сутрин на гладно ли го изследваха, или и след обременяване?

# 512
  • Бургас
по отношение на кафето,тъкмо днес попаднах на това "При СПКЯ знам, че трябва да се внимава с кафето, което е инхибитор на калция, а ако се пие кафе – да се приема допълнително калции (може и органичен). "
от тук http://www.-spam152-/bg/2012/nutrition/%D1%81%D0%BF%D0%BA%D1%8F- … %BD%D0%B0-%D0%BF/

# 513
  • в сърцата на децата <3
W'A'S'P', ей не ме издавай де...  Embarassed Като започнах да пиша тук се чудех дали ти или Cioccolata няма да се сетите за темата от миналото лято и си отдъхнах като минах незабелязано  Mr. Green Успяхте да ме зарибите и то още тогава, но обстоятелствата около бременността не ми позволяваха да се храня ВМ-НВ - няколко месеца страшно много ми се гадеше и буквално преживявах на 1-2 парчета сухар, всичко друго беше връщано за "преосмисляне". И тъкмо нещата се пооправиха и лятото след едни принцеси с кайма и кашкавал се разболях - пак гадене и повръщане - и като ми се погнуси месото... Чак в края на 8 месец проядох месо. И по време на бременността не качих кой знае колко, но сега докато кърмя, гладът е пъти по-силен от тогава. Хубаво, че се хванах в ръце преди нещата тотално да излязат от контрол.
kameloth, и на гладно сутрин и след обременяване. 3 месеца по 2 пъти ми правиха пълен профил - това в края на бременността. Интересното е, че първите ми изследвания бяха на гладно, но за другите не бяха казвали такова нещо. И аз отивах и закусила и кафе пила... Всичко в норма. Е, освен хемоглобина, но той е друга бира и там нещата са непоправими...

Относно кафето - учудва ме, че вдига инсулина, защото като съм си хапнала повечко въглехидрати и после глада е страшен. Но след кафе с кокосово масло няма такъв глад, дори напротив - обикновено съм само на него до към 12-1 докато реша да обядвам. Обикновено влача една чаша кафе цял ден и понякога дори не я изпивам цялата...

# 514
  • SA
Е, щом толкова скоро са били тези изследвания, едва ли има смисьл да ги повтаряш сега.

# 515
Мерси, мацки!  Hug
W'A'S'P', да, няколко пъти съм писала там как се храня, но те си искат бавните въглехидрати и си пият метформина. Всеки сам си преценява!  Peace Аз не искам да си натрапвам мнението, но винаги предлагам да се опита първо с диета.  Wink Дори в темата за Сиофора съм писала, даже и Шоколадка там се разписа.  Wink Не, че имаше ефект де, пак се стигна до заяждания и до там... Crazy Който иска да папа, каквото му иска душата, си го папа и компенсира с метформинчето.  Grinning  Това е негово решение. Надявам се, че като ме четат някои хора ще размислят и ще опитат с диета първо, но за съжаление аз мога само да дам инфо на базата на моето хранене и моите редовни кръвни изследвания.  Peace Все пак фарма-индустрията не е за подценяване! Ако не ни препоръчват въглехидрати и метформин, няма как да се влоши състоянието. А ако то се подобри, вече няма да бъде клиенти на съответната фирма. И лекар няма да ни трябва...  Peace
Бронте, кафето не влияе! Пий си го спокойно. Аз го бях спряла заради високия инсулин преди да почна режима. Но ефект нямаше никакъв. После почнах режима и пак пропих кафе. Не ми е пречило да свалям!  Wink На скоро четох някаква медицинска статия, че вдига само краткосрочно инсулина и това няма реален негативен ефект. Обикновенно ендокринолозите казват да се спре кафето, но те казват и да се спрат мазнините! Щом аз с високия инсулин нямам проблем, не виждам защо при тен да има такъв!  Hug Е, разбира се, аз пия по чаша сутрин и евентуално чаша следобед, не се наливам по цял ден само с кафе... И при спкя няма чак толкова силно влияние... Peace
♥snow_angel♥, виж какво има в пакета Цибалаб Макс и си пусни всичките тези неща, където искаш. Добави и инсулин. Като видиш стойностите на захар и инсулин можеш да разбереш дали имаш такъв проблем. А какво означава "два пъти месечно захарен профил"? Натоварване с глюкоза ли имаш в предвид или само захар и инсулин на гладно? Иначе ИР, както и преддиабет се диагностицират с ОГТТ-тест. (http://www.arsmedica.bg/bg/lab/c_id/2442/bg.html) Пускат се стойностите на захар и инсулин на 0 мин., после се пие захарен разтвор със 75гр. глюкоза и пак се взима кръв на 60 и 120 мин. Винаги трябва да се изследва и инсулина иначе резултатът не е показателен!  Naughty

Относно плодовете - подкрепям мнението на W'A'S'P'. Ако на времето тя не ми беше казала, че от тях се огладнява и до ден днешен щях да съм си един гладен вълк!  Laughing Не съм ги изключила напълно, но не ги ям всеки ден и не ям повече от 1, макс. 2 порции, т.е. шепи.  Peace Освен това ги ям като десерт, защото след като се активира глюкагона чрез протеините, инсулина не се повлиява от единия плод, който съм изяла на края.

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 12:29 от Jana Ina

# 516
Така и предполагах
Доверяваме се на фарм.мафия и влизаме в омагьосан кръг

В темата за сиофора писах и аз преди три години
Освен че ме засипаха с хули, друг резултат намаше
За съжаление обаче днес виждам там хора с проблеми, именно същите, които тогава ме направиха на салата
Но продължават да вярват на медицината и фармацията, които единствено постигат целите си за печалба за сметка здравето на милиони хора
Общо взето това с яденето на всичко, защото имало метморфин и инсулин е като "пийни си този стрихнин, пък после ей тази противоотрова"
Морал, какво да правиш  #2gunfire

Сноу, споко, радвам ти се
С твоята фамилна обремененост си на правилното място
Радвам се, че поне на един човек съм помогнала, след като на близки не можах

# 517
Сноу, сетих се аз скоро след появата ти, тоест знаех, че си ми позната. А като писа, че напук на майка си си спряла да ядеш месо и не знам колко време не си яла, напълно ми се затвърди убеждението, че си ти Laughing Но няма значение, радвам се, че си решила да опиташ да се храниш по този начин Hug Спомням си, че и още докато беше бременна, беше впечатлена колко добре ти се отразяват яйцата на закуска Wink

За кафето - аз години наред пиех едно сутрин и едно следобед, все слаби и с доста мляко. Сега от година и половина, почти две, съм си оставила само сутрешното кафе. Следобед някак ми изчезна потребността от кафе, макар че се случва да си взимам, когато излизам - ей така, за удоволствие, когато минавам покрай Старбъкс или Коста, или пък Афредо на Витошка Embarassed Честно казано, мога да карам и напълно без кафе и съм го правила, когато се лекувах с хомеопатия - тогава повече от година не пих кафе. Но ми харесва вкусът и ароматът Embarassed И абсолютно не вярвам да ми влияе на яйчниците. Но имам едни други подозрения по отношение на поликистозата, за които обаче ми трябват няколко месеца още, за да видя дали ще се потвърдят - тогава евентуално ще споделя Wink

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 12:48 от Cioccolata

# 518
  • Бургас
днес попадам все на статии свързани с теми обсъждани скоро  Wink
http://www.bb-team.org/articles/4584_Toksichnost-na-plodovata-zahar-fruktoza

# 519
Цитат
иначе това сме го гледали и коментирали, ама да го пусна и за Краси, явно има нужда
http://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM
Благодаря.Интересно ми е, но не съм толкова на "ти" с английския и почти нищо няма да разбера. Ако го има преведен или дублиран, с удоволствие ще го изгледам.    Simple Smile

филма е Sugar: The Bitter Truth
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=213225&hit=1

и в kolibka.com го има

Благодаря ти!   Grinning

И все пак захарта също е природен продукт, нали? Има захарна тръстика, захарно цвекло - все създадени от природата.
Разликата е , че не ядем цялата захарна тръстика и цвекло....    Simple Smile , а от тях е извлечена само захарта.Т.е., това вече не е захарта от плода, заедно с всичките допълнителни витамини, минерали, фибри и т.н., а само рафинирана захар, т.е. празни калории, без нищо в тях.

W'A'S'P' , аз не твърдя, че са безобидни и могат да се ядат на корем.Но и не смятам, че за един здрав човек те са чак такова голямо зло.Никога не съм била и не бих се подложила например, на плодово-чаена диета.Нито пък бих прибегнала към лечение на каквото и да било само с плодове.
Но в тях има много полезни вещества и не виждам какъв е проблема един здрав организъм да яде по 1-2 плода на ден.

# 520
  • SA
Аз пьк не харесвам термина "яжте на корем" и мисля, че не е добра препорька, независимо за какви храни се отнася. Трябва да се яде в нормални количества и това, че се храним с полезни храни, не означава, че трябва да се тьпчем като за световно ( както някои биха изтьлкували яденето на корем).
За плодовете - разбира се, че нищо лошо няма да се случи, ако се ядат по 1-2 плода на ден, когато човек няма особени проблеми с теглото и здравето си. Между другото, плодовете, които ядем, сьщо са доста далеч от естествените диви плодове. Как да се сравни шепа диви ягоди,ароматни и пьлни с антиоксиданти, с оранжерийни такива? Плодовете, отглеждани сега са изкуствено селектирани с идеята да са големи по размери и много сладки, нещо, което рядко се среща в природата. Та представата, че нашите предшественици са бродели из горите и са яли на корем пьлни сьс захар плодове е доста погрешна.  Simple Smile

# 521
  • в сърцата на децата <3
Jana Ina, изследването, което ми правиха, ЛЛ нарече "захарен профил". Състоеше се в неколкократно изследване на кръвта - сутрина на гладно, след закуска, преди обяда, след него и към 6 вечерта. Мога само да гадая как е нормалното име на изследването, но глюкоза не са ми давали.

Аз пък термина "ям на корем" го ползвам изключително само за салата - ама наистина ям "на корем" - колкото ми се яде, колкото пъти искам. До тук не го отчитам като недостатък. Все пак общото количество за деня не прехвърля 1 кг зеленчуци (това по груба сметка - при положение, че купувам 1.5 кг домати и 1 кг краставици на ден, ядем и двамата с мъжа и понякога остават).

Иначе през бременността много добре ми се отрази закуската от яйца, да. Беше като манна небесна за зверския ми сутрешен глад. А в последните месеци като ми порастна корема и не можех да ям по много наведнъж имах чувството, че съм перманентно гладна и все нещо набивам. Сега си хапвам 2 пъти на ден, като правя огромната грешка да ям вечерта - чиста лакомия - всъщност не съм гладна. Но... сядам уж само да правя компания на мъжа, да не вечеря сам, и докато се усетя съм унищожила половината салата и някое яйце. Сигурно ще свалям още по-добре ако пропускам това сядане на масата, ама... За сега ще съм доволна и на това.

# 522
Сноу, не забравяй, че наскоро си родила и още кърмиш Wink В особен режим е организмът ти в момента, така че просто си дай време.

# 523
Цитат
Един нормално разсьждаващ човек би се замислил, защо изобщо да ги яде тези вьглехидрати, след като после ще се чуди как по всевьзможни начини да ги елиминира от тялото си.

Точно в такъв дух коментира Андреас Енфелт в блога си днес - да лекуваш диабетик с въглехидрати е като да лекуваш алкохолик с алкохол Rolling Eyes ........

Точно това говорят в западните страни, да.  Wink Даже ти дават една табличка, в които сред забранените храни са авокадо, масло, ядки, а 60-70% трябва да са от пълнозърнести, плодове и зеленчуци, т. нар. бавни въглени.  Rolling Eyes И после като си станал още по-дебел и болен ти изписват метформинче и те пращат по живо по здраво. А ако по време на бременност развиеш гестационен диабет, ти спират метформина, защото той не е допуснат и може да доведе до увреждания. Но ти изписват инсулин, който е безвреден и ти показват как да си го биеш чинно. Да живее цивилизацията!  cheers

Хм аз имам друго мнение. В България след като ми откриха Хашимото, и се видя че не свалям дори и с хормон, и с ргулирани нива на мойто си ТСХ и антитела, ендокриноложката взе че реши че имам инсулинова резистентност. Прати ме на кръв, на обогатяване с глюкоза и подобни. Всичко беше супер и в норми, но тя смята някаква формула и каза, да всичко ти е в норма, кръвната захар ти е ниска до нормална (даже получавах кризи като ми спадне рязко) обаче съотношението между всичките неща и мазнините в кръвта дават резултат че имаш ИР, за това метформин. Пих го доста време, нито ходих до вц, нито отслабвах, но това ме стимулира да се тъпча, защото нали пия хапче. В един момент осъзнах, че колкото и да е, все пак е лекарство, спрях го, дойдох тук ( в Канада) и  започнах пак да качвам кила, казах си, сега ще накарам лекаря да ми изпише метформин. Е да ама той ми направи изследвания и каза абсурд, защо да го изписвам ти нямаш нужда, проблема ти е друг.  След това го накарах да ми даде реепта за ксиникал, бях чела някъде също че се отслабва много от него, тук е само с рецепта. Той и това отказа, накрая ми натърти, че проблема ми е в лошото хранене и малкото движение. Затова си минах на твърдо Нвд, с малки отклонения от време на време, но вече рядки наистина и знам кога да спра. И се чувствам супер, е не свалям, но аз си знам че при мен трябва много упоритост, за да се задвижат нещата. Така че аз лично с две ръце застъпвам мнението че в Бг. се изписват лекарства много по-безотговорно, от колкото тук да речем.
Освен това ми препоръча да ям авокадо и гхи като добри мазнини за жлезата ми. И специално наблегна на маргарина, че не бива да се употребява. За маста не посмях да го попитам, щото все пак тук страха от мазнини е огромен, та даже се учудих за маслото.

За плодовете. Аз си ги обичам, но ги спрях, защото един плод може да ме вкара в безумно, безконтролно ядене на сладко и въглехидрати. Имам в хладилника замразени малини, боровинки и капини, и ако много ми се прияде сладко, хапвам две лъжици смесени със сметана, и това е. Все по-рядко ми се случва обаче. Нямам нужда. Преди една ябълка и обратно седмици назад.

Кафе пия обилно, ама тука кафето е гнус, шварц, слабо, слабо .... между 3-4 на ден. Ако си взема капучино обаче , максимум две. В къщи нес, че ми е най-лесно уикенда.

И похвал, два дена нямах какво да слагам на детето за училище, защото нямах време да пазарувам. На мене си слагах кутийка риба, или сланинка с яйце, но не мога да пратя в училище  Embarassed За това два дена и слагам сандвичи, алко хляб много шунка и крема. Детето два дена не ги яде, кара само на кашкавалче и мляко. Днес сутринта като се чудих какво да мушна, ме попита, мамо ти защо на мен ми слагаш хляб, а ти не ядеш хляб. Обясних и колко е вреден за мен,  като я попитах, защо не го яде, каза че вкуса му е гаден и днес потегли с консерва риба тон в зехтин и варено яйце. Определено мисля че децата ми нямат нужда от хляб, картофи и ориз, но не съм толкова крайна да им ги спирам. Картофи и ориз не купувам, боб не ядем, но хляб взимам или правя за мъжа ми. Чак сега осъзнах че децата са отвикнали явно от тия храни, и после като хапнат не приемат нормално вкуса им. Например понякога за глезотия искаха чипс, и за да не им взимам мазен гаден, намерих еидн които е сушено червено цвекло, моркови, ряпа, сладки картофи и още нещо, което не го познавам. Пак има калории но не е мазен, солен и пържен. Те така свикнаха, че на едно гости отказаха чипса, което е много странно, винаги чипса свършва пръв на партитата.
Притеснението ми идва обаче от това, че някак си естествено спряха плодовете. Хапват но рядко. Ядът зеленчуци, авокадо много, много риба, много хубаво месо, масло, и млечни. Та не знам дали покрай мен няма да им навреди липсата на въглехидрати. Все пак са деца. Витамини не пият също в моемтна, но пък с асупер енергични, с лъскави коси и за мой ужас, адски бързо растящи нокти. Какво ще кажете, конкретно за детските организми. Като пак казвам съзнателно не лишавам (с изключение на картофи и ориз), просто така се случва.

# 524
Аз не мисля, че може да им навреди липсата на плодове, все пак ядат зеленчуци Embarassed Ти сама казваш, че са здрави и всичко им е наред. Ако им се прияде, нека си хапват, но още повече щом не им се яде newsm78

А иначе им давай варени яйца и някаква салата, може да правиш и крекери от семена, може кокоски, може опалянки - стават като за училище. С опалянките или крекерите могат да се правят сандвичи. Ядки също могат да си носят. Защо не и някакво кисело мляко или сметана, сиренце, нещо сготвено? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт